Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
;) dolog...
nemtom. neha ramjon, es letekerek 30-40 km-t igy ss-ben....(32-11)
es nem treszelek... ezek tenyleg izlesek es pofonok...
pl fityisz szokja vala vegignyomni a maratonokat (matrat legalabbis) ss-ben....(ha jol tudom. ugye jol tudom?)
az meg nem aszfalt, se nem sik, se nem trélsz.... meg csak nem is pizza ;) nekem meg olyan feszes lanccal, hogy alig forog a kar uresben(marmitn hatrafele) sem gyur be semmifele tengelyt. pedig egy tobb mint 2 eves acor 2iparis cc jellegu agy... (ja, es szereti a sikraugrasokat is!)
szal a hiba az on keszulekeben van ;)
ss a legjobb! (es persze a legolcsobb... ;))

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
;D

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

nem értem mire jó ez a single speed. Max. csak annak tudom elképzelni, aki elgurul a szkétparkba, vagy a trélsz-hez, esetleg dörtdzsámpóni, és mást nem is csinál.

Még jó, hogy nem vagyunk egyformák.... bár lehet, hogy egy Single Speed bringán megértenéd mi benne a jó.....
Biztosra veszem, hogy az baromi jó mikor a két és félezer forintos váltód össze-vissza váltogat, anyázhatsz és féltheted a jóminõségü tengelyedet..... izlések és pofonok... :-X

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás
És egyébként ja: váltóval jobb. De lehetne jobb is. Mert megvettem a legolcsóbb két és félezer forintos simánó váltót, de beállítani azt persze nem lehet. De leszarom, hogy nem pontos, meg néha kettõt kell váltani, mert egyet nem tudok. Az a lényeg, hogy nem fogom begyûrni a harmadik tengelyemet is, és az, hogy ott vannak azok az áttételek, csak néhány jóindulatú anyázást kell küldeni annak a váltónak, és máris elérhetõvé válnak! :-)
De hogy ontopic is legyek: nem értem mire jó ez a single speed. Max. csak annak tudom elképzelni, aki elgurul a szkétparkba, vagy a trélsz-hez, esetleg dörtdzsámpóni, és mást nem is csinál.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Dehogy terhelted a topikot, csak nekem oylan befejezetlennek tünt a vége.... az jött le, hogy sz@r az egész mert ez történt és váltóval sokkal jobb....
Persze ha SS vázat használnál hozzá illõ agyall akkor ez nem fordulhatna elõ... ;)

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás
Csupán leírtam az én történetemet a single speeddel kapcsolatban. Gondoltam valaki tud hozzáfûzni valami tanulságot, jótanácsot, hasonló történetet. De ne haragudj, hogy ilyennel terheltem fölöslegesen a topicot... :-X

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Én csak annyit tennék hozzá a single speed témához, hogy nekem fél évig (szeptembertõl) váltó nálkül ment a bicó. A lánc teljesen jól be volt állítva - nem feszes, nem laza - ennek ellenére egyszer gondolt egyet (úgy november környékén), hogy a lánc felugrik a nagyobbik fogaskerékre. Én meg tekertem... Frankón behajtotta a tengelyt. Új tengellyel ugyanez még egyszer egy hete, úgy hogy az elõzõ baleset után nem ültem a bicón.
Beruháztam egy váltóba... Remélem ezzel nem lesz gond...

S ebbõl milyen tanulságot kéne leszûrni? ::)

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás
Én csak annyit tennék hozzá a single speed témához, hogy nekem fél évig (szeptembertõl) váltó nálkül ment a bicó. A lánc teljesen jól be volt állítva - nem feszes, nem laza - ennek ellenére egyszer gondolt egyet (úgy november környékén), hogy a lánc felugrik a nagyobbik fogaskerékre. Én meg tekertem... Frankón behajtotta a tengelyt. Új tengellyel ugyanez még egyszer egy hete, úgy hogy az elõzõ baleset után nem ültem a bicón.
Beruháztam egy váltóba... Remélem ezzel nem lesz gond...

ball

ball

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
42-14 országúti egyenes kormánnyal. Emelkedõn kiállás, viszont síkúton 58 stéherbe'. 8)

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Nekem ez jobb, általában 90-95-ös fordulattal szoktam hajtani. Ezért is bajlódom a nagytányérral.

Igazából nem pörgõs, 25-öt simán lehet vele tartani.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Egy kicsit pörgösnek tünik

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Lefelejtettem a szmájlit.
(az a kacsintós ;) )

Áttétel....
Az enyémen 39-18 lesz, 622-es acélsas. Ezzel, remélem, fel tudok menni normálisan a HHH-ra, vagy Dobogókõre. Síkon meg elég a 30-as tempó is.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

SS hazai fellegvárába, a Hajtipajtiba,

Na azért ez szerintem kicsit túlzás....... :-X :-\

Én ezeket az áttételeket használom:
Montival terepen: 34-16,36-16,32-16 terep fügvénye (tavaly csak 38-16al mentem, az kicsit kemény volt)
Montival városban: 42-14
622-es kerékkel: 44-16

spinny

spinny

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
Hát az én bicómon (amit a Sala használ ;)) 42:16-os áttétel van, mondjuk ezt a bicót csak sík betonúton és kisebb emelkedõn használjuk, nagyobb emelkedõn ki kell állni. De így legalább lehet vele haladni kb. 30-32 km/h-val.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
telleg, emberek!
milyen a "normalis" attetel?
mert en msot megnezve, 32:11ben megyek...
ez majd' 3:1hez... icipicit kinzas ezt hajtani...
mas?

spinny

spinny

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
Salala! Aztán csak ne nagyon ugrálj a bicómmal, mert visszaveszem, aztán járhatsz a tankoddal melóba! ;D ;D ;D
Ez a láncfeszítõdolog jónak tûnik, majd a hétvégén kipróbálom. Amúgy neked, hogy tetszik ez az áttétel? Nem túl kemény? ???
Na vigyázz rá, mint a szemed fényére! Majd hétvégén!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Végre megoldódott a racsni probléma is!
A nagy boltokban nem volt, így elbattyogtam a SS hazai fellegvárába, a Hajtipajtiba, és ott azonnal kaptam is egy szép, fekete példányt. Kemény 1200 forintért.

De nincs szerszámom az összerakáshoz, áááá!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

Nahh itt van fotó:
http://www.bikemag.h...6_IMG.sized.jpg

Ennyi

kb. ugyanez volt a megoldásom anno, csaqk egy rövidkanalas alivio váltó külsõ lemezének személyében hajtogatva mint ez, de vhogy nekem, minidg belazult a váltótartó fülnél... :-X aszfalton OK de terepen minidg szopás volt vele..

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
Sala egy diszpéldány léccives ! köszi ;D

de tényleg, gyárts le nekem is egyet....bár mondyuk nekem nem sok szükség van rá mer pályapapucsos a kicsi... ;)de oyan yo néz ki...és oyan ügyes vagy :-*

amugy qrva lázas vagyok 1 hete szal Jégduálra sem megyek(bár idõjárásbol nézve nem is lessz)meg ha nem yavulok lehet 10.én se leszek filmen...
de elöbb utobb összefutunk zegen..csak mondom most naagyon beteg lenni ::) :P

Nd-nek kell akko a sapka/buko??vegyek neki és vigyem, s mlyik sixsixone tipus?

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Hogyan rögzíted, hogy ne tudjon elmozdulni?