Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15880 hozzászólás a témában

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

akkor miért? bringa tekerhetetlenné válik, de az extrémkedést ugyanúgy nem fogja bírni.
ne csinálj ilyen marhaságot.

Sajnálom, de nem árulhatom el hogy mi célt fog szolgálni, mert titok...
de tudom hogy mit csinálok...
már tavaly is szükségem volt ezekre a gumikra, de csak akkor kaptam észbe amikor már a nagykerbõl is mind elfogyott... helyette alkalmaztam mást, de nem volt tökéletes...
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
a legszarabb dolog amikor mész a murvás vizmosásban lefelé, hátsót tövig húzva de nem lassulva, ha az elsõt kicsit behúzod már megcsúszik, és ha kicsit kanyarodsz kicsúszik.. ezért van az hogy a tündér a legszarabb pálya..
ha ez a speci enduro ilyen vekony oldalfalu akkor mert nem sokkal könnyebb?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
akkor miért? bringa tekerhetetlenné válik, de az extrémkedést ugyanúgy nem fogja bírni.
ne csinálj ilyen marhaságot.

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
nem a lejtõk miatt veszem meg õket, bár ki akarom majd élvezni az általa nújtotta "élvezeteket".
azért furcsa lesz elöl a Space az 1.9-es Maxxis Minotaur után...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

. rmx rider: nekem pl a conti explorer pro 2.1 még soha nem csúszott meg murván...;)

akkor próbálj meg gyorsan menni rajta! hirtelen majd megérzed mikor kontrollálhatatlan lesz a birnga, még kanyarodni se mersz majd rajta.
26*2,35ös space másik megadott adata: 559*60, azaz 60mm a legszélesebb pontja a guminak felfújva.

nem a gumitól fogsz jól menni lefelé!
egy 2.2es jó mintájú gumival még talán jobban is lehet csapatni. nem a szélességen múlik

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

sztem belemegy , de mi értelme egy cc gépbe a space-nek ?

semmi kifogásom a ballonos gumik ellen, én se használok 2,25-nél virslibbet, de valahogy a space furcsa skarebbel...

Én viszont nem szeretek 1,9-nél vastagabb gumikkal nyomulni.
Pláne ha 1200 gramm darabja... :Ð
Ez most izééé... Nem az lesz belõle ami... Valamit ki akarok majd "próbálni" és a piacon talán ez a legalkalmasabb gumi a feladatra...
Jajjjj csak menjen bele...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hát tényleg fura a spavce skarebbel. rmx rider: nekem pl a conti explorer pro 2.1 még soha nem csúszott meg murván...;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Látott már valaki 100-as Skarebben 2,35-ös külsõt? Schwalbe Space-t akarok venni, csak egy kicsit parálok hogy nem fog belemenni a telóba.
úgy emlékszem hozzámértem még tavaly egy 2,5 miniont, és olyan 0,5 mm maradt az egyéb szennyezõdéseknek...

Üdv, rihi

sztem belemegy , de mi értelme egy cc gépbe a space-nek ?

semmi kifogásom a ballonos gumik ellen, én se használok 2,25-nél virslibbet, de valahogy a space furcsa skarebbel...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Látott már valaki 100-as Skarebben 2,35-ös külsõt? Schwalbe Space-t akarok venni, csak egy kicsit parálok hogy nem fog belemenni a telóba.
úgy emlékszem hozzámértem még tavaly egy 2,5 miniont, és olyan 0,5 mm maradt az egyéb szennyezõdéseknek...

