Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Feltöltött kép

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Kicsit feledésbe merült ugyan, de amitõl az élet teljes: singlespeed offroad & sör!!!

Feltöltött kép

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

És honnan szereztél 13T fogaskereket? Ha fixi fogaskerék, akkor persze. Minden agynak egyforma a (fogaskerék) menete.

Nincs, csak kérdezem, felmegy-e. Az agy menetére rámegy a többfokozatú racsni, amin a legkisebb a 14T.
Ha nem értelmetlenül drága az átalakítás, megcsinálom kétsebességesre a Cygnust. 3:1 fix, 2:1 racsnis áttétel.

OFF
Robi, a váz, amit hirdetsz, milyen kerékkel mûködik?

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Lófarkas
Amugy ma láttam a géped a ez Elte Btk-nál. Csak nem odayársz?
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts

Pajti bá nem tudja azt feléleszteni? Legföljebb 1 csõ csere.
Mikor vázat kerestem, felhívtam Pais Pétert, a repülõverseny örökös magyar bajnokát (egy ismerõsöm cimborája), hogy nem tud-e egy eladó vázat... Nem. Ha õ nem tud, akkor nemigen van... De fogaskerék, hajtókar kell hogy legyen.

Basszus!! Pont most próbálok a Pais Pétertõl szerezni! Pedig hangsúlyoztam hogy kifeyezetten páyán versenyeznék vele és nem az utcán vágnám halálra.:(
bár még amelyik boltban haver és megkérdezik nem yárt bent..szal...

nem tudom hog yfel lehet e eleszteni..de ha más nincs megprobálom.
az a aby hogy a repedes a középrészházban van az egeszet ki kellene cserelni+plussz a csuszopapucsok is eldeformálodtak , azokat is :((
de lehet megprobálom. bár alapvetõen leg. 30 éves a váz de inkább talán még több is. és "ökörködni" yo lenne de egy komoyabb állóraytos 4000m-t eredményesen nem lehetne vele csinálni.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Pajti bá nem tudja azt feléleszteni? Legföljebb 1 csõ csere.
Mikor vázat kerestem, felhívtam Pais Pétert, a repülõverseny örökös magyar bajnokát (egy ismerõsöm cimborája), hogy nem tud-e egy eladó vázat... Nem. Ha õ nem tud, akkor nemigen van... De fogaskerék, hajtókar kell hogy legyen.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Hát. Az a zárógyûrû igen. :( látszik ogy õk gyártották..amugy abba házilag simán lehet vágni még egy körmöt. De az a 16os meg gaygi nagyon..szar a megmunkálása és észrevettem hogy van benn 2 repedés a menetnél..szóval fék nélkül soha.

Pályalkatrészeket én ugy veszem észre már nem lehet kicsaklizni az egyesületektõl. ami nem kellett attol már megszabadultak es elvittek a futárok.
Én a KSI-tõl probált valamait de semmi..pedig ismerõs KSIs által kerdeztem.
hm...
meg amugy lehet kapni pályadolgot rendelésre MIche megfizethetõ árban van és a Városmajorban tudnak hozni, de szerintem máshol is.
Vázat meg..na azt normálisat..nehez..
és én nem vennék az utcán széthaytott fixit.
amugy nekem van eg y iyen repedt páyavázam amit egy CCBs futár ölt meg.

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

TOZ: Teljesen eurokonform kinézetû ez a váz. Ha a hátsó papucs vízszintes, és nem fogod eldobálni az összes alkatrészt (Pl használhatók a kerekek mag a hajtókar), akkor teljesen tuti. Mondjuk az apróban sztem lényegesen könnyebb, igényesebb vázakat lehet találni olcsón (na 9 ropinál azért drágábban), de ha tetszik...

Hasraütésszerûen, mert nincs idõm keresni: ez egy peugeot 30 alatt, sztem reynolds csövekbõl. Ezer ilyen van, akár 20 alatt is: http://bikemag.hu/ap...hp?siteid=55058

Elege rookie vagyok a bringaepitosdiben (a technikai erzekem a villanykorte szakszeru kicsereleseig terjed) ...
Szoval kiserletezni, magamat idegesiteni 8000 HUF is boven eleg.
(Elvileg jo karban levo, keveset hasznalt darab... egy bajom van, hogy aukcios darab ... igy nem tudom megnezni csak kepen)
De lehet, hogy belevagok, mit veszithetek?!

Remenyem szerint racsnicserevel es centiroztatassal meguszom a dolgot...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
És honnan szereztél 13T fogaskereket? Ha fixi fogaskerék, akkor persze. Minden agynak egyforma a (fogaskerék) menete.

Az a pár pályabringás, aki Mo-on van, mindent külföldrõl hoz(ott) be. Régebbi használt cuccokat viszonylag olcsón ki tudsz csavarni a kezükbõl. Yvorl tudja, mikor vannak a Millin. A futárok is így szereztek pályavázakat: az egyesületek "leselejtezett" vázait hajtják. A Laklóth-Matúz párosnak is van pár cucca, de csak az ultramájer kategóriából. Pl. Campa C Record agypár érintetlenül, dobozában. 60 Mátyásért a tiéd:D. Ezen kívül eBay.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Hi!

Lánckerék téma: B+ SS agyra fel tudok tenni egy 13 T menetes lánckereket, fixi hajtáshoz?

gkulcsar

gkulcsar

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

Minden alkatrész elvileg pályabicósoktól is beszerezhetõ használtan v újonnan, ha van ismerõs.

Hát ez nagyszerû, de õk vajon honnan szerzik be? Nagykerben lehet kapni? Vagy rendeljek 30 font + postaköltségért külföldrõl? Annyira azért nem keresek jól... :-)

gkulcsar

gkulcsar

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

Zöld pont k.üzletben van KMC lánc 1 sebesseges csudaszép, erõs kinézete van. és nem csak BMX hanem sima 1 seb is van .Aszem 1800FT

most vettem fix 16os fogaskereket a hajtiban..de valami rém gagyi..:(

Ahámm, akkor te nyúltad le elõlem! :-) Mire odaértem, már nem volt csak 15-ös meg 19-es.
Zárógyûrûjük is csak olyan volt, amin egy darab kis rece van, azt meg max. vésõ-kalapáccsal lehet meghúzni...
Ma a Luongoba nézek be, de nehogy megint elkapkodjátok a jó dolgokat! :-))

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
TOZ: Teljesen eurokonform kinézetû ez a váz. Ha a hátsó papucs vízszintes, és nem fogod eldobálni az összes alkatrészt (Pl használhatók a kerekek mag a hajtókar), akkor teljesen tuti. Mondjuk az apróban sztem lényegesen könnyebb, igényesebb vázakat lehet találni olcsón (na 9 ropinál azért drágábban), de ha tetszik...

Hasraütésszerûen, mert nincs idõm keresni: ez egy peugeot 30 alatt, sztem reynolds csövekbõl. Ezer ilyen van, akár 20 alatt is: http://bikemag.hu/ap...hp?siteid=55058

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Zöld pont k.üzletben van KMC lánc 1 sebesseges csudaszép, erõs kinézete van. és nem csak BMX hanem sima 1 seb is van .Aszem 1800FT

most vettem fix 16os fogaskereket a hajtiban..de valami rém gagyi..:(

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Most, hogy készülget a téli montim, aktuálissá vált pár alkatrész beszerzése. Ha valakinek van:
SRAM PC-1-es lánca (állítólag hónapok óta nem lehet kapni),
fix menetes fogaskereke 14-21-ig bármilyen méretben (elsõsorban 16-17-es érdekelne),
menetes szorítógyûrûje
az szóljon, mert vevõ vagyok ezekre a cuccokra! :-)

Majd benézek a pajtásokhoz is, de PC-1-et õk sem tudtak adni a múltkor. Az 500 Ft-os noname meg a 900 Ft-os cseh szuperláncok zörögnek, mint a veszett fene. A fixizésnek meg nem az lenne a lényege, hogy csend van? :-)))

Óbazmeg, most akarok PC-1et venni. Rendesen megnyúlt. Namind1, BMX lánc az van dögivel.

