Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ötletek a versenyek színvonalának javításához

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
90 hozzászólás a témában

#81
Bikertigger

Bikertigger

    maximus

  • fórumtag
  • 21.259 hozzászólás
elvileg a versenyszabályzatok szerint most is kizárás jár érte

-sõt igazából, akár vmi természetvédelmi bírság- csakhát nem lehet minden tubus mellé egy természetvédelmi õrt állítani

azért kiváncsi lennék ha valamelyik "nagy embert aki mondjuk pénzdíjra hajt" a szemetelésért kibasznák mint macskát szarni, mit szólna ?
jövõre nem jön el ?
és akkor mi van ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

#82
blueshark

blueshark

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Aki nem éri fel ésszel, hogy amire nincs szükségem azt nem dobálom el az erdõben annak lehet mondani meg leírni úgyse fog változtatni a hozzáállásán.
Remélem rosszul gondolom és van még remény, hogy ez változni fog.
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

#83
pytsur2

pytsur2

    vendég

  • fórumtag
  • 44 hozzászólás
A rajtot megvitattuk (?).

Mik a meglátások a versenyzõk tájékoztatására (ki hogyan kezelje a lassabb versenyzõtársakat, hová tegye a lyukas belsõt, üres csokipapírt, gél tubusát, stb.)?

A., mondja be a bemondóbácsi a rajt elõtt, (amit vagy hallanak, vagy nem)
B., legyen a rajtcsomagban (amit vagy elolvasnak, vagy nem)
C., legyen kinn a rendezvényt szervezõk honlapján egy tájékoztató a verseny alatti "etikettrõl"?
D., kérem kapcsolja ki

#84
CMX

CMX

    vendég

  • fórumtag
  • 159 hozzászólás
Pár évvel ezelõtt még volt létjogosultsága az egyszerre induló tömegrajtnak, mert így a befutó elhúzódott, lehetett papíron regisztrálni. Manapság már semmi értelme. Minden nagyobb versenyen ahol gond van az egyszerre rajtból chipes idõmérés van, annak meg mindegy, hogy percenként egy vagy 50 versenyzõ megy át a kapun.
Lebonyolítási szempontból is mindegy, mert így az indulásnál kell rövidebb ideig utat zárni és az érkezés elnyújtott, ha kategóriánkénti rajt lenne akkor meg az indulás lenne több útzárás, a befutó meg rövidebb.
Versenyzõként ráadásul jobban tudok gazdálkodni a késõbbi indulással - bemelegítek, késõbb megyek oda, de ugyanakkor rövidtávosként nem szívesen várok 4 óra hosszát az eredményhirdetésre. Fõleg, ha nem is vagyok érdekelt - tudom, ronda viselkedés, de hétfõn meg meló van.

Ha óránként indulnának a távok - pl. 9, 10, 11 - akkor a befutó is jobban egyben lenne, több esély lenne arra, hogy sokan ottmaradnak ünnepelni a dobogósokat, nem úgy mint most, amikor gyakorlatilag a helyezettek tapsolnak egymásnak a végén. A médiát meg tudják a szervezõk a végére is idõzíteni, ahol élbõl le lehet riportozni a gyõzteseket, ráadásul ha többen vannak ott, az jobban is mutat.

Szerintem ez csak döntés kérdése. Az én ízlésemnek inkább a kategóriánkénti rajt felelne meg.

(Nem vagyok rövidtávos, az nem komoly. :) )

#85
B04

B04

    újonc

  • fórumtag
  • 2 hozzászólás

Nehéz dió egyszerû és praktikus megoldásokat találni!


Vannak, amik könnyen megoldhatóak lennének (pl. UCI szabályok betartása), mások kicsit összetettebbek, mégis, nem hiszem, hogy ne lehetne ésszerû kompromisszumokat találni.

A szervezõk érdeke (kellene, hogy legyen), hogy a résztvevõk elégedettek legyenek, különben legközelebb nem jönnek.

Biztosan sok energiát igényel egy ilyen volumenû versenyt megszervezni, lebonyolítani, de ahogy már elhangzott, ez is a pénzrõl szól. Ha ezzel minden fél tisztában van, joggal várhatja el a versenyzõ, hogy a pénzéért megvárják, a pályabírók segítsék (és ne könyvet olvassanak), stb. Mint ahogyan a rendezõk joggal várnák el a résztvevõktõl, hogy ne szemeteljék tele az erdõt...

#86
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A pálya jelzésére használt táblák néha tényleg csak az utolsó pillanatban láthatóak. Sokat segítene, ha a kanyar elõtt tudnád, mire készülj, és nem csak azt realizálnád, hogy elhúztál egy tábla mellett-a rossz irányba...


Van erre uci szabály, ami nagyon jó, csak itthon nem tartják be, pedig itthon is ez a hivatalos szabály.


A sebesség mindent megold.

 


#87
cube1

cube1

    újonc

  • fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hali
A különbözõ távon indulók keveredését a szlovák maratonokon egész egyszerûen megoldják.
Példa: 10.00-kor indul a hosszú táv
11.00-kor indul a közép táv
12.00-kor indul a rövid táv
Náluk nagyon jól mûködik ez! Valami hasonlót talán nálunk is be lehetne vezetni.

