Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
bagira: nem, én vér szerint is minimal vagyok, közöm nincs semmilyen lorihoz :)
lánclazulás: de ez olyan, hogy meghúzom, mint állat, és akkor pár km után egy kicsit meglazul. de nem annyira, hogy leessen, csak már érezhetõen nem annyira feszes.
a gyorsszárról meg annyit, hogy én sem szeretem, de most sajnos ez van. félek is otthagyni bárhol a gépet. olyan megoldást szeretnék, hogy memetet vágni a gyorszáras tengely üreges belsejébe, és beletekerni imbuszfejû csavarokat. ez tök jó, mert csak egy imbusz kell ahhoz ,hogy kilazítsd, meg a 30mp-ed is megmarad, mármint lopás szempontjából :)
de amúgy egyszer azt írták a bikemagban, hogy a gyorszárral sokkal erõsebben meg lehet húzni a tengelyt, mint a hagyományos csavaros megoldással. nemtom.

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Csao.

Az a lanc nem kellene, hogy lazuljon, szerinted nem a kopas miatt tunik ugy, hogy kilazul? Mert altalaban az szokott lenni az ok.
minimal: Te ugye nem valami Lori vagy?
Ja, amugy meg erdemesebb szerintem nem gyorszarat hasznalni tobb okbol is. Elso ok, hogy kb 100 g-mal konnyebb egy barmilyen csavaros megoldas, mint egy atlagos gyorszaras, aztan nem, 10, hanem mondjuk 30 sec kell, hogy kilopjak a kereket. Meg lehet, hogy a gyorszar is erosen tartja a kereket, a montimon nekem is az van, de mikor meghuzom a villaskulccsal, akkor azert valahogy ugy erzem, sokkal jobb kotest biztosit. De ez csak erzes.

Na hello.
Bagira

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Na valami ilyentõl tartottam én is.......... :)

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
hát, kedden csak összejött egy olyan, hogy a naphegy-térre kellett mennem... de feltekertem, olyan kábé 30/perc-es csapásszámmal. ha nincs a klipsz, és nem tudom húzni is, akkor tuti lefordulok róla. ;D

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
persze én sem szeretem tolni ;D úgyhogy majd jól beszerzek egy 14-es fogaskereket hátra.tök jó áttétel a 42-14. legalábbis nekem.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Látod ez a külömbség kettönk között, én nem szeretem tolni  ;), de amúgy tényleg néha nagyon tud pörögni a lábam, ezért is gondolkodom a 46os tányéron.......

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
tcs: szerintem nem sok elõnye van, ha váltós meghajtást használsz pályapapuccsal. talán a kiejtõpapucs stabilabban tartja a tengelyt. pl. nekem mindig megereszkedik a lánc a fixivel. hiába tépem meg a gyorszárat, elhúzza egy kicsit. ez van. ezen a vázon valszeg azért van ilyen pályapapucs, hogy tudj rá egysebességes ugratógépet építeni, ahogy a bikemagban is tették.

fityisz: 44-16??? azt pörgetni kell rendesen!

én tegnap dobtam össze megint egy fix meghajtást magamnak, és mivel csak 13-as fogaskerék volt otthon, ezért 42-13-al ;D kicsit taposós, de síkon nagyon lehet vele menni! ;D naphegy-térre meg majd feltolom :)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Üdv mindenkinek!

Lehet hogy nem épp az SS témához tartozik de lenne egy kérdésem:
Ha vízszintes papuccsal készült vázat használsz hagyományos (váltós) rendszerben az mennyivel jelent elõnyt/hátrányt a függõleges papuccsal készült vázakkal szemben?
Azért vetõdött ez fel bennem mert láttam egy igen szép kidollgozású dual vázat amin vízszintes papucs és váltófül volt, és felvetõdött bennem hogy miért pont így tervezte meg a gyártó.
itt a címe: http://www.namaikicy.../Framesetj.html
üdv Tcs

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Most 44-16, de most gondolkozom egy cseppnyi változtatáson 46-16 ra........

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
milyen áttételed (on-) one? ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Városi bringának, meg járok vele túrázni is néha.............Visegrádot könnyedén beadom vele, viszont dobogókõ már kicsit húzósabb

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
hát., eléggé ott van az a váz, elfogadnám ;D mire fogod használni?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Tömören, röviden: De.
kicsit hosszabban: igen, azt láthattad, pont akkor állt össze

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
figyu mán, nem a te új gépedet láttam lent a luongo-ban hétvégén? ilyen kékszínû váz, meg fekete kerekek...

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Ki halt, ki nem halt........
amúgymeg megjegyzem megvan az új szingül szpidem. On One Il Pompino......... hogyez mennyire jó

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
nna, mi van, emberek? minden singlespeeder kihalt? pedig mekkora pörgés volt itt régen... ;D

Skeletron

Skeletron

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
tberetalan!

Pesten nem találtam olyan boltot ahonnan ne hajtottak volna el ez ügyben. Egyedül a HajtásPajtás boltban löktek elém egy ládát mindenféle kacattal és fogaskerékkel, hogy szedjek amennyit akarok :). Szerintem kezd ott a keresést.

Scottos_Misi

Scottos_Misi

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 hozzászólás
Hi!

A (számomra) tökéletes egysebességes:

http://www.cannondal...es/1fghs_03.jpg

Nyálcsorgatónak mindenképpen beválna.

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Hát ebbe teljesen igazad van de szerintem annyira nemvészes nem lényeg az annyira..

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Nya, visszakanyarodnék a bájkpozitív ss agyakhoz, tegnap sikerült kézbe vennem az ujságot, és megnézegetni öket, szerintem korrektek, de egy szépséghibájuk van, az a nyamvadt BájkPozitív felirat, az annyira bóvli, hogy kissebb falvakban a céllövöldében lövöldöznek ilyenre bucsú idején.............persze nem lehet minden tökéletes.