Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15884 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Fél évvel ezelöött már feltették ezt a kérdést, de nem kaptak rá megnyugtató választ (szerintem).

Azaz van valakinek tapasztalata a Schwalbe Fast Fred gumikkal?

Mennyire tartós, és hogy úgy egyáltalán jó-e?
Elég sokat kell tekernem aszfalton, mire kiérek a hegyre (és persze nyilván hazafelé is :) ), és ott leginkább kitaposott gyalogösvényeken (döngölt föld), vagy dózerutakon (apró, esetenként hegyes, kavicsos) ösvényeken hajtok.
Erre keresnék valamilyen kis gördülési ellenállású, kevéssé kopó, lehetööleg könnyüü gumit elööre-hátra. Nyilván olyan legyen hogy soha ne kapjak vele defektet, nem szeretek az erdööben szerelni :)
Erre néztem ki a Fast Fred-et.
De ha valakinek van más ötlete a probléma megoldására szívesen veszem, mondjuk azt, hogy ár nem számít. (persze csak ha kibír néhány szezont)

én 2,35-öst használtam döntõen hátsó keréken...a gördülési ellenállása nagyon jó, a mintázata komoly terepre sztem nem alakalmas. nekem kopik elég rendesen de ebben biztos szerepet játszik a súlyom is (90+) de semmiképpen nem többszezonos ....viszont 2-3 rendes blokkolás (t.fék) következményeként sikerült a gumi felületén több helyen a középsõ amugyis minimál v-mintákat 0-ra redukálni.......defektet én nem kaptam vele, de mondjuk ez inkább a 2,35-ös méretnek köszönhetõ.szal hosszú távú használatra sztem felejtsd el......
ha nem kopna Neked sztem tökéletes lenne a racing ralph de az is kb 500 max 1000 kilcsis gumi...

ami erre a célra a legjobb volt és elpusztíthatatlan az régi zöld michelin....de az új szürkék már kopnak mint a sz.r......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Fél évvel ezelöött már feltették ezt a kérdést, de nem kaptak rá megnyugtató választ (szerintem).

Azaz van valakinek tapasztalata a Schwalbe Fast Fred gumikkal?

Mennyire tartós, és hogy úgy egyáltalán jó-e?
Elég sokat kell tekernem aszfalton, mire kiérek a hegyre (és persze nyilván hazafelé is :) ), és ott leginkább kitaposott gyalogösvényeken (döngölt föld), vagy dózerutakon (apró, esetenként hegyes, kavicsos) ösvényeken hajtok.
Erre keresnék valamilyen kis gördülési ellenállású, kevéssé kopó, lehetööleg könnyüü gumit elööre-hátra. Nyilván olyan legyen hogy soha ne kapjak vele defektet, nem szeretek az erdööben szerelni :)
Erre néztem ki a Fast Fred-et.
De ha valakinek van más ötlete a probléma megoldására szívesen veszem, mondjuk azt, hogy ár nem számít. (persze csak ha kibír néhány szezont)

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás

DMR gumi áráról tud valaki valamit és ,hogy hol lehet kapni , mert nem találtam róla semmit csak a gyári oldalt ott meg fontba van megadva
Az IRC jól nézki csak kicsit puhának tûnik szerintem sûrûn ütném fel
A Schwalbe big apple-rõl már hallotam ,de annyira nem tetszik,
de a tabletop-rõl még nem is hallotam, esetleg egy linket tudna valaki benyomni róla?
Maxxis Holy Roller-rel az a baj nemtom mennyire lehet Magyarországon kapni 26"-osba mert 24-esbe tudom hogy van már lattam is, ha lehet akkor meg szerintem kicsit drága, de különben ez tetszik a legjobban.

mint már sokan soxor leírták.....google.com a jó barátod;)

1 font kb 360 Ft ;)

D@NI

D@NI

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
DMR gumi áráról tud valaki valamit és ,hogy hol lehet kapni , mert nem találtam róla semmit csak a gyári oldalt ott meg fontba van megadva
Az IRC jól nézki csak kicsit puhának tûnik szerintem sûrûn ütném fel
A Schwalbe big apple-rõl már hallotam ,de annyira nem tetszik,
de a tabletop-rõl még nem is hallotam, esetleg egy linket tudna valaki benyomni róla?
Maxxis Holy Roller-rel az a baj nemtom mennyire lehet Magyarországon kapni 26"-osba mert 24-esbe tudom hogy van már lattam is, ha lehet akkor meg szerintem kicsit drága, de különben ez tetszik a legjobban.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Hello mindenki!

Streetre keresek negatív mintás külsõt és 26"-ost, mit tudtok ajánlani ,mert én eddig csak a Maxxis Hookwormot találtam árral együtt úgyhogy lécci árat is mondjatok.
Köszi!

pl ez

IRC Lover's Soul 26x2.25 741g 4.990Ft

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
akjkor a kenda sem az.. mert nincs hol kivetnie a vizet.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
negatív minta alapvetõen betonra való (outi,túra) és a víz kivetését szolgálja

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
akkor jóra tippeltem, csak még nem hallottam ilyen megfogalmazásban
akkor maxxis holy roller DMR vagy schwalbe tabletop

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
miért, van negatív mintás is, nem feltétlen uaz mint a slick gumi
ha látsz K-radot akkor azt mindenképpen
bár úgysem fogsz

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
negatív mintás:D:D
azaz slick?
akkor hookworm és schwalbe big apple

ha rendes gumit mintával, de gurulósat akkor maxxis holyroller, schwalbe tabletop, maxxis hr semislick, dmr gumi, maxxis larsen tt etc.

D@NI

D@NI

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Hello mindenki!

Streetre keresek negatív mintás külsõt és 26"-ost, mit tudtok ajánlani ,mert én eddig csak a Maxxis Hookwormot találtam árral együtt úgyhogy lécci árat is mondjatok.
Köszi!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás
Most aktuális élményem van a gumitopik számára.
Haveromék gyártottak maguknak szöges gumit. 7végén kipróbáltuk, Csobánkai temetõi elágazás - Hosszú hegy - Pilisszenkereszt - Dobogókõ útvonalon. Brutál jó dolog !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ugy mész vele a jégen, mintha nyáron az aszfalton gurulnál. Tökáletes tapadás, még meredek mászásnál is.
Hátrány: Aszfalton nem illik vele menni, mert hamar elkopik, szóval kocsi kell, amivel kijutsz a terepig.
12mm-es pozdorja csavarból lett csinálva.
Marci

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ha nem akarod,h a szar is kirázódjon belõled,akkor 23-nál nem kisebb gumma és/vagy szingó!

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Az országútiknál hogy vannak a méretek ?
Melyik az ideális szélesség ?
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Hello!
Használt már valamelyikötök specialized adrenalin gumit? Kiváncsi lennék hogy mennyire mászik jól és mekkora a gördülési ellenállása.
Köszi.

sztem olyan közepes, a gördülési ellenállása, (tehát valahol a racing ralp és a king jim között) amúgy elég jó kis gumi....de arra számíts hogy a 2,0-ás kb 2,2-esnek felel meg....(azért is volt nálam esélye :) )
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Hello!
Használt már valamelyikötök specialized adrenalin gumit? Kiváncsi lennék hogy mennyire mászik jól és mekkora a gördülési ellenállása.
Köszi.

A sebesség mindent megold.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
pölö itt:
http://forum.bikemag...read.php?t=1257

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Olvass vissza tubeless ugyben.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

petergab

petergab

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Üdv!

Szerintetek miért érdemes (vagy nem) tubeless külsõt használni? Pl. egy hutchinson pythont tubeless light-ot. Szert tettem egy olyan felnire ami tud tubelesst és nem tudom hogy tube-os vagy nem tube-os külsõt tegyek rá.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
már volt róla szó párszor
nem rossz; cserébe nehezebb a megadott súlytól

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers