szerintem 10,5 kg alatt pláne a te felszereltségeddel kifejezetten korrekt a cucc...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Grammmmánia - a végletekig
Indította
ruff
, 2002. október 17. 20:20
Írta 2003. február 02. - 22:15
Írta 2003. február 02. - 21:28
Kicsit elmaradt ez a topic!
Akkor fejtegessünk benne új témát!
Szerintetek mennyi egy ideállis XC gép súlya???
Lehetõleg maradjunk az ésszerûség határain belûl!!!
Nekem a gépem 10,4kg lett, ami kicsit kétségbeejtett, de aztán jól megnéztem egy két WCup-ot és ott se mennek annyira agyonkönnyitett gépekkel!!!???
(amugy ugy 10,4kg-os, hogy tárcsafékes, tubelesses kerekek vannak benne és lock-out-os a teló, ha ezt vesszük, akkor szerintem nem vészes!)
Akkor fejtegessünk benne új témát!
Szerintetek mennyi egy ideállis XC gép súlya???
Lehetõleg maradjunk az ésszerûség határain belûl!!!
Nekem a gépem 10,4kg lett, ami kicsit kétségbeejtett, de aztán jól megnéztem egy két WCup-ot és ott se mennek annyira agyonkönnyitett gépekkel!!!???
(amugy ugy 10,4kg-os, hogy tárcsafékes, tubelesses kerekek vannak benne és lock-out-os a teló, ha ezt vesszük, akkor szerintem nem vészes!)
Írta 2002. november 13. - 12:26
Körbenézel a Speedmetalban, Probikeban, Hajdúnál, esetleg Ridebike. Ha náluk nincs, akkor szvsz rendelésre.
Írta 2002. november 13. - 10:53
Írta 2002. november 12. - 14:54
egyszer a Bikemagban volt küllõteszt,ott azt írták Yasec forgalmazza a titán küllõt.
Írta 2002. november 11. - 14:37
Írta 2002. november 11. - 14:35
a Mali elvileg mindent hoz, amit az exportõrei gyártanak. Csak rendelni kell, és várni... meg várni... sokat várni...
Van az országban egy piros 2002-es Marzocchi Z1 Fr QR20+ is, csak kellett hozzá valaki, aki türelmes volt, és megvárta, míg leszállítják. A Biker's guide meg sem említi...
Ja, könnyû küllõbõl a Ritchey 1.5-1.8-ast ajánlanám. Panaszt még nem hallottam róla.
Van az országban egy piros 2002-es Marzocchi Z1 Fr QR20+ is, csak kellett hozzá valaki, aki türelmes volt, és megvárta, míg leszállítják. A Biker's guide meg sem említi...
Ja, könnyû küllõbõl a Ritchey 1.5-1.8-ast ajánlanám. Panaszt még nem hallottam róla.
Írta 2002. november 11. - 14:30
valszeg a titán küllõ rugalmasabb is lenne az acélnál.
meg ehhez már csak xtr tárcsa illene, ugye a súly miatt...
árban elég húzós
meg ehhez már csak xtr tárcsa illene, ugye a súly miatt...
árban elég húzós
Írta 2002. november 09. - 01:51
Mickey:
szerintem sokkal értelmesebb dolgokon is tudnál könnyíteni azon a pénzen, amibõl beruháznál nagy fajin titán küllõkre......
.....bár tuti hogy se a szomszédnak, se annak a szomszédjának nem nagyon van titán küllõje. Lehetne vele villogni, de tudod erre tanítanak valami szakkifejezést közgázból: sznob
na üdv: DeChris
szerintem sokkal értelmesebb dolgokon is tudnál könnyíteni azon a pénzen, amibõl beruháznál nagy fajin titán küllõkre......
.....bár tuti hogy se a szomszédnak, se annak a szomszédjának nem nagyon van titán küllõje. Lehetne vele villogni, de tudod erre tanítanak valami szakkifejezést közgázból: sznob
na üdv: DeChris
vendég__*
Írta 2002. november 07. - 10:36
Hát igen, ez így van. Csak felmerült bennem, hogy milyen frankó, könnyû, merev tárcsás kereket lehetne fûzni belõle. A DT honlapján ott van a titán küllõ, de hát a malit ismerve ilyen szempntból ugye..
Írta 2002. november 07. - 10:03
Titán küllõ? Én még nem láttam. Gondolj bele, hogy mekkora a kereslet magyarországon a minõségi küllõk iránt. Aztán meg abba, hogy hányan vesznek 100 ft. feletti küllõket. Aztán meg abba, hogy szegény kereskedõnek mennyi méretet, és darabot kell tartania ahhoz, hogy kiszolgáljon egyetlen vevõt. Ráadásul ilyen vevõ nincs minden héten (kétévente ha 1-2 ???). Szóval lehet, hogy van M. O-on titán küllõ, csak...
vendég__*
Írta 2002. november 07. - 08:48
Írta 2002. november 06. - 16:03
Miért, szerinted, hol kapni? :
Szerintem örülj ha találsz valahol a megfelelõ méretben.
Talán könnyebb dolgod lenne DT 2-1.5 verzióval, bár az 140/db.
Szerintem örülj ha találsz valahol a megfelelõ méretben.
