Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Megvolt az elsõ utam 'a' géppel.
Menettapasztalatok: Petõfi híd- Árpád híd oda-vissza. Szambeszélben 70-80-as, visszafelé meg 100-110-es fordulat. Furcsa, hogy csak egy áttétel van, itt izomból is tudni kell menni. De nagyon könnyen gurul, és még valamit észrevettem: semmi hangja nincs!
Végülis hajtómûvet is kellett cserélni, így 44-18. Holnap letesztelem a Dobogókõn, mit tudok. 8)

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Ezért írtam, hogy csak racsnis. De egy hegesztõtrafó csodákra képes.... ;D

Egy lapos kontraanya elég, a tied is olyan?

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég
Hogyan kontrázod le a fogat? ::)

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts

De ha nem akarjátok bonyolítani, 125-ös papucshoz tökéletes a menetes montiagy. Csak ki kell venni a távtartó gyûrût. Annyi a hátránya, hogy nem lehet fixi, de 3000 alatt kész is.

miért nem lehet fixi? mi baja lesz ?nekem egy sima 1000HUF os agyon van rajta a fix, most kezdjek el rettegni ?!

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég
Pálya papucshoz kell a láncfeszítõ?
Mert akkor kb 800-1000ft. :o

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
3700 elég olcsó?
A Mali katalógusban találtam.
Vagy nézz el- ha meg tudod oldani- a Hajtáspajtáshoz. Szinte biztos, hogy ott lesz.

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Hi!

Tudnátok-e mondani olyan láncfeszítõ b*ziságot amit lehet itthon kapni és nem drága.Már lassan 2 éve SS-ezek de most már itt az ideje hogy ne azzal a "láncfeszítõvel" járkáljak amit egy jelzõtáblából csináltam otthon.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
A freeCoaster agy meg anti-fixi

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég
Figyelj fityisz. akkor a BMX-esek nem single speedesek?? ;D

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
Csak a 135mm széles a Single Speed agy..... a többi BMX vagy pálya agy..........

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts

Biztosra veszem, hogy az baromi jó mikor a két és félezer forintos váltód össze-vissza váltogat, anyázhatsz és féltheted a jóminõségü tengelyedet..... izlések és pofonok... :-X

Ki mondta, hogy jó minõségû tengelyem van? Joytech agy + egyszerû acéltengely. ;D Tökéletesen megfelelt eddig. Egyébként meg igazad van. én is élvezem, hogy már van újra váltóm! ;D

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Hogy 7?
A bigbike-ban voltam, ott kinéztem egy sima kónuszos, porvédõs agyat, 2500 ft körül.

De ha nem akarjátok bonyolítani, 125-ös papucshoz tökéletes a menetes montiagy. Csak ki kell venni a távtartó gyûrût. Annyi a hátránya, hogy nem lehet fixi, de 3000 alatt kész is.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

pályához ilyesmihez hangoljátok az áttételt, vagy a megszokott gurul szinte mindig?

Van egy általánosan elfogadott áttétel, (külföldön) ez a 32-16... ezzel kell(ene) menni mindenhol.... de ez nem szentírás, mindenki annyival megy amennyi neki szimpatikus... pl. SzabóZé Bükkön 44-18al ment míg én 38-16al.......

S télleg, hol értetek be a Bükk maratonon?

Szerintem nem mi vagyunk a mérvadók, hisz elég kevés edzésmunka volt a tavalyi év elött (idén már több lesz) ::), 50km-en indultunk, a Zé 2.44es, én pedig 2.55 ös idõt mentünk... ez durván a középmezõny.... De pl. a Duna maratonon Papp Dénes az Elit férfiak közül a 49. (5.56) helyen jött be szintén SS-el......32-16al

Lualua

Lualua

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Ma voltam a Hugo Sportban es ugy nez ki marciusra lesz nekik b+ mtb single speed agyuk, a cseke rt. katalogusaban 7e huf koruli ar van feltuntetve (nemtom pontosan mennyi) ;D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
épp' ezt akartam kérdezni: pályához ilyesmihez hangoljátok az áttételt, vagy a megszokott gurul szinte mindig? S télleg, hol értetek be a Bükk maratonon? Mondjuk én meghalnék ha fel kéne kocognom az ördög oldalon, pölö.. Télleg, edzetek futással is? ???

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts
Még egy észrevétel ss kontra váltos.
Tavaly bükki maratonon össztelós bringával és sok-sok áttétellel indultam Szabó Zével és fityisszel, és úgy de úúúgy rám vertek egy jó pár órát, hogy csak pislogtam :o :o

Õk single speedel vóltak >:(

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts
Szevasztok!
Én ugyan csak egy kis pont vagyok a ss-ek egyre bõvülõ táborában, de az nekem mérv
ado, hogy nem sok erõnléttel lenyomtam nagy Szabó Zéét a Luongost papprétre fölfelé!
Meglepõ, hogy egy cheynne mustang váz alapra épített ss bringa (persze pályapapucsos) 10kg körül mozog! Ez vot az én bringám 38-16-os áttétellel, a Zének 52-18 volt!
Azóta lecserélte 44-18-ra vajon miért? ;D
Gagyenkov

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
huu ;)
en pont a maratonra tettem fel valtot, de ezt a 2 napot leszamitva valtot nem latott a gepem.... ;)
te fityisz nem vagy semmi ;) sok sikert a kovetkezohoz is!
malna:nekem is 26os kereku 2.5os gumi. 16-18kg(ebbol 9-10kg a kerek) kb a gep, es siman tekerheto. megszokas es izom kerdese ;)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

pl fityisz szokja vala vegignyomni a maratonokat (matrat legalabbis) ss-ben....(ha jol tudom. ugye jol tudom?)

jol tudod ;).... és még a Dunát és a Bükk-öt is SS-el tekertem le tavaly....... és idén ha minden jól megy akkor mégtöbbet....... 8)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
hát nékem is így volt egy hétig kb mint theznek, amikor vázat cseréltem és montam, hogy nem köll ide váltó. de néha jól jön. miér'? mert ha reggel nincs kedvem 50el tépni akkor jó a nyugis áttétel is, de fogas környékén nagyjából lejt az út néha néha ott is kell tekerni, néha meg csak van kedvem gyorsan menni városban. ehhez akármit is mondtok nem lehet 1 áttél arányt találni. elöl középtányérom van (kb 32/34, picit pörgõs az tutter ;D) hátul meg asszem 11ig tudok lemenni. így nekem jó. de azt nem kell elfelejteni, hogy ez nem városi gép, hanem "rendes" hegyi kéró vastag kerékkel ami nehéz is, stb. ha vékony, de 26"os kerekû bicóm lenne sztem 42*12 lenne talán ideális, de nincs...