Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
tipikus CCs merevvilla a Kona2-es... szép fekete és egyenes, jó elõrenyúlással...
csak bírj szerezni ::)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Költségkímélés miatt én is totál merevre szeretném építeni az új biciklimet.

Merev villából milyen választék van kishazánkban?
Na jó, inkább várom az újságot, elvileg lesz benne ilyesmi!! :)

Azért csak nem bírom ki :)
Az alu magellán triál villa használható CCre is?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Igen, az - illetve ott. Eleve késve indultam utánatok; egy belsõm bánta...

Igazán nem tartom grammfejûnek magam, viszont az egyszerûbb megoldások keresése mégis odáig "fajult", hogy a merevfarú gépembe merevvillát szereltem - így nyomulok. Persze: ha az ember egyszer kipróbálja a titán alapanyag elõnyeit... komoly drogfüggõség ez.
Ha sikerül rövidesen teljesen "titanizáni" a gépem - még a stucni hiányzik -, akkor semmiféle telóra nem vágyom utána (igaz: már most sem!). És az egész alig 9 kilogramm tárcsafékkel együtt. Repül, mint az álom. (Vagy: mint Keselyüstök hátán Gandalf...)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
//OFF
A felütés, amit írtál, az a 2. BMFT talin volt?
//ON

hogy azért ne csak ez a mondatos off hozzászólásom legyen :)

az én véleményem az, hogy nem egy alkatrészen kell nagyon sokat spórolni és sokat kiadni érte, hanem minden alkatrészen sok picit, és sok kicsi sokra megy! és arra a bicajra még rá is merek majd ülni :)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
[Átneveztem a topikot, hogy egyértelmûbb legyen.]

Ultrakönnyû nyergekkel kapcsolatban:
Jómagam nem igazán ajánlanám egyikõtöknek sem hosszabbtávú használatukat. Egy SLR, vagy hasonló nyereg igazából egy verseny ideje alatt elviselhetõ (még kényelmes is lehet), viszont ha majd tényleg gyerekeket szeretnél egyszer (vagy csak "örömködni" a kedveseddel), akkor csak igen módjával...

Külsõk:
Favoritjaim grammsorban:
370 g/db MAXXIS Minotaur 1.9
351 g/db Continental Supersonic 1.9
330 g/db MAXXIS Flyweight 1.9
Közülük legtöbbet a Minotaurt használtam, de a Supersonic bevallom nagyon "bejövõs" darab. Felütni egyszer sikerült egy Minotaurt: elöl nagy sebességgel zúztam lefele köves részen - nem megfelelõ nyomással...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Na végre megint egy nekem való topic:)
Ha a kerékfûzésrõl akartok korrekt irományt olvasni,akko nézzétek meg az MBAH asszem 1994 vagy 95 decemberi számát.Abban a Yeti szerelõje nyilatkozik sok mindenrõl,de fõleg a kerékfûzésrõl.Egyébként a titán küllõ jó találmány csak a bajai:
1.drága
2.ha titán anyával használod spéci kenõanyag kell közé,mert szeret összesülni a két anyag
3.a küllõk felhúzásakor nem igazán lehet érezni,hogy már megfeszültek-e rendesen,mert a titán ugye rugaslmas anyag,és így nyúlik is.Ha meg túlhúztad mehet a levesbe.
Más:Szerintem a legtöbbet könnyíteni a kerekeken,meg a monoblokkon tudsz a legtöbbet,aránylag olcsón.Mert ugye egy 135g-os Easton alu,és egy 99g-os karbon kormány között van 20rugó különbség.De egy Könnyû monoblokk,meg egy shima no között max 10körül,de az már jóval könnyebb.Guminál meg fõleg.10-12 rugóval könnyítesz 1kg,ha ugyes vagy.Bár a súlynak is meg van az ára,mert ham,arabb dobhatod ki.Egy szebb esést egy 99g-os kormány,vagy az AX-Lightening 120g-os ülés+csõ kombinációja még ugyan kibír,de én már arra a karbonra nem bíznék semmit.Az alu azért tûrõképesebb.Vagy nézz meg egy SID Carbont.A lángoltkolbász hozzá képest merev,és nézz meg mondjuk egy Hungary A-t.Az is majdnem olyan jó :o,de a merevsége sokkal jobb,és nem sokkal nehezebb.Az ára meg....
Én a Bike Workshop katalógusból összeszámoltam egy bringát,ami 6.8kg lett 27 sebességes rendszerrel,telóval.Csak nem biztos,hogy rá mernék ülni.Meg a 9000Euró is sok egy icipicit:)És ez még a kinti ár.
Na egyenlõre ennyi:)
Üdv:Thy:)

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
A Bike+ is gyárt húzott küllõt, és feketét. Igaz még élõben nem láttam, de nézzétek meg a Magellán hirdetést a Bikmakkban az alkatrészlistánál. Ha a fotón levõ gép a listában szereplõ alkatrészeket tartalmazza, akkor a bike+ gyárt fekete húzott küllõt.

