Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

meg volt még a bicikliken xtr szett sõt sram is.... azt pedig nem hinném, hogy a bp forgalmazza..........

ez mind igaz de te nem láttál véletlen akciósan eggbeater hegyeket ???
;)

(csak leesik egyszer :))

a Shimanot meg a Velotrade forgalmaza vagy nem? (EggBeatert meg FRMet mellesleg sehol másutt nem lehetett látni csak zOrgéknál :D... ennyibõl azért már elég egyértelmû nem ???)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Az olasz versenyzõk példálul nem is szeretik annyira a szarvat (ezt egy angol lapban olvastam) éppen ezért az olasz karbon kormányokat szarvellenesen tervezik, tehát tiltják annak felszerelését.

Ja, még itt is sokan mellõzik - van benne valami logika: ha valaki sok pénzt kiad egy karbon kormányra, miért terhelné meg szarvakkal is? Mindenesetre mazohizmusnak tartom. Már látom a szemem elõtt a felnit, ami annyira könnyû, hogy nem lehet rá külsõt tenni... ;D (szándékosan nem a nyeregcsõ példát hoztam fel ;))

ha már karbon, akkor már tényleg lehetne szarvakkal készíteni (egyben) minden hiányossága ellenére

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
meg volt még a bicikliken xtr szett sõt sram is.... azt pedig nem hinném, hogy a bp forgalmazza..........

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
ehheehhe ezt benéztem..
te csukott szemmel járkáltál a bikemag standon Bruce ???

meg is lehetett mérni az EggBeatert ;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Ha Bruce nem lett volna Sporton, honnan lenne most neked fehér pamutzoknid? ::)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
Bruce te voltál sporton? (ha nem akkor kérdezd meg balibát ;)) :-X ;D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Zorg:
Bocsánat, talán indiszkrét leszek. Ha úgy látod jónak nem válaszolsz (már kezdem megszokni ;) - viszont még mindig utálom az ilyet ;)). De: nincs nektek valami közötök az EggBeater és/vagy a Morati forgalmazásához (mármint mint bestparts)?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Scottos Misi! (Ember)

A habverõt szabadalmi szám alapján is úgy néz ki, a Crank tesók csinálták elsõként. Persze, láttunk már nem egy példát, hogy szinte totál párhuzamos fejlesztések mentek a világ legkülönbözõbb részein.
A crank eladta a licenszet a Look-nak. A Look-féle változat festett tengellyel készül - a kalitka részben viszont Crank Bros felirat figyelt - legalábbis az elsõ szériás cuccokban...)

A csapágy-dologban igazság is van, meg nem is. Iszonyat dúl a "ziparicsapágyas"- õrület. Csakazajó. Szinte mindenki szerint.
Én az M900 XTR agyaimat egy "ipari" csapágyhoz mérten fillérekért kónuszoztattam újra. Olyan 14.000 kilométer után. Nem, nem vagyok a síma manóék embere; eccerûen a jót szeretem. Ergo: ha valami az - még ha maga a cég/személy roppant ellenszenves is lenne -, akkor fejet hajtok és elismerem. (Jo Klieber sem egy haverkodó figura - és milyen finom voltam... -, a Syntace viszont az egyik félisten számomra...)

Ja: még Egg Beater.
Könnyebb pedált gyártanak többen - én 3 cégrõl tudok -, de ránézésre sem szeretnék velük pl. egy esõs Bükk Maratont lenyomni... Ami egyenlõre vitán felüli: az egyetlen 4 oldalas konstrukció.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Nem csak a NASA-nak van plazmavágója, Szolnokon egy légtechnikai cég (nem jut eszembe a neve) rendelkezik ugyanilyennel... :) És gondolom van még az országban sok. De hogy egy kormányt hogy vágsz ki vele, az számomra kérdés. 3D plazma? Amúgy, ha jól tudom, a plazmának 0.1-es tûréshatára, a lézernek meg 0.001-es tûréshatára van. Nem mindegy. (lor mindjárt kijavit, ha nem jól irtam)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Dante

"karbon kormánynál miért hanyagolnád a szarvat? nekem azért marhára hiányozna egy plusz fogás..."

A prémium karbon kormányok ugye nagyon könnyûek, és mert könnyûek nincs is benne annyi anyag, amit lehet kisprórólják. Az olasz versenyzõk példálul nem is szeretik annyira a szarvat (ezt egy angol lapban olvastam) éppen ezért az olasz karbon kormányokat szarvellenesen tervezik, tehát tiltják annak felszerelését. Persze nincs a kormányban egy manó aki figyeli, hogy mikor teszed fel a szarvat és azd sms-ben jelenti a központnak, hanem csak a megfejelést kockáztatja az ember egy jóval könnyebben eltávozó toldalék miatt.

"egyébként hogy képzeled el a fésûs összekapcsolódást? lehet, hogy én értem félre, de akkor csak cnc-zni lehetne, ami ugye vicces a húzott/kovácsolt kormányok korában..."

Hát nem az "elavult" CNC-t, hanem inkább a lézeres vágást erõltetném, vagy a NASA plazmavágóját, esetleg egy PC vezérelt, kocsonyás valamibõl lézerfény hatására keményedõ megoldást, vagy ugyanilyen oldatból atomonként felépíteni nanorobotokkal. Hû de elszálltam!!! Hej!

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Már azt hittem, hogy zOrg eladta a régit, és megvette ezt. De akkor tévedtem. Grat. Atomnak, hogy ilyen jó kerója van. (Csak halkan kérdezem meg: nem tudjátok, hogy merre lakik, és hogy mikor nincs otthon? ;) ::) ;D ;D ;D ;D)

Egyébként totál Eggbeater mániások vagytok. Pedig az is csak egy pedál. Ha 2-3 hónappal ezelõtt belinkelem ezt az oldalt mindenki errõl álmodozott volna. Most meg... Bár igazatok van. Az Eggbeater tényleg jopbb, csak ne lenne benne az a fránya csúszócsapány (amit nem is értem, hogy miért hívnak egyáltalán csapágynak). A helyett biztos be tudnának rakni valami vékony profilú normális tömített csapágyat. Ha már egyszer úgy hirdetik, hogy tökéletes, akkor legyen tényleg az.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

a terv el van adva!
mar qrva sokan csinalnak ilyet!

naeztnemtudtam... :-[ :-\ xorry... :-X

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jaja, a Syntace is. Nem ugyanott gyártják ezeket az "átiratokat", csak ugyanúgy mûködnek.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
a terv el van adva!
mar qrva sokan csinalnak ilyet!

azonic

azonic

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
"Nyomdahibákért, elírásokért felelôsséget nem vállalunk." © by METRO újság ;D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
És akkor az ár is csak az egyik pedálra vonatkozik? ;)
Kicsit furcsa ez így... ::)

azonic

azonic

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Szerintem ugyanaz, mint az EggBeater, valószínúleg a gyártó is közös. A 150 g pedig csak 1 db pedál súlya, tekintve, hogy CroMo tengelyes, a CroMo EggBeater párja kb. 290 g. ;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

szóval-> EggBeater ;D

Láttátok már a Biker's Guide-ban (vagy élõben :)), hogy a Look gyárt az Eggbeater-hez rohadtul hasonló pedált? És az ára azonos... viszont (csak) 150 gramm! az eggbeater meg 250, nem?

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
tévedsz: 1.3, az 1.2 a softtail ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
A tesztelt Morati Atom apánké. :) zOrg Moratiján az új XTR tárcsafékszett/fékváltókar lakik. És az nem 1.4 hanem ha jól tévedek, 1.2