Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Protektorok

- - - - -

• Please log in to reply
1113 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

szemed nincsen? oldalra kell nézni a keresztezõdésben

ha ezt nekem írtad;
képzeld L azt a szitut h jössz lefelé fõúton ~40-nel,50-nel (tudom,h ez már több,mint a megengedett...:P )
fényes nappal,yól láthatóan (igaz,mellényke nem volt,de akkor még senkinek)
és kis utca szélén megáll a kocsi...
majd,mintha célzottan menne, kihajt kb RÁD.

persze,van szeme az embernek,látod,h jön,arra gondolsz,h milyen yó lett volna,ha a csóka ma reggel ivott volna egy KV-t vagy ha úgy általában sose ült volna kocsiba
aztán ha még maradnak századmásodpercek, akkor 1 bizakodó gondolat,h csak sikerül valahogy - vitzes ilyenkor az idõérzékelés:)
közben helyzettõl függõen csattanás,bringáról elrugaszkodás, ha sok idõd/helyed volt,akkor megúszod vmi hihetetlen félrerántással és a parkoló kocsin kikötéssel,változó

persze, natural selection, úgy értem,nekem nem fáj az,ha más nem visel bukót:)
mert végülis egész nap nehézkes hova rakni,és nem csökkenti teljes mértékben a halálos baleset esélyét

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Csak egyetlen egyszer jöjjön be hogy elfolyik az agyad...Ez a legveszélyeztetettebb rész.A többibe kevébé halsz bele.Ez az életedet hivatott megvédeni.Nem arra való hogy ne húzd le a kezedrõl a bõrt.

GreatVictory

GreatVictory

vendég

• fórumtag
  • 141 posts
A bukósisak egyvalamitõl véd meg a sok ezer közül. Éspedig, hogy ne zúzzon be az agyad. Ettõl függetlenül beleállíhat a gyomrodba a kormány, szilánkosra töheted minden csontodat, tökönverheted magad.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts

ha rajtad van a bukó, ugyanúgy eltörhet a nyakad vagy a gerinced, életet ment? nem..
legfejebb nem fog fájni 2 hétig a búrád

tök meddõ vita

Igen, ez a 3. szöveg:(, ilyen erõvel terepre se vegyél semmi, mert hiába van bukó,gerincprotektor, tökömtudjami, eshetsz mindig úgy hogy belepusztulsz.

Thez, asszem egymás mellett beszélünk el.Ha te nem mész úton akkor miért nem azt mondod.De én nem rólad, hanem az utakon való bukóhasználatról beszélek.Nem arról amikor vki csak a fogasig akar kijutni, hanem arról aki közelekedik is.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
felelsleges.és felesleges az úton menni. erre nem gondolsz? most összeszámolom hányszor megyek úton... érden. ott tudok figyelni hallom ha jön vki,félreállok ha kell

déliben leszállok a vonatról. átugrok a villamossínre, elmegyek a moszkváig. majd a moszkvától a 4-6os vonalán végig a nyugatiig. majd szembe a forgalommal mellékutcán végig a célom felé.
vagy a sulimba ugyanígy villamossín vagy járda. esetleg kerékpárút. fogashoz is végig villamossín, majd kerékpárút. anyám munkahelye felé szintén villamossín, majd kerékpárõút, egy kis járdával kombózva.

hol csapjon el az autó? a zebrán? ennyire paragép még nem vagyok.
érted. meg lehet elõzni mindent. francnak mennek a bringások az úton. vagy attól még hogy õk ott mennek, ne próbálják felelsegesen ezt a felelõsségtudatot mindenkibe beleintegrálni, csak mert õk öngyilkosjelöltek.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
szemed nincsen? oldalra kell nézni a keresztezõdésben

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
azért még kell városba bukó... még jobban is,mint terepre
eddig nagy buktám még csak betonon volt,2x azért,mert Lütöttek,önhibámon túl,1x azért, mert lefordult a kanyarban a szingó,az elsõ két esetben hatalmas mák h volt sisak meg kesztyû ... (in m. 661 élt 3 napot:D )
illetve terepen is volt 1 eset,bukóhorpasztás,de az,ha yól Mléxem,hajnalban SAUH-n
szóval én inkább a városban félek, hiába mész "okosba" ha hirtelen oldalról felkap 1 kocsi és érkezéskor a betonon a bukó helyett a buksid reccsen

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
ha rajtad van a bukó, ugyanúgy eltörhet a nyakad vagy a gerinced, életet ment? nem..
legfejebb nem fog fájni 2 hétig a búrád

tök meddõ vita

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts

egy bukó nem menti meg az életed ha feljön a kocsi a járdára

Na igen, ez a másik szöveg mit szoktam hallani.:( Elég könnyen megmentheti.Azért bringaúton én sem szoktam, de aki azt állítja hogy utakra felesleges...

mellesleg az a hülye aki parázik h elütik mégis az úton megy ott is ahol van járda villamossin vagy kerékpárút. na az furán gondolkodik
3 kiváló lehetõség, de egyikkel sem él.

