Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Posted 2007. August 13. - 21:28
http://ebike.hu/term...-22-ig-mtb/5325
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2007. August 13. - 20:57
megnyugodtam, annyira nem vagyok lámaa:)Kicsit zavaros, biza:
http://sheldonbrown....ire-sizing.html
jézus, ezt értse meg valaki. szívesen gratulálnék annak aki megalkotta az elsõ második szabványt...
mi jár a fejében, nekem nem jó az elsõ, csinálok egyet magamnak? faszkalap gyártók
Posted 2007. August 13. - 19:00
Posted 2007. August 13. - 12:11
mégse jöttem rá
sziasztok sry a láma kérdésért, de nem találom a gumi faq-ot a neten nézegetem a köpenyeket a neten, és a méretezéssel van bajom, meik szám mit jelent össze-vissza van nekem:
Continental Traffic 26x1,9 v. 2,1 itt pl a 26 mit jelent? mert a szélesség gondolom a másik kettõ col-ban?
itt meg: Continental Travel Contact 700x37C a 700??? a 37 meg szélesség mm-ben? és ha valaki aszondja hogy városi használatra 25-ös gumi? vagy 28-as? akkor az most mi ? sryyyyy
az elsõ mindegyiknél a kerékméret, a második a gumiszélesség.
van még az ETRTO (valami ilyesmi) méretezés is, ott a felniméretet adják meg milliméterben, 559 a 26-os keréké, 622 az országúti/trekking méret.
Posted 2007. August 13. - 11:55
sziasztok sry a láma kérdésért, de nem találom a gumi faq-ot a neten nézegetem a köpenyeket a neten, és a méretezéssel van bajom, meik szám mit jelent össze-vissza van nekem:
Continental Traffic 26x1,9 v. 2,1 itt pl a 26 mit jelent? mert a szélesség gondolom a másik kettõ col-ban?
itt meg: Continental Travel Contact 700x37C a 700??? a 37 meg szélesség mm-ben? és ha valaki aszondja hogy városi használatra 25-ös gumi? vagy 28-as? akkor az most mi ? sryyyyy
Posted 2007. August 13. - 11:36
Posted 2007. August 13. - 00:31
Posted 2007. August 13. - 00:23
eljött a földi létemben az a momentum, hogy beruháztam egy új elsõkerékre (26os MTB, keskeny 28 lyukú, kb 8 rongy volt semmi extra de nem is ez a lényeg) és azt a döntést hoztam, hogy élvezeteket tetézem még egy SCHWALBE KOJAK viccesnevû sztárgumikülsõvel. Installáltam a cumót, megpörgettem erre hüzannya, összevissza kalimpált a külsõ, olyan formát vett fel a gumi, mint egy szétmikrózott Sága Sajtli nyeklett nyaklott cseszlett kaszlott, jó. Leengedtem , masszírozgattam, megint fel, ugyanaz. Megint leengedtem , káromkodóizmokat is elkezdtem lassan bemelegíteni, kis levegõ be, egyenesbe masszírozás fel 4 bárra már megin kóvályog csókolom az úrrannya. Na most akkor mi va? Mennyek a Schwalbéhoz, mutassam meg a tervezûnek, hogy sehen sie hiertelen kunkorodik a gumi? Most télleg ez a S. Kojak a kula a 4 rongyos árával, vagy én vagyok a gyász, hogy még ennyit se tudok beállítani?
Megpróbáltam mindent (belsõ gumi elõfújása, kis nyomáson dobálás, perem szappanozása) sajnos azt kell hogy mondjam hogy a Schwalbe KOJAK nem ér semmit. Egyszerûen tojás van benne, nem lehet beállitani, hogy egyenesen forogjon, ez van. Ha valaki szerelõ, és esetleg szerzett valami extra leírást az említett gumi felszerelésének különleges technikájáról, szóljon.
Posted 2007. August 10. - 23:53
Hali,szerintem próbáld meg a következõdolgot,legalábbis ezis egy esély.
1 kérdésem lenne mielõt bármit tanácsolnék,a külsõ gumi ragasztott-e vagy belsõ gumis(tömlõs)?Ha ragasztott akkor sajna nem todok segíteni.
Ha belsõ gumis(tömlõs) akkor talán próbáld meg azt hogy:
1,enged le teljesen a kereket és vedd ki a belsõt,
2.fuj a belsõbe egy kevés levegõt éppen csak annyit hogy ne legyen teljesen lapos.
3.igy tedd vissza rögzisd a szelepet,és igy próbáld körbe vissza rakni a belsõt ügyelve arra hogy ne legyen meg tekeredve.
4.tedd vissza a külsõt és kb félig fujd fel,egy kicsit ugráltasd meg a kereket körbe kb 10-15cm magaságból min 2 kör és utánna fujd fel teljesen.
És láss csodát!Vagy jó lesz vagy nem?
Nálam ez általában beszokot válni,énis pár napja cseréltem belsõt.
De persze az egész móka nemér semmit ha esetleg gyári hibás a cucc.
De legaláb elmondhadjuk hog meg próbáltunk mindent.
van benne belsõ. kösz a tippet
Posted 2007. August 10. - 23:11
Milyen a ragasztott külsõ gumi? Szingós? Vagy csak én nem tudok valami fontosról? :chin:
Jaa,bocsi tõmlõ nélküli!:mybad:
Egyébként most néztem bele a Baki Ádám MTB rider c könyvembe pontosan a 30.oldalon és ott ír a tõmlõ nélküli kerekekrõl.
És SCHWALBE külsõvel van ilusztrtálva az errõl szoló cikk.
Aki nem hiszi járjon utánna.
Posted 2007. August 10. - 22:50
Posted 2007. August 10. - 22:38
...
1 kérdésem lenne mielõt bármit tanácsolnék,a külsõ gumi ragasztott-e vagy belsõ gumis(tömlõs)?Ha ragasztott akkor sajna nem todok segíteni...
Milyen a ragasztott külsõ gumi? Szingós? Vagy csak én nem tudok valami fontosról? :chin:
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2007. August 10. - 22:30
eljött a földi létemben az a momentum, hogy beruháztam egy új elsõkerékre (26os MTB, keskeny 28 lyukú, kb 8 rongy volt semmi extra de nem is ez a lényeg) és azt a döntést hoztam, hogy élvezeteket tetézem még egy SCHWALBE KOJAK viccesnevû sztárgumikülsõvel. Installáltam a cumót, megpörgettem erre hüzannya, összevissza kalimpált a külsõ, olyan formát vett fel a gumi, mint egy szétmikrózott Sága Sajtli nyeklett nyaklott cseszlett kaszlott, jó. Leengedtem , masszírozgattam, megint fel, ugyanaz. Megint leengedtem , káromkodóizmokat is elkezdtem lassan bemelegíteni, kis levegõ be, egyenesbe masszírozás fel 4 bárra már megin kóvályog csókolom az úrrannya. Na most akkor mi va? Mennyek a Schwalbéhoz, mutassam meg a tervezûnek, hogy sehen sie hiertelen kunkorodik a gumi? Most télleg ez a S. Kojak a kula a 4 rongyos árával, vagy én vagyok a gyász, hogy még ennyit se tudok beállítani?
Hali,szerintem próbáld meg a következõdolgot,legalábbis ezis egy esély.
1 kérdésem lenne mielõt bármit tanácsolnék,a külsõ gumi ragasztott-e vagy belsõ gumis(tömlõs)?Ha ragasztott akkor sajna nem todok segíteni.
Ha belsõ gumis(tömlõs) akkor talán próbáld meg azt hogy:
1,enged le teljesen a kereket és vedd ki a belsõt,
2.fuj a belsõbe egy kevés levegõt éppen csak annyit hogy ne legyen teljesen lapos.
3.igy tedd vissza rögzisd a szelepet,és igy próbáld körbe vissza rakni a belsõt ügyelve arra hogy ne legyen meg tekeredve.
4.tedd vissza a külsõt és kb félig fujd fel,egy kicsit ugráltasd meg a kereket körbe kb 10-15cm magaságból min 2 kör és utánna fujd fel teljesen.
És láss csodát!Vagy jó lesz vagy nem?
Nálam ez általában beszokot válni,énis pár napja cseréltem belsõt.
De persze az egész móka nemér semmit ha esetleg gyári hibás a cucc.
De legaláb elmondhadjuk hog meg próbáltunk mindent.
Posted 2007. August 10. - 22:15
oda, ahonnan vetted.
Orvosolni fogják - vagy fel tudják tenni rendesen, vagy máshogy
Posted 2007. August 10. - 22:14
Posted 2007. August 10. - 22:11
akkor nincs tippem...[kimegy, megnézni]
a külsõ 1.25ös a belsõt DIREKTE hozzá kértem, ez van rajta: Continental Tour 26 32/47 - 559/597 5-2000
nekem is volt egy gumim(continantal diesel 2.5 - tudom, egy kicsit más mûfaj)l amibe gyárilag volt egy elég nagy tojás de aztán kb 20-25 km után eltünt...
Posted 2007. August 10. - 22:08
[kimegy, megnézni]mekkora belsõt raktál bele? a méretének megfelelõt?
a külsõ 1.25ös a belsõt DIREKTE hozzá kértem, ez van rajta: Continental Tour 26 32/47 - 559/597 5-2000
Posted 2007. August 10. - 21:43
mekkora belsõt raktál bele? a méretének megfelelõt?eljött a földi létemben az a momentum, hogy beruháztam egy új elsõkerékre (26os MTB, keskeny 28 lyukú, kb 8 rongy volt semmi extra de nem is ez a lényeg) és azt a döntést hoztam, hogy élvezeteket tetézem még egy SCHWALBE KOJAK viccesnevû sztárgumikülsõvel. Installáltam a cumót, megpörgettem erre hüzannya, összevissza kalimpált a külsõ, olyan formát vett fel a gumi, mint egy szétmikrózott Sága Sajtli nyeklett nyaklott cseszlett kaszlott, jó. Leengedtem , masszírozgattam, megint fel, ugyanaz. Megint leengedtem , káromkodóizmokat is elkezdtem lassan bemelegíteni, kis levegõ be, egyenesbe masszírozás fel 4 bárra már megin kóvályog csókolom az úrrannya. Na most akkor mi va? Mennyek a Schwalbéhoz, mutassam meg a tervezûnek, hogy sehen sie hiertelen kunkorodik a gumi? Most télleg ez a S. Kojak a kula a 4 rongyos árával, vagy én vagyok a gyász, hogy még ennyit se tudok beállítani?
Posted 2007. August 10. - 21:33
Posted 2007. August 08. - 18:18
elõzõre: igaz, nem hajtogatós, és a megítélése is vegyes, de nekem eléggé bejött a Hutchinson Bulldog light, 505 g-ot mértem rá, ez is papírvékony, aszfalton is meglepõen jól gördül, laza földben sem kapar el hamar, de a kanyartartása nem egy csúcs, fõleg aszfalton mászik.. (ld. kisbicóm)