Ui: Mi a f@szért nem csinál a bike+, és a Magellán egy katalógust, amibõl megtudnánk, hogy milyen termékeik vannak ???

kultúráltan csak ennyit kérek ;)
köszi: Ras

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
javítva... ::)

a fekete meg szvsz azért drága, mert spéci, meg mert kell egy olyan szinezést adni neki mint az elox...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
sompetition ? ez valami új, vagy elgépelted? :)

azt egyébként nem tudom ép ésszel felfogni, hogy a fekete miért olyan drága...

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
a revolution 2-1,5-2 a competition 2-1,8-2...
mindkettõbõl van fekete...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
a Dt-nek azt hiszem van ilyen, de drága, szóval nem tudom megéri-e (több, mint 2x drágább mint a sima)

azt hiszem DT Competition Black a neve, nézz körül a www.dtswiss.com honlapon

itthon meg egy nagy halom boltban árulják, nem hiszem, hogy gondod lesz vele

mellesleg ha már húzott, akkor miért nem 2.00-1.5-2.00?

mgyarmati

mgyarmati

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Sziasztok!

Ha valaki tud fekete húzott (2.00-1.8-2.00) küllõrõl. Az nyomban szóljon!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Hát a mostanság kapható legkönnyebb küllõszett a Sapim CX Ray. Acélból. Alu küllõkkel a gyári kerekek vannak fûzve, pl: a Mavic CrossRide, CrossMax, amik lapított aluküllõkkel vannak. A titán szerintem nagyon rugalmas küllõnek. Fõleg vékony küllõnek. A fene szereti, ha kolbászol az elsõkereke jobbra-balra....
Szóval full könnyû kerék építve: Mavic X517 Sapim CX Ray Tune MIG75/Mag180 DT Prolock alu anyával. Vagy agynak jó a mostani eksönben levõ FRM agypár valamelyike is, fõleg, hogy az elsõt ajánlják radiális fûzéshez is.... Bár az gyorszár nélkül 68 gramm.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
alu küllõ... háááát szerintem öngyilkosság....

a titán meg közelebb áll az acélhoz szvsz töréstanilag...

cél küllõket használnak mondjuk középen minimum 1,2mmes vastgsággal a szélén meg 1,5-1,8mm... szóval titán küllõnek ugyanennyi vastagsággal simán bírnia kell...

de a gépészek véleményét azért kikérném törésügyben...

amúgy a corratech a Szabi gépéhez képes nem annyira jó, mivel csak Vfék van rajta... (apropó a tied Szabi fully?), de azért elfogadnám... a linkelõben volt asszem annak a Corratec gépnek a nagytestvére... hát az már tényleg álom :D, nem mintha ezt nmem fogadnám el 8)

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
azt ugy értem, hogy szilánkosan!!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
a Ti ugy torik, mint az uveg????????????????

alu kullo???!

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
szerintem ezeknek a titán küllöknek semmi értelmük nincs,mert a jo minöségü alu küllök is birják és még könnyebbek is ...majdnem 2x ( AL: 2660kg/m3 Ti:4731kg/m3)
azt sajna nem tom mennyivel erösebb a titán, de mondjuk ha 4x , akkor sem fognak 1mm átmérönél vékonyabb küllöket csinálni...nem??? a titán vázakat sem jok (ide is azt mondom,hogy SZerintem) csak CC re és o.utira., meert DH/freerideon ha eltörik, az nagyon csunya, mert a Ti ugy törik mint az üveg,nem lehet kellemes ha egy ilyen beléd áll, azonkivül azt már te nem heggeszteted... azonnal világositson fel valaki ,ha nem igy van...

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
A mostani Bikkmakkba tesztelt Corratech gépnek a súllya azt hiszem elég korrekt! Nem? Annak ellenére hogy nem soket kapisgálok a súly megtartáshoz!!! ::) Én a Dual gépem kb:15 kg-re hoztam ki! Apropó egy DS vagy DH gép szerintetek meddig mehet el? ???

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Ami a küllõket illeti nekem is csak rendelésre sikerült beszetezni a Sapim Laser 2.0-1.5-2.0 küllõimet. Kb 4 hónap alatt ide is ért (mondjuk benne volt a téli uborkaszezon is). A sapim honlap és a Bikkmakk tesztje alapján is könnyebb és erõsebb mint a DT Revo. Ja és az ára is barátibb.
A titán küllõ igen macerás, mivel nem minden küllõanyát szeret, baromi rugalmas, és spéci kenõanyagok kellenek a fûzéshez.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Na majd ha nekem kész lesz a gépem.... ;D
Remélem nem lesz 15kg ;D