Talán könnyebb dolgod lenne DT 2-1.5 verzióval, bár az 140/db.
Írta 2002. november 06. - 14:27
Szerintetek hol érdemes venni 1.8-1.5-ös küllõket?,mert nem mindegy hogy mennyiért veszem
Írta 2002. november 06. - 14:01
HI! SANYA
Ha belegondolsz akkor minél kevesebb és rövidebb külllõt alkalmazol annál könnyebb a kereked. De ez a stabilitás rovására megy. Nyolcas felütés stb.
Ha nem kell, hogy iszonyatosan merev legyen a kereked minden képen a több keresztes fûzést javaslom ha a pénztárcád engedi könnyitett küllõkkel.
Ha meg ez túl drága akkor 2-es küllök 3 keresztre.
Ezek a küllõk már olyan erõsek, hogy van, hogy kiszakad a felnibõl is. Minden kerekemet ha lehet 4 keresztre fûzöm. Kellemesen komfortos alig kell elõvenni a küllõ kulcsot és nem nagyon érdekel a súlya. Viszont szinte elpusztíthatatlan.
Üdv:Laci azaz tutifuro
Ha belegondolsz akkor minél kevesebb és rövidebb külllõt alkalmazol annál könnyebb a kereked. De ez a stabilitás rovására megy. Nyolcas felütés stb.
Ha nem kell, hogy iszonyatosan merev legyen a kereked minden képen a több keresztes fûzést javaslom ha a pénztárcád engedi könnyitett küllõkkel.
Ha meg ez túl drága akkor 2-es küllök 3 keresztre.
Ezek a küllõk már olyan erõsek, hogy van, hogy kiszakad a felnibõl is. Minden kerekemet ha lehet 4 keresztre fûzöm. Kellemesen komfortos alig kell elõvenni a küllõ kulcsot és nem nagyon érdekel a súlya. Viszont szinte elpusztíthatatlan.
Üdv:Laci azaz tutifuro
Írta 2002. november 06. - 09:38
Segítsetek, melyik a könnyebb és a jobb?
Az lenne a kérésem,hogy melyiket alkalmazzam.
Elsõ kerékre, melyik a könnyeb? radiális fûzéssel 2-1.7 küllõkkel vagy 3keresztesen és 1.8-1.5 fûzéssel, mert radiális fûzéssel az 1.8-1.5 küllõk nem tudom, hogy mennyire stabil, segítsetek dönteni, köszi!!! ;D
Az lenne a kérésem,hogy melyiket alkalmazzam.
Elsõ kerékre, melyik a könnyeb? radiális fûzéssel 2-1.7 küllõkkel vagy 3keresztesen és 1.8-1.5 fûzéssel, mert radiális fûzéssel az 1.8-1.5 küllõk nem tudom, hogy mennyire stabil, segítsetek dönteni, köszi!!! ;D
vendég__*
Írta 2002. november 02. - 19:57
Tud valaki olyan boltot, ahol lehet kapni titán csavarokat (stucniba ill fékkonzolokhoz)? A bringás boltokban nem igazán lehet kapni, de talán valami spéci csavarboltban.
Írta 2002. november 01. - 18:56
Írta 2002. november 01. - 16:21
Előbb utóbb minden agy szétmegy, szóval használd azt amíg megy, aztán pedig vegyél egy újat, vagy kicsit használt ipari csapágyasat olcsón.
(most persze csak az olcsóság a lényeg, mert amúgy lehetne xtr,vagy bármi más ami drága, és tovább bírja, de az is szétmegy egyszer, és lehet, hogy az árán vehettél volna 3 kicsit rosszabbat, ami mondjuk kétszer annyi ideig bírja....)
a felnifurkálásról annyit, hogy a fúrás átmérőjétől függ, de olyan 120-150-170 grammot jelent, arra persze vigyázni kell, hogy a felni oldalsó merevítését(azt a kis csövet körbe a két szélén) ne nagyon fúrd el, mert akkor gyengébb lesz....és persze ehhez ne fogj hozzá csak úgy egyedül egy tesco gazdaságos fúróval, mert ehhet, hogy szép és pontos legyen persze állvány kell
üdv: DeChris
(most persze csak az olcsóság a lényeg, mert amúgy lehetne xtr,vagy bármi más ami drága, és tovább bírja, de az is szétmegy egyszer, és lehet, hogy az árán vehettél volna 3 kicsit rosszabbat, ami mondjuk kétszer annyi ideig bírja....)
a felnifurkálásról annyit, hogy a fúrás átmérőjétől függ, de olyan 120-150-170 grammot jelent, arra persze vigyázni kell, hogy a felni oldalsó merevítését(azt a kis csövet körbe a két szélén) ne nagyon fúrd el, mert akkor gyengébb lesz....és persze ehhez ne fogj hozzá csak úgy egyedül egy tesco gazdaságos fúróval, mert ehhet, hogy szép és pontos legyen persze állvány kell
üdv: DeChris
Írta 2002. október 31. - 20:07
Azt lenne a kérdésem,hogy a felni megfúrásával mennyit könnyítek,és hoyg nem rongálódik e nagyon a felni összeétele!?
És az LX sc helyett mien agyat használhatnék triálra,mi nem olyan drága?
És az LX sc helyett mien agyat használhatnék triálra,mi nem olyan drága?