sziasztok !
mai gondolatom : lopott használt cucc? És ha legközelebb az enyémet lopják, adják el? Úgy se lesz meg? Rendõség, hah.
Megnyugtatna és szívesebben vásárolnék használt cuccokat, ha tudnám, hogy nem egy lopott és bontott bringáról van szó.
A boltosoknak sem ártana, ha igazolni lehetne a használt darabok származását mert, az kevésbé nyomná le a használt piac árait.
Vevõként valamivel többet fizetnék,mert "szerintem" ez csökkenti a lopott áru vásárlás valószínûségét és tisztítja az apróhirdetéseket.
És hirdetõk valamivel többet kapnának egy-egy igazolhatóan nem lopott, használt darab után.
Mit lehetne tenni, ennek érdekében?
Tisztelt Bikemag, javaslom a következõ 2 ötletet az apróhirdetõn megvalósítani:
I) a hirdetések feladásakor vagy olvasásakor jól láthatóan kellene egydoboz/ikon, amire kattintva bianco adásvételi szerzõdések, érhetõk el.
jómagam sehol a neten nem találtam semmilyen kerékpáros adásvételit csak motorkerékpárosat.
Szerintem az apróhirdetõben helye lenne;
II) az apróhirdetéseknél - ahogy a váz méret, típus adatait meg lehet adni- több beviteli adatot kellene/lehetne biztositani.
Ilyenekre gondolok :
<<eredetei, bolti származási hely>> bikestore24.hu
<<eredeti számla/adásvételi/garanciajegy van? >> igen/nem ? melyik?
<<váz sorozatszám>>
<<teló sorozatszám>>
Ha ezeket az eladó beírja, bele tudom tenni az adásvételibe , de növeli is egy megbízható forrású darab árát;
III) ilyenre már gondolni sem merek, de sok boltnál,weboldalon van lopott adatbázis, na ezeket és a bikemag hirdetéseket nem lehetne összedrótozni !? Automatizáltan lekérdezné az apróhirdetés ez egyes adatbázisokat...