Említettétek , hogy szánkoztok is...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Szászvári Kerekezõk
Indította
VSanyi
, 2010. november 16. 21:57
Írta 2012. február 18. - 09:35

Írta 2012. február 17. - 16:56

Írta 2012. február 15. - 13:03

Na élesedik a helyzet:) már busz az árokba és az autók se elõre se hátra, agroszászos trakeszok húzgálják az autókat
Írta 2012. február 15. - 10:19

Elég gyenge hóátfúvás van erre felénk, egészen a vasútig mocskosul fúja a havat rohadt jól néz ki!
Írta 2012. február 14. - 23:31

Megjöttem! Hát ma bringára pattantam! Egész jó ahol le van taposva.Ahol kásás ott szar.Már jó volna tekerni egyet!
Írta 2012. február 13. - 11:21

A hó csak esik esik, most már nagyon mennék egy kisbringás csapatos valamit...
Írta 2012. február 09. - 11:31

Írta 2012. február 09. - 00:21

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
www.vidakhaz.hu
www.vidakhaz.hu
Írta 2012. február 08. - 21:03

Írta 2012. február 08. - 20:59

Írta 2012. február 06. - 21:57

Írta 2012. február 05. - 21:28

Igy hogy kicsit le volt már járva egész jó volt! Hát ja még a pincesornál van egy szûk ösvényes rész elég faszán ki volt csuszva ott csuszkáltunk azt eléggé átfagytunk végül úgy döntöttünk elépünk haza!
Valamikor kinézhetnénk a lõtérre az állat lehet:D
Valamikor kinézhetnénk a lõtérre az állat lehet:D
Írta 2012. február 05. - 20:01

Na mi a pálya?
Nem jöttetek vissza. Mi még 5-ig ott voltunk, utána némi melegítés(belsõleg), most értünk haza.
Nem jöttetek vissza. Mi még 5-ig ott voltunk, utána némi melegítés(belsõleg), most értünk haza.
www.vidakhaz.hu
www.vidakhaz.hu
Írta 2012. február 05. - 11:13

Írta 2012. február 04. - 23:44

Basszus ez a domb, ahol szánkóztunk,(+ a múltkor bringáztunk) nagyon alattomos!
1részt azért, mert mindíg be kell menni utána Apámékhoz, másrészt, ha már bementél, akkor bizony borozni kell!
Kb 1óra szánkózás, 5és fél óra borozás + hagymás zsíroskenyér! Nem rossz arány, fõleg ha közben annyit röhögsz, hogy izomlázad lesz tõle!!!
Holnap ismétlés, csak több szánkó, és kevesebb bor!
1részt azért, mert mindíg be kell menni utána Apámékhoz, másrészt, ha már bementél, akkor bizony borozni kell!

Kb 1óra szánkózás, 5és fél óra borozás + hagymás zsíroskenyér! Nem rossz arány, fõleg ha közben annyit röhögsz, hogy izomlázad lesz tõle!!!
Holnap ismétlés, csak több szánkó, és kevesebb bor!
www.vidakhaz.hu
www.vidakhaz.hu
Írta 2012. február 04. - 19:23

Írta 2012. február 04. - 14:35

Ha ez a sor beindul!.......ha beindul....Mennyi is a Gázolaj?....Illetve mennyi van még belõle?

És a hókotró EVO széria:

...Hír: Piros riasztás a hó miatt - havazás percrõl percre (origó):confused:
És ami számunkra Sci-fi...Ja, ja, Japán, itt nem volt piros riasztás:
http://www.keptelenseg.hu/kozlekedes/hoeltakaritas-maskepp-41681
Na mind1 mikor megyünk szánkózni???
Én már délutánra gondoltam.
És ha marad a porhó: hólapát-pálya-szögesgumi-TÁMADÁS!

És a hókotró EVO széria:

...Hír: Piros riasztás a hó miatt - havazás percrõl percre (origó):confused:
És ami számunkra Sci-fi...Ja, ja, Japán, itt nem volt piros riasztás:
http://www.keptelenseg.hu/kozlekedes/hoeltakaritas-maskepp-41681
Na mind1 mikor megyünk szánkózni???
Én már délutánra gondoltam.

És ha marad a porhó: hólapát-pálya-szögesgumi-TÁMADÁS!
www.vidakhaz.hu
www.vidakhaz.hu
Írta 2012. február 03. - 11:55

Írta 2012. február 03. - 11:54

Az a lényeghogy tapadjon a bélyeg, meg legyen térerõ
!
Én is ezt a 2 3 féle módszert találtam, igazából engem ez a c vitamin mizéria érdekelt mert a cégnél is ezen megy áklandóan a vita hogy a teába mikor nyomlyuk bele a citromot, de most elmesélem nekik hogy mi a helyzet:D
Én egy két bogyot szétnyomtam a vizbe tegnap igy elég szép színe lett a víznek lassan leszüröm majd Kiváncsi leszek!
SZÁNKÓZÁSRA FELKÉSZÛLNI:)

Én is ezt a 2 3 féle módszert találtam, igazából engem ez a c vitamin mizéria érdekelt mert a cégnél is ezen megy áklandóan a vita hogy a teába mikor nyomlyuk bele a citromot, de most elmesélem nekik hogy mi a helyzet:D
Én egy két bogyot szétnyomtam a vizbe tegnap igy elég szép színe lett a víznek lassan leszüröm majd Kiváncsi leszek!
SZÁNKÓZÁSRA FELKÉSZÛLNI:)
Írta 2012. február 02. - 20:37

Én nem találtam konkrét választ, de mindkettõnk megoldása eredményes, bár mindegyik másra jobb:
"A csipkebogyó többek között azért olyan jó C-vitamin forrás, mert tartalmaz illó-és zsíros olajokat, növényi savakat, pektint, poliszacharidokat, antociánt, flavonoidokat, karotoinoidokat, ásványi sókat, A, B1, K és P-vitamint, melyek kombinációja kedvezõen hat a C-vitamin stabilitására. Mivel szárítást követõen normál körülmények között nem, vagy alig veszít vitamintartalmából, a citrusféléket nem vagy csak alig látott nemzedékek is kiválóan elvoltak vele.
Teájának készítése általában kétféleképpen történik:
- egyik módszer szerint 1 teáskanál bogyó szobahõmérsékleten 2 dl vízben 4-5(egy éjszaka 6-8) órai áztatás, majd szûrés után foygasztandó. Így õrizhetõ meg leginkább a C-vitamin tartalom.
- másik módszer szerint a termést forrásban lévõ vízben 3-5 percig fõzik, majd 20-30percig állni hagyják és szûrik. Ezzel az eljárással sokkal több ásványi anyag pl. magnézium, vas, növényi sav oldódik ki. "
"A csipkebogyó többek között azért olyan jó C-vitamin forrás, mert tartalmaz illó-és zsíros olajokat, növényi savakat, pektint, poliszacharidokat, antociánt, flavonoidokat, karotoinoidokat, ásványi sókat, A, B1, K és P-vitamint, melyek kombinációja kedvezõen hat a C-vitamin stabilitására. Mivel szárítást követõen normál körülmények között nem, vagy alig veszít vitamintartalmából, a citrusféléket nem vagy csak alig látott nemzedékek is kiválóan elvoltak vele.
Teájának készítése általában kétféleképpen történik:
- egyik módszer szerint 1 teáskanál bogyó szobahõmérsékleten 2 dl vízben 4-5(egy éjszaka 6-8) órai áztatás, majd szûrés után foygasztandó. Így õrizhetõ meg leginkább a C-vitamin tartalom.
- másik módszer szerint a termést forrásban lévõ vízben 3-5 percig fõzik, majd 20-30percig állni hagyják és szûrik. Ezzel az eljárással sokkal több ásványi anyag pl. magnézium, vas, növényi sav oldódik ki. "
www.vidakhaz.hu
www.vidakhaz.hu