Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringamosás

- - - - -

• Please log in to reply
159 replies to this topic

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 posts
mbalazs: es miert jo a wax ???

mbalazs

mbalazs

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
nekem van egy új mosási technikám (csak drága)bemész az aralba vagy valami mosóba és forró waxal lemosod!!!!(z 5vagy 6os menüpont a jó)

Petak

Petak

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
én általában nem mosom meg, mert semmi
értelme, ha mindennap kimegyek a hehi hegyekbe "szántani" föleg összel...nyáron még megszoktam sima vizzel, ami meg nem megy le azt automososzerrrel.

de végülis nem ezt akartam irni...egyik nap mikor fent volt a szobámba a bringa (elötte csillogora volt mosva) észrevettem, hogy a lánc irtora száraz...mivel nem volt kéznél semmiféle szpéci kenöszer...elvettem anyám "floriol" tipusu étolaját...nyami...finom volt :) azota is az van rajta

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Ha egy tisztességes dagonyázás után végre visszaérünk a városba, az elsõ benzinkútnál leveretem a kosz nagyját a gérrõl, majd a láncot olajsprayvel lefújom. Ez hazáig kitart. Otthoh marad a szivacs, víz, rongy, és a gép csili-vili. A láncot pedíg levéve LB hígítóban áztatom ki jó alaposan, majd szárazra és tisztára törölve visszateszem. Metabond olaj, és profi minden. A csapágyak és egyebek kenésére szintén Metabond zsírt használok. Profi minõség, valóban mûködik, csak javasolni tudom mindemkinek.
Árak: Metabond kék zsír: 80gramm 2480ft.
Pumpás olaj 8730 Ft.

Azért ez húzós igaz?

A bicajt pedíg mindíg tisztán teszem el aludni, mert sokkal jobb, ha éjszaka nem a rozsda csámcsogására ébredsz fel, és egyébként is: tiszta géppel jobb elindúlni, mint mosással kezdeni.

kiraly

kiraly

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Meleg víz, amit még a kezed elbír télen-nyáron és gyosan járjon  a kezed. A meleg víz azért jó szerintem, mert jobban oldja a koszmót (magasabb az energia szintje ;D ;D ;D), télen nem fázik a kezed, s hamarabb elpárolog a bringáról, de nem -20°C-ban. Ha az egészet megbolondítod egy kis Renoclean-nel, akkor nagyon jó tisztítószert kapni. Oldja a koszt és a láncon lévõ dzsuvát is. Nálam nagyon jól bevált. Még környezetbarát is!

ruff

ruff

törzsvendég

• fórumtag
  • 784 posts
BRUCE ! Gázolaj  8) az még occsó is  ;)

Raptor

Raptor

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Hát köszönöm szépen ezt a sok tippet! Okos ember aki nyitotta a topicot! Mondjuk én jobban szeretem a "húderetyósagéped" szituációt, de azért néha megy a mosás is! Én a fürdõkádat csípem télen, anyám pedig a seggemet, hogy már megint tiszta retyó a fürdõ! A mûvelet 2 részbõl áll: 1. bicómosás   2. fürdõtakarítás!
Na majd csak hozzászokik anyám is! Addig is jó tekergõzést és ápolgatást!

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
autósbolt benzinkút, ára kiszereléstõl függõen 500-600 Ft. max

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Nagyon örülök, most elhangzott vagy 10 módszer, mindenki a sajátjára esküszik, én melyiket válasszam?? ???

a brigécolt merre lehet kapni és mennyibe kerül?

tutifuro

tutifuro

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
B-Szabi módszere majdnem tökéletes.
Hiányzik a kenés.
Tehát a technológiai lépések a következõk:
1., mosás brigéciollal mondjok Colás üvegben legalább kétszer. Persze folyadék cserével.
2., Melegvizes mosás, igen jól olvastatok.
3., 70, 80 fokon motorolajban kifõzni a láncot.
    Ezt úgy lehet, hogy konzervdoboz persze tiszta 2 deci motorolaj, rezso majd mikor az olaj gyöngyözni kezd akkor kész.
4., Fellógatni egy rúdra kicsorgatni a felesleget.
    Vigyázz rohadt forró. Én kifõzés elött drotot teszek bele és azzal emelem ki.
5., Az esetleges felesleget rongyal letörölni.
A tapasztalatom szerint a lánc élettartalm ötszörös lesz
Jó munkát
Tutifuro