#88
CihaZoli

CihaZoli

    vendég

  • fórumtag
  • 108 hozzászólás
Úgy sem lesz jó ahogy leírtátok!

Rajtoltatás: önbevallásos alapon, ránézésre vagy mi alapján „karámozzanak”? Egoista elsõ sorba kéri magát, halk szavú de jól menõ meg kerülgessen. Vagy elõzõ verseny helyezése szerint mindenkinek névre szóló helye lenne? (Elõzõleg technikai okokból kiesõ élversenyzõ „Mars hátra”?)
Rövidesek-közepesek: rövid elejét feltartja középtáv, rövid 2. helyezettjét az elsõ tartja fel, stb. (Mellesleg csapattársam 2 láncszakadás után könnyedén visszaelõzgetett rövidest, közepest, lassút, gyorsat. Volt kraftja.) Különrajt hiánya, oka vagy „magyarázata” van…
Pálya jelölések: szalagok sûrûségét egy versenyzõ tempójú határozza meg! Az elõzõ napon eltûnt, leszaggatottat pótolni lehet. Lehet?
Táblákat jobb ötlet híján, hagyjuk így. Mivel jelzed, hogy ez csak figyelmeztetõ tábla, majd a következõ az igazi? Még több, még apróbb betûkkel? Színjelöléshez meg kódfejtõt! Mert ugye Dunán kék/világoszöld/ sötétzöld volt. Az erdei fény/árnyék ezt összemossa! Elágazásnál nagyon nagy, nagyon eltérõ színû jelzés OK!

Inkább a fûben olvasó pályabíró maradjon otthon jövõre! Minek vállalja, ha nincs ínyére ez a feladat? Olyan kell, aki a pl. mély, fûvel takart nyomvályút ordítva, mutogatva jelzi. (Mindkettõ DunaM tapasztalat.)
Máshol, 1órával a rajt elõtt kalimpál, hogy nem arra megy a pálya (vége); pedig csak a rajthoz mentünk. És már sokszor említették, az utolsókat is várják be!

Beígért szolgáltatások, jutalmak üssék meg a közepes szint (alját), elkerülve ezzel a fanyalgókat. (Akkor is lesznek.)

Nehéz dió egyszerû és praktikus megoldásokat találni! Szervezzen versenyt, aki lelkesedése mellett még tûri a bírálatokat!
És már most Sorry, ha valakit bántok!

#89
pytsur2

pytsur2

    vendég

  • fórumtag
  • 44 hozzászólás
A pálya jelzésére használt táblák néha tényleg csak az utolsó pillanatban láthatóak. Sokat segítene, ha a kanyar elõtt tudnád, mire készülj, és nem csak azt realizálnád, hogy elhúztál egy tábla mellett-a rossz irányba...

#90
B04

B04

    újonc

  • fórumtag
  • 2 hozzászólás
Gyakori, visszatérõ probléma a különbözõ kategóriák keveredése. Ha már az idõmérés egyszerre indul, miért távok szerint, és miért nem intenzitás szerint kategorizálnak indításkor?

Szóval nem távok, hanem pl.: versenyzõk, hobby, kirándulni jöttek kategóriák, vagy vmi hasonló elgondolás szerint lenne a rajt.

Vannak, akik ugyan közép távon indulnak, de nem akarnak versenyezni. Õk -akaratuk ellenére- feltartják a rövid táv versenyzõit...

A felvezetést meg lehetne oldani viszonylag egyszerûen: a nagy száguldozásban nem kellene a táblákon 8-as betûvel nyomtatott sorokat böngészni, hogy rövid táv jobbra, közép egyenesen, stb., csak a távolságok szerint kategorizált nyilak színeit követni. Pl.: rövid táv, kék tábla, bazinagy nyíl, balra. Lehet, nem egy tábla kellene, hanem a kanyar elõtt 15 méterrel egy, majd közvetlenül a kanyarban mégegy. Tudom, ez már óriásberuházás, de két legyet lehetne vele ütni egy csapásra: nem tévednénk el, és mehetne együtt a versenyzõ a többi versenyzõvel, hobby a hobby-val, kiránduló a kirándulóval.

Nem kellene senkinek megszakadni az elején, hogy el tudjon lépni a késõbb minden bizonnyal bénázó kirándulók elõl, hanem a saját tempóját diktálva beoszthatná az erejét úgy, ahogy tervezte.

Így a rendezõk, kísérõk, fotósok is tudnák, hogy hol zajlik a verseny.

Azt hiszem ez több problémára is megoldást jelentene. Legalább a biztosan nem versenyzõk nem éreznék kellemetlenül magukat.

Szerintetek?

#91
pytsur2

pytsur2

    vendég

  • fórumtag
  • 44 hozzászólás
Sziasztok!

Többeknek van építõ jellegû észrevétele különbözõ versenyek elõtt, alatt, után...

Itt össze tudjuk szedni a gondolatokat, amibõl a szervezõk -remélhetõleg- okulnak, és megfogad(hat)ják, vagy legalábbis átgondol(hat)ják az építõ jellegû hozzászólásokat.

Hajrá!