Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6538 replies to this topic

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

szemkiesõsirigykedõs smile:D
Nekem a spec vázba nem tom jó lenne e más ücsõ,valami thomsonnál könnyebb,csak annak van egy hajlítása is.És nem tudom, hogy az mi célt szolgál,mert lehet a sima egyenes ücsõ nem lesz jó bele?Ennek még utánna kellene néznem....

Sztem igen. Ha kissebb átmérõ (27,2), mint ami kell, márpedig a specko egyedi átmérõt használ úgy tudom akkor átalakítóval bármelyik kissebb jó bele. A Thomsonon a hajlítás az a hagyományos nyeregcsövek fejhátranyúlását hivatott szolgálni.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

A másik fontos dolog az, hogy hidegen nyüstölik, így a szilárdság is felmegy az alakítás miatt.

Az ütõmunka meg szépen leesik. Magyarul ridegebbé lészen. Utóhõkezelés megoldja a problémát.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
szemkiesõsirigykedõs smile:D
Nekem a spec vázba nem tom jó lenne e más ücsõ,valami thomsonnál könnyebb,csak annak van egy hajlítása is.És nem tudom, hogy az mi célt szolgál,mert lehet a sima egyenes ücsõ nem lesz jó bele?Ennek még utánna kellene néznem....

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
germánia, 178g, 76€ (postával)

Tüzes Paripám

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Jó nehéznek néz ki:)
honnan?mennyiért?hány gramm?

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Szóval itt az új szerzeményem:
http://www.extralite...sbike/posts.jpg

Tüzes Paripám

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ok,sztem térjünk vissza a bringás dolgokhoz:)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Fegyvercsövek 1 darabból vannak. Érdekes lenne, ha nem... Nem egyszerû darabok egyébként. Belül végig huzagolás (~menet) és a belsõ átmérõjük is többször változik, a végén mindegyik kicsit összeszûkül.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Mélytudatalattiból elõtörõ emlékeim szerint hallottam olyat, hogy fegyvercsöveket is kovácsolnak. Sõt, ha jól emlékszem körkovácsolásnak hívják. Szóval lehet, hogy a küllõt tényleg nem húzzák, hanem kovácsolják (no aztán, hogy ez miért jobb, mint egy húzott???). A másik fontos dolog az, hogy hidegen nyüstölik, így a szilárdság is felmegy az alakítás miatt.

Mondjuk abban van vmi, h azért 1 fegyvercsõ sztem már nagyságrendekkel nagyobb átmérõvel bír mint 1 küllõ,és mivel üreges,le7 két felet kovácsolnak ami megint 1szerûsíti a helyzetet...
De pl. kardküllõnél is adja magát a kovácsolási lehetõség. Persze,mint laikus mondom ezt.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

hat az ugy volt, hogy...
egyes.

Ne is mondd, pedig elvileg tanultam ilyesmiket...(ráadásul már mérnök úúúúúr vagyok, szóval elég veszélyes a tudásom...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MagasAtis

MagasAtis

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Mélytudatalattiból elõtörõ emlékeim szerint hallottam olyat, hogy fegyvercsöveket is kovácsolnak. Sõt, ha jól emlékszem körkovácsolásnak hívják. Szóval lehet, hogy a küllõt tényleg nem húzzák, hanem kovácsolják (no aztán, hogy ez miért jobb, mint egy húzott???). A másik fontos dolog az, hogy hidegen nyüstölik, így a szilárdság is felmegy az alakítás miatt.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ez metallografia
;-)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts

Hát ha húzod, akkor ritkul a fémrács, az pedig éppenhogy gyengíteni...szóval nemtom.

Dante szilárdságtanon ilyeneket tanultál ?:)
MEgvannak a cuccok. az agy meg a felni
657 g :D
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
hat az ugy volt, hogy...
egyes.

nem ritkul az
csak a sikok csusznak el egymason
(a surusege allando a femnek, nem tudok ezen huzassal valtoztatni)
/vhogy nincs kedvem megmunkalas kozben mar egy fel szakitoprobat is elvegezni, mivel a racsszerkezet szetvallasztasa az a muvelet/

a huzas a megmunkalast jelenti
pl huzalok egyik bevett eljarasa

szertem a kullot a kov keppen keszitik
huzzak a huzalt 2mm atmerore pl
majd vagjak megfelelo meretre (veletlenul pont tudjak hany mm-re kell vagni ahhoz, hogy pl 264-est kapjanak a vegen. fura fazonok ezek)
aztan mondjuk zomitik a fejet (ezt nevezhetnenk kovacsolasnak, ha nem tudnank, hogy zomitesnek hivjak) /elotte esetleg hajlitjak is/
majd pedig mangotoljak a menetet

ha kard kullo kell akkor kovacsolhatjak is de inkabb ket henger koze dobjak majd onnan is kiveszik es kesz kb

nem minden kovacsolas ami nem forgacsolas

megmunkalasok:
-forgacslevallasztassal:
furas
esztergalas
maras
gyalulas
...

-forgacs nelkuli (keplekeny alakitas)
kovacsolas
huzas
folyatas
hengerles
...

vmi ilyesmi a felsorolas
hasra utes szeruen

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hát ha húzod, akkor ritkul a fémrács, az pedig éppenhogy gyengíteni...szóval nemtom.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
karddküllõ (vagy legalábbis lapított) ??

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
no en most elmegzek digitalis aramkoroket tanulni majd jovok kicsit kesobb.
addig
talaljatok ki hogy kepzelitek el a hengeres kullo kovacsolasat
en per pill nem tudom elkepzelni...

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hát én úgytom, hogy a nagy gyártók kovácsolnak! Ja, update-elem, csak a DT kovácsol, a többi gyártóról nem nyilatkozom...(de gondolom õk sem húzzák)

"DT Swiss has developed its own technology for reducing the diameter of the spoke: CFT cold forging technology! The spoke wire is forged and not drawn – only from DT Swiss!"

biker szerint ien is van

"SCFT-rendszer (Sapim Hidegen Kovácsolt Gyártástechnológia)"

aztán igazából egyszer meg kéne nézni....hogy az a húzás hogy lesz hidegkovácsolás....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
Ez is olyan, hogy mindenki azt hozza föl oriási elõnynek és királyságnak, amit õ csinál.
Ha húznák a küllõt, akkor arról írnának, hogy ezért milyen jó.
Ha meg nem akkor arról, hogy azért milyen jó mert nem húzzák.
Marketing... :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hát én úgytom, hogy a nagy gyártók kovácsolnak! Ja, update-elem, csak a DT kovácsol, a többi gyártóról nem nyilatkozom...(de gondolom õk sem húzzák)

"DT Swiss has developed its own technology for reducing the diameter of the spoke: CFT cold forging technology! The spoke wire is forged and not drawn – only from DT Swiss!"