Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szászvári Kerekezõk

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
961 hozzászólás a témában

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Mi a déli oldalon voltunk Püspökszentlászlótól! Ott már tökig sárosak voltunk (vizes sár segrefröcsögõs)
Voltak kivágott fák persze keresztben a turistaúton a legnagyobb emelkedõn 5cm hó és sár keveréke, amit Bear Grylls is nehezen teljesített volna :)
Sports Tracker

Félúton az aksi merült és csk ennyi jött össze!

Boccs hogy ide írtam! Nem vagyok Szászvári

VSanyi

VSanyi

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Ma kint voltam megnézni a turistautat. A kantárhegy felõl tûnik a legjárhatóbbnak, de csak tolva. A Bányánál az információs központ mellett lehetne felmenni, de annyira szar az út, hogy...( lefelé úgy kellett vonszoljam magam után a bicajt) és még nagyon nagy a sár is, + rohadt meredek. A Dobogó felõl még jó lehet, de az is sáros.
A lényeg, hogy a zöld háromszögrõl jobbra fel kell menni, és a szóró elõtt megint jobbra.
Ott már kezd lejteni, egy kis erdõs rész, ide összedobtam egy kis ugratót, képek és térkép itt: (Sports Tracker) utána pedig kiér az út egy füves lejtõre.
A füvesen már nem kell végigmenni, találtam egy ritkásabb részt a rekettyésben, ahol könnyen ki kehet pucolni, és még pár jó kanyar is van. Olyan 50-60métert kell csak kipucolni, és már ott is vagyunk a pálya végénél.:)
A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
www.vidakhaz.hu

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Igen a zöld háromszöges utat azt ismerem, a vörösfenyõre és a dobogóra is fel lehet menni! Akkor már csak ki kéne keveredni a sûrûébõl az utra és nyert üny van!:) aztán lehet nekiállni fabrikálni! Azt kéne még akkor megnézni hogy a bányárol hol lehet feljönni!
Hát ez a kettõs defekt ez nem semmi volt!:(
Kössz a videot!

VSanyi

VSanyi

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Emlékkép:
:)

Feltöltött kép
www.vidakhaz.hu

VSanyi

VSanyi

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
A kõbányával 1vonalban voltunk, kb 170m-re keletre. A tetõ a Lipse tetõ, és kb 400m-re délnyugatnak van. 400m-re délre Zöld háromszög, ami a Dobogóra megy!!!! A bányái volt kulcsosház úgy 800m, és onnan vezet fel egy földes út, kb oda, ahol be lehet menni a pályára a zöld háromszögrõl.Tehát hála a nagy Manitounak, meg a mindenféle bicajos istenségeknek!!!
Ez nagyjából annyit jelent, hogy a Dobogótól 10-12 perc brutál lejtmenet, a végét pedig már ismerjük!:D:D
A videót + küldöm.
www.vidakhaz.hu

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
A videot vagy a képet amit csináltál légyszi küld el e-mailba! Én ahogy néztem a térképen ha tovább mentünk volna akkor oda az etetõhöz értünk volna ki kb, és akkor a bányátol is fel lehet oda menni, és nem volt sztem olyan messze már.
Ez nagy királyság lenne egészen onnan fentrõl jönni Fuuu baszki:)

VSanyi

VSanyi

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Mikor?
www.vidakhaz.hu

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Király akkor ezt megnézem én is!:) Szerinted lenne értelme nekiállni ott épitgetni?
Ja és fölétek is felnézhetnénk hogy ott mi a helyzet azért ez mégis közelebb van!

VSanyi

VSanyi

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Kint voltam. A völgy eleje, k.b. 150m járható, és van is 1-2 trükkös rész.:) Utána nagyon beszûkül, és ki is mélyül. itt már gyalog is nehéz ügy.:mad: ásni kellene, és rámpák is kellenének, utána egy leszakadt partoldal következik, ami elég laza, és sok a homok. ezen a részen lehet lemenni az aljába, de sok a kidõlt fa, bár ha építünk akkor ez elõny is lehet. Ezután jön egy laposabb rész, ennek a végétõl már nem mentem tovább, mert balra szintén volt egy csuszamlás, és itt van egy csomó letörés,:D k.b. 30-féle nyomvonallal, csak elõbb fel kell mászni. Az aljától kb 300m ég az út, ez már nem tûnt túl érdekesnek, és itt már a patak is szélesebb. Itt vannak a technikai adatok és a képek:Sports Tracker
A szintesés 1Km-en k.b. 100 méter, de az elsõ 150m után elég extrém.
Utána még felmentem a Béke Aknához, és onnan át a régi lõtérre. Na az viszont egy nagyon jó lejtõ. 1200m-en -200méter!!!:D Vicces volt. A vége felé trakinyom, meg 1-2 szûk kanyar. A lõtérnél viszont ott ahol leugrottunk, szembõl is lehet ugrani a hegy felõl. Van benne fantázia! Jól ki is purcantam, a Demóval épp elég volt, igaz csak 430méter mászás, de az kemény, meg a 20km is elég volt.:(
Hát ennyi.
www.vidakhaz.hu

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Ma szolgálok de holnap sztem ráérek! de ha ma mész ki akkor irj hogy mit találtál

VSanyi

VSanyi

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Már én is néztem, de a turistatérkép valami forrás félét is jelöl. Holnap lehet, hogy kinézek.
www.vidakhaz.hu

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Ja és vannak képek is mondjuk sztem a rendszerváltás elötti idõböl:) de vannak

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Sanyi az a völgy amit néztünk, én ugy néztem a terképen hogy az aszfaltos útra ér ki! legközelebb megnézzük ha tényleg az útig lejtene akkor az nagy királyság lenne! majd rákukkantunk ja meg fölöttetek is megnézhetnénk a terepet!
online turistatérkép:Mecseki Kalauz kattints arra a négyzetre amelyik részt látni akarod!

VSanyi

VSanyi

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
A mai termés:Sports Tracker:)
www.vidakhaz.hu

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Délutan kb 1 óra.
Mert ma jönnek megnézni a vázat tegnap nem tudtak sajnos, ha véletlen elvinnék akko viszont gáz van mert vissza kéne szereljem a kona vázra a cuccokat.
mindenképp felhívlak hogy mi lesz! Ha idõbe jonnek és gyors át tudom szerelni akkor mehetünk ha nem ak csak holnap! De csörgök!

VSanyi

VSanyi

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
De szépen csinálta! Holnap mikor?
www.vidakhaz.hu

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Egy kis kedvcsináló:Dean Tennant / Dunbar Cycles - bturman - Mountain Bike Videos - Vital MTB

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
tegnap voltam fent, kicsit havas volt de teljesen járhato! Eladom a vázat ma jönnek megnézni elvileg, úgy döntöttem épitek valami All Mountain gépet amivel lehet tekerni is meg azért a lejtõt is birja! Néztem elég sok vázat! Holnap mehetnénk egyet ha neked jó

VSanyi

VSanyi

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Igen. Még nem jöttek meg a papírok. Valamikor mehetnénk 1-et.
www.vidakhaz.hu

szõnyeg

szõnyeg

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Király a video!
Itthon vagy még?