Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6538 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
xtr-hez már eleve alu záróanya jár, nem?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
milyen záróanya kellene??

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
jó a sram alu záróanya is?:)

Izomtéridõninja-geológus!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
honnan lehet ilyen zaroanyat szerezni?

gondolom az xt sorhoz acel van....vagy nem?

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 posts
Volt egy régi 690-as XTR kazettám, legalább 1.5 éve porosodik nálam, mert elkopott a 6. lánckerék, és ugye az még pont rá van szegecselve az alu bakra. Hétvégén gondoltam egyet, csak kéne még használni ezt a sort, lefúrtam a lánckereket a bakról, és lereszeltem síkba a következõ lánctányérig, így egy sima lánckerék odapasszol. Volt egy alig használt félkilós Deore sorom, arról "át tettem" a 4 kis lánckereket, megfûszerezve egy alu Tioga záróanyával, és elég kellemes adat jött ki: 231g 11-34! A gyári adat a 960-nak 240g a 11-32-es verziónál, a legfrissebb XTR pedig 245.5 g a 11-34-es verziónál... Ez kicsit meglepõ...:)

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

mit kell egy pedalon gyakran cserelgetni? :wtf:

nem kell de lehet ugyanolyan bringán valami 200 grammos spd vagy lehet 600 grammos medvetalp....egyéni izlés

szvsz sokkal jobb viszonyítási alap a pedálnélküli súly ...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mit kell egy pedalon gyakran cserelgetni? :wtf:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
tam
a pedál is olyan, mint a gyorszár, gyakran cserélgetjük csak úgy magában is.
szerintem is bõven jó, hogy gyz nélkül kapom az adatot. (mert ugye szinte mindenhol gyz nélkül kapom) itthon szépen hozzáadom a saját gyorszáram tömegét és azzal számolok.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

azért egy kerészettnél van lehetõséged 50 g/pár súlyú gysz-t használnod meg 150 grammost is, egy villában elég ritkán cserélgeted a nyakat. (bár ha jól emléxem egy ídõben a digóknak szokása volt a telók nyak nélküli súlyát +adni. és még úgyis elég rémisztõ értékeke voltak :)).
ellenben én még nem láttam olyan gyártót aki gysz-al adja meg a kerékszettek súlyát.

minden kerekhez jar a gyari gyorszar. akkor azzal egyutt kell lemerni. ennyi. ha kicsereled egy konnyebbre, akkor lemered azzal.

ezert nem ernek a gyari sulyadatok szart se, mert ilyen hasztalan ertekeket adnak meg. aztan mikor a juzer hazaviszi a 1500g-os kereket orul neki, aztan lemeri jon a csalodas, mert nem is annyi hanem 1600. mert lehet hogy papiron jo a sulya, de o a valos nehezebb sulyt fogja feltekerni a hegy tetejere.

szal szerintem ha mar mi magunk merunk, akkor merjunk hasznalhato, tenyleges sulyadatot, es ne felejtsuk le a kerekrol a felniszalagot meg a bringarol a pedalt.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
a marzo még mindig úgy adja meg a súlyokat :) legalábbis a tavalyi 55-öknek úgy volt megadva a súlya.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

gyorszar nelkul merni a kereket kb annyira relevans mint nyak nelkul a villat.

azért egy kerészettnél van lehetõséged 50 g/pár súlyú gysz-t használnod meg 150 grammost is, egy villában elég ritkán cserélgeted a nyakat. (bár ha jól emléxem egy ídõben a digóknak szokása volt a telók nyak nélküli súlyát +adni. és még úgyis elég rémisztõ értékeke voltak :)).
ellenben én még nem láttam olyan gyártót aki gysz-al adja meg a kerékszettek súlyát.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
no igen azert mertem en is ugy elozsor

ez meg ugy volt merve h a darabok kulon kulon..

majd lemerem osszeteve is

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
gyorszar nelkul merni a kereket kb annyira relevans mint nyak nelkul a villat.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
gyz nelkul nekem is 1887g

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Zsé, sajnos az a gyári adat, mert valójában 2085gr (tárcsás 2009-es, gyorszárakkal, hozzáadott felniszalaggal)

a kerékszettek súlyát ált mindenki gysz és szalag nélkül adja meg -nem csak a mavic-....ehhez képest olyan 30-60 grammot szokott hazudni a mavic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
azért a Crossride felnijére pl. nekem egy szavam sem lehet.

zsééé

zsééé

vendég

• fórumtag
  • 234 posts

Zsé, sajnos az a gyári adat, mert valójában 2085gr (tárcsás 2009-es, gyorszárakkal, hozzáadott felniszalaggal)

lehet:)de nekem 2008as van a gyári gyorszár és a felniszalag az kuka, helyette shimano xtr gyorszár és maxxis ultralight belsõszallag. így 1950 nekem:) és tényleg merev mert nekem is volt revolution-os kerekem...:)
http://teamzkse.hu/ A csapat!

High5 - szerintem

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
53 kg?nemá..én köbö annyival születtem:D :D

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Ugyanilyen kerekem van, több lesz, mint 2010 gramm (ha jól emlékszem 2080 grammot mértem gyorszárral együtt). Mondjuk az én 53 kg tömegemhez enyhén túlépített :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

spinny

spinny

vendég

• fórumtag
  • 158 posts

háát nem tudom,h ez mennyibõl jött ki, de kb45ért veszel mavic crossride gyári kerékszettet, ami a fûzötthöz képest brutál merev és párban 1900gr...