sajnos nekem is mondta már az amúgy szakmailag toppon lévõ szerelõ, hogy dobjam ki a campa record agyat kónusz hiba miatt, meg hogy a törött csapágy golyókkal is lehet menni, meg kazetta hiba esetén komplett agy csere a megoldás, mondta már fordítva beszerelt csészés, teljesen beszorult kormánycsapágyra, hogy hozzam vissza ha nem jó, meg hasonlóak, csak mert olyan volt a kedve
ezek tényleg bosszantóak
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Szerelõk "marhaságai"
Indította
sanker
, 2011. március 02. 13:25
Írta 2011. március 02. - 17:38

Írta 2011. március 02. - 16:31

Haver hozta el a szerelõtõl a bringát. Indultunk tekerni. Mondja, hogy elölrõl néha valami hangot hall. Nézem, a gyorszár nem volt ráhúzva !!!
Másik haverral tekerünk. Mondja, hogy most volt szerelõnél a bringája, kicsit ferdén rakták vissza a stucnit. Beállítottuk egyenesre, haladunk tovább. Egy idõ után megint tök ferdén állt a kormány, pedig a stucni csavarjait jó erõsen meghúztuk. Imádok az erdõben szerelni, ezért javasoltam, hogy vegyük már le a stucnit. Lehúztuk, és látjuk, hogy vastagon tiszta zsír a villanyak. Szárazra töröltünk mindent, utána már jó lett.
Én amit tudok, otthon csinálom meg a bringán. A szerviz díjakhoz képest szerintem nem is drágák a szerszámok és csak egyszer kell megvenni.
Másik haverral tekerünk. Mondja, hogy most volt szerelõnél a bringája, kicsit ferdén rakták vissza a stucnit. Beállítottuk egyenesre, haladunk tovább. Egy idõ után megint tök ferdén állt a kormány, pedig a stucni csavarjait jó erõsen meghúztuk. Imádok az erdõben szerelni, ezért javasoltam, hogy vegyük már le a stucnit. Lehúztuk, és látjuk, hogy vastagon tiszta zsír a villanyak. Szárazra töröltünk mindent, utána már jó lett.
Én amit tudok, otthon csinálom meg a bringán. A szerviz díjakhoz képest szerintem nem is drágák a szerszámok és csak egyszer kell megvenni.
Marci
Írta 2011. március 02. - 16:06

Akarsz róla beszélni?
Mennyi ideig vívódtál magaddal mire az új topik nyitása mellett döntöttél?
Van ám kerékpárboltos topik is.Itt ni: http://forum.bikemag...okrol-2-a-2234/
latva hogy mekkora esellyel zarodnak be az uj topicok, sokaig..

igen, lattam, de ez nem errol szolna, hanem konkret technikai kerdesekrol amik ilyen vonatkozasban felmerulnek.. abszolut nincs kedvem konkret boltot megnevezni semmi ilyesmivel kapcsolatban..
Írta 2011. március 02. - 14:34

Akarsz róla beszélni?
Van ám kerékpárboltos topik is.
Itt ni: http://forum.bikemag...okrol-2-a-2234/

Van ám kerékpárboltos topik is.

Írta 2011. március 02. - 14:13

Hozzatennem, hogy a szerelok tobbsegere abszolut nem jellemzo mindez, epp csak a sok apro bosszusag miatt nyitottam, hogy legyen hova kiirni ezeket.
Írta 2011. március 02. - 14:07

Írta 2011. március 02. - 14:05

Írta 2011. március 02. - 13:49

csak hajrá
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2011. március 02. - 13:29

Az egyik ilyen eset pl az volt, amikor a shimano 520as pedalom kicsit kotyogott es egymas utan 3 szerelo 3 kulonbozo szervizben allitotta magabiztosan, hogy az ipari csapagyas, ha kotyog akkor vagy kuka vagy csapagycsere, de az nagyon draga.. Meg is gyoztek rola, de azert bujkalt bennem a kisordog, utananeztem kicsit, megvettem a szukseges szerszamot a szetszereleshez, majd magam megcsinaltam otthon a csapagybeallitast..
Írta 2011. március 02. - 13:25

Régi tervem egy ezzel kapcsolatos topic nyitása. Dühítenek azok a helyzetek, amikor egy szerelõ valami hatalmas hülyeséget állít, lehetetlenség meggyõzni az ellenkezõjérõl, és mindezt "szakemberként" teszi, veled pedig érezteti, hogy egy vagy a sok hozzá nem értõ, amatõr, tudálékos barom közül... Számtalanszor elõfordult ez velem, sokszor meg is gyõzött az illetõ az igazáról, majd késõbb utánanézve mégis kiderült, hogy a szerelõ mondott marhaságot.