Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6538 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Az elõbb fogtam a kezembe 1 pár kereket. Az elsõ gyorszárral, 180as tárcsával volt 662g, a hátsó tárcsával, sorral, külsõvel azt hiszem 1400g körül volt, de volt benne egy kis tej is, meg tubeless-é átalakító szalag. Alattam szerintem egy tekerést se bírna ki :)
A Boneshakernek meg piros pont. Az én nyeregcsövemet is kicserélték.
Tamaska: Sajnálom, hogy szúrta a szemed a 237g-os nyeregcsõ és nyereg, de úgy gondoltam, hogy mivel nincs ilyen topik, hogy "Grammánia - a nehezebb alkatrészeknek" így ide írtam be. Szerintem meg nem csak, és kizárólag az ulrakönnyû alkatrészekrõl kéne szólnia ennek a topiknak, bár lehet ezzel egyedül vagyok :)
labidani

akkor nyiss egyet. nem csak nekem szurja a szemem csak en emlitettem meg.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Ilyen kerékszett volt már a kezemben. A 420gr-os felnimhez képest igen csak szíven ütött, mikor megemeltem.
http://www.dtswiss.c...aspx?lang=en-US
Marci

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts
Az elõbb fogtam a kezembe 1 pár kereket. Az elsõ gyorszárral, 180as tárcsával volt 662g, a hátsó tárcsával, sorral, külsõvel azt hiszem 1400g körül volt, de volt benne egy kis tej is, meg tubeless-é átalakító szalag. Alattam szerintem egy tekerést se bírna ki :)
A Boneshakernek meg piros pont. Az én nyeregcsövemet is kicserélték.
Tamaska: Sajnálom, hogy szúrta a szemed a 237g-os nyeregcsõ és nyereg, de úgy gondoltam, hogy mivel nincs ilyen topik, hogy "Grammánia - a nehezebb alkatrészeknek" így ide írtam be. Szerintem meg nem csak, és kizárólag az ulrakönnyû alkatrészekrõl kéne szólnia ennek a topiknak, bár lehet ezzel egyedül vagyok :)
labidani

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
engem mar csak az erdekelne hogy a 237grammos nyereg vagy nyeregcso az hol vegletes grammania? :wtf:

nem azt mondom hogy nem jok vagy barmi ilyesmi, csak azt hogy ez a topik a grammokrol szol. minel kevesebbrol. a 237 igy nezve nehez mint a sar.

probaljunk mar maradni a temanal.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Átgondoltam, megvilágosodtam és úgy tûnik a második mondatom érvényes "Vagy valamit félre értettem" Feltöltött kép

Na gondold át még egyszer!:)
Ha valami grammra pontosan ugyan annyi, mint egy másik dolog és az egyik 237g, akkor mennyi a másik, amelyik ugyanannyi?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
A Syncros nem látványosan kónyult le, hanem vázcserénél látszott a bilincs felett, hogy kicsit hátra van dõlve, és finoman meg van rogyva. Igen, kicserélték. És nem esett el vele, merevfarú cc gépben volt.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Az elõbb méricskéltem, és kiderült, hogy a Syncros 400mm-es nyeregcsövem, meg a Bontrager nyergem grammra pontosan ugyan annyi: 237g :)

Jó könnyû nyerged lehet, mert ez a nyeregcsõ 350-esben 225 gr (ott van a honlapon) 237-225=12 így a nyereg 12 gr :-)
Vagy valamit félre értettem.

Na gondold át még egyszer!:)
Ha valami grammra pontosan ugyan annyi, mint egy másik dolog és az egyik 237g, akkor mennyi a másik, amelyik ugyanannyi?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem tudom hány kg-osak vagytok, de a haveromnak kb. 78-80 kg alatt megrogyott a 31,6-os. Pedig nem is volt eszetlenül kihúzva.

