Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
errõl a gumiról valaki vélemény, tapasztalat?eladtam az explorert, nekem annyira nagyon nem jött be...ezt venném.vagy esetleg mislen wildgripper, vagy conti leader.melyik a 3 közül?mindenes felhasználásra lenne.
http://ebike.hu/term...-22-ig-mtb/5325

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

csuszi

csuszi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

Kicsit zavaros, biza:
http://sheldonbrown....ire-sizing.html

megnyugodtam, annyira nem vagyok lámaa:)
jézus, ezt értse meg valaki. szívesen gratulálnék annak aki megalkotta az elsõ második szabványt...
mi jár a fejében, nekem nem jó az elsõ, csinálok egyet magamnak? faszkalap gyártók

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Kicsit zavaros, biza:
http://sheldonbrown....ire-sizing.html

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

mégse jöttem rá :)
sziasztok sry a láma kérdésért, de nem találom a gumi faq-ot a neten :) nézegetem a köpenyeket a neten, és a méretezéssel van bajom, meik szám mit jelent :( össze-vissza van nekem:
Continental Traffic 26x1,9 v. 2,1 itt pl a 26 mit jelent? mert a szélesség gondolom a másik kettõ col-ban?
itt meg: Continental Travel Contact 700x37C a 700??? a 37 meg szélesség mm-ben? és ha valaki aszondja hogy városi használatra 25-ös gumi? vagy 28-as? akkor az most mi ?:) sryyyyy

az elsõ mindegyiknél a kerékméret, a második a gumiszélesség.
van még az ETRTO (valami ilyesmi) méretezés is, ott a felniméretet adják meg milliméterben, 559 a 26-os keréké, 622 az országúti/trekking méret.

csuszi

csuszi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
mégse jöttem rá :)
sziasztok sry a láma kérdésért, de nem találom a gumi faq-ot a neten :) nézegetem a köpenyeket a neten, és a méretezéssel van bajom, meik szám mit jelent :( össze-vissza van nekem:
Continental Traffic 26x1,9 v. 2,1 itt pl a 26 mit jelent? mert a szélesség gondolom a másik kettõ col-ban?
itt meg: Continental Travel Contact 700x37C a 700??? a 37 meg szélesség mm-ben? és ha valaki aszondja hogy városi használatra 25-ös gumi? vagy 28-as? akkor az most mi ?:) sryyyyy

csuszi

csuszi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
már rájöttem :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
még midnig nem vitted vissza?

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

eljött a földi létemben az a momentum, hogy beruháztam egy új elsõkerékre (26os MTB, keskeny 28 lyukú, kb 8 rongy volt semmi extra de nem is ez a lényeg) és azt a döntést hoztam, hogy élvezeteket tetézem még egy SCHWALBE KOJAK viccesnevû sztárgumikülsõvel. Installáltam a cumót, megpörgettem erre hüzannya, összevissza kalimpált a külsõ, olyan formát vett fel a gumi, mint egy szétmikrózott Sága Sajtli nyeklett nyaklott cseszlett kaszlott, jó. Leengedtem , masszírozgattam, megint fel, ugyanaz. Megint leengedtem , káromkodóizmokat is elkezdtem lassan bemelegíteni, kis levegõ be, egyenesbe masszírozás fel 4 bárra már megin kóvályog csókolom az úrrannya. Na most akkor mi va? Mennyek a Schwalbéhoz, mutassam meg a tervezûnek, hogy sehen sie hiertelen kunkorodik a gumi? Most télleg ez a S. Kojak a kula a 4 rongyos árával, vagy én vagyok a gyász, hogy még ennyit se tudok beállítani?

Megpróbáltam mindent (belsõ gumi elõfújása, kis nyomáson dobálás, perem szappanozása) sajnos azt kell hogy mondjam hogy a Schwalbe KOJAK nem ér semmit. Egyszerûen tojás van benne, nem lehet beállitani, hogy egyenesen forogjon, ez van. Ha valaki szerelõ, és esetleg szerzett valami extra leírást az említett gumi felszerelésének különleges technikájáról, szóljon.

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

Hali,szerintem próbáld meg a következõdolgot,legalábbis ezis egy esély.
1 kérdésem lenne mielõt bármit tanácsolnék,a külsõ gumi ragasztott-e vagy belsõ gumis(tömlõs)?Ha ragasztott akkor sajna nem todok segíteni.

Ha belsõ gumis(tömlõs) akkor talán próbáld meg azt hogy:
1,enged le teljesen a kereket és vedd ki a belsõt,
2.fuj a belsõbe egy kevés levegõt éppen csak annyit hogy ne legyen teljesen lapos.
3.igy tedd vissza rögzisd a szelepet,és igy próbáld körbe vissza rakni a belsõt ügyelve arra hogy ne legyen meg tekeredve.
4.tedd vissza a külsõt és kb félig fujd fel,egy kicsit ugráltasd meg a kereket körbe kb 10-15cm magaságból min 2 kör és utánna fujd fel teljesen.
És láss csodát!Vagy jó lesz vagy nem?
Nálam ez általában beszokot válni,énis pár napja cseréltem belsõt.
De persze az egész móka nemér semmit ha esetleg gyári hibás a cucc.
De legaláb elmondhadjuk hog meg próbáltunk mindent.

