Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Ahogy néztem, közel 1 volt az áttételük.

Békásra szinte 100%, hogy nem megyek. Vagy otthon 200+km vagy OX Ózd.
Az SS otthon pihen, Ajkán. De a pincében találtam egy érdekes montivázat: vízszintes papucs, collos menetes nyak. Kõnehéz, vastag csövekbõl. Szóval megvan a következõ alany. :)

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Fityisz!

Gratula az egyesület debütálásához!!!

Milyen áttétellel mentetek? Nagyon erõsen gondolkodom, hogy a DM-on nemhogy trekkingel menjek, hanem a hátsóváltómat is otthon hagyjam :o (átdobóról pedig nem is hallottam még)

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Hali!
szerintem nyugodtan vedd meg.jófajta, fõleg 7500ért.én is ezzel nyomom.

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Nincs valakinek tapasztalata a B+ s.s. aggyal amit dh-ra és dirt-re ajánlanak?

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Jön valaki SS-el a Békás 100-ra? Henger?

BikerPocok

BikerPocok

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
ja hercules , moist már leesett küsz , amugymeg monoblokkkérdés számomra elég tré, bár most egy 2500-3500 ft körüli(mar nem emlékszem) zoogiet nyuzok és ugynézki kéthónapnál tovább birja a drága nemugy mint a többi drágaszág amiknek a csapágyai ugy max két hónap után drasztikusan az örök kerékpártemetõbe készültek vala indulni, ugyhogy ha occsó néccögmonoblokkot ((nemis néccög,hanem egy 4oldalrol igen nyomott kupos tengely)) akarsz akkor zoogiet tudom ajánlani ez a lényeg..

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Az 1500 forintos hajtókar a Hajtipajtiban (is) van, Hercules márkanévvel, de ofmega. Négyszögtengelyes, 170mm hosszú. Másztam vele aszfalton Dobogókõt, HHH-t, télen mentem vele ~650km-t, de nem vettem észre, hogy olyan halál gagyi lenne, szvsz ennyi pénzért megéri. Egy új monoblokk hozzá 1800ft.

yesido,
Az outi hajtómûvek szerinted gyengék?

BikerPocok

BikerPocok

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
az hogy a hajtokar milyen közel van inkabb a monoblokktol függ, nem a hajtókartol (szerintem) , és felmerült bennem aa kérdés mi a jó neked abban , ha minél keskenyebben van egymáshoz képest a két pedál?((igyhamar kidörzsölöd a combjaid:PP) amugymeg ha rajtam mulna akkor isises truvativ firex (akár dörtre is) vagy ha olcsót akarsz akkor van nagyon occsóé vuelta , de ha tényleg olcsót akarsz (1500) ft kompletten egybe hajtokar+44es tányér akkor szojj (nemtudom milyen de lattam és jol néz ki ahhoz képest) ja meg olcsóbb mint egy lánctányér elõre:))

yesido

yesido

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
üdv!
régi jamis dragon vázamból építenék telós ss-t, csinált már ilyenbõl vki? nagyjából már összeállt (fejben...), azért jó lenne ha segítenétek!
nyilván szeretném hogy a hajtókar és a láncvilla között minél kisebb legyen a hézag. városban kerózok, de oúti hajtómûvet nem mernék felrakni, egy xc erõsségû/súlyú kelleni fog. ajánlotok nekem vmit?
elöre kösz

BikerPocok

BikerPocok

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
amugy 44X13 városban :P

BikerPocok

BikerPocok

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
vki csinalt mar ejtõpapucsosbol fixit? most SS montim van h.váltoval feszitve..nemsokára hozzák a roxx kétgörgös monoblokkalá szerlhetõ feszitõt és azon filozok vajon lehetne-e igy fixit csinalni thát láncfeszitõvel ((csak addig kell mig rá nem szánom magam a kona féle unit vázra:)) ugyhogy elég sokaig ..megj: teli a tököm h. évente kéccerr kell elsõ +h. felnit cserélnem mer elkopik,meg fékpofa meg mittomen ugyhogy fixifeelinget ide (miért a legeccerübb a legbonyolultabb?:)))))))

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
fityisz,

melyikõtök volt, akivel tudam tartani a lépést?
Piros Kona, longhair. 8) Az áttétel olyan 1 körüli.

Ja, a 70-essel voltam, és szintén 7., M4-ben.
Majdnem nálam is SS játszott.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Na tehát!

Flash Across.

Az Egyszeregy Kerékpáros Egyesület debütált.

6an indultunk SS gépekkel, 2en a 85ös távon, 4en pedig az 55ös-ön (ami 68lett)

Bevallom az eredmények még engem is megleptek ::) 85ös távon egy 3. és egy 10. helyet foglaltak el a srácok, és 55ön (68) is lett egy 7. hely......

