Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Protektorok

- - - - -

• Please log in to reply
1113 replies to this topic

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
gondolom felsõtest-páncél (vagy mi a neve) ha leér addig, vagy van ilyen "öv", nem tom máshogy definiálni. sixsixone csinál ilyeneket és sztem lehet is kapni, de nem esküdnék rá!

ja vazze, most nézem, ha jól értem akkor a lábadat nyirta el a kormány. akkor passz! :P

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Kösz! De gondolom kis hazánkban nem beszerezhetõ!?

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 posts
van,a dainese gyárt ilyet.árat inkább nem mondok,mert nem biztos.

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Ma estem egy elég nagyot lezúztama csípõmet ez még elmegy de ha a kormány kb 10 centivel a férfiasságom melett "állt belém". :( Létezik olyan protektor ami ezt a területet védi? Ha igen hol lehet kapni és mennyibe kerül!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
krilin: a neopren védõk inkább csak a felületi sérülésektõl (horzsolás, ilyesmi) védenek meg viszont cserébe kényelmesebb bennük tekerni. Szvsz maratonra a mûanyag héjú védõk felejtõsek mert rohadt kényelmetlen bennük hosszútávon tekerni a tépõzáras rögzítésük miatt, illetve nagyban akadályozzák a végtagok természetes mozgázását.

Marcellus

Marcellus

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
A Griphus védõket most 40%-os akcióban adják a procross üzleteiben.
pl a margit krt-nél vagy a mammut II-ben.

Én sípcsontvédõt vettem belõle és azon kívül, hogy kicsit meleg, kényelmes és jo.

a térd védõ most 3000 körül van, ami meg szinte ingyen van.

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 posts
tapasztalatból mondom:nem érdemes spórolni.
Vegyél Dainese-t,és egy tipp:keresztbe tépõzárazd be,de ügyelj arra,hogy a tépõzáras rész teljes felülete oda legyen tapadva a célterülethez!

krilin

krilin

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
sziasztok!

térdvédõben, meg esetleg könyökvédõben gondolkodom XC/maraton felhasználásra. nem röhög :)

a minap talajt fogtam az egyik -korábban keresztszalag miatt mûtött- térdemmel, és miután percekre kapodtam a levegõt a bénulástól --a térdkalács és a sípcsont közötti lágyrészt kúrtam be, ahol a patella reflexet is vizsgálni szokták a doki bácsik-- elgondolkodtam rajta, hogy miért csak bukót meg kesztyût viselek, mikor pl a térdét sokkal könnyebben/gyakrabban odaveri az ember, mint a fejét .

én találtam egy 661 veggie wrap knee-t, egy griphus és egy fox neoprén térdvédõt a neten, de mindegyiket ruha alá ajánlják. ez mit jelent? mennyire strapabírók ezek, ha nincs felettük pl egy farmer? gondolom 1-2 esés után szakadnak...mondjuk nem is tervezek többet esni egy évben, így elég is lenne talán. sípcsontvédõs kombó nem érdekelne, az spd miatt a pedál nem ver le.

szóval jó lenne levédeni a térdem meg esetleg a könyököm is valamivel, ami azért emellett még alkalmas max 100 km tekerésre egy maratonon.
állítólag elég ciki ilyen felhasználásra, meg szinte senkin nem látni ilyeneket a profik között de szarok rá :)
meg elég volt egy térdmûtét is, igaz az síbaleset miatt volt.

ötletek? köszi elõre is!

Sick

Sick

vendég

• fórumtag
  • 77 posts
Major volt UFO FULL-ja most az enyém, és eddig még nem estem benne, úgyhogy tesztelve még nem volt rendesen.
Amúgy kényelmes, jól szellõzik, mit mondjak még?

Na jó. A hétvégén firkálok egyet a kedvedért ;)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
biczó.
ufót használ az egyik srác itt felénk. esett már benn. túlélte.. személyes tapasztalat hijján többet nem naon tok mondani.

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 posts
Hogy segítsek iljicsnek:
szerintem Õ a RockGardN-t ajánlotta.link itt: http://rockgardn.easystorecreator.com
én is ilyet vettem volna,de amikor kellett,nem ismertem iljicset.

Szerintem a dainese-vel eléggé meg kell hasalni a vaskorlátot,hogy bekeményedjen.
de a fox gyárt olyan mûanyagos védõt (natancssárga,ezüst,tök dizájnos),ami már eleve nagyon kemény.na,az már tört el embernek elsõ esésre is....

