Válasz jaro1979-nek:
Hát igen,az optimális tekerés az üres bringával lenne,de mivel az Alpok/és valljuk be: a legtöbb jó hely sajnos nem itthon van/ezért kompromisszumokat kell kötni,ha csomagos változatot választod szabadabb vagy,nincsenek megkötések,nem kell idöre menni,nem kell estére ugyanoda visszamenni,kaja,sátor miden veled van,sokkal nagyobb területet lehet bejárni,cserébe viszont cipeled az x kilós málhát.A fix szálláshely több kötöttséggel jár,eleve csak csillagtúrában lehet gondolkozni,igaz üres biciklivel gyorsabban lehet haladni.
Utazási irodán keresztül még nem voltam,de Romániában mi sem mertük bevállalni a vadkempinget/a medvék miatt/ugyhogy egy magánszállásról nyomtunk köröket.
Egyébként ez Szlovákiára is igaz/amint látom ott laksz/sajnos ott is felszaporodott macko pajtás/ezért,bár gyakran járok át túrázni,inkább az egynaposakat preferálom.
Köszi szépen a tanácsokat!Nézegettem a sport-tura.hu oldalán vannak remek útnonalak,olaszországba ,svájcba,ausztriába,franciaországba bár nem túl olcsó de azért én megkockáztatnám.Szerintem ott is lenne lehetõség égyéni kiruccanásokra,térképet adnak,biztos nem kötelezõ a csoportal mindig egybe tekerni.Nekem az olasz alpok a csábító csak nem tudom eléggé edzett-e vagyok hozzá?Szerintem nem az a leggyengébb fokozatú túraútvonal/passo stelvio,zancolan,meg hasonlók/,de azért valahogy el kell kezdeni a valahol,mert kifutunk az évekbõl:)