Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
sztem g*ci drágán adják. meg alapból csak külön rendelésre jön ha jön.

a ss telós váznak mindenképpen a monoblokk körül kell lennie a forgáspontnak. mint pl a cove g-spot. de annak meg nem állítható a papucstávolsága. sztem az A elég egyedülálló váz.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
õõ létezik olyan össztelós váz ami singlespeed-esíthetõ?

a Kona A-n kívül

illetve hogyér' adnak egy kona A-t?
Autist Team:)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
elvileg már másfél hónapja vannak ;)

na majd akkor ráuszítom a helyi boltot )

köszi )

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

bikepositive tárcsátlan singlespeed agyról nincs valakinek híre?
lassan nyár lesz... :(
thx!

Elvileg már vannak. Kivi holnap megy a nagykerbe, és hoz számomra 1 darabot, így véget érni látszik a sufnituningos agy korszak. :) :e

Érdeklõdj még Luongonál, vagy Városmajor u. 32. (a bolt neve nem ugrik be), esetleg HajtásPajtás.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
bikepositive tárcsátlan singlespeed agyról nincs valakinek híre?
lassan nyár lesz... :(

esetleg infó valami más agyról amit lehet kapni?
állítólag vannak vmi novatech ss agyak is, de errõl semmi infot nem találtam...
thx!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Gondoltam, ez tecceni fog mindenkinek: http://www.fixedgear...004/g/golla.htm

Angolul nem tudóknak: valaki ellopta a srác fixijét, de hamar meglett: 1 sarokkal lejjebb a földön, elgörbült kormánnyal, véresen:-)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Most egyébként beindult egy fixiproject: szereztem egy mentes agyú hátsókereket a bringához, meg akarom csinálni fixire. Már kipróbáltam, a jelenlegi jócskán megnyúlt láncom pont jó hosszúságú a kívánt 44/16hoz, új lánccal alighanem 44/15 kellene. Az a koncepció, hogy azzal fogok járni, de ha hegyet akarok mászni, visszarakom a mostani kerekemet meg a jobbos fékváltókart váltóstul-fékestül, meg lesz külön lánc is a kettõhöz. Elvileg 15 perc alatt át tudom majd szerelni. (Az elsõ váltó meg a tripla hajtókar fennmarad). Így olcsón ki tudom próbálni a fixizést, és ha bejön, megépítem nyáron a tökéletes városi bringát oútiból;-).

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Azóta kiderült, hogy az a szép kis B+ 44 fogas hajtókar 170 milis, úgyhogy van remény. Azé' izgulok ezen, mert estem már egy qrva nagyot a Polarisommal a leérõ pedál miatt (úttesten!). Városi gép, úgyhogy nincs benne teló, és így piszok nagy a csapágyesése, meg ugye az 1,3as külsõ is leülteti... Már SPDm van, az kevésbé ér le, de figyelni kell kanyarokban.

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 posts
a legolcsóbb B+ flipflop agy jó 110 és 135mm között bármilyen vázba, bár ez mondjuk a láncfeszítõ problémát nem oldja meg, ami sokkal nagyobb...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Hali!

Most gondolkodom egy városi egysebességes rakéta építésén. Mindenképen könnyûnek, gyorsnak kéne lennie, nagyobbacska áttétellel, és ha megszeretem, fixi hajtással, esetleg fixi/racsni forgatós hátsóval. Szóval kéne egy országúti váz, de soha nem volt se oútim se 1*1esem. Könnyû, újabb ejtett felsõcsövû szép váz kéne. A Merida Road v. road Lite Alu (a 880, 901, 903... vázai) jó lenne? Fel lehet rá rakni sárvédõt amit nem rúgok le kanyarban? Vagy hosszabb/hajlított villa kéne? Hol tudom megnézni pl. a villasarukat rajta és mennyi vízszintes játéktér kell h megfeszítse a láncot (-és fél láncszemmel? milyen láncba passzol a fél láncsszem?) Leérne kanyarban a B+ SS hajtókar? Mér' épít mindenki acélvázas SSt? Ugye csak spórolásból/az ócckúl érzésért és nincs az aluval baj? Lehet, hogy sokat kérdezek?

