Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15884 hozzászólás a témában

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 hozzászólás
biztos sokan feltették már ezt a kérdést...de
milyen gumit ajánlotok elsõ kerékre? :) fr-ra..

azér kérdezem, mer én csak a maxxiseket ismerem, de olyat még 1szer nem akarok venni.

tehát bármi más, ami nem kopik túl gyorsan. Az nem baj ha puha gumikeverékû, csak ne 1 fél milis pötty legyen a futófelület.. 2.3-2.5ig gondoltam.

ja, és egy kb árat is mellékeljetek lécci.

(A Michelin gumikat hol lehet +nézni? weboldalon...)
Már kétszer levágtunk a fejcsövembõl, de még mindig rövid... :D
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Valami hasonlóra gondoltam én is. Nálam sajnos le kell ugrasztani, mert kistányéron állandóan hozzáér az elsõ váltó terelõlapátjához, és többet már nem tudok rajta állítani. Túl széles a CC vázamhoz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Ha velem ellentétben fordítva rakod fel, oszd majd meg velünk az így nyert tapasztalataidat!

na gumi megy fel eredeti iránynak megfelelõen....így fordítva felér egy q. erõs mágnesfékkel..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Egyszer kérdeztem, hogy milyen belsõ kell egy virsli slick gumiba. A választ megkaptam, hogy a belsõn szereplõ számok közé kell, hogy essen a külsõ szélessége. DE az egyik barátom az 1.6os Continental sportcontactot azzal a belsõvel fújja 5 BAR-ig amivel a hegyekben is megy (1,9-2,3-assal) . Akkor most mivan ?
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

asbi

asbi

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Na jó akkor berakom a belsõt!
Köszi szépen segítséget!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
ó :)
ha felütöd akkor fújd keményebbre

asbi

asbi

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Megpróbálom nem felütni, de néha így is összejön! :)
Pedig már vigyázok tanulva haver hibásából aki úgy odabaszta hogy berepedt végig a felni.. Okos egy srác...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
2 elég lesz vagy hasonló
felütés csak akkor ha odabaszod de azt meg nem kell ugye:)

asbi

asbi

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
De akkor nõ a felütés veszélye nem?
Egyébként 2.0-2.2 baron használtam eddig is! Ennél kevesebb kell majd neki?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
ha nem fújód 80 barra akkor nem lesz semmi baja
kisebb nyomás kell majd neki, az tuti

asbi

asbi

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
A maxxisok annyira nehezek? Én nem értek hozzá hogy mi a nehéz!
Köszi a válaszod!
Attól tartottam hogy esetleg szétnyomja a gumi tvagy vmi ilyesmi!
(kezdõ vagyok még) :)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
mérne tehetnéd be?
egyedül azt nem értem hogy minek egy tonnás maxxis belsõ..

asbi

asbi

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Sziasztok!
Én hátul egy 2.1-es tioga blue dragon-t használok és vettem most egy 2.3-as maxxis belsõt!
A kérdés az lenne, hogy betehetem-e hátulra ezt a belsõt és ennyire azért nem számít a vastagság, vagy esetleg szétnyomja vagy tönkreteszi a külsõt?
Köszi a válaszotokat: asbi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Jovolna letisztazni,hogy ki milyen stilusban mozog mielöt tanacsokat adunk.
Cross country?Allround/Enduro? vagy FR? Mindenki külömbözö gumit hasznal meg ami a legfontosabb külömbözö stilusban teker.Meg otvan a levegö nyomas is.A maxxis Exception 2,35" 3 barral csak ugy pattogtam le a kövekröl meg a gyökerektöl.2,5 bar a legjobb a stilusomra meg a terepre (feketeerdö ger.)
.........RACE1,9-2,1............ ...TOUR2,2-2,3..................... ENDURO2,3-2,5
60 kiloi.. 2,3 bar..................... 1,8 bar ...............................1,7 bar
61-70... 2,4........................... 2,0.................................... 1,9 bar
71-80 ...2,7 ...........................2,4 ....................................2,2 bar
81-90 ...3,0........................... 2,7.................................... 2,5 bar
90 + ...>3,5 .........................>3,0 ....................................>2,7 bar

100 + ne tekerjen ::))

MountainBike 07.05

ahhoz képest én nem szoktam 2,2-2,3 nál többre fújni, a 90+hoz, és tökéletesen szoktak mûködni (kivéve a mislent) ....ja és 2,2 esnél nem használok virslibbet
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Jovolna letisztazni,hogy ki milyen stilusban mozog mielöt tanacsokat adunk.
Cross country?Allround/Enduro? vagy FR? Mindenki külömbözö gumit hasznal meg ami a legfontosabb külömbözö stilusban teker.Meg otvan a levegö nyomas is.A maxxis Exception 2,35" 3 barral csak ugy pattogtam le a kövekröl meg a gyökerektöl.2,5 bar a legjobb a stilusomra meg a terepre (feketeerdö ger.)
.........RACE1,9-2,1............ ...TOUR2,2-2,3..................... ENDURO2,3-2,5
60 kiloi.. 2,3 bar..................... 1,8 bar ...............................1,7 bar
61-70... 2,4........................... 2,0.................................... 1,9 bar
71-80 ...2,7 ...........................2,4 ....................................2,2 bar
81-90 ...3,0........................... 2,7.................................... 2,5 bar
90 + ...>3,5 .........................>3,0 ....................................>2,7 bar

100 + ne tekerjen ::))

MountainBike 07.05

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ami olcsó, az a schwalbe space/albertek és a maxxisok talán....
minion dh, larsen dual, space, albert...
ezek nekem bejöttek jól, mikor használtam/om õket
maxxis már nem, mert csík nemszép:-)

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Milyen gumit ajánlotok elõre-hátra dh/fr-ra, amit fõleg köves poros, száraz talajon használnék (sárgumim már van). Ne legyen nehéz, drága, és jól tapadjon (2.35-2.5). Felütésvédelem nem fontos.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Conti diesel FR kategoria Trakciora es kanyarban 5-öst kapott a 6bol a Bike 07.05 kiadasaban.
2,5" 804 gramm. 31,4 Watt ellenalas (Bike 07.05).
Legolcsob-legjomm gumi a allround/enduro kategoriaban a IRC 2,25" 768 gramm meg 22 Euro.Mindenki ugy kombinalja,hogy amire kell arra jo legyen.

Bike-ban ugyanabban a tesztben a michelin all mountain is sehr gut-ot kapott, pedig igen sz@r gumi...egyetlen pozítivuma hogy a gördülési ellenállása kicsi...úgyhogy a bike-nak sincs mindig igaza ...sztem

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
csak továbbra se essen az esõ...
vagy a vertical óta változtattak valamit?
(anyagában)

nekem amugy az albert(sport 2,25) tökéletesen bevált, csak nem is az hogy hamar kopik, csak a sok használat meglátszik rajta

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

kérdés: conti diesel 2,5 vagy schwalbe space 2,35?

esetleg az elõre diesel(mert nincs vastag oldalfala...700g) hátra space kombóról mi a vélemény?
vagy vmi hasonló, olcsó kéne

Conti diesel FR kategoria Trakciora es kanyarban 5-öst kapott a 6bol a Bike 07.05 kiadasaban.
2,5" 804 gramm. 31,4 Watt ellenalas (Bike 07.05).
Legolcsob-legjomm gumi a allround/enduro kategoriaban a IRC 2,25" 768 gramm meg 22 Euro.Mindenki ugy kombinalja,hogy amire kell arra jo legyen.