Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
érdemes ! jó hosszú a papucsa és elég olcsóból megúszhatod a ss-é alakítást ! csak egy single fog kell hozzá meg egy lánc azt kész is ;)

elég sok van belõle szóval nem néznének meg vele az utcán, hogy hu de retro az bizt !

nehablo

nehablo

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
kérdes: favorit, 3seb. 5 rugó. érdemes megvenni és ss-t csinálni belõle? vagy retro kategória és úgy hagyni, ahogy van, vagy kár bele a lé?

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás

Nem 700x18-as gumi van rajta? Az enyémen 700x23-as.
Az elsõ villával több gondom lesz, mert szélességben is elég kicsi. Nézd meg az ss1 képet.

23-as van nekem is és pont nem ér bele de még a villám is ugyan olyan csak nem festve van ;)

én is 42-16 al megyek fixel és sprintnél ment már az 50 is szóval elég ez !

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
sz.tem ne cseréld az áttételt. ez elég yo. (bár van srác a ki 42-14-et!!! használ ide de sz.tem amugyse normál?!! ::) ;D) 52es meg sz.tem felesleges( minek akkora tányér?)öszképileg is rontana....
bár én 42-18al meg sayna(kényszeritõ körülmények miatt)...yo pörgõs a lábam ;D, de nemsoká má átrakom 42-16ra én is.

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
capiane:
szép szép, és teccik nagyon nekem is. ;)
Bár semmi bayom a Malival de én biztos valami "exkluzív" vázat (de minenképp szép acélt)szereztem volna fixi építéshez.
de nem rossz.
ex barátnõm tesojának is egy ilyen váza (u.ez a szín is) van...(az exnek meg szintén csak zöldben..)

caprinae

caprinae

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Azon gondolkozom, hogy a 16-42 es áttéltelt 18-52-re cseréljem, vagy ne? Az utazó tempóm sík úton 30 km/h kb. 92-es pedálford. mellett. Néha egy sprintnél (akkor is elérem a lámpát :P) felnyomom 40-44km/h-ra, de szétesik a lábam. :) 18-52-vel milyen dombra mászni? Sokkal húzósabb lenne, mint most?

caprinae

caprinae

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
A villa a váz része, egyben vettem.
22 e-ért volt, de 20-ért hoztam el. Azon gondolkoztam, ha veszek egy vázat 5e-ért, lefestetem, + villa bele, majdnem itt vagyok...
És ez a váz még nem volt használva, úgy kellett a csapágyházból "kimenetelni" a festéket.
De néztem, 2-3 éve a Malinál ez a cucc még kb. 35e volt (most már csak aluvázat forgalmaznak). Mondjuk annyit soha nem adtam volna érte. ;)
A szín elöször csúnyának hatott nálam, de ahogy összeraktam, egyre jobban tetszett... most ott tartok, hogy nagyon kúl. 8)
Föleg a pesti oldalon használom, A budai högybe nem igazán járok fel.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Caprinae

Zsírdisznó a canga!
Hol használod? Mer' szerintem egy HHH-t nem nagyon vállalnál be vele. Vagy mégis? 8)
A villa hogyé' volt? Vagy a váz része?
De tetszik ez a lopásgátló fényezés is. Esetleg citromsárga sárvédõkkel hogyan mutatna? Vagy a hagyományos fekete/ezüst szín lesz?

Már gondolkodtam mindenen, hogyan lenne jobb.
Ma 27-es kereket nem is ismerik! Csak monti, meg outi 28-as.

