Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
TOZ: azért lesz némi legózás az agy távtartóival, hogy elmásszon jobbra az agy a vázban, és (közel) egyenes legyen a láncvonal, azaz egy vonalban legyen a hajtókar tányérja a fogaskerékkel. Az agy, a racsni és a hajtókar méretei is bekavarnak, meg ugye nem mindegy, hogy melyik tányért használod a hajtókaron. Aszfalton, ha nem mászol hegyet, javallott a külsõ, nagy tányér(48as?), ami egy 16-18-20 körüli racsnival jó haladós áttételt ad. Ahhoz viszont jócskán át kell pakolni az agyat, amibõl meg küllõcsere is következhet, vagy egy monoblokk-csere, hogy ne kelljen annyira áttávtartózni az agyat... Minden csak akkor derül ki, mikor nekiállsz. A papucs a legfontosabb, a többi megoldható.

A 6 fontos fogaskerék hol van? A http://www.hubjub.co.uk/ sajna mindenbõl csak a legjobbat árulja, úgyhogy csak ultradrága Phil és EAI cuccok vannak...

Szume: az egy régebbi montiváznak néz ki a féktüske és a hatalmas kerék/sárférõhely alapján. A tüskétõl lehetne ciklokrossz, de ilyen lapos nyeregcsõvel és ilyen szétrakott láncvillákkal aligha. Szép hosszú papucs, jó lenne ss-re.
A B+ csinál hozzá fasza agyat: kétoldalt menet racsninak, ipari csapi és überfasza rögzítés imbuszcsavarral és recézett alátéttel. Az alátét nem forog a csavarral, mint egy szar hagyományos kerékanya, úgyhogy nem eszi meg a papucsot, és nem csúszik el, az fix. 6 ropi a Hugóban.

Tiszta regényíró lettem, bazz:(

ascaris

ascaris

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Nagyon gondolkodom, hogy epitek egy SS montit. Egyelore nem szeretnek tul sokat rakolteni(eleg sokban van a valtosom most).Arra gondoltam, hogy egy acel montivazat athegesztetnek es arra epitenek egy gepet. Milyen vazat ajanlanatok?

Hi! Én United Barcelona vázra építettem ss montit. A viszonylag hosszú vízszintes papucs miatt nem kell láncfeszítõ. Csak a váz használt, a többi része zsír új, de a legolcsóbb minõség (B+, Zoggie, racsni 250HUF!!! indiai, stb.). Így kijött 50e alatt. Persze ennyibe csak aszfaltgumi fért, de arra is szántam. Acél merevvillával nem is merném szétzúzni. 44/18 (Pécs). K#a jó vele emelkedõs utat mászni.

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
SzuMe: Azért ez kemény.

"Korszerûnek" tûnik a geometria...vagy csak nagyon durva a persepktiva?

gkulcsar

gkulcsar

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

Szerintem a 13-as fogasról akkor gondolkodj, ha már a kezedben van, vagy belefér a költségvetésbe, hogy külföldrõl rendelj (bár ilyet még ott sem nagyon kapni, a legkisebb általában 14-es. Nem véletlenül egyébként: minél kevesebb a fog, annál nagyobb igénybevételnek van kitéve az egész rendszer -> hamar kopik, törik, szakad.). Addig csak ábrándozás az egész.

Nah, az ábrándozás részt fenntartom, viszont most láttam 13-as fogast 6 fontért plusz postaköltség. Az nem is olyan drága, és talán még vámot sem kell rá fizetni. 5 pénzbõl kijönne szerintem.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Ez a gep vajon monti? http://bikemag.hu/ap...hp?siteid=55280
Probaltam yvorl-nak mailt irni, de be van telve a postafiokja.

Merida CX500

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Nagyon gondolkodom, hogy epitek egy SS montit. Egyelore nem szeretnek tul sokat rakolteni

az áthegesztés tényleg szebb, de drágább mint a feszítõ.. ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts

Mér' akarod áthegeszteni? Ha csak SSt akarsz, akkor egy láncfeszítõvel használhatod a függõleges papucsot is simán. Tehát bármilyen váz jó neked.

Azert sokkal szebb, ha nincs ott az a feszito...

Merida CX500

gkulcsar

gkulcsar

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

Mondhatom, hogy a szinglik ismé hûek voltak önmagukhoz? :)

A vega szalonna (húsmentes) meg egyenesen istenkirály!

LóFarkas,
135mm-es kerékagyam van, mindkét felére tehetõ fix, és racsnis hajtás is.

A 32-16, és 39-13 kb. ugyanolyan tengelytávot ad azonos lánchossznál, a maradékot meg elintézi a ferde papucs. A hajtómûvel is kicsit babrálni kell majd. Ha 10-bõl kijön, akkor belevágok. Tuti téli bicaj lenne, igazi mindenes.

