Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6538 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Danamid. Úgy fúród-faragod-esztergálod ahogy akarod. Azért nem írtam méretet a fenti postomhoz, mert csinálok hozzá szûkítõt 'szt ennyi.

1/2 off

ja abból
20on pár évvel ezelõtt elforgácsoltam belõle néhány mázsát, nyári gyakorlaton

on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

ja én is múanyagból csinálnám.

Danamid. Úgy fúród-faragod-esztergálod ahogy akarod. Azért nem írtam méretet a fenti postomhoz, mert csinálok hozzá szûkítõt 'szt ennyi.

Szerk.: Én tolókapuhoz csináltam görgõt belõle, meg nyeregcsõszûkítõket...ja meg próbadarabnak, terhelésmentesen kipróbálni hogy jó-e az adott alkatrészt pótlására a legyártandó.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

1 részt minek állítgatni a nyerget ?

másrészt nekem is az elsõ dplgom lenne bármely 27,2-nél nagyobb átmérõjû csõvel rendelkezõ merev vázat azonnal szûkítõvel használni....egy 30,9 vs 27,2 felér egy centi rugóuttal...

Vagy sörös dobozból:D:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
1 részt minek állítgatni a nyerget ?

másrészt nekem is az elsõ dplgom lenne bármely 27,2-nél nagyobb átmérõjû csõvel rendelkezõ merev vázat azonnal szûkítõvel használni....egy 30,9 vs 27,2 felér egy centi rugóuttal...

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
A giant nrs meg a merida lrs vázamban is mûa. szõkítõ volt. Nem volt velük semmi gond, tul. képpen nem is tudtam, hogy vannak...

Szerintem sem a legjobb megoldás, hogyha soxor állítgatja az ember a nyergét.Egyik haverom is szûkítõvel használja, de ha el kell állítani, akkor mindig szív vele.Piszkos is lesz és nem a leg1xûbb állítani sem.Ha az ember megteheti, inkább új nyeregcsõre voksolnék és a váz is jobban szereti szerintem.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Keresek felsõkategóriás, minél könnyebb (akár extrém könnyû, KCNC pl)
TÖRÖTT, MEGHAJOLT, REPEDT
nyeregcsövet. A felsõ 10-15cm legyen jó rajta, meg a befogója. Ha valakinek van esetleg akkor dobjon egy mailt: kiskubai kukac gmail pont com

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Nekem régebbi meridában volt szûkítõ, de igencsak passzos volt. Egyszer beraktam, aztán kb. 4év múlva vettem csak ki. Ha gyakran kell kivenned a nyerget, szerintem felejtõs.

Szerintem sem a legjobb megoldás, hogyha soxor állítgatja az ember a nyergét.Egyik haverom is szûkítõvel használja, de ha el kell állítani, akkor mindig szív vele.Piszkos is lesz és nem a leg1xûbb állítani sem.Ha az ember megteheti, inkább új nyeregcsõre voksolnék és a váz is jobban szereti szerintem.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nekem 27.2 -> 30.9 speci szükítõ tökéletesen müködik a giantban. sokszor állitgattam a csövet.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Nekem régebbi meridában volt szûkítõ, de igencsak passzos volt. Egyszer beraktam, aztán kb. 4év múlva vettem csak ki. Ha gyakran kell kivenned a nyerget, szerintem felejtõs.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

bocsi, de nem igazán tudok angolul, ezért kérdeztem meg itt.ha jól tudom ez az oldal azért van, hogy kérdezgessünk egymástól és hogy tapasztalatokat cseréljünk.hallottam már olyat, hogy nem ajánlják carbon kormányra a szarvat, ezért kéedeztem rá itt.de ha ez neked fáj, akkor bocsi.
Pro bike gearnak köszönöm a választ!

+1.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

en felmentem a ritchey honlapra, talaltam "technical informations" fulet, letoltottem a .pdf-et, es most mar tudom

te mint tulajdonos miert nem tudod ezt megcsinalni?

Bocsi, de nem igazán tudok angolul, ezért kérdeztem meg itt.Ha jól tudom ez az oldal azért van, hogy kérdezgessünk egymástól és hogy tapasztalatokat cseréljünk.Hallottam már olyat, hogy nem ajánlják carbon kormányra a szarvat, ezért kéedeztem rá itt.De ha ez neked fáj, akkor bocsi.
Pro Bike Gearnak köszönöm a választ!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Olyat nem lehetne, hogy egy szûkítõt bele rakni? CRC-n láttam, csak nincs nekik, de legalább létezik. Akkor pedig kibõvülne a kör.

off
nem is kell a crc-ig menni, mi hazai boltban vettünk 900 ft-ért egy sima alut.
on

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
WCS-t én is láttam, de valamiért nem barátkozom a Ricsivel....

Jó ez a nagy átmérõ amugy, tetszik a szememnek, meg a nagy seggemnek....legalább elhajolni nem fog :)

egyébként egész könnyû, majd lemérem ha lesz mérlegem

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a stereoban Syntace van, de ilyen meretben mast nem is igen fogsz talalni. ja meg esetleg scott sajat matricasat.

szukito plusz 31.8/30.9 esetleg
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

mostanim sem egy nehéz darab majd lemérem, csak a kíváncsiság hajt, hogy mik lehetnek, pl Thomson-t se láttam ilyen átmérõvel

Olyat nem lehetne, hogy egy szûkítõt bele rakni? CRC-n láttam, csak nincs nekik, de legalább létezik. Akkor pedig kibõvülne a kör.
Vagy karbon váznál nem érdemes ezzel szórakozni?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

34,9-es szerintem nem is létezik. Nem 31,6 véletlenül és a bilincs 34,9-es?

Cube stereo-ban is valami hasonló van... nagyon böszme...

http://www.cube-bike...e_id_35855_.htm

nézd az adatlapot!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
34,9-es szerintem nem is létezik. Nem 31,6 véletlenül és a bilincs 34,9-es?

Ha könnyût akarsz, akkor sima Thomson Elite felejtõs.
15-17k körül lehet kapni nagyjából 220g körülieket többfélét is (syncros, controltech stb)
Ha tömeg ár viszonylatban a legjobbat akarod, akkor KCNC Ti Pro Lite 23k - 165gr körül.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
mostanim sem egy nehéz darab majd lemérem, csak a kíváncsiság hajt, hogy mik lehetnek, pl Thomson-t se láttam ilyen átmérõvel

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ha hazaiban gondolkodsz akkor Ritchey WCS ha nem akkor határ a pénztárca.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
srákok, könnyû nyeregcsõ felõl érdeklõdnék 34,9x400-as méretben

milyen lehetõségek vannak?