Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Marzocchi

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3027 hozzászólás a témában

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
A Manitou a Shermantól felfelé gyártatja csak az USA-ban a villáit! A többi mind a távol keleten készül (Black, Skareb, minden).

Azért azt se felejtsétek el, hogy a most low-endnek kikiáltott villák, minden gyártónál, a néhány évvel ezelõtti CSÚCStechnikát tartalmazzák! TPC+, Hydracoil2, stb...
Ennek tudatában fikázzátok ezeket! Persze, hogy tele vannak, ezen kívül, olyan megoldásokkal, amik lehetõvé teszi, hogy alacsonyan tartsák az árat.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
fox - jövõre állat lesz ;)

Mindenesetre én nem öróülök annak ha egy gyártó ontja magából a sz.rt IS, .....

én sem, de ez senkit nem érdekel.

Mert ha valaki megveszi valamelyik low-end villámat engem fog szidni függetlenül attól, hogy a világ másik részén gyártom és 1/3 annyiért adom mint
a "rendes" termékeimet.

hát az effajta szûklátókörûséggel nem tudok mit kezdeni.
nyilván ez áll a Shimano elvakult ostoba tagadása mögött is. pedig a sh. olcsó termékei sem szarok.
sok ember ostoba, ostoba elvekkel, ez van.

Persze a szívás az, hogy egy cég se él meg a nem-low-end termékekbõl, a sok sz.r tartja fenn õket. :-\

ez a kapitalizmus, megoldás: a jó cuccokat kell venni.

22-es csapdája, még jó hogy nem vagyok semminek se a vezetõje ! ;D

hát ja, alkalmatlan vagy a feladatra ;D, de ez csak neked rossz (ebben a világban :-\)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
A Tomac mint olyan, nem létezik többé, nem ? ???
FOX-szal várjuk ki a végét...

A Dorado X-Works MRD idén jelent meg a kereskedelmi forgalomban, SPV-vel mint sok más villa is, viszont _ebben_ a villában az SPV totál csõd volt -illetve olvastam olyan pletyit is, hogy valójában nem is olyan SPV volt benne mint a többi villában- ezért kivonták / cserélték a jövõ évi villára.
Ez nem silányság -szép is lenne ha lesilányznám az X-Works Dorado-t ;)- egyszerüen csak elmértek valamit a fiúk.
Ezzel szemben ha egy másik gyártó csúcsvillájának struktúrális problémái vannak a nem átgondolt kivitelezés miatt - na ez már silányság és sarkítva veszélyezteti a felhasználóit is.

Mindenesetre én nem öróülök annak ha egy gyártó ontja magából a sz.rt IS, más iparágakhoz hasonlóan létrehozhatnának egy leányvállalatot amely új névvel gyártaná a low-end cuccokat, az anyacég meg maradhatna a "kaptafánál." Illetve ha én irányítanám a céget ezt preferálnám, hogy makulátlan legyen a cégem imidzse és hírneve.
Mert ha valaki megveszi valamelyik low-end villámat engem fog szidni függetlenül attól, hogy a világ másik részén gyártom és 1/3 annyiért adom mint a "rendes" termékeimet.
Persze a szívás az, hogy egy cég se él meg a nem-low-end termékekbõl, a sok sz.r tartja fenn õket. :-\
22-es csapdája, még jó hogy nem vagyok semminek se a vezetõje ! ;D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
.
.
.
fox
tomac :P
.
.
.
iljicS:

láccik nem figyelsz mit írok.
ki a fa*zt érdekel, ha a manitu, a shimano, a RF, a RS, megatöbbi elkezdenek szart IS gyártani, ha mellette a csúcs termékeik ugynúgy elérhetõek, sõt talán jobbak. emellett vannak, akik egyáltalán nem állnak be a sorba, az más tészta.
mondtad az MRD-t. azt nyilvánvalóan az SPV kipróbálására hozták ki. de a dorado maradt érintetlenül, nem silányodott, sem a break out, sem a black...
nem silányodott a monster sem, nem silányodott a SID sem, nem silányodott a Shimano XT-tõl és 105-tõl felfelé sem.
ugyanúgy minden jót megkapsz, sõt tovább fejlesztve.

ennyire rosszul látnám? biztosan nem.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Jogos az 1 pont ! ;D

Pontosabban kellett volna kérdeznem, ugye ? ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
pace
stratos
.
.
.

persze kicsit mas de valasz a kerdesre

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Könnyû olyan cégeket felhozni példának, akik beálltak a sorba és silányodnak.

Mondj egy teleszkópgyártót aki nem silányodik és nem húz Tajvanra !
('05-ben a Manitou is gyárt ott villát, bár lehet a Stance elõtt is készült valami Manitou villa ott, ezt Te tudod jobban, viszont a Stance pl. le se tagadhatja a tajvani "életérzést".)

Szerk.: és az még a jobbik eset ha a gyártó gerinces "ember" lévén kivonja a terméket és a javítottat vezeti be/vissza, mint sok másik akik tojnak az egészre !

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Könnyû olyan cégeket felhozni példának, akik beálltak a sorba és silányodnak.

De ha kihúzzátok a fejeteket a se**etekbõl ;), akkor jó sok ellentétet is fel lehet hozni, ezért hoztam fel példákat, amiket írtam, nézzétek vissza.
De kerékpáralkatrész gyártók között is van egy jópár, aki nem áll be a sorba.

Nem ennyire drámai a helyzet, nem értem miért kell mindig fanyalogni. ::)

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Hát igen, a bringázás sem egy életbiztosítás... fõleg ha belegondolok, hogy egy adott alkatrész lefele 60-nal a sziklás murvás ösvényen egyszer csak megadja magát... legyen az agy, felni, teló, kormány, váz stb... :-\

blackfox

blackfox

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Legszebbcsávó!
Iljics elég jól alátámasztotta azt gyakorlati példával, amit mondani akartam (õ jól értelmezte azt, amit írtam). Azonban kiegészíteném azzal, hogy nem csak a telóknál vannak ilyen parák, hanem más alkatrészeknél is (és nem csak bringás területen, hanem globálisan), legyen az csúcstermék vagy alaptermék vagy közepes szintû termék (tehát minden szintûre vonatkozik).

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Dorado X-Works és 888R.
Mindkettõ a csúcs.
Mindkettõ tömve van hibákkal, a Manitou vissza is vonta az X-Works-ot tavasszal és nyár elején már a módosított '05 X-Works-ök vannak a piacon. :-X

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
sztem meg Te is rosszul tudod.

nem romlik csak egyre több a szar IS.

a csúcsminõséget meghagyják sok pénzért, de ugyanazok adnak szart is.

vagy mire gondolsz romlás terén? mondjuk a japán autókra? vagy pl egy monobody féktestre? vagy az ûrtechnikára? vagy egy Demo9 vázra? :-X

blackfox

blackfox

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Fuckbkv!
Elég rosszúl értelmezted. Nem azt írtam, hogy vagy X telót veszel vagy semmit. Azt veszel, amit akarsz. Mindenki döntse el, hogy önmagának mi a jó! Én konkrétan arra hívtam fel a figyelmet az írásommal, hogy sajnos a minõség romlik (minden téren az iparban) és ennek mi vásárlók vagyunk az elszenvedõi és jó lenne, ha a minõség javulna ahelyett, hogy romlana!

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
"a minõséget meg kell fizetni!"

Tehát akkor vagy veszek egy jó telót (pl sherman?), vagy semmit? vagy rosszul értelmezem ???

blackfox

blackfox

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
A telóárak a telók elterjedésével és tömeggyártásával ment le (és megy még ma is lejebb), de sajnos a tömeggyártás hatása az is, hogy a minõség is romlik.
Hatalmas a verseny a piacon, de vannak olyan gyártók, amelyekre érvényes az a mondás, hogy: a minõséget meg kell fizetni!
Sajnos amit ember tervez és gyárt, arra mindegyikre elmondható, hogy nem tökéletes. Mindig vannak szériahibák és vannak olyan gyártók, akik próbálják kijavítani a hibáikat és tökéletesítik évrõl évre a termékeiket és vannak olyanok, akik nem. Sajnos ez így megy. Szerintem a toptermékekre nagyjából igaz az, hogy próbálják õket tökéletesíteni és a hibáikat mellõzni, persze a marketing filozófiát érvényesítik, mint pl: a TV-k esetében, hogy veszel egy TV-t és kapsz rá 5 év garanciát és az öt év garancia lejárta után pár hónappal behal az egész és vehetsz egy újat, mert szó szerint minden behalt benne vagy többe kerülne a javíttatás, mint az új (direkt úgy tervezik, hogy csak a garanciális idõszakot élje túl). Sajnos azonban nem kellene megfelejtkezni némely téren arról, hogy bizonyos következményekkel járnak a problémák. Most képzeljük el, hogy hogy járna Bender, ha összetörne alatta egy teló vagy egy bringa letörésugrásnál? De ez akármelyikönkel megtörténhet (mármint egy baleset), hogy behal alattunk a bringa vagy egy alkatrész és sajnos súlyos következményei lesznek (jobb esetben pár karcolás, rosszabb esetben tolószék vagy halálos baleset). A mobiltelefonok élettartamát 2-3 hónapra szabják a tervezõk (nem vicc, ez holt komoly)! Sajnos ez a merketingfilozófia lényege, hogy a vásárlóból minden pénzt ki kell paszírozni és növelni a profitot minden áron, ez azonban a minõség romlását eredményezi.
Emlékszem még a régi idõkre, amikor az ember vett néhány Levi's, Lee Cooper vagy egyébb márkájú farmer nadrágot külföldrõl, mert Magyarországon nem lehetett kapni és szó szerint 10-15 évig hordta azokat a nadrágokat az ember, mire tönkrementek, de ez nem csak a farmerekre mondható el. Sajnos ez már nem érvényesül a mai világban, pedig jó lenne, ha újra divatba jönne ez a dolog a gyártók körében.

Sick

Sick

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Szvsz talán azért is vannak a gyártóknál szériahibák, mert a kiélezett verseny miatt nyomják a gyors fejlesztést, normálisan tesztelni meg egyszerûen nincs idejük. Ez is lehet széria vagy tervezési hibák oka.
Csak nézd meg a sok szar mobiltelefont. Egyik lefagy a másik kikapcsol, ehh >:(

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Egész biztos hogy van náluk MEO.

Persze, biztosan van, csak az a kérdés -illetve ez nem kérdés sajnos- hogy hol van meghúzva az a határ ami alatt a termék megkapja a "selejt" mínõsítést ! :-X

Low-end cuccok: az új világrend, nagyon alacsony áron gyártunk nagyon nagy mennyiségü terméket mérsékelt mínõségben -egyes esetekben kifejezetten gagyin- mind el tudjuk adni mert olcsó és pofátlanu marketinget csinálunk neki plussz némi megtévesztõ terméknevet és dõl a pénz. Ezt csinálja az RS a Marzo és jövõre a Manitou is dömpingeli a Stance villákat... :-X

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
hááát, a race nem volt méltó arra, hogy a boxxer nevet viselje. na jó, egy ideig okés, de mostmár hogy van összehasonlítási alapom, igy én is annak adok igazat, aki ugyanezt mondja: a race boxxer sem a minõség csúcsa a rs-nél....... mondjuk 130 ezerbõl mit várunk, igaze?
mostmár hogy van TELESZKÓPom (igy nagy betûkkel) tudom, mi az, amiket kellene csinálni és tudom értékelni a minõséget. mikor nem szörcsög, nem kattog, nem folyik, nem csavarodik, semmi. kussol és dolgozik. és 2 éves mult....... hiába no, ami high end volt valamikor, az az idõ múltával se lesz sz*r, és ami low end volt, az az idõ multával csak hulladékabb lesz.

ps: a marzonak lesz még low end-ebb dj villája, mint a dj3, az lesz a neve, hogy dirt jam. no comment.

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás
Sziasztok!

Még mielõtt Marzo anyázásba fajulna a topic én is szeretnék hozzászólni.
Egész biztos hogy van náluk MEO. Azt is valószínûnek tartom (vélemény) hogy minõségirányítási rendszerrel is rendelkeznek, ami azért nem ugyanaz mint a végtermék ellenõrzés.

Mindenestre az ezért elég GÁZ hogy az egyik csúcstermékük ilyet produkál.
Azért az sem elhanygolandó hogy zsír új termékrõl van szó (kiforrottság).

A Boxxer-t ? éve is gyártják szinte változatlanul?

Persze azt sem tartom elképzelhetetlennek hogy néha 1-2 Boxxer neadjisten Dorado is lehet hibás.

Ja még annyit hogy 1 kicsit elfogult vagyok a témában.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
Nem volt szerelve még zacsiba/dobozban volt amikor gyanus volt!
De vissza ment mesélek mi let!

Hát pedig én szeretem a marzót,de ezek az ötletei nem a legjobbak!

"RT = OEM 888 = 02 Jr. T állíthatóság nélkül 888 külsõséggel. Dehogy ne legyen feltünõ a dolog az állítókupakok megvannak, csak nem lehet õket tekergetni ! "