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Én azért befõttes üvegbe rázom a láncot, mer a kólás üvegbõl nem tudom kiszedni. Na és a hangja is sokkal frankóbb az üvegnek rázáskor. Ilyenkor mindíg röhög rajtam a család.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Üdv mindenkinek!

Én lánctisztításra (Sram patentszemes) az autóiparban is használatos motormosó folyadékot használom.
A mûvelet így néz ki:
1. leszedem a láncot, bele egy edénybe rá a cucc
2. amíg a lánc ázik, addig megtakarítom a bicót
3. lánc ki a edénybõl, a mosófolyadékot vízzel lemosom (ilyen fehér trutyi lesz belõle)
4. lánc vissza a gépre és már indulok is :)
Ha errõl a cuccról már volt szó akkor bocsi :)
Üdv Tcs

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,436 posts
Graphy. Én is ilyen tf2 használok és 440 ml és én 1200ért vettem. Tényleg jó. De létezik kisebb kiszerelésbe is. csak ahhoz nem adnak gratist!

mbalazs

mbalazs

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
én a láncot úgy szoktam mosni hogy belenyomom egy üvegbe és rá 95olommentes és az szépen letisztítja aztán megletörlöm és enni!!!

graphy

graphy

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

TF2, teflon bevonatot képzõ, tisztító spray.

Most nincsen elöttem a palack, de kb 2x akkora mint wd40 kisebb palackja, és ha jól emlékszem, ilyen 1300 ruppóért vesztegetik.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Mi az a TF2, hol lehet venni, mekkora és mennyi lóvé?

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 posts
TF2-t en is most tesztelem, eddig bevalt. A teflon nem tudom miert jo a lancnak, de tenyleg tisztabb, mint a WD40. (Eddig fanatikus WD40 hivo voltam, de a boltban eppen nem volt, es rabeszeltek a TF2-re)

graphy

graphy

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Sziasztok!

Lánckenéshez mit szóltok a TF2-höz?

Errõl még senki sem írt, nekem bevált! A trutyit leszedi róla, és hagy rajt egy teflon bevonatot.  :)

És nem lesz utána olyan genyós, mint a wd-40-nél, ja és tovább bírja.

Egyébként még a Rohloff sem rossz egy alapos puceva után, csak nagyon összeszedi a sarat és a port.

B._Szabi

B._Szabi

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Gyerekek!
Láncmosásra a legjobb:
0.5 literes Colás üveg (inkább Coca-Cola, mint Pepsi) :)
Láncot bele rakod okossan, ráburittasz brigéciólt, rácsavarod a kupakot és hajrá!
Most jön be a képbe Tom Cruise!
Mixereket megszégyenitõ sebességgel rázni kell jónéhány percig!
Utána kiszeded, megtörölgeted és gyári tisztaságú a lánc! Az igazi az, hogyha utána még egy kis nitroban is megásztatod!!!
Akkor végeztél jó munkát, ha száradás után a lánc ugy zizereg, mint új korában!
Ha ezt a mûveletet elvégzed legalább hetente egyszer, rendessen megnövelhetõ a hajtás élettartalma!

A magasnyomású mosásról csak annyit, hogy a Mavic agyak nem kamálták és a csapágycserém 24.000Ft -ba került! :)
Ezután inkább mosogatom szivaccssssaaaaaaaaal!!!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Csak arra kell vigyázni, hogy a 8 sebességes lánchoz a 8 sebességes szemet vedd, a 9-eshez meg a 9-est. Nem ugyanolyan szélesek. De ezt biztos tudod, csak a biztonság kedvéért írtam ide ;)