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,017 posts
Hi, elég rég nem olvastam a topicot, mert lekötött az államvizsga, úgyhogy most kaptam egy jókora info-bombát..köszi a segítséget!!(661 vs dainese)
Iljícs-hol nézhetném meg amit te ajánlottál??
Ufo-nak a páncéljai- mennyire jók? használ valaki?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

feltehetnék egy kérdést? te lecserélted minden esés után a bukódat, protektorodat, vagy amid van?
ha ez van a manuálban, inkább olyat veszek, aminek nem ez van a manuáljáéban. pölö a hálós protektorok nem keményednek fel, nem? 661

Speciel én még nem estem, de ez lehet hogy betudható annak is, hogy sokkal idõsebb és ennek megfelelõen sokkal de sokkal parásabb is vagyok mint az itt lévõ profi fríííírájderek nagy része. Így nem kellett cserélnem még a cuccot.

De mielõtt erõs flameelésbe kezdenénk: JAVASOLT tehát ismétlem JAVASOLT a védõk, bukók stb. cseréje esés után (nem amikor pizzázás közben megbotlasz a székben, hanem amikor rendesen nekicsapod valaminek magadat, hogy levegõt is csak nehezen kapsz és belep.sálsz a gatyádba a fájdalomtól). Innentõl kezdve mindeki döntse el, hogy mit akar csinálni.

De hála a jó istennek már nem azon vitatkozunk, hogy kell-e bukót és/vagy védõt hordani. :-*

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
no ez volt régóta az egyetlen értelems hozzászólás...

a Dainese lábszár védõ nem keményedik föl azért olyan hamar!!
környezetemben van pár embernek és estek már vele párat,de nem lett mûanyag keménységû!Fõleg nem a lecsúszott a lábam a pedálról és sípcsontal megrugom típusú dolgoktó,de ha direkt a védõt éri az ütés pl:
letörésbõl túl gyertyára sikerül az ugrás,picit manualozol és aztán hanyat esel egy köte vagy gyökérre akkor keményleszz!persze csak ott ahol megütöd :)

Bukót is CSAK ajánlott esés után cserélni...

Az meg telsejen egyén függõ hogy ki menyiért tud/akar venni védõt.Bukót lehet 8-9e körül márkásat kapni,fullface van 29e tõl egyész 134e körülig,biztos van aki drágábat vesz,mert ugy érzi nekei arra van szügsége,pénze,de könyen lehet hogy fejreesik az lesõ körben és cserélni kellene a bukót...
nem hinném hogy ezt tovább folytatom mert már én sem értem mit akaratm ezzel.

vegyen mindenki azt ami neki a leg megfelelõbb,de nem ezen kellene spórolni!!!!

bocs a hosszúért

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

pölö a hálós protektorok nem keményednek fel, nem? 661

Nem attol kemenyedik fel egy vedo, hogy halos vagy nem halos. Itt a muanyag es az alatta levo szivacsos retegrol van szo. Utesre kemenyedo anyagot hasznal a Dainese, mert igy egy nagy esesnel sokkal jobban ved mint egy atlag protektor. Elmeletileg ezek a vedok egy igazan nagy eses utan tenyleg nem ernek sokat a kovetkezo buktanal.
Az hogy kinek van meg kinek nincs penze erre, azt ne firtassuk, mert a magyaroknak nincs, de ha megnezel egy amcsit mondjuk, keres $4000 -et egy honapban, es egy Dainese vedo mondjuk $300. Ezek utan lesz@rja ha egy evben harmat -negyet "elhasznal". Teged erdekelne ha mondjuk keresnel havi 100e -et, es 8e lenne egy Dainese vedo?

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
feltehetnék egy kérdést? te lecserélted minden esés után a bukódat, protektorodat, vagy amid van?
ha ez van a manuálban, inkább olyat veszek, aminek nem ez van a manuáljáéban. pölö a hálós protektorok nem keményednek fel, nem? 661

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Ne keverjük a profi versenyzõket bele, mert nekik kis túlzással még a szelepsapkát is cserélik minden verseny után. :P

Edem: amit most mondtál, na az a nyomás 8) és lehet repedt bukóval is bringázni, és lehet, hogy legközelebb még nem a fejed fog széttörni de az is lehet hogy igen

És ha befejeztétek a szerintem meg kinek van erre pénze, meg hasonló kezdetû mondatokat, akkor nyugodtan lapozzatok fel egy bukó vagy védõ manualt és fordítsátok le, hogy mi van bele írva.

Kisvajda: fél millás védõ cucc ? azzal már a Holdon is lehet sétálni :)

Sick

Sick

vendég

• fórumtag
  • 77 posts
Szvsz elég sokat rá kellene esni hogy csak a keményedés miatt törjön. A protektorokat nem 1x használatosra tevezik.

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 posts
Akkor a boltban fogom magam,véletlenül leejtek egy dainese felsõtest protektort,és már dobhatják is a kukába?
Én a sípcsontvédõmre már estem többször is,mégsem tört el....

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Ne haragudjatok, de szerintem ez hülyeség...
még egy versenyzõ se cseréli minden esés után SZVSZ.... ::)