Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
hmm

en a kazettas resznel csak a kissebb lanckerek lehetoseget latom.
ha kolbaszol a masik az lehet. de ez mar gyartasi hiba.

kazettas ss alatt en azt ertem, hoyg kazettas ugyan de nem fer fel ra egy egesz sor hanem csak 1/2 lanckerek.

igazabol kemeny felhasznalasra terveznem.
azoknak lehet csak.
hogy kelljek versenyre egy yasec avgy egy white industries aggyal.
ott mar nem eleg ha azt mondom: "ocsem ha vm,i baja lesz lesz.plak meg oylan szinure eloxaltatom amilyenre akarod"
hanem oda mar nev is kell + ...

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
A racsnik 16-tól indulnak.Nem értem mi bajotok az élettartammal mert nekem a 600 forintos 2 év után lett tegnap lecserélve de kizárólag az áttétel miatt.Így most 42-16 de lehet hogy lemegyek 32-16ra de majd még eldöntöm.Az hogy kolbászol azt a 2 év alatt megszoktam és nem is befolyásolja a mûködést.Lesznek új képeim mert most nem fentrõl lefelé feszít a láncfeszítõm hanem lentlõl felfele.

Ior:Szerintem ha menetesre csinálnád az neked is meg a többieknek is 1000szer könnyebb lenne.Meg amúgy is az az "igazi" SS.A másik rendszernél(a kazettás szabadonfutó fogalmát én a kihézagolt többsebességes agyra értem) ÉN SZEMÉLY SZERINT nem látok oly sok jó tulajdonságot azon kívül hogy nagy a választék.Egysebességes kazettás agy meg k*rva drága lenne.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
A "szabvány" BMX racsnik 16tól indulnak... ha jól tudom a Haro kezdett el kissebb fogszámokkal mahinálni elõször, de ezek kazettások már.

Nekünk az egyik ss-ünkön egy ACS 16os bmx racsni van (~7e Ft) és simán mûködik a Pc69es lánccal ::)

Kazettás vs. Bmx racsni.... csak saját tapasztalatot tudok modani,
A bmx racsni valóban sokkal igénytelenebb, és talán egyszerübb is... tönkre megy a racsni cseréled... viszont még a drágább 6-8e Ftos kategóriában is "kóvályog" ami azt jelenti, hogy nem egyformán feszes a lánc minden állásban...(ez engem személy szerint zavar).. és ennél drágább az áttétel variálás. Bár mondjuk a White Industrie SS racsniát nem próbáltam..... igaz nincs is rá fölös 40e Ft-om ::) :-\
A kazettások viszont szebben futnak, és sokkal egyszerübben és olcsóbban lehet variálni az áttételeket.....
Sztm. elsõ sorban azt kell mérlegelni, hogy mire kell a SS... ha ugrálni, városban bandázni akkor tökéletes a bmx racsnis megoldás, viszont ha túrázni, maratonozni, napi 80-120 km letekerni, akkor célszerûbb kazettásat venni.....
Ezek mind az én véleményeim, lehet mások máshogy látják (még az egyesületünkön belül is)... majd talán Ök is irnak valamit... :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a lancvonal szabvanyos.
azon nem kell valtoztatni.
a kozepcapiknal van lehetoseg eltolni a dolgot

14-tol indulnak.
ugy emlkeszem a bmx-es idoszakombol.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
én személy szerint 32-12-t, de a többiek 36-16ot, ezek a leggyakoribb ugribugri ss áttételek.
igaz amit leírtál, a racsnisnak az élettartam a legnagyobb hibája.
de ez már 4 kilincses, és elég sürün vannak a fogask is, bár ífgy is jobban kopik mint a bmx-es, amiböl lehet ujat venni.
csak hogy ott a láncvonal....
és ennél a b+ racsnis agynál is olyan böllér nagy tányér van rajta. mármint bmx-es vastag, nem egy sram vagy xt méretü ;) bmxes viszont tényleg jobb, mert igénytelen, és mert amit te is leírtál róla. viszont nemtudom hogy van e belöle kis méretü-e. pl a 12-es.... mert amit láttam, az 16+ volt. de ez már a bmx-es boltokon mulik csak ;)
tárcsaféket is terveznél rá?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
azeeeert mert gondolkodom egy ss agy keszitesen.
nem mintha nekem nagynon kene de hatha sikerul okosan megcsinlani es akkor faja.

az biztos, hoyg ha vastag lancot akarsz hasznalni akkor jobb a bmx fele.
szabadonfuto ujitasa erdekeben is jobb.
bmx-es rendszernel erosebb agyat lehet epiteni.
csapagyakat ki lehet tolni szelre nagyobb tengely esetleg atuto.
egy jo racsni ha jol tom ~6eft.

a masikra igy hirtelen nemtok semmi jot mondani.
hulye kilincs rendszer tul kis atmeron fogja a terhelest.
tengely atmero nagyon behatarolt a racsni szerkezet besuritese miatt.

hat ezek nem pozitiv tulajdonsagok. :-(

hasznalt attetel tartomany?
kb miket hasznaltok?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
mind2nek megvannak az elönyei, hátrányai... bár ezt te is tudod.
de akit ismerek, és eddig vett bmx-es csavarós ss agyat, arra mindegyikûjük olcsobb(1-2ezer) ft-os racsnit vett, és olyan hangja van mikor teker hogy jajj. mintha az egész meghajtás kotyogna. szal a drágát kell/érdemes venni inkább, arról lehet tudni micsoda. de így máris többe került mint a szabadonfutós, fogaskoszorús agy... viszont ezen meg nehéz cserélni a fogaskoszorú meg a többi dolog csapágyát. :-\
én most nagyon kinéztem magamnak a b+ racsnis ss agyát, tárcsafékeset.
tök jó, ugyanaz szinte mint egy normál agy, csak ha jól emlékszem 4 ipari csapágyas, szabadnfutós(racsnis) 3 db fogaskerék fér rá, így lehet a láncvonallal játszani simán.
ezek járnak hozzá, egy darab fogaskerék, 2 hézagológyûrû meg a záróanya... csak ne kerülne annyiba amennyibe kerül:( mert akkro már az enyém lenne....

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
hi lenne egy kerdesem sracok.

melyik fele agyat reszesititek elonyben.
ami kazettas szabadonfutoval rendelkezik vagy ami menetes rendszeru es a bmx-es racsni megy fel-ra.

elore is koszike.

melyik miert?

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Bocs a tájékozatlanságomért, de hol van ez a Luongo?

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Király lenne.2 rendel

Ezüstkerék

Ezüstkerék

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Jojoba! Nagyon korán reggel történt... :o
ÁLMOS voltam... :( :D

--- :)--- :)--- :)--- :)--- :)--- :)

Tegnap jártam abban a sokat emlegetett Luongo
bringa boltban. Kellemes csalódás volt.
Tényleg vannak bike+ Single Speed agyak. (tárcsás és
sima) is!!! :D :D :D
Ja és szerintem egész jó fejek az eladók! ;)

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég
Kósza hírek szerint lesz Bitex agy is ;) Úgy augusztus elején :)36 és 32 lyukas ;D

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
F1:

Nem baj, majd veszünk ebbõl a 7500-as B+ -ból amíg van... (Alighanem rendelnem kell, mert nem hiszem, hogy fatornyos falumba' a 3-4 bringabolt közül bármelyik is hozott volna csak úgy...) Köszi, hogy utánanéztél.

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts

Szóval tiszta gáz mert így nekem se lesz agyam meg senkinek sem aki erre számított volna.Sorry,ez van.

Viszont van B+ egyszerû és tárcsás agy ;) A sima 7500ft ért nem rossz ;) ;D Azt kell venni :) De ha drága meg kell próbálni gyötörni a luongosokat valószínû lehet náluk alkudni ;D pl:WWII. ;D

jojoba

jojoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 posts

Nem gyerekbringa.
Igaz. :-\
De te nem vagy bmx-es... kedves Jojoba;D :D ;) :)

Nem bmx-es vagyok,hanem bringás.... ::)
És én nem is esek el álló helyzetben a pékség elött. ;) ;D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

Nem gyerekbringa.

neki mind1, csak ss legyen ;D

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Elmentem a boltba ahol a BITEX agyat vette a haverom.Az eladó miután elõkerült azt mondta hogy nincs több miután átnézett mindent(õk úgy tudták hogy van) és hogy az is ami volt már vagy 2 éve ott volt és nem is tudja honnan hozták(ó hirtelen beugrott neki ::)).Szóval tiszta gáz mert így nekem se lesz agyam meg senkinek sem aki erre számított volna.Sorry,ez van.

Ezüstkerék

Ezüstkerék

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Nem gyerekbringa.

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Nem szimmetrikus?Pedig nekem úgy tûnt.Mindegy azért KÉNE.Mikor vetted meg?Pénteken még ott volt.Holnap utánanézek a BITEX agynak.

jojoba

jojoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 posts

Jojoba, még mindig gyrekbringával tekersz? :D ;)

itt is remek példája h egyesek fejében milyen fogalom zavarok állnak fenn a kerékpárok helyes kategóriájába sorolás terén.... ::) :P

Az nem gyerekbringa,hanem bmx ;) :D