Ha haladni is akar az ember akkor a bringaút nem mindig megoldás.Amúgy meg jobb félni, mint megijedni.Nincs ebben semmi furcsa szerintem.Én sem foscsíkot magam után húzva tekerek, csak felveszem a bukót, ennyi.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
eddig hány futár halt meg? mer hogy mindegyik átmegy a piroson, autók közt mennek, és bár van rajtuk bukó, de azért nem mindegyiken
písz

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
viszont ha figyelsz és hallod hogy jön vki ezerrel, akkor ki tudod védeni. akár a gyalogosok is ki tudták volna ha tegyük fel figyelnek.....
vagy csak én alapozok a reflexekre?

:)
bukó kell. boltbajárni nembiztos.
mellesleg az a hülye aki parázik h elütik mégis az úton megy ott is ahol van járda villamossin vagy kerékpárút. na az furán gondolkodik
3 kiváló lehetõség, de egyikkel sem él.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
állhatsz kevlármellényben rohamsisakban pajzzsal a kezedben, akkoris halálra gázol a kamion
egy bukó nem menti meg az életed ha feljön a kocsi a járdára

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
erdõben magadra vigyázol, úton meg attól függ hogy mások mennyire vigyáznak rád. szerinted hol nagyobb az esélye egy buktának? de már mondtam pont leszarom, hogy hord-e valaki bukót vagy nem. max kevesebb hülye lesz a fogasnál és sirassa õket az anyjuk.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

Egy-két éve volt pl vmi botrány, faszi felszaladt részegen járdára és hat gyalosost halálragázolt.Vagy vmi ilyesmi.Nem csak a mesében léteznek.Pont azt mondom hogy nem gyakori, de akármikor bejöhet vmi szopás.

de akkor úgyis meghalsz!

hordjak gyalog is bukót?
vagy évi egy eset miatt hordjak bukót addigis amíg leugok a boltba?
:):)
ennyire nem vagyok paragép még. majd öregkoromra

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Egy-két éve volt pl vmi botrány, faszi felszaladt részegen járdára és hat gyalosost halálragázolt.Vagy vmi ilyesmi.Nem csak a mesében léteznek.Pont azt mondom hogy nem gyakori, de akármikor bejöhet vmi szopás.Nap mint nap ütnek el, halnak meg emberek a forgalomban.Attól hogy eddig nem te szerepeltél a hírekben...

de nem üt el, a taxisok nem részegek
mé van az hogy lassan 4 éve megyek keresztul a városon
(16. ker - fogas) és egyszer sem volt balesetem, semmise

Mér van az hogy nekem se...De isemerek olyanokat, elég sokat akinek igen.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
az óvatossággal.
egyik lehetõség: mész tovább mint egy vakegér, de felveszel egy bukót. "így védve vagyok"
védve v a frászt
a másik meg az hogy figyelsz. engem még sose csaptak el. nem estem el betonon magamtól soha. én figyelek.
persze aki csak aszfalton megy, és ott dolgozik pl, annak természetes...
de pl a városban végigkrúzingolva kerékpáruton járdán villamossinen és néha autók között pont jó helyen van akormányon a bukó hogy ne süljek meg pl majd nyáron

figyelni kell. városban nem jöhet be olyan tényezõ, ami miatt kegyetlenül nagyot ess. hegyen még lassan is bejöhet. terepen.

de mind1:)
bukó kell, de nem mindenható, van ahol elég figyelni is.

az elmult 11-13 év alatt, amióta egyedül bringázok pesten azóta furamód egyszer sem ütöttek el. mert figyeltem mindig is. ja, és alig 8-9 évesen tekertem be elõször a törökbálinti depó úton BMX-el pestre.... persze szülõk tudta nélkül. akkorse ütöttek el.
azóta sem.
lehet valami oka nem?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
de nem üt el, a taxisok nem részegek
mé van az hogy lassan 4 éve megyek keresztul a városon
(16. ker - fogas) és egyszer sem volt balesetem, semmise

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Ez megint az a téma ami megosztja részben a népeket.Ha hárdkór nyomja terepen akkor persze kell, de utakra még inkább.Vagy legalábbis oda uannyira.Ott átlagban kevesebbszer esik el az ember, de akkor könnyen lehet nagyot esni. Figyelni azt kell, de rád nem mindig fognak.És ezt nem mindig lehet helyettesíteni az óvatossággal.

miért beszélsz csak városról? ott esni neharagudj.

Csak egyszer üssön el egy részeg taxis....

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
utakon úgyse kúrnak el annyira
és ha igen? korházi koszt ingyér van, meg meleg is lehet akár
meg biztosító

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
:) ha már egyszer felveszi akkor inkább a pályán kéne felvenni, vagy erdõben. ott ezerszer nagyobb az esély arra hogy megsérül.
utakon meg figyeljen mindenki.

miért beszélsz csak városról? ott esni neharagudj.

mind1, ez flame lesz csak maximum.
bukó okosság amúgy. csak melegítene télen....