Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

piksel

piksel

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Exile:
A 34es tányér egy 4szöges trinity hajtómûvön van ami elvileg nem bontható, de én leflexeltettem a nagytányért(42es) a kicsit meg lefúrtam(szegecselve volt 24es).
Egyelõre ez van aztán remélhetõleg lecserélõdik vagy egy truva dh-ra, vagy vmi cr-mo bmx hajtómûre. SS 24"-es gép félig az enyém is--még az elsõ kerék várat magára:)
Ha jól tudom a truva dh 38as tányérral 15e.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Elõször is a kábelkötegelõ az csak a biztonság kedvéért van a lánfeszítõn, mert nem rugós. A racsni egyelõre vmi taiwani kb 1000 HUF volt(eddig semmi gond vele), 16 fogas. (Elöl 34es tányér)
A múgy nagyon finoman fut az agy, és hihetetlenül merev, tárcsafékhez tökéletes-a gyorszáras agyat mindíg csavarta a tárcsafék. Még egy csúszópapucs kellene és minden tökéletes lenne:)

my system
http://mastyle.uw.hu/RascalSShub.htm

Ja, ha nem rugós, akkor hiába szép...
34-es tányér milyen hajtómûvön volt? 34-es, vagy 38-as már nekem is jó lenne, a 32-es csak egy picit "puha". (Nem tudja véletlenül valaki, hogy mennyibe kerül a 38 fogú Truvativ DH hajtómû?)

516 customz:

Mire a semmibõl összehozol egy 24-es SS-t, megõszülsz, mint én... Hacsak nem egyedileg csináltatsz mindent, sok pé'zé'...

516 customz

516 customz

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
csúszópacsker? na ezé jója bmx

piksel

piksel

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Elõször is a kábelkötegelõ az csak a biztonság kedvéért van a lánfeszítõn, mert nem rugós. A racsni egyelõre vmi taiwani kb 1000 HUF volt(eddig semmi gond vele), 16 fogas. (Elöl 34es tányér)
A múgy nagyon finoman fut az agy, és hihetetlenül merev, tárcsafékhez tökéletes-a gyorszáras agyat mindíg csavarta a tárcsafék. Még egy csúszópapucs kellene és minden tökéletes lenne:)

my system

516 customz

516 customz

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
holla piksel!

tényleg szép az az agy, meg amiket írtál róla az is. de jó is? majd számolj be a tapasztalatakról!!! ja és rak6nál fel még képeket róla... én amúgy BMXes vagyok és 1elöre csak barátkozok a "nagykereküekkel", és ha összehaverkodok velük akkor singlespeed lesz és 24", ugyhogy érdekelne a cucc.

20 inch chrome rim rulez!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Ahhoz kéne az órszágútihajtómû is nem:) :chin:

Igen, kéne... Talán már említettem, hogy van egy régi országúti bringám is, amin a nagytányér már erõsen kopott. Tehát a terv a következõ: országúti bringáról hajtómû leszed, SS-re rápróbál. Amennyiben sikerül összehozni a kistányért a racsnival, másik országúti hajtómû megvesz, és vagy egybõl rátesz országúti bringára, vagy nagytányér keresztbecserél, és az újabb hajtómûvet kapja az SS. Régi nagytányérról fogak maradékát leköszörülve átlényegül rock ring-é...

Néztem is ma a másik bicikliboltban (ahol a kerekeket csináltattam), van egy 105-ös hajtómû, csak az a baj, hogy octalinkes. Ami azért jó, mert igazából bírnék egy bordástengelyeset, csakhogy erre kéne tolni a pénzt rendesen... Csak a hajtómû kerül annyiba, amennyiért anno az egész országútit vettem, és akkor még középcsapágy is kell hozzá... (Nomeg egy családba egyféle bordástengelyes megoldás elég, és ISIS már van...) Van ott olcsóbb fajta országúti hajtómû is, ami azért jó, mert négyszögtengelyes, tehát lehet a tengelyhosszal variálni (az Octalink fix), valamint hajlítottak a hajtókarjai, tehát nagyobb valószínûséggel elférnek a monti váz láncvillája mellett. Csak egy a baj vele: a Hollowteches Shitmanó után nem szabad kézbe venni...

Hogy megellõzzem a további elméleti vitát, elõszedtem ma a Konát, megkerestem rajta a 32/16-ot (ez elõbb is eszembe juthatott volna), és mentem vele egy kört. Hát mit mondjak, "redelijk", ahogy a mûvelt vallon mondaná (mûvelt, mert tud hollandul :-))... Egyelõre visszatartottam magam attól, hogy elrohanjak a bicikliboltba, megvegyem azt a leárazott Truvativ CC hajtómûvet (meg hozzá a középcsapágyat, mert ISIS), leszedjem róla a két szélsõ lánckereket, stb... Majd holnapra megálmodom, hogy mi legyen.

Piksel:

Szép! Neked is felteszem a nagy kérdést: milyen hajtómûvet használsz?
Ilyen képet én is készítettem a félkész gép hátsó traktusáról, de lánc nélkül egyelõre nem mutat valami sokat...

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts
piksel! minek az a kábelkötegelõ? És milyen racsni van rajta?:chin:
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts

bepróbálom az országúti hajtómû kistányérját, ...

Ahhoz kéne az órszágútihajtómû is nem:) :chin:

piksel

piksel

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Az agyról néhány info:
Az agytest 7075 Alu teljesen szimmetrikus. 36 küllõlyuk.
A tengely szintén 7075-ös és 20mm átmérõjû!!! A papucsba 10mm-es imbuszcsavarral rögzül.
2db zárt ipari csapágyon csatlakoznak egymáshoz.
Normál bmx racsni megy rá, és tárcsafékhez való.

Egy gyõri haverom hozta nekem 25e pénzbe került.

Ha vkit érdekel komolyabban akkor utánakérdezek.

j.akos

j.akos

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Engem is érdekelne, mert cép!!!
A szex miatt megnõsülni olyan, mint megvenni egy Boeing 747-est az ingyen mogyoróért.

http://szirmariders.uw.hu/
http://szirmariders.atw.hu/

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
Az a hátsóagy honnan van és mennyi péz volt?
Autist Team:)

piksel

piksel

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Üdv mindenkinek!
Nem vagyok egy aktív fórumozó, de minden nap olvasgatom a fórumot. Single speed mánia engem is magával ragadott. Nemrég állt össze a gépem a jelenlegi formájára, volt ez már 21 sebességes is, aztán váltó le, egy fogaskerék+hézagológyûrûk+sufnituning láncfeszítõ, csakhogy a feeling bejön-e és bejött:)
A mostani felállás a mellékelt linken (remélem mûködik):
Ja egyébként streetelésre lett építve, meg boltba+suliba járni:)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

A karácsony elég volt, hogy elolvassam az egész topikot. + összerakjam az "egysebbeséges szerü" bringámat. Egyelôre csak érdeklôdöm az érzés iránt így nem ruháztam be "SS" alkatrészekbe. Abból szórtam össze amit itthon találtam. Egy 9 sebességes LX agy van kihézagolva csô darabokkal. A váz egy '94 Heavy Tools Winner, aminek eltört a papucsa és amikor megjavítattam elôrelátóan Campa papucsokra cseréltettem ki. Igaz elôre nyílik és lejt is egy kicsit, de nincs gond a lánccal. Most 32-16 van fenn. Budán lakom Hüvösvölgytôl még felfelé. Most egy Marzocci XC700-as figyel benne (50 mm). De nem hiszem, hogy sokáig mert ömlik belôle az olaj és állandóan leereszt. (Az se mai darab).

Hajtómû? Hajtómû? HAJTÓMÛ???

(Hja, úgy könnyû, hogy van minden otthon hozzá... Amire én azt hittem, hogy van, az se lett jó... Meg gondolom, akkor van fûtött, és megvilágított helyed, ahol szerelhetsz.)

Ma pótoltam az elb...ott bowdent. Egy új versenyzõ szolgált ki ma a boltban, aki nem tudta, hogy a Jagwire-t dzsanázom, ilyen 100Ft-os gagyibowdent adott. (Ráadásul elõször elsõt, úgyhogy vihettem vissza.) Mindegy, ez is jó lesz, ennek legalább csak "hordója" van, nincs a két végén kétféle rögzítés, amit volt szerencsém összekeverni... (Remélem, akad a családban olyan bringa, aminek a fékkarjába jó lesz a "gomba" vég.)

Megnéztem, a boltban vannak triál hajtómûvek, sajnos azoknak a nagyobb lánctányérja is csak 32-es. Ennél már jobb lenne a leárazott Truvativ CC-hajtómû, csak annak is nagy valószínûséggel a középtányérja jönne be, ami szintén csak 32-es... 32/16 meg azért már nagyon mókuskerék, akkor már inkább tennék rá terepi gumikat, csak akkor a Konával mit csináljak...? Holnap majd bepróbálom az országúti hajtómû kistányérját, ma már nem volt rá idõm, éppen csak befûztem a bowdent (méretre vágtam, lesapkáztam a külsõket, stb), rámsötétedett, rámhûvösödött, már a fékpofákat sem állítottam be...

sztyopa

sztyopa

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
A karácsony elég volt, hogy elolvassam az egész topikot. + összerakjam az "egysebbeséges szerü" bringámat. Egyelôre csak érdeklôdöm az érzés iránt így nem ruháztam be "SS" alkatrészekbe. Abból szórtam össze amit itthon találtam. Egy 9 sebességes LX agy van kihézagolva csô darabokkal. A váz egy '94 Heavy Tools Winner, aminek eltört a papucsa és amikor megjavítattam elôrelátóan Campa papucsokra cseréltettem ki. Igaz elôre nyílik és lejt is egy kicsit, de nincs gond a lánccal. Most 32-16 van fenn. Budán lakom Hüvösvölgytôl még felfelé. Most egy Marzocci XC700-as figyel benne (50 mm). De nem hiszem, hogy sokáig mert ömlik belôle az olaj és állandóan leereszt. (Az se mai darab).

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Á, karácsonykor mindig van valami balhé, már a /@-om kivan vele...

Ma meghozták a láncfeszítõt, fel is szereltem a bringára. Az elb...ott fékbowdent viszont nem tudtam pótolni, nem nyitott ki ma a biciklibo't...
Néztem a Truvativ katalógusban, az a 38 fogú DH hajtómû valszeg jó lenne nekem, de biztos Q... drága...

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts

, véletlenül a "hordós" végét vágtam le...
!

Gratulálok! De remélem a többi részét a bringádnak nagyobb odafigyeléssel szereled majd:)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Köszi szépen mindenkinek a tippeket az áttételt illetõleg. Most már úgyis az lesz ott, ami odafér...
Az én stílusom is inkább pörgetõs amúgy, mint taposós, de azért haladni is kéne... A parasztcsepszont anno felrugdostam a környéken minden aszfaltozott emelkedõre (el is csavarodott a bal hajtókarja :-)), úgyhogy ennek is fel kellett volna tudni menni...

Asszem, mostanában már könnyebb "összehányni" olyasmit, ami váltós, mint ami SS...
Én se sajnálom a jó cuccokat tõle, bár enyhén szólva túlléptem a költségvetést...

Ma - levezetésképp a karácsonyfa-befaragás után - be akartam fûzni a fékeket, és elqrtam az egyik Jagwire-t, véletlenül a "hordós" végét vágtam le... :-((

Na, mindenkinek boldog karácsonyt!

robot

robot

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Hallottatok már a RASCAL Components-rõl?
Láttam egy bicót ilyen ss aggyal és láncfeszítõvel. Nagyon brutálisnak nézett ki! BMX racsnis és a tengelye sem lehet poskóta, mert 10imbusz tartotta a papucsban!!!
Egyértelmûen zúzógépbe valónak látszott.
Ha esetleg tud valaki valamit róla, ill. a rascalról, hogy hol és mennyiért lehetne hozzájutni, az feltétlenül írjon.
Köszi elõre is!
Single speed rulez!

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

Fityisz:

Szép! (Ez se lehetett olcsó...)

nem olcsó...de én is mint azért már egyre többen itt, nem úgy gondoljuk, hogy a SS azért jó, mert olcsón össze lehet hányni valamit ami gurul....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
öcsém 42-16-tal megy az alföldön. ahol egy kisebb domb van, ott jobb a 38-16 vagy ha van, inkább 36-16. és tényleg, a pörgetés nem rossz dolog, kíméli a térded.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.