Jelentkezz be Regisztrálj
Grammmmánia - a végletekig
Posted 2005. October 19. - 21:30
Amúgy vettem a hugoban egy altrix 25.4 nyeregcsövet kb. 4e-ért, és most fosok hogy letörik alattam ha jól kihúzom.Megnéztem és iszonyat könnyû + véknyabb a fala mint a 30-as csövemnek. Ugye nem lesz baj?
Posted 2005. October 19. - 17:58
Posted 2005. October 19. - 17:56
Posted 2005. October 19. - 14:30
Mondyuk aszem ez nem a sorozat gyártott , hanem valami kis szeriás prototipus volt...iyenek is vannak magellánéknál..
szoval ez nem vészesen sok...yo mondyuk nagyobb vázméret tudom..de minden váz nagyobb méretben nehezebb:)
meghát amenyibe kerüll bõven megéri.....
minek 60g-ozni??????
és hogy fog kinezni?
Posted 2005. October 19. - 09:15
és megnövexik a felület keménysége
mi anno úgy tanultuk h az alu teljes felületén vastag oxidréteg yön létre a levegõn,és pont ez teszi lehetetlenné a további oxidációját
kb "védõburok"
Posted 2005. October 19. - 09:12
Posted 2005. October 19. - 09:00
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2005. October 19. - 00:52
Azért inkább ne okoskodjatok...
Ez itt szerintem nem stílus... :no:
Véleménycsere zajlik, nem okoskodás.
Posted 2005. October 18. - 19:18
Azért inkább ne okoskodjatok...
VegyészMÉRNÖKI karos vagyok, de nem vegyész, hanem biomérnök. Szóval ötvözetekrõl nem volt szó. Annyit minden hülye tud, hogy az alu felületén oxidréteg van, ami elég ellenálló, szóval sima NaCl oldat nem eszi meg. Ha kisiskolás emlékeim nem csalnak, akkor az alut a sósav is csak melegítve/forralva oldja. Láttatok már sós hólé által leoldott eloxálást??? Én még nem, pedig az is alumíniumoxid. A mindenféle ötvözõanyagok meg réz, cink meg f@szomtudja még mi, ezek már kényesebb dolgok, de ezek sincsenek olyan arányban benne, hogy a lé leoldja a hegesztéseket. Szerintem...
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Posted 2005. October 18. - 18:31
VegyészMÉRNÖKI karos vagyok, de nem vegyész, hanem biomérnök. Szóval ötvözetekrõl nem volt szó. Annyit minden hülye tud, hogy az alu felületén oxidréteg van, ami elég ellenálló, szóval sima NaCl oldat nem eszi meg. Ha kisiskolás emlékeim nem csalnak, akkor az alut a sósav is csak melegítve/forralva oldja. Láttatok már sós hólé által leoldott eloxálást??? Én még nem, pedig az is alumíniumoxid. A mindenféle ötvözõanyagok meg réz, cink meg f@szomtudja még mi, ezek már kényesebb dolgok, de ezek sincsenek olyan arányban benne, hogy a lé leoldja a hegesztéseket. Szerintem...
Posted 2005. October 18. - 17:51
Cseréld le egy könnyebb vázra, vagy mittudom én... de 60g annyira kevés, hogy egy Serpens vázas bringán másképpen is lehet sztem súlyt csökkenteni... pláne ennyit.
Bá... mindenki másképp csinálja!
Posted 2005. October 18. - 15:46
más kérdés, hogy a felületén kialakuló oxidréteg (pl. a vassal ellentétben) tömör, ami megóvja a további korróziótól
bizonyos vegyületek ezt az oxidréteget megbonthatják, a só nem tudo közéjük tartozik-e...
szétesni nem fog, mindenesetre szép az nem lesz...
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2005. October 18. - 15:45
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Posted 2005. October 18. - 15:29
Posted 2005. October 18. - 13:07
A -60 gr-ot pedig ne úgy számold, mert ha lefújod egy vékony réteg lakkal (ami szerintem mindenféleképpen kell rá!), akkor egy pici visszajön rá, és akkor télen is használható marad a váz. A lakk egyébként azért is jobb szerintem mint a normál festék alatt nem látszik ha elkezd korrodálni (magyarán rozsdásodni) a lakk alatt viszont igen . Valamint ha felpolírozod még jobban is néz ki mint a gyári festék.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) Ne szólj szád nem fáj fejed.
Posted 2005. October 18. - 11:56
Mennyit lehet könnyíteni kromofággal egy 21"-es 2001es Magellan Serpens vázon? A váz maga 1950g, a katalógusadatszerint, festékkel együtt.
kb -60 gramm, de ha télen használod, legalább még ugyanennyi fog leugrani róla.
az már 120 gramm!
csak az a baj hogy általában az olyan pontokon, ahol hajlik az anyag, ergó a hegesztésnél, a láncvillánál, meg az alsócsõ-nyeregvázcsõ alján...
de legalább a felsõcsõ ép marad.
Posted 2005. October 18. - 11:50
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu