Szia !
Most olvasom hozzászólásod és, minthogy én is 1 - 1,5 évtizede járom az Alpokat és pár hónapnyit tekertem ott málhával hegyről fel és le, gondoltam én is megosztom tapasztalataimat:
http://www.gyorgyiga...pos_tanacs.html
Írtam benne a felkészülésről, a cuccokról itt találsz:
http://www.gyorgyiga...ag_tartalma.php
egyéni, hogy ki mennyi cuccal megy. van aki csak 2-3 napra visz ruhát, engem kevéssé zavarnak a plusz kg-k, így viszek eleget: inkább legen elég ruhám rossz idő esetére (pl: 2012-ben sátrazás Andermattban 1440 m körül éjjeli 6-7 fokban), mint fázzak.Hardtail bringa... huh, nem igazán tudom, hogy nekivághatsz-e ezzel.. ha vékonyabb a kereke, ill emelkedőre is ajánlják a bringát, akkor... ha napi túrára mész, hátizsák a háton, akkor akár lehet. Amúgy értelemszerűen csomagtartó szükséges.
Kaja: én pl konzervet, szalámit szoktam vinni + néha áruházakban veszek reggelire felvágottat, "mackósajtot", péksütit, ill üveges dzsemet. Néha tartalékként jól jön enegeriaszelet, de tényleg csak tartalék. Nálam a fő táplálék hagyományos: kenyér, felvágott, szalámi, dzsem, zöldség vagy alma.
Ezzel problémamentesen végigtekerhető; de persze van aki nem bírtja meleg kaja nélkül, én azt túrán csak ritkán szoktam.
Üdv:G
Köszönöm, elolvasom. Ami a hardtail-t illeti, a villa lockolható, a kategóriájában nem nehéz bicikli (22" / 12kg körül lehet), könnyű (montis) kerekekkel, a slick gumikat 5 barra simán fújhatom. Remélem ez nem fog vissza annyira, hogy ne lehetne vele megmászni a hágókat. Vannak a vázon szemek, talán lehet rá csomagtartót tenni, különben elbukik az ötlet. Azért ennek is van előnye, sokkal masszívabb mint egy országúti.
A leghúzósabb útjaim a fent említett bringával két teljes Balaton kör volt, először terepgumival 13 óra alatt (3 óra pihenővel), aztán a vékony gumikkal 10.5 óra alatt (1.5 óra pihenővel), az utóbbit kicsit edzetlenül csináltam és az északi oldalon el is tévedtem (dombra fel-le sokszor egymás után), nagyon kivette az erőmet, de megcsináltam. Magashegyi viszonylatban elképzelésem sincs a teljesítőképességemről. Sopronban lakom, 100km-re Ausztriában már vannak hegyek, lehet, hogy előtte meg kellene másznom néhány hágót, mielőtt ilyennek nekivágnék.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére