Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6541 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
:scratchhe akkor most mi legyen?mennyibe kerül egy új réz vagy alu nipli?mert gyúûjtöm az új kerékhez az alkatrészeket, nemsokára meglesznek az lx agyak!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
én meg nem spórolnék azon a 300 Ft-on, amibe kerül 32*2 vagy 36*2 db új küllõanya.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
köszi a segítséget, akkor nem lesz.esetleg majd réz azt meg tanyabájk kerékbõl szedek(azzal van fûzve:D )

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Én fûztem, én centírozom. Fûzésnél zsírozni (jó zsírral) kell a menetet, és jó kulcs kell hozzá. Az igaz, hogy annyira nem lehet meghúzni, mint a réz anyákat és jobban kell figyelni centírozásnál, de azt az évi 2-3 alkalmat kibírom. Akinek gyakran kell centírozni az felejtse el vagy használjon erõsebb kereket.

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Már több kerekem is Bike Positive alu anyával volt fûzve és sosem volt vele probléma. Olyan 8 Ft lehetett egy darab.
Remélem még lehet kapni...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Jani: nem az a gáz ha alu van a kerékben, hanem ha sokat kell javítani, akkor könnyen elnyalódik a feje:macerás javítani, nagy precízséget, és odafigyelést igényel.
persze betolod a boltba, visszakapod, azt nem látod mennyit anyázik közben az a szerencsétlen akinek meg kell csinálnia;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem 2mm-s küllõkkel és alu anyákkal (kék) vannak fûzve a kerekeim, szinte semmivel sem macerásabb fûzni, centírozni és szerintem bírja az extrém használatot (persze nem dirt, street stb), haveromnál a 2-1,5-2 küllõ hamarabb tört, mint az anya.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
kempinges,

ha már van egy xm317/sun mach IV, esetleg egy xc717/ufo felnid, (tehát max. 500 gr, de ez a nagyon max!,), egy jó minõségû kerékagyad, egy könnyû külsõd és belsõd, akkor esetleg érdemes pénzt költeni az alu küllõanyákra. addig meg az alu küllõanyákra szánt pénzhez még gyûjtesz és veszel valami hasznosabbat;)

ja és hogy ezek a corratec gyári kerekek mekkora kakik...havernak adtak a super bow teamhez ilyet gyárilag, alig ment vele 300 kmt, és magától elpattant az egyik küllõanyánál a küllõ. kicserélték, aztán 1 hét múlva rá mehetett is vissza, mert elpattant még kettõ..

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

mondjuk én a dh-s kerékszettemet fûzettem ilyennel - és 2-1.8-2 mm-es húzott küllõkkel.

amit eddig kaptak, azt bírták.

kiváncsi leszek, a hátsó hogy bírja majd a strapát, ha bekerül a bringába.

Egyszerûsítsük le a választ Kempinges Kollégának :openarms: :
Amíg sima 2mm-es küllõvel fûzi a kerekét, addig pompásan megfelel Neki a réznipli is.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
mondjuk én a dh-s kerékszettemet fûzettem ilyennel - és 2-1.8-2 mm-es húzott küllõkkel.

amit eddig kaptak, azt bírták.

kiváncsi leszek, a hátsó hogy bírja majd a strapát, ha bekerül a bringába.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Alu küllõanyákat "strapabringára" én nem tennék fel. Versenykerékszett, kifejezett cécó vagy maratonbringa az más tészta. De mindennapi használat során nem feltétlen éri meg az ár és macerakülönbözetet az a némi minusz súly.
Egy jól megválasztott gumiszettel, vagy a belsõ lecserélésével olcsóbban sokkal többet lehet fogni.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Kb. 20-25g kerekenként.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
dtswiss.com

ott van súly (tömeg).

számolsz tetát.
illetve teta megváltozást.

szükséges munkát, teljesítményt.

és rájössz, érdemes-e.

;-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
megérdemli:)
de ha csak pár gramm akkor nem érdekel különösebben.
meg ha macerásabb minden akkor nem érdekel.
amúgy köszi:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
megérdemli a bringád?
mármint ezen a pár grammon fog múlni?
mert centrírozás, fûzés mind sokkal nehezebb vele, ill macerásabb.

Jocek: nem véletlen 26'ost kaptál az egyik helyett?;)
(less rá)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
nem tudom mennyire illik ide a kérdésem:alu küllõanyák mennyire drága dolgok?valaki tud árat mondani?csak gondolom a következõ kerekemet azzal fûzném mert írtatok itt valami megindíthatós gyorsítós dolgot, ami elég meggyõzõ volt:)
aki tud segíteni írjon!

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Nekem a jobb és bal oldali kormányszarvam között volt 10 gramm differencia. Néztem persze egy nagyot, de azóta is ugyanazt a szarvat használom. Hátha nem húzza el a kormányt :D

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

lehet, hogy az egyikben kicsivel kevesebb anyag van, nem ugyanabból a gyártási szériából valók. én mérni mindig legalább 2x, de inkább 3-4x mérek, és átlagolom az eredményeket...

elhiheted,én sem egyszer mértem le!
csak furi

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
ok, thx

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

;)

__

speckó enduro hány gramm?

valahol 3kg körül tag nélkül......márha a 05-06-os enduroról van szó....

edit : megnéztem az okos füzetemben a fritzek tavaly 3051 grammnak mérték, M-es méretben
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való