Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

MTB 70e körül

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
242 replies to this topic

Karen

Karen

vendég

• fórumtag
  • 232 posts

Eszembe jutott meg par dolog.
Az ocsem osszel kapott egy Giant Boulder 860-at, es bar akkor az volt az isten neki, most mar sok dologrol tudja, mire fogja cserelni, de azert imadja. 75E volt az egesz es azt mondtak neki a boltban, hogy ebbol csak a vaz volt 54E.
A binyot a Bikestore-ban vettuk, szerintem nagyon korrektek, ha jol tudom, egyszerubb dolgokat ingyen szerelnek. Ocsem mar osszehaverkodott a szerelovel, meg az eladokkal, barmi van a binyoval, azonnal megy hozzajuk. Nem mintha barmi baja lenne, csak o minden hulyesegert betolja a boltba.
Ja es orok+ vilaggaranciat kapott!
Mellesleg elgondolkodtam, Mo-n tenyleg huzzak a szajukat a forgalmazok, ha garanciara hivatkozva kell cserelniuk, de meg igy is az a velemenyem, mint eddig.

Udv: Karen

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
10 év fölött már csak nagyon drágáér adnak garit, vagy yasec  ;)

Épp azon agyaltam tegnap mit lehet kihozni most 100 körül, és szvsz építenék valamit merevvázra és lehetõleg sram 7-9 szettel. Sztem 100on belül maradnék.

Karen

Karen

vendég

• fórumtag
  • 232 posts
Hali!

En is segitseget kernek, mivel most jol megkavart Gabo es Vole beszelgetese. Mostanaban akarok binyot venni, en akar 100-at is raszannek, persze nem tiltakozom olcsobb ellen.  ;)
Szoval eddig ugy voltam, hogy legyen egy jo vazam, a tobbi nem szamit, mert szettet, kormanyt stb. konnyebb cserelni aprankent, mint mindent atrakni egy uj vazra, azt hiszem ez Gabo allaspontja, szolj, ha tevedek, Gabo!
De. Abban is nagy igazsag van, hogy mit csinaljak a jo vazammal, ha minden leesik rola? Ez volt Vole, ugye? Vagy Andix?  :-[Ne haragudjatok, most nem lapozok vissza.
A masik dolog, hogy Imrevel ellentetben engem nagyon befolyasol, melyik gyarto hany ev garanciat vallal, annak ellenere, hogy nem hinnem, hogy akar egy cora-bike vazat kepes lennek eltorni. Nekem nem szimpi, hogy a Merida csak egy ev garit ad, meg vhogy a keleten keszult vazakkal szemben amugy is eloiteleteim vannak. Most mas kerdes, hogy konkretan a Merida egy tenyleg megbizhato nev.
Szoval tudtok-e meg olyan gyartot mondani a Treken es a Gianten kivul, aki akar 10 ev folotti garit ad? Persze meg igy is lehet, hogy olyan vazam lesz, amire 5 evet adnak csak.
Es akkor meg annyi, hogy milyen vazat ajanlotok elsosorban turakra meg  lightos maratonokra, masodsorban aszfalton tekeresre, es meg ritkabban egy-egy Janos-hegyi levegozesre? Gyanitom, hogy erre vmi tobb 'mufajbol' keresztezett gep lenne alkalmas.

A hozzaszolasokat elore is koszonom, mindenkinek udv!
Karen

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Szivesen.

lazfer

lazfer

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Vole: köszi az infót!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Nincs webhelye, de ha a vaci uton jossz mondjuk a Westend felol, akkor az Arpad ut a jobb oldalon lesz, es kb. 100m -t kell felfele menni. Viszonylag az elejen van. Utcafronti, ugyhogy megtalalod.
XB3 Sport IV. ker. Arpad ut. / nem tudom hany szam, de a buszpalyaudvar melett van majdnem.

lazfer

lazfer

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Vole: meg tudod mondani az általad említett bolt pontos címét, vagy esetleg webhelyét?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Vegre megint netezhetek!!
Nos, ma voltam az XB3 -ban, es lattam egy Trek 4900 -as bringat. ugyhogy meg tudod nezni a ket bringat egymas mellett is, mert ott van az a highlander, amit ajanlottam. Amugy megkerdezheted az elado sracot is, mert eleg sok kezdo brongasnak magyarazta mar el, hogy mi miert jo.
Ha gondolod nezd meg, van azert tobb bringa is ilyen arkategoriaban, es legalabb lathatod oket eloben.
Ez amugy az ujpest varoskapunal van, az Arpad uton.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
lazfer!

nézzd meg a PRIVÁTod! 8)

Pf

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
lazfer kolléga!

Látom, még mindíg nem tudtál dönteni: nos ezen a biciklin is látszik, amit most ideraktál, hogy a(z amúgy elég gyér minõségû) teló érdekében máshol spóroltak, ami nem válik elõnyére.
Az én véleményem az, hogy vegyél egy vázat merev villával, komlyabb felszereléssel, és késõbb (pár hónap) múlva vegyél telót, amikor már tudod milyet keresel. Telók amúgy 20 e HUF álomhatár fölött kezdõdnek, alatta csak nagy tûréssel szabad újonnan villát venni!

lazfer

lazfer

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
hebi: jó, hogy szóltál ezekrõl a GIANT bringákról! Körülnéztem, és a következõt találtam 90e Ft-ért:

GIANT Boulder AluxX FS 1

Gears 24 speed shimano Acera
Frame Compact aluminium frame, 1700g
Front fork SR Suntour M7700 suspension frontfork, 63mm travel
Rear shock -  
Stem A-head aluminium
Crankset Shimano FC-TY40 42/34/24  
Hubs Alloy 36 hole
Tyres Kenda Cross Country
Front derailleur Shimano FD-CO50 66-69 dual pull
Rear derailleur Shimano Acera
Front shifter Shimano  
Rear shifter Shimano
Cassette Shimano 8 speed cassette
Brakes V-brakes
Saddle Velo black  
Seatpost Alloy micro adjustable

Ez szerintetek milyen vétel lenne?

(Ha tudtok válaszoljatok lécci a #77-es hozzászólásomra is! Thanx!)

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 posts
HÁt szerintem ez kerózásra tökéletes akár terepen is.  ;)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
A GIANT Boulder 840GTs adatai:

Váz: cro-mo/hi-ten acél
Villa: cro-mo
Váltószett: Sram marokvátló, Sram hátul, Shimano C105 elöl,21 sebesség
Fékszett: Promax V-fékek
Hajtómû: Suntour XR 120
Kazetta : Sunrace
Nyereg: Velo, prosztata védõs, kemény amennyire kell.
Felni: sima alu, jó küllõkkel.
Gumik: Kenda CC
Tömeg : 14.2 kg
Szin: piros és ezüst.

Nekem is ez az elsõ belépõ szintû bicajom és nekem nem kell jobb már most láttom. 3 hét intenzív használat után. Jó lehet, hogy ez az elsõ benyomás, az jó! ;D

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 posts
Vole:
Dunakeszin lakom. Persze ez nem zárja ki, hogy ne találkozhatnánk. :)
Azt tudnod kell, hogy a versenyzés távol áll tõlem, sokkal inkább túrázgatás az ami vonz. Idén talán már elnézek egy-két nagyobb lélegzetvételû bringás rendezvényre is. Az Index keros topicján szervezõdõ megmozdulások egy részére is majd megpróbálok eljutni.
A bringám egy fekete/ezüst/piros TREK 4000-res. Szegény egyenlõre full merev, de ezt talán majd a Rock Shox megoldja. ;) Sárvédõk, lámpák és spd pedálok egészítik ki a képet. A szerkom is a fenti színekbõl van összeválogatva. Fekete bringás nadrág, piros rövid montis mez, UVEX sisak, fekete bringás kesztyûk, Shimano M-020 spd cipõk, néha napszemüveg. Ha hosszabb távra megyek esetenként ehhez még jön egy ezüst/fekete hátitatyó. (A változás jogát fent tartom ;) )
Ha látsz, köszönj rám!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ezek szerint felreertettem az Alap -vaz kerdesedet, de mindegy. Letargyaltuk.
Mindkettonknek igaza van, csak errol igy nehez meggyozodni. Nekem sem azert van ilyen draga bringam, mertszep, es ritka, hanem azert, mert par cuccost mar szetzuztam ,es megprobalok olyan vasarolni, ami nem megy tonkre, az pedig draga. Mondjuk en versenyzek ezzel a bringaval, es az eleg nagy igenybevetel szegenynek.
A lenyeg, hogy mindkettonknek igaza van. Mindenki maskeppen kezdi a kerekparozast, az lenyeg hogy aztan megszeresse.
Remelem ,azert majd megyunk egyutt is bringazni, vagy talakozunk valahol.  Felteve ha te Bp. -i vagy.
Tovabbra sincs harag.

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 posts
Vole:
Olvass vissza! Nem azt vontam kétségbe, hogy alap váz lenne, hanem arra voltam kíváncsi Te mit értesz ez alatt. Ez az ami nem mindegy. Lehetett volna úgy is értelmezni, hogy alap = gagyi...
Véleményem szerint viszont mindent tud amit tudnia kell egy belépõ szintû / középkategóriás váznak és amennyire látom ezzel Te is többé-kevésbé így vagy.
Egyébként igazad van, tényleg nincs benne semmi extra. Letisztult egyszerû vonalak, célszerû kialakítás. Nincs rajta semmi felesleges giccs. A mérnökök nem próbáltak meg ide egy hajlítást, oda egy felesleges toldást rakni csupán a design miatt. Pont ez az amiért szép ez a váz.
A legegyszerûbb kialakítás az, ami általában a legkevesebb hibaforrást hordozza magában. Ebbõl adódik, hogy általában ez a szerkezet a legteherbíróbb, a legmerevebb és leghosszabb élettartamot biztosító forma. Most nem azt mondom, hogy egy ilyen váz elpusztíthatatlan, hanem azt, hogy kevesebb potenciális hibát tartalmaz, mint egy agyon designolt váz.

Ha valaki komolyabban akar foglalkozni a tekeréssel, akkor általában már van néhány kialakult elképzelése. Persze ezek menet közben alakulnak annak a függvényében, hogy milyen irányba megy el az illetõ.
Viszont a kezdéshez a közép kategóriától (váz + felszereltség) lejjebb vagy feljebb menni nem érdemes. Ha lejjebb megy valaki, akkor általában több negatív élményben lesz rész, vagy legalábbis a szerzett tapasztalatok nem biztos hogy elõrébb mozdítják, ösztönzik. Ha pedig tovább akar lépni általában jóval nagyobb befektetésekre lesz szüksége (anyagi, fizikai, szellemi), a régi cuccoktól is nehezebben fog szabadulni. Ha feljebb megy, akkor lehet, hogy többet költ rá, mint amit valaha is ki fog használni. Ráadásul ha az elõzetes elképzeléseihez képest teljesen más irányt vesz az érdeklõdése (CC-rõl DH-ra), akkor lényegében mindent újból meg kell vennie, hiszen az új irány teljesen más igénybevételt jelent a bringának és ehhez mindent cserélni kell. Ezért nincs értelme szerintem felsõbb kategóriás alkatrészeket venni egy kevésbé jó váz mellé. Ha marad azon a szinten, ahol kezdte, akkor egy jó középkategóriás bringa bõven ki fogja szolgálni. Ha marad a választott stílusnál és feljebb szeretne lépni akkor pedig egy jobb vázra könnyebben építhet egy ideig.
Azt hiszem végül is mind a ketten ugyan arról beszélünk, csak Én egy kicsit magasabbnak tartom azt a költséget amit belépõként mindenképpen meg kell fizetni, meg érdemes fizetni.

Ahány ember annyi igény, és a stílusokkal sem lehet mindent lefedni. Azt hiszem ebbõl adódik, hogy egyet soha nem fogunk érteni és valószínûleg mindenkinek teljesen más elképzelései, elvárásai vannak egy kezdõ bringával kapcsolatban. Mindenki máshol húzná meg azt a vonalat, amit szükséges és elégséges szintnek tart. Semmi esetre sem akarom a saját elképzeléseimet másokra erõltetni, de a fórum a tapasztalatok, vélemények megosztására is szolgál és ez volt a saját meglátásom a témáról. Mint írtam, egy másik nézõpont...

Nem tudsz felbosszantani. ;) Az, hogy ki mit vesz magának és végül is mennyiért, az csak és kizárólag az adott illetõ dolga. Soha nem vásároltam csak azért, hogy egy "vitrin bike"-kal villoghassak, vagy hogy valakit a sok számjegyû árakkal a földhöz vágjak. Az sem érdekel, hogy a szomszéd Pistikének milyen brinyoja van. Egy dolog számít, hogy amit használok abban megbízhassak és kiszolgáljon.
Ami még fontos, hogy soha nem szabad szem elõl téveszteni a lényeget, azt hogy élmény legyen a bringázás! :)

Peace!

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 posts
IMRE:
Garanciális szempontból egyszerû a képlet. Ha Te rendeltetés szerûen, a garanciális feltételeknek megfelelõen használtad az adott terméket akkor az adott cégnek semmi jog nincs elutasítani az igényedet. Ha mégis ezt tenné, irány a Fogyasztóvédelem. Pont ezért kell olyan helyen venni a bringád, ahol az elsõ perctõl korrektül állnak hozzá a dolgaidhoz.
Ahhoz pedig, hogy az élettartam garancia mûködjön ki kell hagyni a köztes lépcsõket és a hivatalos márkakereskedõnél kell vásárolni. Ha pedig így sem mûködik a dolog, akkor ez a vevõ szándékos félrevezetése kategóriába tartozik és szintén a Fogyasztóvédelem az akit lehet keresni a problémával.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ez milyen bringa??? De ha jol tudom ez CrMo vaz, vagy nem???
Milyen felszerelesel??

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Három hete vettem egy GIANT Boulder 840 GTS-t. Ez kerül nekem cakli pakli 60000 HUFba. Nekem bejött. Véleményetek?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ja megegy dolog, csak hogy Gabo bacsit bosszntsam egy kicsit:
Az altalam arult Highlander A bringaban a Highlander B vazszettje van / VAZ, villa, stucni, kormany/, meg lehet nezni egymas melett egy B -vel.