Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
lor ez király volt ;D ;D

különben van egy ötletem nekem is, bár én inkább csóróságból fanyalodtam rá...
ha még olyan régi elsõ lámpátok van, mint nekem -régi ketáj - a belevaló bébi elem helyett rakjatok bele ceruzaelemet és béleljétek jól ki újságpapírral, ez legalább 30gr spórolás este ;)

Liet

Liet

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
szerintem azért annyira nem olcsó (már csak azt nézve, hogy állítják elõ ill. nyerik ki a levegõbõl). szerintem He-ot csak ipari kiszerelésben lehet kapni (2m magas tar1tály) ami nem nagyon éri meg. A lufihoz hasonlítani gázos (szóvicc) mert a lufiban alig nagyobb a nyomás mint a lufin kívül mégis leereszt egy fél nap alatt (jó mondjuk vékonyabb a fala). A belsõben ehhez képest óriási a nyomás. Most csak hasraütésszerûen mondom de szerintem 20km-t nem bírna ki és újra kéne tölteni. A speckó belsõ kifejlesztése meg óriási összeg a kicsi tömegmegtakarításhoz képest. Szóval ez a hélium dolog csak szép ábránd volt. De azért érdemes ilyen dolgokon agyalni (még elméleti szinten is). Sose lehet tudni. De majd még utánaszámolok...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
es akkor meg arrol nem is beszultunk ugye az esszeruseg keretein belul!
hogy a kerek keruleten 21g az nem sok de a szajba tekert 1g a kormany vegerol hianyzo kupak szemelyeben (aminek koszonhetoen tele megy sarral) az mennyire kiralysag!
hat bazz annyi agyatok nincs, hogy egyedul kimenjetek a budira!!!
:-/

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Nem tudom. Ha egy lufit fel lehet fújni vele, akkor egy külsõt is, nem? Max sokat kell utána fújni. (naponta egy fél bárt :)) Lehet, hogy most sokaknak ötletet adsz, ennél olcsóbban nem szedsz le a kerék kerületérõl 21 g-ot.

Liet

Liet

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
a héliumos kerék már eszembe jutott nekem is. kicsit megerõltettem magam és az jött ki, hogy egy 5 atm-ra fújt kb 2,0 méretû montis keréknél ha sima levegõ helyett héliummal töltöd fel kb 21g ugrik le róla ami nem túl sok. A legnagyobb probléma az hogy a vékony belsõk a levegõt is elengedik nemhogy a héliumot (aminek ipari tárolása elég komoly igényeket támaszt a szigetelések terén).

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
letezik karbon es bor boritassal !!

en is bele invesztaltam egybe .. es le a kalap elotte..

iszonyat mit kibirt .. a ny.cso beleszorult a vazba../nem az en hibambol !!../ es kb 1.5 oras tepes utan... ugy ertsd amit ember kepes muvelni... sem adta meg magat a nyereg. Semmi jele a valtozasnak..

a sulyahoz kepest iszonyat eross , es kenyelmes ,bar turazasra nem hasznalnam ..

Ytse

Ytse

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Tapasztalatom szerint az SLR lényegesen kényelmesebb, mint amilyennek kinéz. Évek óta használom minden gond nélkül és Stanley még sosem panaszkodott ;D

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Az SLR nyeregrõl egy keveset...

Volt "szerncsém" látni egy SLR nyereg metszetét (elõben!) és el kell mondanom, hogy karbont, mint szövetet nem láttam sehol. Volt viszont egy Sram mûanyag és bakelit kombináció szerû anyag ami nagyon erõs és nehezen törik a sima mûa. lapokhoz képest. Ja és a lap hõre olvad, ami a karbonra jellemzõ! Lehet hogy volt ott valami karbon is, de biztos hogy nem szövet! A párnázása egy fehér szivacsos anyag és nem igazán tartja a formáját. A pálca tényleg üreges. Amúgy kényelmes nyereg, semmi gondom nincs vele. Nem hiszem hogy a kerékpáros társadalom e-miatt halna ki! Elõtte egy Fizik volt és az sem volt jobb!!! Szóval jó kis nyereg! Ajánlom mindenkinek!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
szerintem meg inkább változtassátok meg a topic címét és mingyá nem lesz megmosolygás.... ;)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Grammánia... Szereljetek-reszeljetek le minent a bringáról, ami nem feltétlen szükséges. Tegnap az én paripám ezt magától is megtette:
Avid CPS tárcsafék, benne pofarözítõ kis acél laprugó. Na, ennek a fele letört jól, leharapott egy darabot a pofából is, és valami éktelen hangot adott. Természetesen az ösvény lehetõ legsziklásabb részén!
Szétszedtem, kipiszkáltam összeraktam, beállítottam. Most jól megy. És könnyebb a bringalegalább fél grammal ;D

(persze nem jól van ez így)

--Trifo

Ytse

Ytse

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Minek veszekedni, amikor verekedni is lehet? ;D

Komolyra fordítva a szót: tisztában vagyok vele hogy egyesek felháborodnak/röhögnek a magamfajta súlymániásokon. Tegyék, igazából nem érdekel a véleményük, de akkor nyissanak erre külön fórumot, mert ez itt offtopic.