Nálam bírja, hasonló súlykategória vagyok. 27,2es 350mm maxra kihúzva és sokat tekerek lefelé ülve. Lehet hibás volt az övé vagy nagyot esett, esetleg bénán ül a nyergen.

A sebesség mindent megold.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Jó könnyû nyerged lehet, mert ez a nyeregcsõ 350-esben 225 gr (ott van a honlapon) 237-225=12 így a nyereg 12 gr :-)
Vagy valamit félre értettem.

Igen ez az.

Kicserélték neki??

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

erre gondoltam én is. nekem is tervben van :)

Igen ez az.

Nem tudom hány kg-osak vagytok, de a haveromnak kb. 78-80 kg alatt megrogyott a 31,6-os. Pedig nem is volt eszetlenül kihúzva.

Kicserélték neki??

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Szerintem ez. http://boneshaker.hu...os_fl_7075.html
Nekem is ilyen van.

erre gondoltam én is. nekem is tervben van :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ez melyik syncros nyeregcsõ?

Szerintem ez. http://boneshaker.hu...os_fl_7075.html
Nekem is ilyen van.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Az elõbb méricskéltem, és kiderült, hogy a Syncros 400mm-es nyeregcsövem, meg a Bontrager nyergem grammra pontosan ugyan annyi: 237g :)

ez melyik syncros nyeregcsõ?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
A Spec. BG nyereg nem csoda, hogy nyom, túl puha. Selle Italiára cseréltem, utóbbi sokkal jobb és a tömege sem rossz.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
[quote name='Pro Bike Gear']Én benne lennék. :)

Andris: jónak néz ki... nem tudom... nekem szerintem hiányozna a középsõ tányér, meg persze a kisebb kistányér is... :D De azért kipróbálnám...(egy 11-36-os Sram XX kazettával... :D)
QUOTE]

Ha már 11-36-os sor, akkor elõre 1db 36os tányér + terelõ. ;)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Szerintem XCO versenyeken kibírom azt a pár percet, amíg a nyeregben ülök. Maratonra már necces lenne szerintem is.
Egyébként ezt a "csak versenyre"-t úgy értettem, hogy mondjuk elõtte két hetet azzal edzek. Szóval nem arra használom, hogy télen alapozzak.
Egyébként még olyan nyerget, ami nem nyom, még nem találtam. Még a mostani Speci BG nyereg is nyom(bár elég régi típus...), de betétes bringás nadrággal ki lehet bírni. Szerintem azt is ki fogom bírni.
Ha meg nem, nem hiszem, hogy sokat kell várni, hogy elvigyenek egy 100 grammos nyerget... :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Én most valami nagyon könnyûvel szemezgetek...(bár kinek mi a könnyû...) konkrétan õ lenne az, vele kombinálva... 270g-os nyereg-nyeregcsõ kombó kb. 26000,-Ft-ból nem olyan rossz. :D Persze kizárólag versenyekre tenném fel.

Szerintem egy határvonalat meg kell húzni, hogy meddig hasznos a grammánia. Én is szeretném, hogy minél könnyebb legyen a bringám, de ha a hatákonyság rovására megy, akkor értelmetelen, és feleslegesen dobtál ki tíz-, vagy százezer forintokat az ablakon. Egy nyereg, amit csak versenyen használsz? Ha nem szoktatod hozzá a segged, akkor lehet, hogy csak szenvedsz rajta, és az x másodperc, amit nyertél a súlyával, lehet hogy x+1 másodperc veszteség lesz élesben.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

mostani szerzeményem:
601 gramm. (42-28, kipróbálom majd montin)
egy könnyebb monoblokkal (162 gramm körül láttam bike+-ot) elég jó súlyba tudom kihozni :)

A középcsapágy tengelyhosszára figyelj, nem biztos, hogy pl. egy 113as tengellyel elfér a 42es tányér, nem tudom mennyire nagy a sárférõhelyed a láncvillánál. Nekem a fullyn 38asnál nagyobb nem nagyon férne el a láncvillánál, integrált XT karnál középre téve.