Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Az én vázam nemigen csavarodik.Pedig régi(1992 körüli)és cromo is.

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Liet, nagyon örülök a biciklidnek. Szerencsére kicsit sem hasonlít az enyémre. Nem akarod átfesteni, vagy ilyesmi?:)

Bagira

distvan

distvan

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

Már régóta gondolkozom én is rajta,hogy építek egy single speed bringát,mert így olcsón lehetne egy városi gépem.Egy régi acél monti vázam(bátyámé volt,de már csak volt ;D)már van.Hátra ezért monti kereket tennék,elõre viszont a jobb haladás érdekébe egy trekking villát és kerket installálnék a masinába. ::)
Arra gonndoltam hogy a láncfeszítést úgy oldanám meg hogy kijjebb reszelném a papucs nyílását,így lehetne feszíteni a láncot.De nekem is a legnagyobb dilemám hogy milyen agyat kéne bele tenni.
Olvasom itt hogy különbözõ méretek vannak,gyorsan le is mértem,és az én vázam 128,3 mm.Ez milyen méret ???orosz ???és milyen agyat vegyek akkor bele ???
Elõre is kösz!

nehablo

nehablo

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
aszondod, hogy a favorittal nem kellene bunnyzni? ;D

Liet

Liet

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Végre én is csináltam képeket.
http://www.bikemag.h..._albumName=Liet
Bár az elmúlt hetekben brake on üzemmódban járok a kórházba és mindenfelé. :'(

masikarpi

masikarpi

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
PUPÁKOK!!! Azért ugrál,potyog,rendetlenkedik a lánc, mert csavarodik a váz alattatok. Régi, lepukkant cro-mo vag, acél vázból összemókolt ss cucc SOHA nem lessz tökéletes. Persze, nekem is ilyen van... :-\

nehablo

nehablo

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
gimp: akkor elvileg ahhoz kellene a kormos szerszam, igaz? :)))))

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Sztem a 36 lukas BMX agy is simán jó lehet ss gépre.Ennyiért meg ajándék.Vmikor lehet hogy elnézek a Ride Bikeba megnézem és nyomok infót róla annak akit érdekel

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Luongoban mondták: március végén lesz nekik 2féle is egy új kazettás,tárcsás és a tavalyi! ;) Mindkettö csapágyas alias B+ :)

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
és sz ss agyat mipénzért osztják !!
jó ,hogy szolsz mert nem tudtam...

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
kis észrevétel: van a B+-nak BMX agya is, meg SS agya is. Yala, nehogy összekeverd.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
thx
akkor az lesz az az igazi...

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
B+ bmx h.agy megfelelõ nekem is az van csak 10mm-vel rövidebb a tengelytávja amit mindketö oldalra való távtartózással célszerü a 135-ös papucstávú vázakba rakni! ;)

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
"Láncfelkapás" és egyebek! Uraim , megfelelõ láncvonallal kell rendelkeznie a hajtásnak :o
azaz ha jól van beállítva akkor hátrafelé hajtva tökéletesen simán kell futnia ;D racsnihangon kivül semmit nem szabad hallani! :D ;) :PLáncfeszesség azért lényeges hogy a bemozdulás esetén /mivel nincs láncvezetõ/ helyén maradjon 8) Monoblokk tengelyhosszával és a hátsóagy távtartóival kell trükközni! ::)

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
A ride bike honlapján csemegéztem amikor ezt találtam!
Mennyire felel meg egy ilyen hátsó agy egy ss gépre?

Agy H.BMX B+ cross.kónu. 36L fek.P38 1690 Ft/db 1690 Ft/db

gimp

gimp

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Racsnileszedõbõl rengeteg méret van, csak kipróbálással lehet eltalálni, melyik jó a tiedhez.
Beszerezni nekem csak shimanosat sikerült, meg egy valamilyet, ami eddig semmihez nem passzolt.
De a menetes racsnit nem kell leszedni a szétszedéshez, van egy zárógyûrü szerüség, amit egy hidegvágóval ki tudtam lazitani, és utána le lehetett tekerni, és lejött az összes fogaskerék, meg távtartó, után meg mehetett a varia.

nehablo

nehablo

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
nem rossz elgondolas... ez mondjuk favorit, de ezen is van vmi kupos ize, ami a lancot odebb tudja tolni. a fogaskerek-cserehez lancosostor meg/vagy az kamposvegu kulcs kell, ugye? abbol is van gazdasagos :))))? (low cost technology)

gimp

gimp

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Szerintem ez a láncfelugrás dolog csak akkor játszik, ha fent van a többi fogaskerék is, mert menet közben kicsit csúszkál a lánc oldalirányban, és ha minden összejön, a váltássegítõ bigyók (HG, UG stb) ránják fel a láncot.
Én kétszer kalapáltam egyenesre a tengelyt, aztán jött a bmx racsni, ahol a fogak szélesebbek és magasabbak, és semmi extra nincs az oldalukon, ami segithetné a lánc mászkálást.
Fõleg, ha a lánc is bmx, vagy ss, ami oldalra sokkal merevebb (én a tes*oban vettem 300 Huf-ért.)
Kazettás agyon megoldás lehet, hogy a használatban lévõ fogaskerék mellé be kell tenni a két legnagyobb fogaskereket, azokra csak nem mászik fel a lánc.

nehablo

nehablo

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
igen, ha csak egy fogaskerek van, akkor tenyleg nem tud felugrani, viszont szvsz ha mar mindenaron ugrani akar, akkor ugrani is fog, csak nem egy nagyobb fogaskerekre, hanem, a fogaskerek es a kullok koze, ami nem tul szerencses...

viszont nekem ugy tunt, hogy elegge feszes volt a lancom. (nem palyapapucs, de elegge hosszu.)

abban viszont lehet vmi, hogy a lancvonalat jobban be lehet loni egy fogaskerekkel, es akkor kisebb az esely a leesesre.

de tenyleg jo lenne tudni, hogy mitol akar odebbmaszni az a nyavalyas...

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Az futár VB ha jól tudom... na az kicsit más egy SS versenyhez képest....

Ez a 24 órás MTB versenyekhez hasonlít hasonlít......

Mi úgy néz ki megyünk páran, 5en 6an....