Balmenetes kontraanya kell pályaagyra? Nem egyszerû. Luongo, HajtiPajti, vagy Városmajor-Csaba sarok (nekem is csak mondták, h ott van pályaagy). Ha jobbmenetes kell egy sima menetes agyra(jelzem, ennek nincs sok értelme), akkor kedvenc boltodból középcsapágy-zárógyûrû.

Fix fogaskerék ugyanezen boltokban, de végszükség esetén egy 15 fogút tudok adni én is. (Luongó-származék, igen gagyi anyagból, de inkább megtartanám). 14es jár a B+ agyakhoz, biztos sok elfekvõ van.

Minden alkatrész elvileg pályabicósoktól is beszerezhetõ használtan v újonnan, ha van ismerõs.

gkulcsar

gkulcsar

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
Most, hogy készülget a téli montim, aktuálissá vált pár alkatrész beszerzése. Ha valakinek van:
SRAM PC-1-es lánca (állítólag hónapok óta nem lehet kapni),
fix menetes fogaskereke 14-21-ig bármilyen méretben (elsõsorban 16-17-es érdekelne),
menetes szorítógyûrûje
az szóljon, mert vevõ vagyok ezekre a cuccokra! :-)

Majd benézek a pajtásokhoz is, de PC-1-et õk sem tudtak adni a múltkor. Az 500 Ft-os noname meg a 900 Ft-os cseh szuperláncok zörögnek, mint a veszett fene. A fixizésnek meg nem az lenne a lényege, hogy csend van? :-)))

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

Kösssz az elismerést. A netre felrakott képek óta sok változás volt, de nincs fényképezõ, hogy frissíthessek:( Az erõmûnél lakom, minden nap arra járok... Legközelebb köszönj oda (feltéve hogy utolérsz;))

Favoritot ne ismerem, csak a nevet. Ciki, mi? Nincs valakinek Favorit fotója? Váltós volt, ugye? Gondolom valami 2,5-3 kilós szénacél váz lehet. Tanknak biztos jó, ha tetszik a kinézete és nem akarsz hegyet mászni.

Feltöltött kép

siman lenyomtalak, sot alva hagytalak...
(szembejottel - muhahahaha)
kb. a gyogyszergyarnal talalkoztunk

A suly nem izgat, most egy tizeszerszazkilos Landridert nyustolok, annal ez biztos konnyebb lesz...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Kösssz az elismerést. A netre felrakott képek óta sok változás volt, de nincs fényképezõ, hogy frissíthessek:( Az erõmûnél lakom, minden nap arra járok... Legközelebb köszönj oda (feltéve hogy utolérsz;))

Favoritot ne ismerem, csak a nevet. Ciki, mi? Nincs valakinek Favorit fotója? Váltós volt, ugye? Gondolom valami 2,5-3 kilós szénacél váz lehet. Tanknak biztos jó, ha tetszik a kinézete és nem akarsz hegyet mászni.

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Tegnap lattam menetkozben az Ujpesti Eromunel.
CSODASZEP
GRATULA

(vicces volt, olvasgatlak benneteket 2-3 hete, tanulok, okulok az SS temaban, erre tegnap ki jon szembe... csak keson eszmeltem... kb. a vasuti sinek elott a kesdobalos kocsmanal...)

8000ert egy tipptopp favorit SS alapnak megéri?!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Hát ez az. Mindenhova csak olyan ember kell, aki végignyomja a telet is, mert akkor van sok meló, ráadásul sorban betegszenek le a futik. Iskolaszünet meg nekem is csak nyáron van, és nem akartam átb@szni senkit, hogy "persze, hosszú távra" aztán szeptemberre eltûnök...