Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

de tudok Neked adni, valami jelképes összegért 1 pár alig futott conti tractiont, az egy jó kis gumi, csak én má nem teszek fel 2,1-est

Lehet, hogy kérdeztem már, de miért is nem használsz már 2.1-est?

(Hmm, az Adrenalin Pro, az 2.0?)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

hát most azért kellett váltani, mert a nokian 0-ra kopott...de szoktam cserélgetni, kiváncsiságból is...az ötödik gumicsere után meg megy negyedóra alatt a 2...
az hogy a svábli honlapon nincs rajta, az egy dolog attól még lehet kapni ....

jó a specialized adrenalin pro is ha van még akciós akkor valamivel 5 rugó pro darab alatt van...
de tudok Neked adni, valami jelképes összegért 1 pár alig futott conti tractiont, az egy jó kis gumi, csak én má nem teszek fel 2,1-est

Lassan úgy érzem magam, mint a Kánaánban, csak nem tudok a bõség zavarában választani.. :)
Most úgy teszek, mint Micimackó: gondol-gondol-gondol.. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hmm, miért nem találtam ezt meg a schwalbe honlapján.. :(
Nna, mindegy, köszi a tanácsot, végig gondolom.. Meg belenézek a pénztárcámba.. :)

Hú, ilyen sokat váltasz gumit? Jó, tudom, hogy idõjárás és terep függõ, de én valahogy nem vagyok ilyen "szerelõs".. Vagy várjam ki a végét? :)

Két bicikli? Ezt is alig tudom valahova eltenni..

hát most azért kellett váltani, mert a nokian 0-ra kopott...de szoktam cserélgetni, kiváncsiságból is...az ötödik gumicsere után meg megy negyedóra alatt a 2...
az hogy a svábli honlapon nincs rajta, az egy dolog attól még lehet kapni ....

jó a specialized adrenalin pro is ha van még akciós akkor valamivel 5 rugó pro darab alatt van...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Hmm, miért nem találtam ezt meg a schwalbe honlapján.. :(
Nna, mindegy, köszi a tanácsot, végig gondolom.. Meg belenézek a pénztárcámba.. :)

Hú, ilyen sokat váltasz gumit? Jó, tudom, hogy idõjárás és terep függõ, de én valahogy nem vagyok ilyen "szerelõs".. Vagy várjam ki a végét? :)

Két bicikli? Ezt is alig tudom valahova eltenni..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A king az 2.1, vagy 2.25? Elöl, hátul az van? De jó lenne most emlékezni, pedig tuti meg néztem a bicód.. :)

Mit érdemes tudni a belsõkrõl? Azt sem ártana vennem...

no úgy van : skinny jimmy 1,9
jimmy 2,1
big jim 2,25
king jim 2,35......nekem régebben úgy volt hogy king jim - big jim, amikor láttad akkor nokian volt hátul king jim elöl, most a king jim van hátul és wtb weirwolf elöl...
de szerintem Neked elég a jimmy is, vagy max a big jim.....
belsõböl én legszíveseben a schwablénak azt a közepes súlyu (130-140 g) belsõjét használom..(nem olcsó vmi 1000 ft körül van asszem) terepen még nem kaptam defektet soha....aszfalton 3x

amúgy meg elõbb útobb ugyis 2 bicód lesz, egy városi rohangászós, meg a terep....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

a light a kevláros....én olyat használok csak a nagyobbat (king jim) láttad mennyit kell aszfalton mennem, és elég sokat bír (viszont vizes aszfalton, figyelni kell vele a blokkolásokra, meg a vállig döntött kanyarokra), viszont tapasznyalat hogy a drótos az kb fele ár de harmad, negyed élet tartam, más anyagból is csinálják mint a kevlárost (1ébként ez a nokiannál is így van, csak Õk a tecnikai adatoknál jelzik is)...de abban a king jimben ami nekem elõl fent van már több ezer km van....

A king az 2.1, vagy 2.25? Elöl, hátul az van? De jó lenne most emlékezni, pedig tuti meg néztem a bicód.. :)

Mit érdemes tudni a belsõkrõl? Azt sem ártana vennem...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Elég sokat kell aszfalton mennem, hogy terepre érjek. Mennyire kopik a Jimmy? A nem kevláros is jó? Lehet, hogy árérzékeny vagyok (még)? :)

