Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6538 replies to this topic

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Ez a grammagyúak topicja nem?;)
Amúgy vettem a hugoban egy altrix 25.4 nyeregcsövet kb. 4e-ért, és most fosok hogy letörik alattam ha jól kihúzom.Megnéztem és iszonyat könnyû + véknyabb a fala mint a 30-as csövemnek.:( Ugye nem lesz baj?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ez a stílus itt nem menõ...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Fejezzétek má be!!! Senkinek nem tünt fel, hogy olyat is írtam, hogy 60g-ért nem fogok szarakodni??? Köpök kettõt, azzal is többet könnyitek, de mondjuk 150g-ért már nekiállnék gányolni. Tudom, hogy most már nehéznek számit a váz, de ennél olcsóbban már nem tényleg nem tudok könnyiteni a bringámon. Vehetnék akár karbon vázat , Sid WC-pal, de akkor másra nem maradna pénzem. És egy karbon vázra már nem lenne szívem 1500Ft-os B+ fékeket rakni.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Magellán Serpen 2004-es 16" 1635g lemértem.
Mondyuk aszem ez nem a sorozat gyártott , hanem valami kis szeriás prototipus volt...iyenek is vannak magellánéknál..
szoval ez nem vészesen sok...yo mondyuk nagyobb vázméret tudom..de minden váz nagyobb méretben nehezebb:)
meghát amenyibe kerüll bõven megéri.....
minek 60g-ozni??????
és hogy fog kinezni?
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
eloxálással színt adnak alapvetõen
és megnövexik a felület keménysége
mi anno úgy tanultuk h az alu teljes felületén vastag oxidréteg yön létre a levegõn,és pont ez teszi lehetetlenné a további oxidációját
kb "védõburok"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Sztem egy ilyen dögnehéz vázon nem a festésnél kell 60g-ot spórolni...nem tûnik értelmes dolognak...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem pedig az rémlik középiskolás éveimbõl (vegyipari technikus vagyok) hogy az eloxálást (mesterségesen hoznak létre vastagabb, és/vagy tömörebb oxidréteget a fém felületén) sem véletlenül alkalmazzák egyes esetekben. Egy váz, amit vagy lefestenek, vagy lelakkoznak miután elkészül nem tudom átmegy-e egy ilyen eljáráson, mindenesetre láttam már (nem forró sósavban tárolt) tetõantennát ami foltos is volt meg kissé varacskos is...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

Azért inkább ne okoskodjatok...

Ez itt szerintem nem stílus... :no:
Véleménycsere zajlik, nem okoskodás.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Pedig de. De Te biztos jobban ertesz az alu vazakhoz, mint Yasec... Mert en meg anno tole kerdezoskodtem.

VegyészMÉRNÖKI karos vagyok, de nem vegyész, hanem biomérnök. Szóval ötvözetekrõl nem volt szó. Annyit minden hülye tud, hogy az alu felületén oxidréteg van, ami elég ellenálló, szóval sima NaCl oldat nem eszi meg. Ha kisiskolás emlékeim nem csalnak, akkor az alut a sósav is csak melegítve/forralva oldja. Láttatok már sós hólé által leoldott eloxálást??? Én még nem, pedig az is alumíniumoxid. A mindenféle ötvözõanyagok meg réz, cink meg f@szomtudja még mi, ezek már kényesebb dolgok, de ezek sincsenek olyan arányban benne, hogy a lé leoldja a hegesztéseket. Szerintem...

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
VegyészMÉRNÖKI karos vagyok, de nem vegyész, hanem biomérnök. Szóval ötvözetekrõl nem volt szó. Annyit minden hülye tud, hogy az alu felületén oxidréteg van, ami elég ellenálló, szóval sima NaCl oldat nem eszi meg. Ha kisiskolás emlékeim nem csalnak, akkor az alut a sósav is csak melegítve/forralva oldja. Láttatok már sós hólé által leoldott eloxálást??? Én még nem, pedig az is alumíniumoxid. A mindenféle ötvözõanyagok meg réz, cink meg f@szomtudja még mi, ezek már kényesebb dolgok, de ezek sincsenek olyan arányban benne, hogy a lé leoldja a hegesztéseket. Szerintem...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Az egész cécó 60g miatt egy Serpens vázon... ilyen sok idõd van? :-)
Cseréld le egy könnyebb vázra, vagy mittudom én... de 60g annyira kevés, hogy egy Serpens vázas bringán másképpen is lehet sztem súlyt csökkenteni... pláne ennyit.
Bá... mindenki másképp csinálja!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
az alumínium nem nemesfém; így oxidálódik
más kérdés, hogy a felületén kialakuló oxidréteg (pl. a vassal ellentétben) tömör, ami megóvja a további korróziótól
bizonyos vegyületek ezt az oxidréteget megbonthatják, a só nem tudo közéjük tartozik-e...
szétesni nem fog, mindenesetre szép az nem lesz...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A tiszta alu nem. Viszont egyik vaz sem tiszta alu. Es ha vegyeszre jartal akkor tudnod kellene, hogy ezek otvozetek (60xx, 70xx) es bizony ezek korrodalodnak.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Miért ne lehetne használhatnám télen is festés nélkül a vázat??? Elvileg vegyészkaros vagyok, és nekünk olyasmivel is tömték az agyunkat, hogy az alu nem rohad szét, vagy már ott is kamuznak?:) Az egy dolog, hogy ocsmányul nézne ki a sós hólétõl, de hogy ez ténylegesen meg is egye a vázat, azt már nem nagyon tudom elhinni. Mondjuk már 4 éves, egyszer már megtörtem,a fejcsõ egy kicsit már kitágult, mert a kormánycsapágy alsó csészéjét jól beállitott csapágynál, ha erõsen megfogom, el tudom forgatni:) . Szóval szerintem hamarabb szakad le a fejcsõ, vagy törik szét a váz hátulja, minthogy azt akár az "alurágó bogár" megenné.

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,032 posts
A titus megoldása szerintem baromság. Nekem külsõre sem tetszik. vagy legyen full titán, vagy full carbon. Minek az egyiket elbaszni a másikkal?!

A -60 gr-ot pedig ne úgy számold, mert ha lefújod egy vékony réteg lakkal (ami szerintem mindenféleképpen kell rá!), akkor egy pici visszajön rá, és akkor télen is használható marad a váz. A lakk egyébként azért is jobb szerintem mint a normál festék alatt nem látszik ha elkezd korrodálni (magyarán rozsdásodni) a lakk alatt viszont igen :). Valamint ha felpolírozod még jobban is néz ki mint a gyári festék.
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Mennyit lehet könnyíteni kromofággal egy 21"-es 2001es Magellan Serpens vázon? A váz maga 1950g, a katalógusadatszerint, festékkel együtt.

kb -60 gramm, de ha télen használod, legalább még ugyanennyi fog leugrani róla.

az már 120 gramm!
csak az a baj hogy általában az olyan pontokon, ahol hajlik az anyag, ergó a hegesztésnél, a láncvillánál, meg az alsócsõ-nyeregvázcsõ alján...
de legalább a felsõcsõ ép marad.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
da ha már elkezded itt-ott megreszelni, smirglizgetni, akkor sokkal nagyobb mértékû csökkenést lehet már elõidézni... :-)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Kb 60-g

Akkor nem éri meg veszõdni vele...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Kb 60-g

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Mennyit lehet könnyíteni kromofággal egy 21"-es 2001es Magellan Serpens vázon? A váz maga 1950g, a katalógusadatszerint, festékkel együtt.