Jelentkezz be Regisztrálj
Grammmmánia - a végletekig
Posted 2009. March 07. - 13:26
elsõ váltó bilincs
váltógörgõ
végállás csavarok
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2009. March 07. - 12:46
felejtsd el
0-30nm
az kell neked
ha nem használod vissza 0-ra , mert kipuhul a rugó benne
ide érdemes rakni alu csavart:
stucni
féktartó csavar (vfék) tárcsa kizárva
kulacstartó
esetleg nyeregcsõ
+
fékkar bilincs
váltókar bilincs
ahead kupak
a nyeregcsõbe nem tennék, helyette inkább a ny. csõ bilincsbe
elsõ v-fék is elég kockázatos
Nekem csak az ahead kupakban van speciálisan hõkezelt alu csavar, majdnem annyit bír mint egy acél.
Egyébként az M6-os csavarok hoznak sokat súlyban.
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. March 07. - 11:29
Posted 2009. March 07. - 11:24
eddig mindig érzésre huztam
szerintem olyan 3nm körül
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2009. March 07. - 11:21
dankesün.mennyivel húzzam meg ezeket?felejtsd el
0-30nm
az kell neked
stucni
kulacstartó
esetleg nyeregcsõ
Posted 2009. March 07. - 11:18
0-30nm
az kell neked
stucni
kulacstartó
esetleg nyeregcsõ
fuck me, i'm famous!
Posted 2009. March 07. - 11:08
szigoruan nyomatékkulcsal meghuzni amugy müködõképes!
negogy beszakadjon?akkor lövök egyet valahonnan
nézegettem párat,de 28nm-tõl kezdenek mérni...
Posted 2009. March 07. - 11:00
fuck me, i'm famous!
Posted 2009. March 07. - 10:57
Posted 2009. February 28. - 19:42
Posted 2009. February 28. - 14:35
nem kell pofa hozzá.
habitus kérdése. nekem szoknom kellett, hogy baseball-sapkás hülyegyerekként kioktassam a kötelességérõl egy nagyáruház vevõszolgálati menedzserét. már profi vagyok, sõt, élvezem.
eléggé minõsíti az üzletet, ha addig fajul a dolog, hogy panaszkönyvet kell kérni. inkább nekik kell pofájuk legyen ahhoz, hogy így álljanak a vevõkhöz.
blokkot meg kell adnia, ha nem ad, akkor meg kérd el. oké, nem mindegy milyen tételnél, egy 2000Ft-os fékkarnál pl nem olyan egetverõ tragédia, ha buksz annyit, de nagyobb dolgoknál te is hülye vagy, hogyha maguktól nem adnak blokkot, te nem kérsz.
én is ezt ugatom
Posted 2009. February 28. - 13:42
nem kell pofa hozzá. eléggé minõsíti az üzletet, ha addig fajul a dolog, hogy panaszkönyvet kell kérni. inkább nekik kell pofájuk legyen ahhoz, hogy így álljanak a vevõkhöz.igaz, hogy a kereskedõk leszarják a törvényt, de a vevõk meg nem ismerik. tessék tájékozódni, van a fogyasztóvédelemnek honlapja, nagyon hasznos olvasmány. persze pofa kell hozzá, hogy kikérd a panaszkönyvet, hogy idegen helyen blokkot kérj, stb., de ez van.
blokkot meg kell adnia, ha nem ad, akkor meg kérd el. oké, nem mindegy milyen tételnél, egy 2000Ft-os fékkarnál pl nem olyan egetverõ tragédia, ha buksz annyit, de nagyobb dolgoknál te is hülye vagy, hogyha maguktól nem adnak blokkot, te nem kérsz.
Posted 2009. February 28. - 12:16
Posted 2009. February 28. - 09:59
A bolt, amelyik "cserél", az esetek 90 %-ában "bebukja" a dolgot, maximum a jóhírét építi vele, nem az anyagi jólétet.
És nem mellesleg eleget tesz a törvényi kötelezettségének...
Posted 2009. February 28. - 06:18
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2009. February 28. - 02:11
Én pedig vitatkoznék Veled. Szerintem nem a gyártót kell zaklatni, hanem azt akinek a markába számoltad a pénzt. Mert vele kerültél üzleti kapcsolatba, akárhogy is nézzük.
Másrészt pedig, érthetõ ha a gyártó szívesebben kommunikál 100 bolttal, mint 100.000 végfelhasználóval...
X
hát, finoman fogalmazva is idealista a hozzáállásod. az az igazság, hogy akinek nem a haverja a kerékpárkereskedõ, mint a legtöbbünknek, kenheti a hajára a selejtes alkatrészt. ha a bolt hivatalos forrásból szerzi be a cuccot, vissza is küldheti. ha meg az országos lerakat megkerülésével rendelgeti mindenféle kiárusításból, nem tud vele mit csinálni ha visszaviszed. jobb helyeken a kiskereskedõ nem csak úgy beesik a nagykerbe, hanem szerzõdve van a forgalmazóval, ezért nincs kockázata.
Posted 2009. February 28. - 02:06
es semmi nem garantalja hogy zokszo nelkul cserelik. persze vannak kivetelek, de nagy tobbsegeben az emailekre az a valasz hogy keresd fel az uzletet ahol vasaroltad az adott termeket es ok majd elintezik neked a dolgot.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. February 28. - 01:44
Ezzel abszolút egyetértek, de értelmes márkák esetében nem is a forgalmazót kell zargatni, hanem a gyártónak írni, s zokszó nélkül adnak cserecuccot. (pl. Raceface, Roox nekem zokszó nélkül, sûrû bocsánatkérések közepette cserélt nemzetközi futárral, s eszembe se jutott a forgalmazót zargatni)
Akkor szerinted ha veszek egy karbon vázat egy gyártótól és eltörik, zokszó nélkül kicserélik?
szvsz ennek igen kicsi a valószínûsége, de egy próbát megérhet...
Posted 2009. February 28. - 01:22
Másrészt pedig, érthetõ ha a gyártó szívesebben kommunikál 100 bolttal, mint 100.000 végfelhasználóval...
X
Posted 2009. February 28. - 00:25
Ez a nézõpont (versenyvázra versenyhasználat mellett nincs jótállás (?!?) ) abszolút nem helyes, mivel ezeknek ez a rendeltetésszerû használata...
Ezzel abszolút egyetértek, de értelmes márkák esetében nem is a forgalmazót kell zargatni, hanem a gyártónak írni, s zokszó nélkül adnak cserecuccot. (pl. Raceface, Roox nekem zokszó nélkül, sûrû bocsánatkérések közepette cserélt nemzetközi futárral, s eszembe se jutott a forgalmazót zargatni)
Amúgy egyetértek, Absolon valsz boltbajárós üzemmódban többet ad a váznak, mint az egész magyar mezõny...
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás