Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
fasza kis cuccok ezek, kár,h kis hazánkban... na mind1, hagyjuk. De tuti,h van egy valagra való olyan dolgo a világban(sõt akár európában) ami bankot robbantana,ha valaki forgalmazná....
Nevetségesen magasak Mo a kerékpár-árak.
Nem tartom elképzelhetetlennek,h a kerékpár-forgalmazók valamiféle konglomerációs-megállapodásban vannak(persze titokban) a Velotrade-el. A Velot. szándékosan magasan tartja az árakat, amibõl az következik,h a megfelelõ ár/érték arány megtartásához a shimanoval szerelt bringák(szinte mind ilyen, de min. 70%) árai is magasak lesznek.
Nézzd meg a külföldi oldalakat. MINDEN, ami Shimano 10-40%-al olcsóbb, mint nálunk(nem online bolt, sima kerékpárbolti árak). Bár ez abból is adódhat,h nagyobb ország, nagyobb versenyhelyzet, nagyobb készletek(alacsonyabb áron kapján az anyacégtõl)...de Cseho. ban ausztriában is MINDEN olcsóbb.
Hogy van ez??? Ssívesen rákérdeznék a Kedves forgalamazónál!!!
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

TrialTom

TrialTom

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás
Van még egy pár fajta de most ennyi elég. De valaki segíteni is tud? Mert kössz ólmot nem öntök bele meg menetes agy se kell mert nem egy sebességest akarok építeni csak egy fix agy kell hátra. Csak azt hittem itt csináltak már ilyet. A bikemagben is szoktak barkácsolni hasonlókat.

De hogy teljes legyen a kép:
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Valami ilyesmi lenne elöl. Természetesen rock ringel.

TrialTom

TrialTom

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
jó dolog, hogy visszamenõleg modósítasz...lehet belõle kavarodás.....

kazettás, 6 sebességes és emelett fixi? képet róla izibe'!!.... de még mindig az a véleményem, hogy gyûjts...

TrialTom

TrialTom

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás
KÖTELEZÕ a 6 sebesség. Tudom ismerem a meneteset a 20"-on az van.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Ez nem menetes hátsóagy hanem kazettás.

pont ezért javasolták, hogy tegyél be egy menetest... bármit kezdenél a kazettással csak gányolás lenne a vége.... nem fikázásból, de ha nincs pénzed olyan alkatrészre ami a funkcióját rendeltetés szerüen tölti be akkor inkább gyüjts...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
önts bele olmot

TrialTom

TrialTom

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás
Ez nem menetes hátsóagy hanem kazettás. ELÖLRACSNIS rendszer 26"-os trialbringán! Az UCI szabályok miatt kötelezõ a 6 seb. szal nem nagy ötlet a fixi agy. Mondtam van gyári kazettás fix agy, de most arra nincs pénzem.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
na nem má 70-ér méri majd fehér kolléga a b+ agyat? esetleg 7000-ért megkaphatnám? mikor? köbö?

a fixi kérdés pedig szerintem ennyire azért nem kritikus, én a meglehetõsen behatárolt képességeimmel is tudom egész évben használni a fiximet persze csak mindennapi közlekedésre. nem kell májerkodni és fel kell tenni elõre egy féket ennyi az egész. a budai dombok elérése pedig már csak áttétel kérdése. na jó én ritkán járok gazdagékhoz.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Lehet, hogy hátrafelé akarja gurulgatni.:)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

de õ valami elöl van a racsni elvet fejtegetett itt, azért akart fixit. olvassatok vissza, én nem értettem rendesen. (a hajtókarhoz racsnit? hogy?)

triál bringáknál használják ezt a megoldást.... hátul fix és elöl a hajtókaron van a menet amire a racsnit csavarják föl.... valaki egyszer elmondta, hogy ez miért elõnyös, de én nem figyeltem.... :P

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
de õ valami elöl van a racsni elvet fejtegetett itt, azért akart fixit. olvassatok vissza, én nem értettem rendesen. (a hajtókarhoz racsnit? hogy?)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Alapjában véve kell megvizsgálni a dolgot.

