Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6538 replies to this topic

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Na nem ellopni a dumámat:)
Az X9 a gardáról van, mert kedves Bikerünk nem hajlandó behozni belõle nyár elejéig:(
Kis országunk ugyebár....
de talán változik valami most hogy EU van, és legyapják ezt a sok kishitû djökér magát nagykernek nevezõ amatõrt. Szerencsére vannak kivételek 8)

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
A 105-ös újan 23ezer. Ebbõl valszeg akad használtan is. De outi agyat montira? Fura.
A DT Revo 140/db, a 64 ~9000. Éppen ki is jönne.

AmClassic agy is jó lenne.
75 kiló vagyok, fõleg maratonokra használnám.
Ezeknek az agyaknak mekkora a tömege? A 105 hátsóra nem találtam pl.

Kex,
mutassak egy törött 9.0 hátsóváltót? Ugye, mûanyag...

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
Küllõbõl sztem DT revolution. Ez 2-1.5-2 -es, a súlya nagyon rendben van (kb. 270 gr/64db) és ha nem vagy 80 kg akkor megfelelõen merev is. Az árát nemtom, talán 120 Ft/db körül lehet. Ez így összesen ugye ~8000 Ft.

Hátsó agyból pedig meg lehetne próbálni a Bike+ CC agyát, akciósan 8-9e Ft, és árához képest elég könnyû ( a "katalógus" adat 290 gr, én 330-at mértem, ami még mindíg elfogadható).

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
könnyû agyak: a AMClassic elsõ agy a legkönnyebb, a hátsóban az FRM leatherweight (200 gr!), de ez utóbbi valszeg horribilis összeg. AmClassic hátsó agy viszont jó árban van, ill. az FRM belépõ szintjét is meg lehet kérdezni (Probike). Shimanón és Mavicon kívül nemigen van elérhetõ agy, sõt mavic agy külön nincs. AMClassicot meg lehet úszni 30e-bõl, talán Shim 105 is...

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

hogy átessen rajta a sár...

ez jó nagyon

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
Thy, tessék csak kivágni kukába a simaNO cuccokat!! ;D tudod sram, sok mûanyag, könnyû, meg minden 8) meg könnyebb is kiejteni a sramot. ;) x.9-et honnan szerványoltad? nekem is egy ilyenre, v. x.7-re fáj a fogam, hogy átessen rajta a sár...

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Hello!

Tudnátok segíteni?
Egy könnyû kerékszettet szertnék építeni, és tippeket várok:
felni Syncros XLR ALtrax 32 lyukas, 412 gr/db.
Ennyi van. Agy-küllõt milyet? A lehetõ legkönnyebb, de azért tartós legyen. Az elsõ kerék radiálisan, hátsó radiális/3keresztre lesz fûzve.
Légyszi írjatok agyakat tömeggel, árral együtt! Nem baj, ha használtak, de azért annyira ne. Kb. 30-at tudok rászánni.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
ja gondoltam, hogy nem a súly miatt...
ha most építeném a bringám, én is tuti sram váltórendszerben gondolkodnék...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
annyira nem, de itt más okok is vannak ;)
meg kíváncsi vagyok a markolatváltóra, mert én Shimano fan voltam, ameddig be nem vezették ezt a visszafelé váltó faszságot.Meg szebb is az X9:)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
várjá ezt most megszámoltam:

xt váltó: 232g
lx pöckölõ: 240g
össz: 472g

xo markolat: 196g
x-9 váltó: 255g
össz: 451g

tehát ha minden jól megy "leugrik" 21g...
biztos hogy ez volt a leggazdaságosabb könnyítés? :)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Hát akkor megint tanultam valamit, egy bolt - egy nagyker :D. Ez jó hír, mert az eddigiek igen gyengék voltak.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Pedig biza a Probike már nagyker is egyben:)
És van náluk FRM
Holnap újabb grammfaragás lesz:)
Leesnek az LX váltókarok, meg a 2004-es Xt h.váltó, helyette X0 markolatváltó, és X9 hátsó váltó kerül fel.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
frm-nek a probike a nagykere, nem : Ennek így nincs értelme, egy bolt nem nagyker, legfeljebb õk hozzák be valahonnan. tudtommal a probike eléggé nagyker független, de eléggé esetleges is a jó cuccok beszerzése.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az frm-nek a probike a nagykere, nem?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Amikor múltkor voltam még csak igérték, úgy látszik lenne is? Márcsak azért is van bennem kétely, mert AmClassic felni már a nagykerben sincs. Az FRM biztos más forrásból szerzik be, a nagykernél nem is hallottak róla :o

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Pölö a Probikeban vannak ilyen fincsi cuccok. FRM, American Classic...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Thommey: honnan szereztél FRM agyakat?, nekem is kellene! Egy jó könnyû oúti kerékhez.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
hamár a topik leülésérõl van szó, ezt még az elõzõ oldalon intéztem hozzád, a belsõ témához kapcsolódva:

"a panaracer Xair belsõrõl mi a véleményed?
szerintük másfélszer elasztikusabb, mint a latex:

http://www.panaracer...e_xc.html#mxcin"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Mi az? Nem vagyok másfél hétig, és leül a topic? :)
Jelentem az új FRM agyas kerekeim meg vannak, így a Cannondale standon levõ mérleg már csak 11,5kg- ot mutat 8)
Kipróbáltam a Syntace 99g-os kormányát, és stucniját. Életem legnygyobb meglepetése. Merevebb, mint az én kõnehéz Easton EA50 es cuccom. Tehát meg van a köv áldozat:)
Üdv:Thy

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
mi a gond? >:(
kik azok a "mi"?

mert én szeretem használni