van benne belsõ. kösz a tippet

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Milyen a ragasztott külsõ gumi? Szingós? Vagy csak én nem tudok valami fontosról? :chin:

Jaa,bocsi tõmlõ nélküli!:mybad:
Egyébként most néztem bele a Baki Ádám MTB rider c könyvembe pontosan a 30.oldalon és ott ír a tõmlõ nélküli kerekekrõl.
És SCHWALBE külsõvel van ilusztrtálva az errõl szoló cikk.
Aki nem hiszi járjon utánna.:D
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Biztos a szingóra gondolt :)

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,065 posts

...
1 kérdésem lenne mielõt bármit tanácsolnék,a külsõ gumi ragasztott-e vagy belsõ gumis(tömlõs)?Ha ragasztott akkor sajna nem todok segíteni...

Milyen a ragasztott külsõ gumi? Szingós? Vagy csak én nem tudok valami fontosról? :chin:

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

eljött a földi létemben az a momentum, hogy beruháztam egy új elsõkerékre (26os MTB, keskeny 28 lyukú, kb 8 rongy volt semmi extra de nem is ez a lényeg) és azt a döntést hoztam, hogy élvezeteket tetézem még egy SCHWALBE KOJAK viccesnevû sztárgumikülsõvel. Installáltam a cumót, megpörgettem erre hüzannya, összevissza kalimpált a külsõ, olyan formát vett fel a gumi, mint egy szétmikrózott Sága Sajtli nyeklett nyaklott cseszlett kaszlott, jó. Leengedtem , masszírozgattam, megint fel, ugyanaz. Megint leengedtem , káromkodóizmokat is elkezdtem lassan bemelegíteni, kis levegõ be, egyenesbe masszírozás fel 4 bárra már megin kóvályog csókolom az úrrannya. Na most akkor mi va? Mennyek a Schwalbéhoz, mutassam meg a tervezûnek, hogy sehen sie hiertelen kunkorodik a gumi? Most télleg ez a S. Kojak a kula a 4 rongyos árával, vagy én vagyok a gyász, hogy még ennyit se tudok beállítani?

Hali,szerintem próbáld meg a következõdolgot,legalábbis ezis egy esély.
1 kérdésem lenne mielõt bármit tanácsolnék,a külsõ gumi ragasztott-e vagy belsõ gumis(tömlõs)?Ha ragasztott akkor sajna nem todok segíteni.

Ha belsõ gumis(tömlõs) akkor talán próbáld meg azt hogy:
1,enged le teljesen a kereket és vedd ki a belsõt,
2.fuj a belsõbe egy kevés levegõt éppen csak annyit hogy ne legyen teljesen lapos.
3.igy tedd vissza rögzisd a szelepet,és igy próbáld körbe vissza rakni a belsõt ügyelve arra hogy ne legyen meg tekeredve.
4.tedd vissza a külsõt és kb félig fujd fel,egy kicsit ugráltasd meg a kereket körbe kb 10-15cm magaságból min 2 kör és utánna fujd fel teljesen.
És láss csodát!Vagy jó lesz vagy nem?
Nálam ez általában beszokot válni,énis pár napja cseréltem belsõt.
De persze az egész móka nemér semmit ha esetleg gyári hibás a cucc.
De legaláb elmondhadjuk hog meg próbáltunk mindent.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
vigyétek vissza, ez alap.
oda, ahonnan vetted.
Orvosolni fogják - vagy fel tudják tenni rendesen, vagy máshogy

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
ja, a 2.4es hollyrollerrel nekem se volt ilyesmi gondom, fakkivan ezekkelk a vékony kulákkal. egyszer besokallok, és veszek egy highh rollert és mindenkit letolok az utteströl

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

[kimegy, megnézni]
a külsõ 1.25ös a belsõt DIREKTE hozzá kértem, ez van rajta: Continental Tour 26 32/47 - 559/597 5-2000

akkor nincs tippem...
nekem is volt egy gumim(continantal diesel 2.5 - tudom, egy kicsit más mûfaj)l amibe gyárilag volt egy elég nagy tojás de aztán kb 20-25 km után eltünt...

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

mekkora belsõt raktál bele? a méretének megfelelõt?

[kimegy, megnézni]
a külsõ 1.25ös a belsõt DIREKTE hozzá kértem, ez van rajta: Continental Tour 26 32/47 - 559/597 5-2000

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

mekkora belsõt raktál bele? a méretének megfelelõt?

Phõnök

Phõnök

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts
érdemes lehet kipróbálni egy jóféle defektvédõ lötyit (pár oldallal ezelõtt lett tárgyalva, nekem is van, de nem emlékszem a márkájára), vagy szalagot, igaz hogy az is súly, de nem akkora, mint a két külsõ közti különbség.

elõzõre: igaz, nem hajtogatós, és a megítélése is vegyes, de nekem eléggé bejött a Hutchinson Bulldog light, 505 g-ot mértem rá, ez is papírvékony, aszfalton is meglepõen jól gördül, laza földben sem kapar el hamar, de a kanyartartása nem egy csúcs, fõleg aszfalton mászik.. (ld. kisbicóm)