Szerintem a 13-as fogasról akkor gondolkodj, ha már a kezedben van, vagy belefér a költségvetésbe, hogy külföldrõl rendelj (bár ilyet még ott sem nagyon kapni, a legkisebb általában 14-es. Nem véletlenül egyébként: minél kevesebb a fog, annál nagyobb igénybevételnek van kitéve az egész rendszer -> hamar kopik, törik, szakad.). Addig csak ábrándozás az egész.
Tegnap a Luongoban hál'istennek tudtak adni egy 16-os kereket, így a 33/16 már vállalható. De õk is ki voltak fogyva teljesen, panaszkodtak, hogy a nagykerek kiürültek, majd tavasszal lesz megint készlet (merthogy kis ország vagyunk, gondolom, az a pár tucat õrült aki télen is teker nem jelent kereskedelmi mennyiséget).
Viszont a PC1-et elfelejtettem megkérdezni, mert siettem. Bár... utólag is borítékolnám a választ... :-(

gkulcsar

gkulcsar

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

Nagyon gondolkodom, hogy epitek egy SS montit. Egyelore nem szeretnek tul sokat rakolteni(eleg sokban van a valtosom most).Arra gondoltam, hogy egy acel montivazat athegesztetnek es arra epitenek egy gepet. Milyen vazat ajanlanatok?

Mér' akarod áthegeszteni? Ha csak SSt akarsz, akkor egy láncfeszítõvel használhatod a függõleges papucsot is simán. Tehát bármilyen váz jó neked.

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Tegyuk fel, hogy megvan a Favorit
es szerencsem is van, mert eleg "hosszu a papucs", akkor
regi racsni le, bmx racsni fel, lancfeszito levesz, masik (rovidebb) lanc, centirozastatas, esetleg elore egy masik hajtomu (ez feltelenul kell?) es kesz vagyok????

ez igy tul egyszerunek tunik

ajajajaj

nem akarok en nagyot buveszkedni (nem is ertek ugye hozza), egyszeruen kellene egy gep, amit nem fosok kikotni a kocsma ele...

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts

Merida CX500

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Henger?

Nos? mi lessz a téli bringá/k/val?
Lófarkasnak irtad ezt?
Én is szivesen mennék cyclecross, de max ha a monti vázam meglessz montival. tuti nem tudok összdobni pénz hiány miatt cyclecrosst:(
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Mondhatom, hogy a szinglik ismé hûek voltak önmagukhoz? :)

A vega szalonna (húsmentes) meg egyenesen istenkirály!

LóFarkas,
135mm-es kerékagyam van, mindkét felére tehetõ fix, és racsnis hajtás is.

A 32-16, és 39-13 kb. ugyanolyan tengelytávot ad azonos lánchossznál, a maradékot meg elintézi a ferde papucs. A hajtómûvel is kicsit babrálni kell majd. Ha 10-bõl kijön, akkor belevágok. Tuti téli bicaj lenne, igazi mindenes.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Naaaaaagggyyon laza :D
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
Feltöltött kép

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

Kicsit feledésbe merült ugyan, de amitõl az élet teljes: singlespeed offroad & sör!!!

erröl a kiruccanásról hozzám is eljutott pár kép :afro:

Feltöltött kép

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Henger.

alapvetõen monti de nagyon régi és ezért hátul 130mm es távolság
és 465!! mm a láncvillahossz. a a mostani montiét ugye tudod hogy 425mm.
Szóval bõven szereti az o.uti kereket.
Ami kis gáza a váznak hogy ugye kicsit nehéz o.utihoz kpest és a cantifék szemek nem ott vannak ahol a cyclecross váznál, de ha erdekel áttudom rakatni õket, és még árban is valahogy megegyezhetünk igy is.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Húbazmeg, ez a szalonna megfeküdné a gyomrom... De az a dagonya is.

Yvorl: ennyire rákattantál a pályabicózásra? Egyszer én is kipróbálnám... csak lassú vagyok. Pais kb. azt mondta, hogy kár is lenne utcán elbaszni egy pályavázat, úgyhogy neked van remény. A sérült vázzal sztem nem érdemes foglalkozni... kcs-házcsere gáz. Igen, ELTÉs vagyok, angol-spanyol szakok utolsó évében.
Henger: Milyen átalakítás? Nem jó egy B+ "flipflop" kétoldalas agy, amilyet nekem eladtál? Agy 2500, jár hozzá 14es fagaskerék, másik oldalra BMX racsni, 15-20 között könnyen beszerezhetõ. Tengelycsere 600, kitávtartózod és fordítasz, ha eleged van a fixbõl. De különbözõ áttételekhez láncbuzerálás vagy piszok hosszú papucs kell. Egyébként meg legföljebb egy tárcsás agyra lehet felcsavarozni fix fogaskereket, a másik oldalon meg marad a szabadonfutó.

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
...és hát a hosszú nap végén a singlespeeder is megéhezik, tábortûz mellett várja õt a PowerBazant és a jó kis csemegeszalonna...

Na jó kontraanyavadászatot mindenkinek! Good night!

Feltöltött kép

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Feltöltött kép