.... nincs megállás..... lehet felzárkózni!!!! ;D 8)

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás

bocs, nem olvastam végig az elõzõ 98 oldalt

valaki megírná röviden, mi a jó megoldás SS hátsó agyra

van egy országúti vázam, hátsó papucs át van alakítva, csak kéne egy kerék hátra, és igazából nem szeretnék feltétlen sokezerér gyári ss agyat venni, inkább valami olcsóbb megoldás után néznék

Mérd meg, mekkora a saruk távolsága. Ha kb. 125mm, akkor nyertél. Egy menetes montiagyat, ami 1000-1500 ft. Kivezed a távtartó gyûrût, és alátétekkel középre beállítod. BMX racsni pl. Hajtipajtiban van már 1200-ért is. Ennyi

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
Bocs de kimerült az elem és a haytokar felöl nem sikerült képet csinálnom...De szoval ez az uy SSm.
Feltöltött kép

váz: Wheeler Infinity Tange csöves 56cm
villa: wheeler cro-mo
fék: shimano 600 (6401)
kar: B+ , Vfék/canti átalakitos
haytókar: Nervar 52es tányérral
hátul: Regina sor a 18ason alánc(sayna még idõ/és pénz hogy csak egy fog.kerék legyen rayta)
agyak: Campagnolo Record nagyperemes 8) 8) 8) :-*
felnik. ??? lekopott a felirat ..szingos...
gumik: Wolber szingo és Roubaix
nyereg: B+ szaaar. naaagyon
stucni/kormányszár: TTT record 8)
a nyeregcsõ+a kormány gagyi...mayd csere.
pedal: Ritchey

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
Hali
bezzeg.
ha csak sima egysebüt akkor bármilyen kazettás agyal hézagolva felteszel egy fogaskereket.

Ha fixi, akkor olcsó a B+ agy, vagy állitolag lessz nemsoká uyra Miche (francia pályagy)és állitolag nem drága..bár nemtudok árat.
Velvartba,Luongoba érdeklõdhetsz ha pesti vagy az árak felöl.

de vársz még itt 1 kicsit és yönnek akik azért többet láttak mint én ;D

bezzeg

bezzeg

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
bocs, nem olvastam végig az elõzõ 98 oldalt

valaki megírná röviden, mi a jó megoldás SS hátsó agyra

van egy országúti vázam, hátsó papucs át van alakítva, csak kéne egy kerék hátra, és igazából nem szeretnék feltétlen sokezerér gyári ss agyat venni, inkább valami olcsóbb megoldás után néznék

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

amugy nem irnád le hogy pontosan hogyan csinálod a felrgasztást...mármint ugyértem menyi idõt vársz mig szárad,miyen sok ragacsot használsz... stb..

Leirom, de eletemben kettot ragasztottam, fogalmam sincs, hogy jol csinalom-e. De majd az okosok kijavitanak. Szoval:
Gombolyu vegu kessel lekaparom a felnirol a dzsuvat erosen a turelmem fuggvenyeben. Majd probalom gyorsan vegigkenni ragasztoval a felnit. Ugyelve ra, hogy egyenletes legyen, a felni szelere is kenjek, a nippliket lehetoleg kikerulve, legyen benne anyag, de ne follyon szet mialatt a kereket forgatom, Ha vegigerek par percig forgatom a kereket elore-hatra es mikor mar nagyon unom es a talaj tiszta ragaszto megprobalom ravarazsolni a gumit. Lehetoleg a szelep legyen meroleges a felnire, es a gumi kozepre keruljon, vagyis egyik oldalra se csusszon el. Ha mar fent van a gumi, akkor centinkent oldalra huzogatom a gumit, hogy kozepre keruljon. Elosszor az egyik oldalrol vegig a kerek kerulete menten, majd megforditom a kereket, hogy a masik oldala legyen felem es korrigalom arrol az oldalrol. Ha ugy erzem, hogy tokeletesen kozepen van mindenhol, ovatosan felfujom 7-8 barra es legalabb egy napig hagyom szaradni.

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
aha.kösz.
én oyan 400-500FT-ra saccoltam..yo.
eddig nem volt rá szükségem.
amugy nem irnád le hogy pontosan hogyan csinálod a felrgasztást...mármint ugyértem menyi idõt vársz mig szárad,miyen sok ragacsot használsz... stb..

amugy a szingokat ha yol tudom régen szokták "érlelni" fél évig...errõl hallott más is vagy csak én vagyok iyen yol táyékozott.?:)

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

zfazék.

hm.,háát szerintem a 20-as tempot nehezen fogod a yukas szingoval nyomni...fõleg a városba+ yo toyás lessz a kerékben.szoval nem kell mindent elhinni...
amugy miyen ragasztót használsz és mennyiért veszed?

Igerem, kiprobalom ;D
Palma Tex-et hasznalok, tan 280 Ft volt egy tubus.