Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
zfazék.

hm.,háát szerintem a 20-as tempot nehezen fogod a yukas szingoval nyomni...fõleg a városba+ yo toyás lessz a kerékben.szoval nem kell mindent elhinni...
amugy miyen ragasztót használsz és mennyiért veszed.
mert nekem is van sok-sok szingos kerekem és most készülök a második SS bicomhoz iyen kereket rakni...(a héten kész lessz, teszek fel képet..elõre annyit hogy tetszeni fog ;D)

Kérdés:
kié a sárga szinü schwinn-csepel crusair??(asszem) vázas fixi???
hétfõn láttam 1 pillanatra a MOM parknál..háát naaagyon duurva! ;)
Y

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Szingo: en hasznalom varosban, meg nem kaptam defektet, szoval kiraly - es kb. 350g a felni :).
Szereztem 10ert 4et, kettot felragasztottam, meg van ketto tartalekban. Mindenki azt mondja, hogy ha szingon defektet kapsz, max 20as tempoval meg siman hazagurulhatsz, mig kulsovel eleg gaz (bar mar mentem 7km-t, de szar volt) Csak hat a sotetben nagy sebesseggel felutottem az elso kerekem egy katyuban, es kipukkadt a belso. Ha szingom lett volna , akkor semmi nem tortent volna.
Szoval szerintem probald ki, es ha nem tetszik, add el a felniket. De ne higgyel senkinek, probald ki magad!
Es ne tudd meg milyen klassz feelingje van a ragasztasnak. Olyan SS-es :))

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
fixi multidésõ. ilyenek lesztek ti is:)

http://fixedgeargall...hive/index.html

amugy a tegnapi alleycat miyen volt???volt valaki?

Y

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Üdv!!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a normál BMX-es agyat bele lehet e tenni a monti vázba?
Legjobb tudomásom szerint keskenyebb a BMX fara mint a montinak, de ha nem így van akkor javítsatok ki! :)
Esetleg hol lehet kapni SS-re tervezett monti agyat elérhetõ áron?

Elõre is köszi :)

Üdv G

masikarpi

masikarpi

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Bakazoliiii.... ne add el! Inkább használd, mert késõbb mekk fox õrülni, hogy miért is kellett eladni azt a jó kis bicót, ami annyi örömet szerzett városi vagánykodás közben. ::) Egyébként meg múlt hét végén papprét 44-16. Jó, persze a végén a rózsaszín sálam a nyelvem volt a nyakam köré tekerve :P HALLÓ, LUONGÓS LÚZER BRIGÁD, EZT OLVASTÁTOK UGYE?!!!

bakozoli

bakozoli

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!
Nekem is van egy Single speed bicóm és mit mondjak, arra amire eddig használtam, illetve amire használni akartam tökéletesen helyt állt!
Célom az volt, hogy egy olyan könnyû, egyszerû bicót építsek, amivel a lehetõ legkevesebb gond van menet közben és a lehetõ leghkevesebb hibalehetõségem van. Ergo no váltó! Nem esik le a lánc, nem tépi be a váltót a kerék, nem szakad el a bovden, stb..., városi vagánykodásra meg nem is kell több! Én egy Schwinn adrenalin Lx vázból építettem egy 14"-os vázat, rövidített hátsó 3szöggel. Dobtam fel elõre egy STX RC 4karos hkart, amin csak a 32-es tányért hagytam, hátul pedig egy Bike+ CNC-zett bmx agy van, ezen bmx króm racsni, nem drága cucc, de úgyis ezt kell legkorábban lecserélni rajta, ha télleg hajtod! Volt benne egy RS teló, éppen hogy mozgott 6 centit, de városba kell több? ;)
Szóval én azt mondom aki nem Dobogókõre akar vele felmszni, annak negyon jó, mellesleg ott a lehetõség, hogy egyedi bicót építs!
Sajnos nekem nincs már idõm 2 bringával is bringázni, így megválnék tõle, ha valakit érdekel, írjon: zbako@comap.hu
Mindenkinek, aki építeni akar, csak ajánlani tudom! Megéri megcsinálni!!!

Üdv
BZ

nehablo

nehablo

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
bocsi :) :) :) :) :)

scsw

scsw

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

he nem lennek ilyen johiszemu, akkor meg rejtett reklamnak velnem a hirdetest...

:) Isten ments!
Csak nézegettem a neten a használt országúti bringa hirdetéseket, és kiváncsi voltam ennyiért lehet-e használhatót venni. Sajnos nem túl nagy a választék a neten az outikból.

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Nekem nincs félrefûzve.Pedig csak sima menetes agy.Meg lehet oldani simán.Majd csinálok képeket mindenrõl ha van rá igény.

nehablo

nehablo

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
he nem lennek ilyen johiszemu, akkor meg rejtett reklamnak velnem a hirdetest...

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
huszat max. megér. annál többet ne adj érte. irány devecser. fontos lenne a költséghatékonyság szempontjából hogy milyen a hátsóagya. meg kell kérdezni hogy menetes-e vagy kazettás. a kazettást egyszerûbb átalakítani viszont nem az igazi ha meg menetes akkor bmx racsni félrefûzés és majális.

F1: de ugye mindenkinek nem lehet olyan gépe mint neked.

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
X-bike:Így néz ki egy jól mûködõ láncfeszítõ.Most már nem hajlong.Mondhatni beállt 8)
http://www.bikemag.h...&id=Lancfeszito

scsw

scsw

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok!
Új ember vagyok a bikemag fórumon. Pár hete találtam rá erre az oldalra és nagyon sok hasznos infót olvastam itt.
Jelenleg csak munkábajáráshoz és városi közlekedésre használok bringát (3 hete szedtem elõ a montimat 5 év kihagyás után). Az SS topicot végigolvasva és 3 hetes városi tapasztalattal én is úgy látom, hogy fölösleges a váltó :)
Szerintetek ez a gép jó alap lenne egy ss építéshez:
http://www.stop-shop....php?cod=704434 ?
Valami régi pugeot 20 rugóért a vaterán. Sajnos egyéb infót nem rakott fel a tulajdonos.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
szerintem azért olvass vissza.

Hollywood Macho

Hollywood Macho

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Hi bocs de nem tudtam 96 oldalt végig olvasni, ezért kérdezek inkább!
na szóval szeretnék single speedet csinálni, mert már teli van a fas*om a váltókkal!
Hogy lehet!
Lehet itthon dolgokat kapni hozzá!
A hátsó agyam shimano 2003 XT hogy lehet egy lánckereket hátra rakni?
én úgy gondoltam hogy valami távtartó aztán egy kicsi tányér és utána még egy távtartó és utána bekell csavarni az agy végére azt kupakot vagy mit!
Elöl nem lesz váltó csak egy 32es tányér!
de sajnos a vázam kona scrap 2003as (13") alumínium és cserélhetõ papucsa van, azaz nem olyan, mint a bmx vagy a régi acél bikeok!
Lehet akkor váltó nélkül vagy kell minden kép ilyen láncmerevítõ a váltó helyére!
ha igen hol lehet és menyiért ilyen merevítõt kapni vagy készíteni!
és az agyhoz ezeket a távtartókat meg stb. hogy lehet meg csinálni vagy venni?
elõre is kösz

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Hi kösz a válaszokat.Én semmiképp sem szeretnék venni láncfeszítõt.Most voltam kint(szakad az esõ)és tekertem úgyhogy nem gáz végülis de ez a rugós láncfeszítõ nem rossz dolog.Kéne vmi rajz a feszítés mechanikájáról és ídesapámmal tudnánk nekem csinálni egyet.A Bike+ hogy néz ki?

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás
Srácok! Most hallottam, hogy a luongoba jövõhéten érkeznek a B+ ss agyak meg láncfeszítõk ;D ja és láttam náluk egy jó pálya vázat ;D

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
hello!
F1 szerintem is a rugós láncfeszítõ a legjobb.Nekem most jön a Surly singleator-om, és asszem az is rugós.az bizztos nem csavarodik el 8)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Nekem van egy olyan Paul papucs...igaz még vázat nem találtam amibe berakhatnám ::) ...kb. 12e Ft-ért hozták házig.... 3hét alatt
Aki beforrasztja a papucsot tuti meg tudja oldani a bowdwnvwzwtõk áthelyezését/leszedését... Máriusz is meg tudja csinálni szépen....

F1, szerintem rugó feszitésüre kéne megoldani a feszítõt.....

Smici

Smici

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Nekem viszont kell!

Nemtudom, hogy a fent említett hegesztõ milyen papucsokkal operál, de azért van, amire a Ricsit is elcserélném:
http://www.paulcomp.com/drop.html
vagy:
http://www.surlybikes.com/parts.html aztán "framebuilding parts".
Ha valaki mást is érdekelnének ezek, közös rendeléssel megoszthatnánk a járulékos költségeket.

Más: a papucscserélõs ember vállalja a váz egyéb átalakítását is? A bowdenvezetõk amputálására, és a felsõcsövön lévõk szimplára cserélésére gondolok.