Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
off
CJ,
eddig 1 moderátor

:D
on

súlyban/teljesítményben/tartósságban mi a különbség egy latex és egy superlight butyl belsõ között? (mondjuk legyen a michelin aircomp latex és a michelin aircomp ultralight)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
esetleg ezen a szinten át lehetne fáradni a keréképítés topikba. de mintha el lett volna már mondva kedves cj, hogy a ty-ról aliviora váltás nem ennek a topiknak a fõ témája ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
bõven elég a 32 lyuk.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
ez nemtudom hogy jön a grammozáshoz, de
36-os vagy 32-es kereket fûzessek?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Elvileg a dt küllõkhöz jár a réz anya.

Gyakorlatilag is. :)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Elvileg a dt küllõkhöz jár a réz anya.

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
úgyis be kell valahol fûzetned, nem? ha ismered a szervízest, és mindkét kereket nála fûzeted, akkor van esély, hogy a küllõk mellé ajándékba adja azt a marék küllõanyát.

de nem egy nagy összeg, 5-10 Ft/db a küllõanya. sima kettes ezüst DT küllõ meg 45-50 Ft/db. mifelénk egy komplett fûzés-centírozás sima 2es DT küllõkkel mindkét kerékre 5000 alatt meg szokott állni.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
:scratchhe akkor most mi legyen?mennyibe kerül egy új réz vagy alu nipli?mert gyúûjtöm az új kerékhez az alkatrészeket, nemsokára meglesznek az lx agyak!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én meg nem spórolnék azon a 300 Ft-on, amibe kerül 32*2 vagy 36*2 db új küllõanya.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
köszi a segítséget, akkor nem lesz.esetleg majd réz azt meg tanyabájk kerékbõl szedek(azzal van fûzve:D )

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én fûztem, én centírozom. Fûzésnél zsírozni (jó zsírral) kell a menetet, és jó kulcs kell hozzá. Az igaz, hogy annyira nem lehet meghúzni, mint a réz anyákat és jobban kell figyelni centírozásnál, de azt az évi 2-3 alkalmat kibírom. Akinek gyakran kell centírozni az felejtse el vagy használjon erõsebb kereket.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Már több kerekem is Bike Positive alu anyával volt fûzve és sosem volt vele probléma. Olyan 8 Ft lehetett egy darab.
Remélem még lehet kapni...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Jani: nem az a gáz ha alu van a kerékben, hanem ha sokat kell javítani, akkor könnyen elnyalódik a feje:macerás javítani, nagy precízséget, és odafigyelést igényel.
persze betolod a boltba, visszakapod, azt nem látod mennyit anyázik közben az a szerencsétlen akinek meg kell csinálnia;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem 2mm-s küllõkkel és alu anyákkal (kék) vannak fûzve a kerekeim, szinte semmivel sem macerásabb fûzni, centírozni és szerintem bírja az extrém használatot (persze nem dirt, street stb), haveromnál a 2-1,5-2 küllõ hamarabb tört, mint az anya.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kempinges,

ha már van egy xm317/sun mach IV, esetleg egy xc717/ufo felnid, (tehát max. 500 gr, de ez a nagyon max!,), egy jó minõségû kerékagyad, egy könnyû külsõd és belsõd, akkor esetleg érdemes pénzt költeni az alu küllõanyákra. addig meg az alu küllõanyákra szánt pénzhez még gyûjtesz és veszel valami hasznosabbat;)

ja és hogy ezek a corratec gyári kerekek mekkora kakik...havernak adtak a super bow teamhez ilyet gyárilag, alig ment vele 300 kmt, és magától elpattant az egyik küllõanyánál a küllõ. kicserélték, aztán 1 hét múlva rá mehetett is vissza, mert elpattant még kettõ..

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.019 hozzászólás
  • LocationKelenföld

mondjuk én a dh-s kerékszettemet fûzettem ilyennel - és 2-1.8-2 mm-es húzott küllõkkel.

amit eddig kaptak, azt bírták.

kiváncsi leszek, a hátsó hogy bírja majd a strapát, ha bekerül a bringába.

Egyszerûsítsük le a választ Kempinges Kollégának :openarms: :
Amíg sima 2mm-es küllõvel fûzi a kerekét, addig pompásan megfelel Neki a réznipli is.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mondjuk én a dh-s kerékszettemet fûzettem ilyennel - és 2-1.8-2 mm-es húzott küllõkkel.

amit eddig kaptak, azt bírták.

kiváncsi leszek, a hátsó hogy bírja majd a strapát, ha bekerül a bringába.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Alu küllõanyákat "strapabringára" én nem tennék fel. Versenykerékszett, kifejezett cécó vagy maratonbringa az más tészta. De mindennapi használat során nem feltétlen éri meg az ár és macerakülönbözetet az a némi minusz súly.
Egy jól megválasztott gumiszettel, vagy a belsõ lecserélésével olcsóbban sokkal többet lehet fogni.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Kb. 20-25g kerekenként.

burce