Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
2 elég lesz vagy hasonló
felütés csak akkor ha odabaszod de azt meg nem kell ugye:)

asbi

asbi

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
De akkor nõ a felütés veszélye nem?
Egyébként 2.0-2.2 baron használtam eddig is! Ennél kevesebb kell majd neki?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
ha nem fújód 80 barra akkor nem lesz semmi baja
kisebb nyomás kell majd neki, az tuti

asbi

asbi

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
A maxxisok annyira nehezek? Én nem értek hozzá hogy mi a nehéz!
Köszi a válaszod!
Attól tartottam hogy esetleg szétnyomja a gumi tvagy vmi ilyesmi!
(kezdõ vagyok még) :)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
mérne tehetnéd be?
egyedül azt nem értem hogy minek egy tonnás maxxis belsõ..

asbi

asbi

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Sziasztok!
Én hátul egy 2.1-es tioga blue dragon-t használok és vettem most egy 2.3-as maxxis belsõt!
A kérdés az lenne, hogy betehetem-e hátulra ezt a belsõt és ennyire azért nem számít a vastagság, vagy esetleg szétnyomja vagy tönkreteszi a külsõt?
Köszi a válaszotokat: asbi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Jovolna letisztazni,hogy ki milyen stilusban mozog mielöt tanacsokat adunk.
Cross country?Allround/Enduro? vagy FR? Mindenki külömbözö gumit hasznal meg ami a legfontosabb külömbözö stilusban teker.Meg otvan a levegö nyomas is.A maxxis Exception 2,35" 3 barral csak ugy pattogtam le a kövekröl meg a gyökerektöl.2,5 bar a legjobb a stilusomra meg a terepre (feketeerdö ger.)
.........RACE1,9-2,1............ ...TOUR2,2-2,3..................... ENDURO2,3-2,5
60 kiloi.. 2,3 bar..................... 1,8 bar ...............................1,7 bar
61-70... 2,4........................... 2,0.................................... 1,9 bar
71-80 ...2,7 ...........................2,4 ....................................2,2 bar
81-90 ...3,0........................... 2,7.................................... 2,5 bar
90 + ...>3,5 .........................>3,0 ....................................>2,7 bar

100 + ne tekerjen ::))

MountainBike 07.05

ahhoz képest én nem szoktam 2,2-2,3 nál többre fújni, a 90+hoz, és tökéletesen szoktak mûködni (kivéve a mislent) ....ja és 2,2 esnél nem használok virslibbet
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Jovolna letisztazni,hogy ki milyen stilusban mozog mielöt tanacsokat adunk.
Cross country?Allround/Enduro? vagy FR? Mindenki külömbözö gumit hasznal meg ami a legfontosabb külömbözö stilusban teker.Meg otvan a levegö nyomas is.A maxxis Exception 2,35" 3 barral csak ugy pattogtam le a kövekröl meg a gyökerektöl.2,5 bar a legjobb a stilusomra meg a terepre (feketeerdö ger.)
.........RACE1,9-2,1............ ...TOUR2,2-2,3..................... ENDURO2,3-2,5
60 kiloi.. 2,3 bar..................... 1,8 bar ...............................1,7 bar
61-70... 2,4........................... 2,0.................................... 1,9 bar
71-80 ...2,7 ...........................2,4 ....................................2,2 bar
81-90 ...3,0........................... 2,7.................................... 2,5 bar
90 + ...>3,5 .........................>3,0 ....................................>2,7 bar

100 + ne tekerjen ::))

MountainBike 07.05

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ami olcsó, az a schwalbe space/albertek és a maxxisok talán....
minion dh, larsen dual, space, albert...
ezek nekem bejöttek jól, mikor használtam/om õket
maxxis már nem, mert csík nemszép:-)

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Milyen gumit ajánlotok elõre-hátra dh/fr-ra, amit fõleg köves poros, száraz talajon használnék (sárgumim már van). Ne legyen nehéz, drága, és jól tapadjon (2.35-2.5). Felütésvédelem nem fontos.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Conti diesel FR kategoria Trakciora es kanyarban 5-öst kapott a 6bol a Bike 07.05 kiadasaban.
2,5" 804 gramm. 31,4 Watt ellenalas (Bike 07.05).
Legolcsob-legjomm gumi a allround/enduro kategoriaban a IRC 2,25" 768 gramm meg 22 Euro.Mindenki ugy kombinalja,hogy amire kell arra jo legyen.

Bike-ban ugyanabban a tesztben a michelin all mountain is sehr gut-ot kapott, pedig igen sz@r gumi...egyetlen pozítivuma hogy a gördülési ellenállása kicsi...úgyhogy a bike-nak sincs mindig igaza ...sztem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
csak továbbra se essen az esõ...
vagy a vertical óta változtattak valamit?
(anyagában)

nekem amugy az albert(sport 2,25) tökéletesen bevált, csak nem is az hogy hamar kopik, csak a sok használat meglátszik rajta

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

kérdés: conti diesel 2,5 vagy schwalbe space 2,35?

esetleg az elõre diesel(mert nincs vastag oldalfala...700g) hátra space kombóról mi a vélemény?
vagy vmi hasonló, olcsó kéne

Conti diesel FR kategoria Trakciora es kanyarban 5-öst kapott a 6bol a Bike 07.05 kiadasaban.
2,5" 804 gramm. 31,4 Watt ellenalas (Bike 07.05).
Legolcsob-legjomm gumi a allround/enduro kategoriaban a IRC 2,25" 768 gramm meg 22 Euro.Mindenki ugy kombinalja,hogy amire kell arra jo legyen.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

hát a space ma eléggé lejáratta magát....

Szerintem is htra való:

spacenek szerintem nem elõre valók a bütykei, legalábbis én így láttam a sajátomon. mint ahogy a mobster sem pl. elõre inkább kisbütykös kell, mint albert, vagy ilyenek.

Kipróbálom én is most a nagy sárban. ;)

Ride everywhere.

.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nekem elöl highroller van és korcsolyázok

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 posts
régebben én is dieselre pályáztam, de aztán mondták néhányan, hogy az inkább hátra jó, mert elöl könnyen eltömõdik, csúszik, kanyarban elöl nem fog igazán, hátra meg vékony a fala, a ProTection meg drága

szerintem elõre highroller a jó (persze hátul sem rossz :))
elõre elég a "vékonyfalú"

nekem elöl Highroller van, hátul Minion és így nagyon faszán mûködnek, tényleg igaz az, amit vmelyik bike mag-ben írtak a highrollerrõl: kanyargép
volt alkalmam tesztelni õket sárban, a minion hátra jó, kicsit tömõdik, a highroller meg dobálja ki rendesen...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

A tied kevláros/hajtogatható (Race) változat?
Én Schwalbe Albertet cseréltem le hátul a WeirWolfra.

Nem, a butított van. :( De nem panaszkodom, ezt dobta a gép (unokatesóm odaadta, mert õ csak aszfaltbetyárkodik, ez meg nem éppen slick:) )
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
kérdés: conti diesel 2,5 vagy schwalbe space 2,35?

esetleg az elõre diesel(mert nincs vastag oldalfala...700g) hátra space kombóról mi a vélemény?
vagy vmi hasonló, olcsó kéne
Autist Team:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ha velem ellentétben fordítva rakod fel, oszd majd meg velünk az így nyert tapasztalataidat!

no mostmár kiváncsi vok....ha egyszer lesz még esõmentes félóra amikor ki tudok jutni a hegyre akkor beszámolok, ....legalább sárba is ki tudom próbálni

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Nekem ilyen van (2.1), és a hátsó ugyanúgy van feltéve, mint az elsõ. Nagyon furcsán nézett ki fordítva, így maradt ez a felállás.
Naggyon nagy dagonyában talán számítana valamit az "optional" megoldás, de egyébként jól mászik.
Fasza kis külsõ, eddig a legjobb nekem (sok sváblét odaver). Már csak egy WeirWolf markolatra vadászom... :lick:

A tied kevláros/hajtogatható (Race) változat?
Én Schwalbe Albertet cseréltem le hátul a WeirWolfra.