A schwalbe honlapján csak egyfélét írnak. Valamelyik boltnak a honalpján meg van sima, light és UST-s. Gondolom a sima az acélperemes, light, valami oldalfalkönnyített, és az UST-s az belsõ nélküli.. Ha az UST-s lenne a kevláros, akkor attól kicsit tartok. Vagy kár idegenkedni, a belsõsökkel is pont annyit fogok szívni, ha defektem van? (Még soha nem volt, pedig láttad a hétvégén mennyire nincs már minta sem rajta.. :) )

a light a kevláros....én olyat használok csak a nagyobbat (king jim) láttad mennyit kell aszfalton mennem, és elég sokat bír (viszont vizes aszfalton, figyelni kell vele a blokkolásokra, meg a vállig döntött kanyarokra), viszont tapasznyalat hogy a drótos az kb fele ár de harmad, negyed élet tartam, más anyagból is csinálják mint a kevlárost (1ébként ez a nokiannál is így van, csak Õk a tecnikai adatoknál jelzik is)...de abban a king jimben ami nekem elõl fent van már több ezer km van....

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

nézd meg a schwable Jimmy-t Ray.....mondjuk a kevláros drága de q. jó...terepre minden körülmények közé jó, és elég sokat bír ...

Elég sokat kell aszfalton mennem, hogy terepre érjek. Mennyire kopik a Jimmy? A nem kevláros is jó? Lehet, hogy árérzékeny vagyok (még)? :)

A schwalbe honlapján csak egyfélét írnak. Valamelyik boltnak a honalpján meg van sima, light és UST-s. Gondolom a sima az acélperemes, light, valami oldalfalkönnyített, és az UST-s az belsõ nélküli.. Ha az UST-s lenne a kevláros, akkor attól kicsit tartok. Vagy kár idegenkedni, a belsõsökkel is pont annyit fogok szívni, ha defektem van? (Még soha nem volt, pedig láttad a hétvégén mennyire nincs már minta sem rajta.. :) )

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Olcsó húsnak... Ez rendben is van, de akkor jó lenne az ilyen név alapján nem beazonosítható külsõket pontosabban ajánlani, mert így aztán fogalmam sincs, hogy ki mire mondja, hogy neki bejött.. Vagy ez csak a panának a "trükkje"?

Nna, gondolkodok még. Meg kérdezem mennyi a kevláros és meglátjuk.. Végülis nem rövid távra gondoltam..

nézd meg a schwable Jimmy-t Ray.....mondjuk a kevláros drága de q. jó...terepre minden körülmények közé jó, és elég sokat bír ...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
akko miaz a tpi?

jahogy ja
thread per inch
szálsûrüség

nemszóltam sry

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
zolle: te a Durometer-re ("anyagkeménység") gondolsz, az nem egyenlõ a tpi-vel úgytudom.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
60a a tartós gumi
50a a verseny
40a az má iszonyat puha sárgumi
27...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
tpi ide vagy oda, a FireXCPro jó külsõ. fõleg 1700-1800 forintért.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Olcsó húsnak... Ez rendben is van, de akkor jó lenne az ilyen név alapján nem beazonosítható külsõket pontosabban ajánlani, mert így aztán fogalmam sincs, hogy ki mire mondja, hogy neki bejött.. Vagy ez csak a panának a "trükkje"?

Nna, gondolkodok még. Meg kérdezem mennyi a kevláros és meglátjuk.. Végülis nem rövid távra gondoltam..

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
hát.. hogymondjam.. 2000forintért túl sok mindent nem lehet várni.
szerintem annyiért próba cseresznye.

Mondjuk én a Conti vertical után megfogadtam, hogy "olcsó" külsõt nem veszek.

tpi-ben asszem a 40-60 az átlag de ez csak egy halvány emlék

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

a tpi a szövetsûrûség vagy mi..
minél nagyobb a szám, annál jobb, annál kisebb az esélye egy szúrásos defektnek.

De ha jól olvastam itt-ott, akkor a 27-es érték nagyon kevés. Ezek szerint mégsem annyira jó a Pana XC Fire Pro? Vagy aki ajánlgatta is az acélosat használta, és jó az?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
a tpi a szövetsûrûség vagy mi..
minél nagyobb a szám, annál jobb, annál kisebb az esélye egy szúrásos defektnek.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Az említett helyeken megmondják, nekem speciel fogalmam sincs, hogy most mennyi.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Oké, én hiszek nektek, de azért nehezen veszem ezt nem hozzá értésnek..

A kevlárosnak az árát is meg tudjátok mondani? Hogy legalább az összehasonlítás meglegyen.. :)

Az acélosra azt írja honlap, hogy 27 tpi, az aramidos 126-tal szemben.. Ez mit jelent? Mármint gyakorlati szempontból? Vagy jó az is, ne foglalkozzak vele?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Szerintem se.

Raycoon!
Nekem már volt, így tudom mirõl beszélek.