Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6538 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
...
elsõ váltó bilincs
váltógörgõ
végállás csavarok

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

felejtsd el
0-30nm
az kell neked
ha nem használod vissza 0-ra , mert kipuhul a rugó benne

ide érdemes rakni alu csavart:
stucni
féktartó csavar (vfék) tárcsa kizárva
kulacstartó
esetleg nyeregcsõ

+
fékkar bilincs
váltókar bilincs
ahead kupak
a nyeregcsõbe nem tennék, helyette inkább a ny. csõ bilincsbe
elsõ v-fék is elég kockázatos
Nekem csak az ahead kupakban van speciálisan hõkezelt alu csavar, majdnem annyit bír mint egy acél.
Egyébként az M6-os csavarok hoznak sokat súlyban.

A sebesség mindent megold.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

ez jó kérdés :D
eddig mindig érzésre huztam
szerintem olyan 3nm körül

namosmáaztán köszi:)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ez jó kérdés :D
eddig mindig érzésre huztam
szerintem olyan 3nm körül

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

felejtsd el
0-30nm
az kell neked

stucni
kulacstartó
esetleg nyeregcsõ

dankesün.mennyivel húzzam meg ezeket?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
felejtsd el
0-30nm
az kell neked

stucni
kulacstartó
esetleg nyeregcsõ

fuck me, i'm famous!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

szigoruan nyomatékkulcsal meghuzni amugy müködõképes!

negogy beszakadjon?akkor lövök egyet valahonnan

nézegettem párat,de 28nm-tõl kezdenek mérni...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
szigoruan nyomatékkulcsal meghuzni amugy müködõképes!

fuck me, i'm famous!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Tudom hogy sokan vanak ellene,de van valakinek TAPASZTALATA az alu csavarok használatáról stucniban,esetleg féknyeregtartóként,átdobóhoz,fékkar...stb

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Offtopic postot ne ragozzatok már ennyire!:chin:

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

nem kell pofa hozzá.

habitus kérdése. nekem szoknom kellett, hogy baseball-sapkás hülyegyerekként kioktassam a kötelességérõl egy nagyáruház vevõszolgálati menedzserét. már profi vagyok, sõt, élvezem.

eléggé minõsíti az üzletet, ha addig fajul a dolog, hogy panaszkönyvet kell kérni. inkább nekik kell pofájuk legyen ahhoz, hogy így álljanak a vevõkhöz.
blokkot meg kell adnia, ha nem ad, akkor meg kérd el. oké, nem mindegy milyen tételnél, egy 2000Ft-os fékkarnál pl nem olyan egetverõ tragédia, ha buksz annyit, de nagyobb dolgoknál te is hülye vagy, hogyha maguktól nem adnak blokkot, te nem kérsz.

én is ezt ugatom

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

igaz, hogy a kereskedõk leszarják a törvényt, de a vevõk meg nem ismerik. tessék tájékozódni, van a fogyasztóvédelemnek honlapja, nagyon hasznos olvasmány. persze pofa kell hozzá, hogy kikérd a panaszkönyvet, hogy idegen helyen blokkot kérj, stb., de ez van.

nem kell pofa hozzá. eléggé minõsíti az üzletet, ha addig fajul a dolog, hogy panaszkönyvet kell kérni. inkább nekik kell pofájuk legyen ahhoz, hogy így álljanak a vevõkhöz.
blokkot meg kell adnia, ha nem ad, akkor meg kérd el. oké, nem mindegy milyen tételnél, egy 2000Ft-os fékkarnál pl nem olyan egetverõ tragédia, ha buksz annyit, de nagyobb dolgoknál te is hülye vagy, hogyha maguktól nem adnak blokkot, te nem kérsz.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
igaz, hogy a kereskedõk leszarják a törvényt, de a vevõk meg nem ismerik. tessék tájékozódni, van a fogyasztóvédelemnek honlapja, nagyon hasznos olvasmány. persze pofa kell hozzá, hogy kikérd a panaszkönyvet, hogy idegen helyen blokkot kérj, stb., de ez van.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

A bolt, amelyik "cserél", az esetek 90 %-ában "bebukja" a dolgot, maximum a jóhírét építi vele, nem az anyagi jólétet.

És nem mellesleg eleget tesz a törvényi kötelezettségének...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
A bolt, amelyik "cserél", az esetek 90 %-ában "bebukja" a dolgot, maximum a jóhírét építi vele, nem az anyagi jólétet.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Én pedig vitatkoznék Veled. :) Szerintem nem a gyártót kell zaklatni, hanem azt akinek a markába számoltad a pénzt. Mert vele kerültél üzleti kapcsolatba, akárhogy is nézzük.

Másrészt pedig, érthetõ ha a gyártó szívesebben kommunikál 100 bolttal, mint 100.000 végfelhasználóval...

X

hát, finoman fogalmazva is idealista a hozzáállásod. az az igazság, hogy akinek nem a haverja a kerékpárkereskedõ, mint a legtöbbünknek, kenheti a hajára a selejtes alkatrészt. ha a bolt hivatalos forrásból szerzi be a cuccot, vissza is küldheti. ha meg az országos lerakat megkerülésével rendelgeti mindenféle kiárusításból, nem tud vele mit csinálni ha visszaviszed. jobb helyeken a kiskereskedõ nem csak úgy beesik a nagykerbe, hanem szerzõdve van a forgalmazóval, ezért nincs kockázata.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a gyartotol altalaban nem is tudsz kozvetlenul vasarolni

es semmi nem garantalja hogy zokszo nelkul cserelik. persze vannak kivetelek, de nagy tobbsegeben az emailekre az a valasz hogy keresd fel az uzletet ahol vasaroltad az adott termeket es ok majd elintezik neked a dolgot.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 posts

Ezzel abszolút egyetértek, de értelmes márkák esetében nem is a forgalmazót kell zargatni, hanem a gyártónak írni, s zokszó nélkül adnak cserecuccot. (pl. Raceface, Roox nekem zokszó nélkül, sûrû bocsánatkérések közepette cserélt nemzetközi futárral, s eszembe se jutott a forgalmazót zargatni)

Akkor szerinted ha veszek egy karbon vázat egy gyártótól és eltörik, zokszó nélkül kicserélik?
szvsz ennek igen kicsi a valószínûsége, de egy próbát megérhet...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én pedig vitatkoznék Veled. :) Szerintem nem a gyártót kell zaklatni, hanem azt akinek a markába számoltad a pénzt. Mert vele kerültél üzleti kapcsolatba, akárhogy is nézzük.

Másrészt pedig, érthetõ ha a gyártó szívesebben kommunikál 100 bolttal, mint 100.000 végfelhasználóval...

X

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Ez a nézõpont (versenyvázra versenyhasználat mellett nincs jótállás (?!?) ) abszolút nem helyes, mivel ezeknek ez a rendeltetésszerû használata...

Ezzel abszolút egyetértek, de értelmes márkák esetében nem is a forgalmazót kell zargatni, hanem a gyártónak írni, s zokszó nélkül adnak cserecuccot. (pl. Raceface, Roox nekem zokszó nélkül, sûrû bocsánatkérések közepette cserélt nemzetközi futárral, s eszembe se jutott a forgalmazót zargatni)

Amúgy egyetértek, Absolon valsz boltbajárós üzemmódban többet ad a váznak, mint az egész magyar mezõny...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)