Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Protektorok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1113 hozzászólás a témában

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Kevesebbet kell esni ... :D

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
hat nemtom ki azaki megengedheti maganak hogy -teszemazt- egy ev alatt fel millio ft ertekben vedoket vegyen maganak, mert ha elesett az egyikben egybol kidobja...

Wik

Wik

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Szvsz a márkásabb protektorok mindegyike ütésre keményedõ mûanyagból van ezzel véd meg téged. Ja és felhívánm a figyelmet a használati útmutatra, mely szerint esés után a felkeményedett protektor nem használható, mivel a továbbiakban nem véd, csak törik ergo kuka.

Ja és karambol után a biztonsági övet is cserélni kell.

Teljesen igaza van.
Én is erre gondoltam,céloztam amikor irtam. Persze a szponzoráltaknál más hogy müködik föleg, kint ott cserélik is, de itthon...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
edem:Vegyél carbon védõt az nem keményedik ;)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Tehát akkor nyomásra keményedik fel? A hõre keményedõ mûanyag meg csak langyosításra. Akkor most vitatkozzunk azon, hogy az ütés gyors nyomás-e vagy pedig a nyomás lassú ütés-e ? És keverjük bele a lassulási együtthatókat és a Föld tömegvonzását is. ::) A lényeg az, hogy amikor a protektorod hárítja az értékes bõr és szövetfelületed helyett a károsodást, akkor az anyagszerkezetében visszafordíthatatlan változások állnak be és ez gátolja az eredeti funkciójának ellátását, de ha Te úgy érzed hogy nem érdekel a gyártó utasítása, lelked rajta. Hozzátenném még azt is hogy a bukókkal kapcsolatosan is van egy ilyen elõírás (számodra csak javaslat). Tehát nagyobb firka után bukó csere is játszik.

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
én elolvastam a dainese sípcsont védõmnek az használati útmutatását,és kamu az,amit Te mondasz.
Mert nem ütésre keményedik,hanem nyomásra.....ez van leírva...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Szvsz a márkásabb protektorok mindegyike ütésre keményedõ mûanyagból van ezzel véd meg téged. Ja és felhívánm a figyelmet a használati útmutatra, mely szerint esés után a felkeményedett protektor nem használható, mivel a továbbiakban nem véd, csak törik ergo kuka.

Ja és karambol után a biztonsági övet is cserélni kell.

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
Wik: nekem már rég 661-em van.
miért baj,ha a dainesenál ütésre keényedik az anyag?

Wik

Wik

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Edem: 661 vedd meg nyugodtan én is féltem töle elõször (páncél után kevésnek tünik) de nekem nagyon bejött.

Dianisével egy 2 gondom van nekem :
1 milló pezó
2 utésre keményedik a müanyag.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
akár még jó is lehet.. :o
de a rögzítésrõl ne feledkezz meg mer a végén többet ártasz magadnak mint ha nem is lenne rajtad a cucc. szóval azér a profi protektorokon gondolom dolgozott pár orvos és ezér (is) kerülnek annyiba amennyibe.
nem tudom, én nem biztos hogy kockáztatnék.. ::)

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Sziasztok!
hát én arra gondoltam hogy csinálok magamnak egy protektor inget.mit gondoltok?
a terv a következõ:
fogok egy régi már feszülõsebb pulcsit,pár visszaváltható mûanyag flakont, meg némi vastagabb polifoam-ot.meg damilt meg erõs tût meg árt.aztán hajrá!
így majdnem ingyenbõl lesz vese+gerinc+has+mellkas+váll+alkar védõm.
nyáron lehet kicsit meleg lesz, de tavasz-õsz-tél biztos nem lesz gáz.
mit gondoltok?ez is egy lehetõség...meg no della...
üdv:madve

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
én a fürdõkádban szoktam áztatni õket.a kesztyût meg mosógépben mosom.

Pull

Pull

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
Hí All!

Valakinek van tapasztalata protektorok (térdlábszár, mellvért, kesztyû...) mosógépben való mosásáról?
Mennyire viselné meg vajon az SP1-es vértemet?

Pull

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

Az ideinek az anyaga is változott, nem fogsz belerohadni, mint a tavalyiba.
Egyetlen 1 hátránya van, mégpedig az, hogy európában már nem naygon lehet kapni, csak a Steve Peat (kék).

Ahoz kepest 3 darab SP1 -es es 3 db Pressure Suit van kirakva a SuperPole-ban, es van csomagolva is.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

link=board=5;threadid=2305;start=525#msg194749 date=1089054541]
off:conor!neked nem illamticod van?

OFF: Nem, sajnos...jelenleg elég érdekes az összeállítás: Gepida karaton cc váz psyloval meg aviddal full alivioval....egyértelmüen vázcsere lesz :-\
na de nem offolok tovább
ON: nem felsõtestvédõre gondoltam, csak könyökvédõre, de lehet hogy félreérthetõ voltam.... ;)
a 661 kesztyûkrõl pedig: hát nemtom, sokan szídják õket... :-\ ezér inkább answer sztem ha kapok még valahol....
köszi a válaszokat

Conor

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

De csak az integrált pénztárca miatt lett a legjobb ;D

Jaaaaa, azt hittem óvszertartó ! ;) ;D

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
De csak az integrált pénztárca miatt lett a legjobb ;D

Szvsz a 661 idei pressure suitja elég frankó lett, fõleg ezért az árért.
Az, hogy "nudli" a gerinc része az csakis azért lehet mert a Dainese-t motorosoknak fejlesztették ki, ott máshogy esik az ember.
A 2sexvan pedig speciálisan DH páncél.
Az ideinek az anyaga is változott, nem fogsz belerohadni, mint a tavalyiba.
Egyetlen 1 hátránya van, mégpedig az, hogy európában már nem naygon lehet kapni, csak a Steve Peat (kék).

Kesztyû:
Nekem /pill Kona van, megvagyok vele elégedve., csak 2,5év használat alatt a párnázat megviselõdött a tenyerén, nem szakadt szét csak beleolvadt a tenyér részbe.
A következõ egy Oakley lesz.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Nekem volt FOX kesztyûm, szét nem szakadt, de a csúszásgátló izék 1 nap alatt lejöttek róla mind !
Most Oakley-m van, na ezzel maximálisan meg vagyok elégedve !

Páncélból RockGardn-t tudok ajánlani (48e, S-XXXL), ez lett a legjobb páncél 2003-ban az MTBR-en, nem véletlenül...

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
off:conor!neked nem illamticod van?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Az a 661 eleg jo, vedd meg batran.
A kesztyu temat annyira nem ertem. Nekem van egy eve egy 661 kesztyum, es igaz, hogy keveset bringaztam benne, de jegkorongoztam eleg sokat, es az nagyobb igenybevetel a kesztyu tenyerenek, es meg mindig nem ment szet. Na mindegy, en biztos 661-et fogok venni megint.
Volt Answerem is, az is sokaig birta, ugylatszik velem van a baj ;)