A boltban is aszt monták, hogy ilyet már nincs, meg többféle nagykerék méret van, stb.
Komolyan fontolóra vettem, hogy egy mezei 26-os keréhkhez való telót teszek be- ami ugye magasabb-, hátulra meg befûzök egy Sun CR18-at. Persze féket megint lomiznom kell valahol.
Pedig szép ez a Puch váz... Sárvédõvel, váltósan volt 5000. ;D

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Elsokerek-pedal-fixi

En ugy vasaroltam vazat, villat a fiximhez, hogy elsodleges szempont volt, hogy SPD pedallal ne erjen hozza a labam a kerekhez. Igy semmi gond :) Es meg sarhanyom is van.
Bar autok kozott szlalomozva altalaban kiveszem a labaim a kotesbol es ilyenkor elorebb van a cipom a pedalon, viszont ha jon az elsokerek, csak kicsit kiforditom a labfejem (a kerek kiloki :) es szinten semmi gond.
Szoval kiraly a fixi varosban is, bar tenyleg nem lehet 50-el gurulni vele.
Szerintem azert egyszer probald ki legalabb egy par orara, addig ne gyozd meg magad, hogy csak megszallottaknak jo.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Caprinae!!
Hát szerintem istenállat ez a canga ;) ;) ;)!!
Komolyan annyira megtetszett, hogy egy ilyen kõ nekem is némi módosítással.
Azt megtudnád írni, hogy kábé hol tart anyagilag
Nemnagyon van zsetonom, meg van egy montim is :-\
Gratula, tényleg frankó :P

caprinae

caprinae

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Nem 700x18-as gumi van rajta? Az enyémen 700x23-as.
Az elsõ villával több gondom lesz, mert szélességben is elég kicsi. Nézd meg az ss1 képet.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Szerintem ne add el !! ugyanilyen vázam van csak kisebb és felment az sks sárvédõ ! És nekem is 300EX fékem van felmegy az csak jól be kell állítani !! Esetleg segítsek ? valahol elõrébb van kép a bicómról !

A fixi kanyarnál lábpeakadásról pedig annyit, hogy ha van sebességed akkor ugyse forditod el annyira a kormanyt, hogy beleerjen... ha meg lassan mesz meg lehet allni gyalogos stb elott ha nincs mas kiut (jarda stb) en imadom a varosi szlalomhoz a fixit de azért szigorúan fékkel !!!

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
engem érdekelne a sárvédõ némi árelõnnyel. küldök privit.

caprinae

caprinae

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Összeraktam egy ó.úti egysebességest. :)

Ha érdelek valakit, a paraméterek:
VÁZ: Oria TT csöves Mali Team [fekvõpapucsos, muffos, aszem Cr-Mo ???], szép meghatározhatatlan metállila ::) színe van. Egy kis kerékpárboltban feküdt kb. 2 évig összerakatlanul, zsír újonnan.
AGYAK: Shimano Italy TS30, menetes hátsó agy. Nem egy profi cucc, de mûködik [még]. A tengely elég gagyi anyagból volt, és sikerült elnyírnom rajta a menetet, azóta jobb minõségû tengelyt raktam bele.; FELNIK: Mach1 CFX; KÜLLÕK: DT champion 2mm; KÜLSÕ: Rubena 700x23C [aszem a Barum utódja]; STUCNI: 3T Record o.úti. Majdnem 4 ropi, de szépen csillog a reggeli napsütésben ;); KORMÁNY: B+, egyenes montikormány; KORMÁNYCSAPÁGY: B+ alu; KÖZÉPRÉSZ: SH BB-UN53 68/107 [Tiagra szett] monoblock.; LÁNC: Sram PC1 [BMX-hez, egyseb.hez]; FÉK: 300EX [1 forgáspontos, elég sz*r, de ingyé vót az öcsémtõl, szegény vett egy Ultegrát. :o ]; FÉKKAR: Acor, nem igazán ehhez a fékhez való [canti], nagyon sok bowdent húz, így kicsit ABS-es, izomból kell húzni hogy megálljak, de már megszoktam; RACSI: BMX 16-os; HAJTÓMÛ: Vuelta Road karok [170mm], 42-es acéltányér. Abszolút megéri az árát, nagyon szép darab! [kb. 7000HUF]; PEDÁL: SPD Shimano 505 [Ha megszokod az SPD-t [feltéve, hogy van rá forintod], nagyon állat, szerintem ss bringára városba is kötelezõ].

Fixit nem mertem bevállalni, szerintem meghalnék vele a reggeli csúcsban a körúton, meg máshol is. Egyébként is, lehet, hogy fíling, de nagyon megszállottnak kell lenni annak, aki fikszizik. Párszor elgondolkoztam rajta, ha fixivel nyomnám, és pl. lassabban gurulva hirtelen tennék egy balkanyart, mondjuk a pirosnál kiszlalomozok egy zebrára tévedt 8) 8) gyalogost, lehet, hogy a bal pedál pont olyan helyzetben lenne, hogy a lábam beleakadna az elsõ kerébe, itt ugye úgy ér oda a pedál, ahogy kijön...[jólmegaszondtam ;)] No, akkor mi lenne a helyzet? Lehet, hogy dobnék egy oldalast... :( Vagy csak én töröm ilyeneken a fejem? Meg azért néha jól esik 50-nel gurulni a lejtõn, és még a térdem is kímélem fixi nélkül... ;)
Segítséget kérek: Ha van valakinek ötlete a sárvédõt illetõen, jelezze, mert brutálisan kicsi a hely a gumi és a váz/fék/villa között, nem igazán fér el semmi, sehol [elöl is lapított aerovilla, vagy mi a szösz]. Alufóliából csináljam? ;D Ja, mielõtt kész lett volna a bringám, vettem egy méregdrága SKS óútira való sárvédõt [5eHUF-ért] rámtukmálták, hogy jön a dzsuva, gyönyörûszép, meg minden, csak esélytelen a felrakása. Tényleg, nem kell valakinek, akinek kicsit több hely van a kerék és a váz között? Féldisznót, lovaskocsit beszámítok. ;) ;) ;)
Ja, mégvalami! Mér' híjja mindenki singlespeed-nek? Én is kezdem átvenni, pedig ez szerintem olyan amcsimajmolásos... mé' nem lehet aszondani, hogy eccsebességes? Az sokkal ungarisésebb. ;) Magyarok vagyunk, vagy nem???!!! [Kirájlinda rulez... ;D]
Tényleg! Akkor anyám is singlespeed-es! [õ kempinggel nyomja. 8)

http://users.freesta.../ssbike/ss1.jpg

http://users.freesta.../ssbike/ss2.jpg

E örö e bódottá! E ááá öröi bo bodottá! ;D ;D ;D

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
nem állt szándékomben semmit se fullra magyarázni sõt még azzal sem vitázok, hogy a Camping valóban egysebességes........de nem single speed (amit nem a ChrisKing kormánycsapágy tesz azzá ::))...... és azt sem hiszem, hogy sokakat leköt anyád camping bringájáról folytatott eszmefuttatás amit unalmadban irogatsz.....

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
;D

örülök, hogy sikerült benneteket felrázni...
pedig szerintem a "mutter SS-je" teljesen egysebességes. Jó, nem chris king fejcsapágyas, meg frankó kis kosárka van rajta a cuccnak, mondjuk az általam felbiggyesztett Rocky Mountain matrica is alig fért rá.
Csak én az olyan marhákat szeretem, akik fullra szeretnek mindent megmagyarázni, ha belemerevednek akkor is. Mindig Gogol "csinovnyik" alakjai jutnak eszembe róluk :P

1ébként peace

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Nemár fityisz...

bagira

vendég__*

vendég__*
  • vendég
hát asszem kezdek egyre jobban egyetérteni véled...

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

7végén bütyköltem a mutter SSjét:német kukás camping

Na pont az ilyen marhák miatt szerettem volna konkretizálni, hogy valóban mi is a SS bringa........ :-X

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
Húú..ja!

7végén bütyköltem a mutter SSjét:német kukás camping, kb. 88 fokos fejcsõszöggel. Mutter ugy elrakja magát a "bót" elõtt, mint Feribá' a targoncás a reggeli stampoo nélkül!