Leérne a hajtókar? A francba, nem építek SS-t, a montin nem ér le, ha kanyarodok. :)
A viccet félretéve: általában anyagi megfontolásból szoktak acélvázas egysebességest építeni. Az alu outi vázzal csak két baj van: alumínium, és 130mm széles agy megy bele, míg a monti 135mm. Nem szerencsés belefeszíteni, marad a 110-es pályaagy, vagy irtó drágán külhonból egy megfelelõ darab beszerzése. További hátrány, hogy a papucs függõleges, így mindenképpen fel kell szerelned láncfeszítõt.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
bikepositive-on kívül van valami más ami kapható és ss és hátsóagy és iparis és 10ezer alatt van?

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Köszi!Még arra lennék kíváncsi,hogy milyen szerkezet akadályozza meg az agy elfordulását?

BCI:Ez az arra való(ha jól sejtem)hogy a nem csúszópapucsos vázakban is meg lehet feszíteni a láncot(az aggyal)
NO OFF,USE SEARCH

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Lehet hülyén hangzik de én még nem láttam ilyet ez mire jó?

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Feltöltött kép

White Industries

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Hello!

Valaki tudna nekem linkelni egy képet excenteres egysbességes hátsó agyról?Azt tudom hogy létezik ilyen csak azt nem hogy melyik cég csinálja.
NO OFF,USE SEARCH

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Hali!

Most gondolkodom egy városi egysebességes rakéta építésén. Mindenképen könnyûnek, gyorsnak kéne lennie, nagyobbacska áttétellel, és ha megszeretem, fixi hajtással, esetleg fixi/racsni forgatós hátsóval. Szóval kéne egy országúti váz, de soha nem volt se oútim se 1*1esem. Könnyû, újabb ejtett felsõcsövû szép váz kéne. A Merida Road v. road Lite Alu (a 880, 901, 903... vázai) jó lenne? Fel lehet rá rakni sárvédõt amit nem rúgok le kanyarban? Vagy hosszabb/hajlított villa kéne? Hol tudom megnézni pl. a villasarukat rajta és mennyi vízszintes játéktér kell h megfeszítse a láncot (-és fél láncszemmel? milyen láncba passzol a fél láncsszem?) Leérne kanyarban a B+ SS hajtókar? Mér' épít mindenki acélvázas SSt? Ugye csak spórolásból/az ócckúl érzésért és nincs az aluval baj? Lehet, hogy sokat kérdezek?

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
yoh neki kell rugaszkodni de aztán megy:)
szerintem a Tabánban a várba stb. még épp fel lehet vele mászni.
legalábbis nekem megy.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

sz_peter

sz_peter

vendég

• fórumtag
  • 24 posts

Péter, ey!!! miért nem kérdezel engem ?:) yo a B+ agy a bicayodba. ez biztos. márha a ~2800FT-osról beszélsz(gondolom arról)
DE olcsóbban és ugyanugy szebben kiyössz ha nem épitesz uy kereket hanem a menetes hátsoagyadra egy szabadonfutos fogaskereket (bocsi mayd a tudorok kiyavityák mi is a neve) raksz.én most szeltettem át egy 16-os ra.
igy most 52/16 az élet.
és csak 700FT volt a 16os hátra...valami réz kínai de yo nagyon.

képeket rakok nemsoká.

Köszi Robi, nemtom még melyik megoldás lesz...
Nem brutál az 52/16? Én valami dzsentrisebb áttételre gondoltam, hogy legalább a tabánig fel bírjak hajtani :)

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
az az 50*14 nekem kicsit combosnak tûnik. pláne montira. nem túl szerencsés ha túl feszes a lánc mert hamar szétkopik a meghajtás és ebbõl adódóan egy csomó energiád elveszik azzal hogy reszeled a fogakat meg a láncgörgõt. minek van láncfeszítõ ha nem használod. adj hozzá még szemet és építsd fel a feszítõt vagy reszelj ki a vázból vagy az agy tengelyébõl ha mindenképpen ragaszkodsz ehhez az eszement áttételhez.

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Sziasztok!
Tegnap délelõtt gondoltam egyet és átszereltem a montimat városi SS-re.
Olyan problémám van hogy nagyon feszül a lánc de sajnos csak így jöttek ki a szemek és recseg-ropog az egész, a láncfeszítõre nincs is szükség. A rendszer paraméterei 50-es tányér elöl, 14-es hátul, lánc Sram PC-1, láncfeszítõ Point Racing. Nem fog elszakadni a lánc vagy össze kopik a rendszer?