Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6548 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a 120 grammos stucnijukba beletehetsz akár 700-as kormányt is, kibirja.
szerintem semmire nem korlátoznak.

kala: van budapesten egy kisker bolt, ahol már most megvásárolható a syntace választék nagy része. tavaszra pedig az egész. most te jössz, mondj egy ugyanilyen boltot az eastonnal kapcsolatban. ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Nem kéne bántani a Syntace-t, mert sztem k..va jó cuccokat csinál. Van F99 stucnim, ami 97g ...

nekik nincs súlykorlátozásuk?
pl. a KCNC-nek is (vagy nemtom melyiknek) van 140 grammos nyeregcsöve (27,2 x 350 v. 400) és 60 kg a limit.
szóval a konkrét kérdés, hogy érdemes lenne-e nekem is feltenni ilyet a bicajra. 73 kg vagyok és kicsit varacskos disznó vagyok lefele is :), nem szeretném, ha leleffenne...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

amit ha jól emléxem tavaly vissza is hívtak javítgatásra....

Igen...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Én viszont sajna úgy veszem észre, hogy a WCS-t kivéve a Ritchey minõség erõsen hanyatlik...bár már az is..
Nekem van polír fejû WCS nyeregcsövem is, meg a 2006-os fekete is, és a feketének folyamatosan kilazul a nyeregrögzítése...
A WCS elsõ kerék gyorszár rendszere gány, ellenben tartósak a kerekek. A Comp, és Pro szériás cuccaim meg hajlottak mind:( (kormány,nyeregszár)
Bezzeg régen örök darabok voltak...
Ja meg a WCS agy AC....

amit ha jól emléxem tavaly vissza is hívtak javítgatásra....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Én viszont sajna úgy veszem észre, hogy a WCS-t kivéve a Ritchey minõség erõsen hanyatlik...bár már az is..
Nekem van polír fejû WCS nyeregcsövem is, meg a 2006-os fekete is, és a feketének folyamatosan kilazul a nyeregrögzítése...
A WCS elsõ kerék gyorszár rendszere gány, ellenben tartósak a kerekek. A Comp, és Pro szériás cuccaim meg hajlottak mind:( (kormány,nyeregszár)
Bezzeg régen örök darabok voltak...
Ja meg a WCS agy AC....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Ricsi rizerhez visszatérve, ha levágom 600 mm-re, akkor 145-140 g lesz, és úgy talán el se fog törni(rövidebb erõkar)? Túl szép, hogy igaz legyen...:)

viszont annyiért van race face next sl rizer /ha hajlított kell/ , 60 centi széles , 150 gramm, és tán kissé tartósabb darab

http://www.raceface....l-riser-bar.htm
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Nem kéne bántani a Syntace-t, mert sztem k..va jó cuccokat csinál. Van F99 stucnim, ami 97g és sokkal merevebb mint az elõtte lévõ 120g-os WCS. Mondj még 1 céget aki 10 év garit ad MINDEN!!! termékére, és mondj másik céget aki 3 gyártási év stucniját hívta vissza garis cserére, mert 10000-óra savban áztatás után a laborban kicsit rozsdás lett a rögzítõcsavar környéke! Azért a nyeregcsövük is igen jó súlyban van. A kormányrendszerük (VRO) meg nem a súlymániás XC-seknek készül hanem a nehéz pakkokkal túrázóknak, vagy az összlelós bringánt nyûvõknek, akik zúznak lefelé is.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 posts
Ricsi rizerhez visszatérve, ha levágom 600 mm-re, akkor 145-140 g lesz, és úgy talán el se fog törni(rövidebb erõkar)? Túl szép, hogy igaz legyen...:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Ez a Syntace az, amit a Grossmannal/pointtal együtt van?
Hááááát, szerintem drágás, és pl. az Eastonnal összehasonlítva nem könnyebben elérhetõ.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
f99 mennyibe is fáj? 25 ezerbe. 99 gramm. itthon is kapható, van forgalmazása.
olyan sok könnyebb és olcsóbb stucni kapható itthon?
de van 120 grammos stucnijuk is, 8 ezer (!) forintért. (75mm hosszban 117 gramm)
duraflite karbon kormány, 120 gramm 30k huf. egyéb alternativa? easton igaz? mennyiért? itthon elérhetõ kiskerben?
egyszer láttam a német bike fárasztásos kormánytesztjét. lehet rá mondani, hogy nem produkál életközeli eredményeket. a korményok mégis eltörtek. nem ugy, mint a syntace...
a minõségnek ára van. ráadásul nem is olyan súlyos ára, mint mondjuk egy taiwani nagyszériás rithcey-nek.

persze a 10 év garancia mindenre alap. a low-endre és a karbonra is.

szerk: a kormányrendszer érdekes megoldás, amig nem próbáltam nem nyilatkoznék. mindenesetre nagyon szeretném kipróbálni, állítólag még erõsebb mint a sima stucni/kormány kombó

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

ezt most akkor hogy is?
buta vagyok és nem értem az iróniát? remélem, mert amugy példákat kellene hoznom.

Nem, nincs benne irónia. Csak ránéztem a weblapjukra, s az ár/súly arányokon fennakadtam. Nem csak az említett szarv esetében. Nem jelenteném ki természetesen kategórikusan, hogy minden egy hulladék, de van jópár - számomra - érthetetlen konstrukció...

Ja, nem tudom, h Syntace vagy Syncros az a szarv...de én speciel a www.syntace.com-ra látogattam, s a stucnirendszeren akadtam fel.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Hmmm...ezt jól benéztem:D
Mondjuk nekem a Syntace névrõl az F99, meg a Duraflite jut eszembe:)
Még jó, hogy nem használok szarvat...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
link
nem syncros.

lehet, hogy nehéz, de rövidithetõ:
Posted Image

amugy meg link

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

ezt most akkor hogy is?
buta vagyok és nem értem az iróniát? remélem, mert amugy példákat kellene hoznom.

Sztem Syncros-t akart írni...biztos, hogy Syntace az a szarv? Mert az oldalukon nincsen szarv.. www.syntace.com
Üdv:Thy

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

OFF Szerintem förtelmes, amit a Syntace csinál, csupa bonyolult, kõnehéz, sermmiben-sem-jobb alkatrész, HORRORáron. Ehh. :(

ezt most akkor hogy is?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
najó tényleg offnak számít egy ekkora hulladék itt, ezért kárpótlásul ha már szarvak:

a Tune-FRM kupán az elsõ három helyezett díja egy arany/ezüst/bronz színû egyedi szarv, elfogadnám... :)

http://www.tune-frm-...arend-gross.jpg

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
OFF Szerintem förtelmes, amit a Syntace csinál, csupa bonyolult, kõnehéz, sermmiben-sem-jobb alkatrész, HORRORáron. Ehh. :(
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Az aktuális bikkmakk shopping guide-ját lapozgatva eléggé fennakadt a szemem, amikor megláttam egy kb 20 évvel ezelõtti dizájnt idézõ kõnehéz (284g+88g) szarvat, amit a Syntace gyárt, és a legjobb az ára, 30E Ft!!! WTF???

Ez hogy kapcsolódik ehhez a topikhoz?:D 284g???? ááááá

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Létezik, hogy a Ritchey Carbon Rizer WCS kormány 31.8-as 660mm, és 160 g? Ugye nem? Nehéz elhinnem, bár 36ezerért...

A német Bike Magazin elég elszomorító cikket írt a WCS karbon kormányokról, már ami a fáradásos tesztet illeti...

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
Az aktuális bikkmakk shopping guide-ját lapozgatva eléggé fennakadt a szemem, amikor megláttam egy kb 20 évvel ezelõtti dizájnt idézõ kõnehéz (284g+88g) szarvat, amit a Syntace gyárt, és a legjobb az ára, 30E Ft!!! WTF???

Posted Image