Üdv, rihi

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
na most 3 napja hogy megvan a specialized enduro 2.2. elsõ ránézésre kicsit vékonynak találtam az oldalfalát, ennek meg is lett az eredménye egy felütéses defektben.. pedig a probike-ban eléggé keményre fújták.. tapadni jól tapad, bár a murván nagyon csúszkál (mi nem?).. a vázba belefért, kb 4-4 mm a sárférõhely

Mike76

Mike76

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Mindenképp, a Land Cruiser nem valami jó gumi, a Conti viszont igen, halk gyors és aránylag könnyû külsõ....csak a vizes utat nem szereti

Köszi! Gondolom a többi slick gumi sem tapad jobban vizes aszfalton.
Egyébként én a Land Cruisert is szeretem - olcsó, ámde dögnehéz, vagyis ideális a hétköznap délutáni edzõkörökre :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Mindenképp, a Land Cruiser nem valami jó gumi, a Conti viszont igen, halk gyors és aránylag könnyû külsõ....csak a vizes utat nem szereti

Mike76

Mike76

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Conti Sportcontact 1.6-os külsõvel számíthatok érdemi sebességnövekedésre egy Schwalbe Land Cruiserhez képest? Hosszabb aszfaltos túrákat tervezek a montival, és nem jönne rosszul néhány km/h plusz...

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

nana.
1. kell bele felnivédõ szalag. miért ne kellene? a mavic ust-s felnihez nem kell csak,mert azon nincsenek küllõlyukak.
2. ugyanúgy használhatod az ust külsõt normál felnivel is, és az ust felnit normál külsõvel is. kicsit nehezebben megy majd a gumicsere, de nem vészes. használj vazelint:)
3. nyomás ugyanannyi kell bele, mint egy normál külsõbe.
4. számtalanszor megyek 1- 1.5 bar nyomáson....

Re:1. Azért irtam h. a Mavic szerint. Kérdés: ki gyárt még jó minõségû UST felnit?
Re:2. ezt még nem próbáltam, nem vagyok kompetens.
Re:4. Nos én ezt megszívtam. Alacsony volt a nyomás és két helyen is kiszakadt a Spec. Ardenalin külsõm, mert felütõdött és szétvágták a kövek. Mondjuk ez azért nem csak ennek az egy tényezõnek a következményeként történt.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
nana.
1. kell bele felnivédõ szalag. miért ne kellene? a mavic ust-s felnihez nem kell csak,mert azon nincsenek küllõlyukak.
2. ugyanúgy használhatod az ust külsõt normál felnivel is, és az ust felnit normál külsõvel is. kicsit nehezebben megy majd a gumicsere, de nem vészes. használj vazelint:)
3. nyomás ugyanannyi kell bele, mint egy normál külsõbe.
4. számtalanszor megyek 1- 1.5 bar nyomáson....

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

Srácok, a tubeless külsõket/felniket ugye lehet használni belsõgumival is?
Mennyi az a min. nyomás kb ahol le fog ereszteni, mer nem tapad eléggé a felnihez? Gumira 2.5 bar min press van írva. Talán belsõvel elmegy kevesebbel is.

Használhatod belsõvel, de ne tegyél bele felnivédõ szalagot.
A Mavic azt irja h. nem kell bele.

Azt ne feledd azonban, hogy 2,5 bar alatt könnyebb felütni, ami szétvághatja a belsõt.
Viszont minek belsõ egy Tubeless külsõbe?
A 2.5 bar szerinted sok?
Ennél alacsonyabb nyomáson már a külsõt is veszélyezteted ugyanis azt is szét lehet vágni éles sziklákon, köveken.

Ha a megengedett nyomástartományban használos a tubeless külsõket, akkor nem fogja elereszteni a levegõt.
Legalább is nekem még nem engedte el.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nem ekkora sláger. pusztán csak jó, és jó áron van.
megéri ennyiért.
és bármibe belemegy, hiszen 2.2-es.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Bármely speci forgalmazónál. A Serpensbe befér, így valószínûleg a Polarisba is.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
hehe ekkora sláger a spec. enduro 2.2 mert én i solyat veszek.. hol 3490???

még attól félek hogy befér e a vázamba.. magellan polaris-ba befér? hátha tudjátok

Zuzu

Zuzu

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Srácok, a tubeless külsõket/felniket ugye lehet használni belsõgumival is?
Mennyi az a min. nyomás kb ahol le fog ereszteni, mer nem tapad eléggé a felnihez? Gumira 2.5 bar min press van írva. Talán belsõvel elmegy kevesebbel is.