Honnan ered a fixi? A pályaversenyzésbõl. Ott van létjogosultsága, mert zárt pályán halad a rider...stb.
Hol használnak sokan fixit a hétköznapi életben??? Futárok...de nem Bp-en! Pl. New Yorkban, ahol az összes szintkülömbség a hidakon, meg az aluljárókon van. Az egész város SÍK ! ! ! Ott már inkább van értelme, mert nem kell lejönni sehonnan(ugyebár a fixivel nem mászni nehéz, hanem lejönni a hegyrõl, hiszen vissza kll tartanod magad, és forog a lábad 100.000el!).
Vetítsük ezt át kis hazánk nagy fõvárosára: Pest még elmegy, de Buda???? Elég sok a domb...
Innentõl fogva megkérdõjelezhetõ a fixi létjogosultsága Bp-en. De ha megnézed a futár matyikat, csak 1-2 elvetemült vérbeli messenger jár fixivel(Nicos, Bubi, Sinya meg a többiek...de õk hozták az õrületet haza anak idején). Míg New Y. ban a futárok kb. fele(!!!) fixit hajt, addig Bp-en alig 10%, pedig simán be lehet szerezni a cuccokat hozzá, tehát nyomathatnák azzal...de nem.

Így aztán TrialTom...szerintem nem nagy ötlet...de ettõl függetlenül én is gondolkodom 1 fixi építésén...de vidéki városban egész más, mint Bp-en, ráadásul én edzeni szeretnék vele o.úton...javítani kicsit a körkörös pedálozási technikámat.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Pak38

Pak38

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
TrialTom, szerintem megteszi neked a B+-os fixi agy is. De mire kõ neked a fixi agy? Hol akarod használni?

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás

Azt hogy ha van egy agy ami gyárilag nem fix, abból elvileg lehet fixet csinálni. Hogy örökhajtós legyen és nekem elöl lenne a racsnim. Csak egy gyári fix agy 20e Ft és nekem jelenleg nincs annyim rá. Ezért kellene pár tipp olyantól aki már csinált ilyet.

A kérdést értettemFeltöltött kép Csak azt nem , hogy miért kell ezen gondolkozniFeltöltött kép Ha nagyon fixet akarsz akkor veszel b+ pálya agyat! Van kb:2500ft körül! Vagy idén lesz jobb ninõségû úgy 70000ftFeltöltött kép EnnyiFeltöltött kép
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

STUG

STUG

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
tpresident: A pontosság kedvéért írtam az áttétel-táblázatbólFeltöltött kép TrialTom, A menetes h.agyra rátudod tekerni a fogaskereket csak utána kell egy záróanyát is tenned a letekeredés ellen.Feltöltött kép
Feltöltött kép Saukopf/L48

TrialTom

TrialTom

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás

ja, heggeszt be, vhogy...

Ennél kicsit bõvebben vki?

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Mit kérdezel?? Nem értem:(

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Ez alapjan, pedig fura

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Stug: körülbelüli értékeket írtam, nincs a bringán sebbességmérõ, de az évi 10-12.000km-bõl adódóan egészen jó fel tudom becsülni a dolgokat.
De csak közelítõ értékekeket írtam...

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
hmm ez jó kérdés, hogy kié....

egy - kb 35-40-es fiatalemberé, aki ki tudta várni a fél évet, amíg a váz megérkezett (minden elismerésünk) - nem tudjuk, hol és merre teker...

egyszer csak beállított egy halom alkatrésszel (Morati villa, M-Bar kormány, Gipiemme karbon nyereg, CrossMax SL Disc, igen kihézagoltuk, Hutchinson tubeless külsõk, arany Connex lánc Rotchey WCS markolat)

és vett még egy halommal (Avid bb7 fékek, SD Ti karok, Nokon, Race Face Deus X-Type hajtómû és korm.csap., az egyik Boone lánckerekem (jaj), USE karbon csõ) és most örül, hogy lett egy jó kis ss bicaja, amit ha akar konvertálhat váltóssá is.

Hihetetlen könnyû, nincs 8 kg...ööö...majd az Eggbeater megnehezíti!

Ja, kérdezz bátran...a képminõség alapján én is azt tenném.