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
;D ;D ;D

végre egy normális hozzászólás....

egyébként nem az zavar, hogy poénkodtok. Nyugodtan tegyétek. Az b@ssza a csõrömet, hogy ne kelljen 5 oldalt végiglapozni csak azért, mert valaki(k) hülyéskednek. Nyugodtan tegyék. Semmi kifogásom ellene. Viszont a hülyéskedõknek figyelembe kéne venni azt, hogy minden egyes hozzászólásukat be kell tölteni, át kell olvasni reagálni (nem reagálni) stb. Ez egyeseknek problémát okoz, mert nem mindenki rendelkezik hipergyors nettel (otthon, vagy nem otthon), és nem mindenkinek van tengernyi szabadideje.
Én csak azt írtam be, hogy milyen markolatot használok. Hogy aztán ki hogy reagál rá az már az õ dolga. De amikor már 26-odjára olvasom azt a topicban, hogy ha kiszarom magam, akkor sokkal többet megspórolok, meg azt, hogy kulacsban levõ víz stb. szóval akkor az már kicsit unalmas. Ennyi. Tudom, hogy ez egy nyílt fórum, és mindeniki atz ír be amit akar, csak az embernek is van egy bizonyos türelme, ami egy idõ után elfogy (hú de szépen fejeztem ki magam). Na mindegy...
Többet nem térek vissza a témára.

Innentõl ütjük egymást... ;D ;D ;D

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
ussetek egymast ...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ember, és más sértettek;

Elnézéseteket érjük, valamennyire mi is grammfejûek vagyunk - bár én nem hiszem, hogy teljesen szétoffoltuk volna a topicot, de azért ha egy kicsit visszanézel, azért el kell ismerned, hogy ha az a téma, hogy egy markolat 17 vagy 18 grammos, azt nem nagyon tudjuk megmosolygás nélkül ignorálni.

Na mindegy, csak szerintem nem kellene szítani az indulatokat, nem kell mindenre megorrolni, nem kell mindent komolyan venni.

Ytse, te meg amilyen stílusban elõadtad a siralmaidat, még ha valamennyire igazad volt is, nem hiszem, hogy ebbe, vagy akármilyen más fórumba való - hát én EZT moderálnám. Szóval PEACE. ;)

(egy mérsékelten grammániás véleménye)

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Szóval amit még eddig senki sem írt:
A trinity szivacs ára 780 Ft. Egyébként tényleg 18 gr dugókkal együtt. A dugók 2gr\darab. Én spec nem használom a dugókat, mert minek. Szal így csak 14 gr. ;D

Most vettem lámpákat, illetve kis led-es helyzetjelzõket. Eszméletlen jó. Az egész akkora, mint egy kulcstartó. Egy piros, és egy fehér (világoskék) led van bennük, és nagyon jó fényük van. Világítsára nem jó, csak helyzetjelzésre. Városban, ahol van közvilágítás tökéletes. Még forgalomban nem próbáltam, de már alig várom.

Ja és a nem grammosoknak:
Nem kéne szétoffolni a topicot. Mi sem baszogatunk titeket poénosnak hitt hülye bezsólásokkal. Egyébként ha jól tudom a moderátorok feladata lenne az, hogy az ilyen megnyilvánulásokat kordában tartsák. Vagy nem ???

Ytse

Ytse

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

akkor nem lesz könnyû 10 kiló alá menni.... ;D

Felemelem a kerékpárom és beállok alá, máris 10 kiló alatt leszek. Éééééééérted? ;D

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Annyit biztos, hogy a 17g-s markolat helyett 18g-osat használhas ;D

Lütyõ

Lütyõ

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
A héliumot a belsõ nehezen tartja meg, fõleg a latex.
Egyébként hány grammot lehetne ezzel spórolni, és mennyibe kerülne? Megéri?

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
akkor nem lesz könnyû 10 kiló alá menni.... ;D

bocs lor hogy lelõttem a pojént...

Ytse

Ytse

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás