De azért nem rohansz fel Budára megvenni!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
MTB 70e körül
Started by
lazfer
, 2002. January 26. 23:03
vendég_Charon_*
Posted 2002. February 21. - 10:36
Posted 2002. February 21. - 10:07
Hali
Az én választottam is Mongoose lett Rockadile AL a váza tetszik nagyon a felszereltsége viszont elég gagyi, de ezen késõbb lehet majd segíteni.
bye MA
Az én választottam is Mongoose lett Rockadile AL a váza tetszik nagyon a felszereltsége viszont elég gagyi, de ezen késõbb lehet majd segíteni.
bye MA
vendég_Charon_*
Posted 2002. February 21. - 09:15
Karen:
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Posted 2002. February 21. - 00:03
Sziasztok fiúk!
Charon:
Megnéztem a Merida Matts-ot, baba, de ami tényleg nyami-nyami lesz vacsorára, az a Mongoose!!!! ;D ;D ;D
Feltéve, hogy nem találok jobbat majd a 2002-es Gianteknél, de kétlem! Nem tudom, hogy nem akadt meg a szemem rajta múltkor!
Gabo: kösz a tippet, majd benézek a BC-be!
Szóval a Mongoose-nak köszönhetõen velem már nem kell vesszõdnötök a Kiállításig!
Csók mindenkinek, most nem tudok válaszolni privikre, bocsi, akit érint, de köszi mindent!
Elutazom 4 napra.
Ja, és a nellában nem is figyeltek rám, csak mert lány vagyok, meg amatõr! : :-/
Na puszi mindenkinek, hétfõn bepótolom a hiányzást! ;D
Karen
Charon:
Megnéztem a Merida Matts-ot, baba, de ami tényleg nyami-nyami lesz vacsorára, az a Mongoose!!!! ;D ;D ;D
Feltéve, hogy nem találok jobbat majd a 2002-es Gianteknél, de kétlem! Nem tudom, hogy nem akadt meg a szemem rajta múltkor!
Gabo: kösz a tippet, majd benézek a BC-be!
Szóval a Mongoose-nak köszönhetõen velem már nem kell vesszõdnötök a Kiállításig!
Csók mindenkinek, most nem tudok válaszolni privikre, bocsi, akit érint, de köszi mindent!
Elutazom 4 napra.
Ja, és a nellában nem is figyeltek rám, csak mert lány vagyok, meg amatõr! : :-/
Na puszi mindenkinek, hétfõn bepótolom a hiányzást! ;D
Karen
Posted 2002. February 20. - 20:41
Gabo: a Blue Cet jó ötlet volt, délután meg is látogattam a boltot. Tök rendesek és segítõkészek voltak, azt mondták, hogy rendelésre lényegében bármit elhoznak nekem pár napon belül. A telókat egymás mellett alaposan szemügyre tudtam venni, és volt néhány jó bringa is a boltban. Nekem a Merida Matts Striker SX egyre jobban tetszik, ja és érdekes volt, hogy ebben a boltban nem voltak túl jó véleménnyel a CAPRINE bringákról.
Ki van rakva egy tavalyi, általam tök csúcsnak (Deore cuccos) talált gép, közvetlenül a bejárat mellett. Sajnos a márkáját tökre elfelejtettem, de asszem ez is Merida. A lényeg tehát, hogy tök olcsó (100 fölött valamivel), mert eddig egy ruhaboltban volt design-elem. Én sajnos nem vehetem meg, mert csak 16 colos a váza, de kisebb termetûeknek biztos jó vétel lehet.
Ki van rakva egy tavalyi, általam tök csúcsnak (Deore cuccos) talált gép, közvetlenül a bejárat mellett. Sajnos a márkáját tökre elfelejtettem, de asszem ez is Merida. A lényeg tehát, hogy tök olcsó (100 fölött valamivel), mert eddig egy ruhaboltban volt design-elem. Én sajnos nem vehetem meg, mert csak 16 colos a váza, de kisebb termetûeknek biztos jó vétel lehet.
vendég_Charon_*
Posted 2002. February 20. - 16:26
Gabo: ABlue Cetes srác rendes, a vázamat nála vettem, a garilevélre a vázszámot pedig az épp ot tanyázó Gulyás Misi diktálta be.
Egyetlen problémám volt vele, hogy a nyitvatartási idõt elég szabadon fogta fel. >
Egyetlen problémám volt vele, hogy a nyitvatartási idõt elég szabadon fogta fel. >
Posted 2002. February 20. - 15:29
Sziasztok!
Szerintem a Probike arai kisse elszalltak.Nemregen neztem a Bigbike oldalt s szerintem "joval" alattuk vannak!www.bigbike.hu
Szerintem a Probike arai kisse elszalltak.Nemregen neztem a Bigbike oldalt s szerintem "joval" alattuk vannak!www.bigbike.hu
Posted 2002. February 20. - 14:41
Karen és a hasonló cipõben járók:
Érdemes elnézni a Blue Cet-hez (1023 Török utca 5. Tel.: 316-6800)! Kis bolt, de jó áraik vannak. Ha nem találsz olyan bringát, alkatrész ami tetszene, akkor hoznak. Láttam náluk egy szép Mongoose vázat is lógni, durván mintásra polírozott alu (legalábbis azt hiszem) átlátszó aranybarna lakkozással. (Pontos típust nem tudom.) Többek között állt náluk HT Monkey is. De volt ott egy Haro DH gép is.
Csak viszonyítás képen, most vettem náluk a 2001-es RS Judy XC telomat. A hivatalos márkakereskedésnél (Nella) az eredetei ára 78e lett volna, amit most akciósan 68e-re vittek le. A BC-nél 62,9e ért kaptam meg. Ráadásul kedvemért egy napon belül a készletükön lévõ ezüst színû telok közül egyet elcseréltek feketére. A rugók erõsebbre cserélését is elintézték.
Érdemes elnézni a Blue Cet-hez (1023 Török utca 5. Tel.: 316-6800)! Kis bolt, de jó áraik vannak. Ha nem találsz olyan bringát, alkatrész ami tetszene, akkor hoznak. Láttam náluk egy szép Mongoose vázat is lógni, durván mintásra polírozott alu (legalábbis azt hiszem) átlátszó aranybarna lakkozással. (Pontos típust nem tudom.) Többek között állt náluk HT Monkey is. De volt ott egy Haro DH gép is.
Csak viszonyítás képen, most vettem náluk a 2001-es RS Judy XC telomat. A hivatalos márkakereskedésnél (Nella) az eredetei ára 78e lett volna, amit most akciósan 68e-re vittek le. A BC-nél 62,9e ért kaptam meg. Ráadásul kedvemért egy napon belül a készletükön lévõ ezüst színû telok közül egyet elcseréltek feketére. A rugók erõsebbre cserélését is elintézték.
vendég_Charon_*
Posted 2002. February 20. - 10:31
vendég_Charon_*
Posted 2002. February 20. - 10:22
vendég_Charon_*
Posted 2002. February 20. - 10:08
Karen:
A Kona tényleg nem sugallja az erõt azokkal a vékony csövekkel, de hát van akinek ez tetszik. :)Nem néztem, de gyanítom, hogy cro-mo, mivel az alu eleve nagyobb keresztmetszetet igényel, brutálisabb kinézetet mutatva. De elég erõs. (Ha eltöröd, veszek neked újat! ;D) NEEEE! NEEEE! Az egy kamiooooon!!!!! ;D
A Mongoose viszont elég brutál cuccokat szokott csinálni. Ez a váz is szépen néz ki (amit írtam), A középcsapágynál keresztbe lapos, a fejcsõnél meg hosszába, (vagy fordítva ???) ahogy azt kell, meg szokás. Kezdõ bikenak (tudva, hogy most hova jutottam...) ma megvenném. A fõ vonzerõ a vázmárka (plusz erõ, hegesztési varratok, etc.) után a full Alivio szett volt. Szerintem, a tekerés élményét a jó geometria és ülés után a hajtórendszer mûködése adja. Ha a váltó akkor vált, amikor kell, és oda ahova kell, meg tartós is, akkor élmény a tekerés.
Írtam, hogy esetleg a telót ki lehetne szedni belõle, vagy megkérdezni, hogy mennyiért számítanák be, vagy cserélnék pl. RS Jett Race-re (enyimenyimenyim ;D).
A Kona tényleg nem sugallja az erõt azokkal a vékony csövekkel, de hát van akinek ez tetszik. :)Nem néztem, de gyanítom, hogy cro-mo, mivel az alu eleve nagyobb keresztmetszetet igényel, brutálisabb kinézetet mutatva. De elég erõs. (Ha eltöröd, veszek neked újat! ;D) NEEEE! NEEEE! Az egy kamiooooon!!!!! ;D
A Mongoose viszont elég brutál cuccokat szokott csinálni. Ez a váz is szépen néz ki (amit írtam), A középcsapágynál keresztbe lapos, a fejcsõnél meg hosszába, (vagy fordítva ???) ahogy azt kell, meg szokás. Kezdõ bikenak (tudva, hogy most hova jutottam...) ma megvenném. A fõ vonzerõ a vázmárka (plusz erõ, hegesztési varratok, etc.) után a full Alivio szett volt. Szerintem, a tekerés élményét a jó geometria és ülés után a hajtórendszer mûködése adja. Ha a váltó akkor vált, amikor kell, és oda ahova kell, meg tartós is, akkor élmény a tekerés.
Írtam, hogy esetleg a telót ki lehetne szedni belõle, vagy megkérdezni, hogy mennyiért számítanák be, vagy cserélnék pl. RS Jett Race-re (enyimenyimenyim ;D).
Posted 2002. February 20. - 01:21
Posted 2002. February 19. - 22:20
CAPRINE infó elsõ kézbõl:
"Technikai okok miatt az új katalógusunk csak március elsõ hetét követõen lesz az üzletünkben illetve a megújult web oldalunkon"
Mondjuk ez nem túl sok konkrét infó, de legalább már tudom, hogy nagyjából mikor debütálnak a 2002-es CAPRINE bringák.
"Technikai okok miatt az új katalógusunk csak március elsõ hetét követõen lesz az üzletünkben illetve a megújult web oldalunkon"
Mondjuk ez nem túl sok konkrét infó, de legalább már tudom, hogy nagyjából mikor debütálnak a 2002-es CAPRINE bringák.
Posted 2002. February 19. - 20:57
Hali!
Charon, meg akit még érint:
Azt a TREK-et már én is jól legyaláztam lazfernek... ;D Láttam élõben. Emlékszem a 2kerékvárra, de az a Merida Matts most nem ugrik be, meg a 100-as határt tényleg csak pár ezerrel szeretném túllépni, vagy egyáltalán nem!Mibõl lesz bukóm, meg szemcsim?! ;D Azért majd megnézem még!
Pont tegnap néztem Konákat a Hajdúban, de nekem vhogy nem meggyõzõek. Nem sugallják azt a masszivitást meg erõt, amit pl. egy Giant vagy HT, csak hogy nagy nevekkel dobálózzak. ;D
Konából max. a Firemountain érdekelne, de még azon is törném a kókuszom.
A Cheyenne Mustang tényleg nagyon baba, nekem is tetszett!! Úgy, ahogy van! Van még belõle pár darab, nem kell kapkodnom.
A Mongoose is dereng azt hiszem, egy soron volt a Mustanggal, ugye?
Errõl még mesélhetnétek, mert nem nagyon ismerem ezt a márkát!
Van még egy kérdésem: imádom az országútikat, pusztán a külsejük miatt. Ma a Bikestore-ban annak néztem egy gépet, de kiderült, hogy "city-cross" ???, ami alapvetõen aszfaltra való, de túrázni is lehet vele! Olyan szép!
Vagy felejtsem el, hogy merevvillával, meg semi-slick gumikkal túlél pl. egy Bükk maratont?
Bocsi, hogy ennyit kérdezek, meg nyavalygok! :-[
Puszi mindenkinek: :-*
Karen
vendég_Charon_*
Posted 2002. February 18. - 19:06
Hi Karen!
Most gyüvök a körutamról, és a Te szemeddel is figyeltem a kínálatot.
A Nellában most nagyon genyák voltak velem, egy lánnyal szemben biztos rendesebbek lennének, de ezt most hagyjuk. Trek 4300 volt (2001-es) Jett XC-vel Promay v-fékkel 107e-ért, de én nem venném meg. Bocs, de még mindig pipa vagyok...
A 2kerékvárban is jártam, ahol körbenézve a piros Merida Matts Striker 115e-ért (szervíz bejárata mellett ) (Alivio 8 hátul, Acera maradék, fékváltókar, Promax fék, Tgs teló, meg Mike miniszarv jellemezte.)
A Kona Hahanna (fene ezeket a nyelvtörõket... ) full Acerával 104e.
Cheyenne Mustang 94 e körül, és amit azért talán még én is elfogyasztanék vacsira a helyedben:
Mongoose Rockadile Lex (Bejáratnál jobbra a sarokban eldugva... ) Full Alivio (szimpi), külön váltókar (sokat nyúztam ilyet!) fékkar, a fék má' megin' Promax (de ez a legkevesebb, amit a fejlõdés során esetleg kicserélsz, ha nem megfelelõ az igényeidnek), Rst Gamma EL teló (kezdésnek nem rossz, ha sok az ára legfeljebb kiveteted), Alex DH19 felni (azért a DH betûjel erõs túlzás szerintem.)
Ühümm. Ára: 111e HUF.
Mit szólsz?
Uff! Beszéltem.
Most gyüvök a körutamról, és a Te szemeddel is figyeltem a kínálatot.
A Nellában most nagyon genyák voltak velem, egy lánnyal szemben biztos rendesebbek lennének, de ezt most hagyjuk. Trek 4300 volt (2001-es) Jett XC-vel Promay v-fékkel 107e-ért, de én nem venném meg. Bocs, de még mindig pipa vagyok...
A 2kerékvárban is jártam, ahol körbenézve a piros Merida Matts Striker 115e-ért (szervíz bejárata mellett ) (Alivio 8 hátul, Acera maradék, fékváltókar, Promax fék, Tgs teló, meg Mike miniszarv jellemezte.)
A Kona Hahanna (fene ezeket a nyelvtörõket... ) full Acerával 104e.
Cheyenne Mustang 94 e körül, és amit azért talán még én is elfogyasztanék vacsira a helyedben:
Mongoose Rockadile Lex (Bejáratnál jobbra a sarokban eldugva... ) Full Alivio (szimpi), külön váltókar (sokat nyúztam ilyet!) fékkar, a fék má' megin' Promax (de ez a legkevesebb, amit a fejlõdés során esetleg kicserélsz, ha nem megfelelõ az igényeidnek), Rst Gamma EL teló (kezdésnek nem rossz, ha sok az ára legfeljebb kiveteted), Alex DH19 felni (azért a DH betûjel erõs túlzás szerintem.)
Ühümm. Ára: 111e HUF.
Mit szólsz?
Uff! Beszéltem.
Posted 2002. February 18. - 17:22
Igy van. Inkabb egy olyan bringat vegyel, amiben van teleszkop is. Ha gondolod en is segithetek valasztani.
Csak kerdezz.
Csak kerdezz.
Posted 2002. February 18. - 15:19
Új Gianteken lesz tárcsafék, már az olcsóbb kat.-ban is. Érdemes azt venni elsõ bringára már akár?!
Valaholt írtad, hogy max. 100 ezret akarsz a bringára költeni. Nem tudom ebbe milyen tárcsafék férne bele? Másik ha jól emlékszem túrázni szeretnél és néhány maratonon elindulni! Szóval szerintem nem érdemes akkor már inkább egy telót vegyél!
Zöldfülü
Posted 2002. February 17. - 00:29
Posted 2002. February 17. - 00:27
A probike honlapján van Cheyenne mustang alu 94900Ft. (elég jó cuccok vannak rajta) de ami mégjobban megéri az a GEpida Asgard 99999Ft. Szinte teljesen Deore RST Gamma EL villával.
Posted 2002. February 16. - 23:59
Ez a fényújság nem jött össze... :-[ :
Annyi volt, hogy "figyelem, reklám"! Ühüm, itt se vagyok...
Karen
Annyi volt, hogy "figyelem, reklám"! Ühüm, itt se vagyok...
Karen