Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Marzocchi

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3027 hozzászólás a témában

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

:tam link=board=5;threadid=2299;start=1680#msg208483 date=1096278873]
jaja.

Amugy az a szörnyü, hogy ha Ti ketten élõben találkoztok (Norbert és Endroo), és ugyanerrõl a dologról kezdtek el beszélgetni (vitatkozni), akkor valszeg nem lesz ilyen sárdobálás a vége. A net sok mindent torzít, sztem csúnyán félreértettétek egymást, esetleg kicsit túlspiláztátok a szitut. Legyenmár inkább béke. :P

De most én már megint kibe kötöttem bele és kire haragszom és kivel kellene békét kötnöm és kire dobálom a sarat? :'(

norbert78: csak annyit üzenek neked, hogy olvasd el az aláírásomat :-*

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
serviceman:

ATTENTION FREE RIDERS, EXTREME FREE RIDERS, DIRT JUMPERS AND URBAN RIDERS

If you have misused or abused your forks, or if you have landed improperly in the past, Marzocchi will upgrade:
- Z3, Z3.5 or Z5 forks (30mm MY 2001-2002) to new model year 2003 DJI or DJIII forks
- Z1 30mm (MY 2001-2002) to new model year 2003 Z1 FR 32mm
at a discounted price, regardless of whether your forks show any signs of fatigue, damage, impacts, cracking, creaking, leaking, etc.

Contact Marzocchi or see your nearest authorized Marzocchi retailer for additional information.

Ott van a lap alján, gondolom ez elég meggyõzõ.

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Sosem lesz béke.

Valaki mindig okosabb/szebb/etc akar majd lenni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Most megbántottál egy végtelenül romantikus törékeny szótlan embert..szégyelld magad

jaja.

Amugy az a szörnyü, hogy ha Ti ketten élõben találkoztok (Norbert és Endroo), és ugyanerrõl a dologról kezdtek el beszélgetni (vitatkozni), akkor valszeg nem lesz ilyen sárdobálás a vége. A net sok mindent torzít, sztem csúnyán félreértettétek egymást, esetleg kicsit túlspiláztátok a szitut. Legyenmár inkább béke. :P

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Most megbántottál egy végtelenül romantikus törékeny szótlan embert..szégyelld magad :-X :-\ ;)

vendég_norbert78_*

vendég_norbert78_*
  • vendég

norbert78: azt próbáltam számodra megvilágítani, hogy a marzo is gyárt a különbözo½ stílusokhoz való villát, tehát ha freeridolni akarsz, akkor ne vegyél dj-t mert nem arra való. Ha meg dirt jump-olni akarsz ne vegyél Z150-et mert az meg nem arra való. Ehhez meg egy kis segítség. Ha szépen, sokat mozgó villát akarsz akkor miért nem DO-t vagy FR-t veszel, ha meg nehezéket, akkor vegyél DJ-t vagy sherman jumpert. Csak utána ne sírjon a szád, hogy keveset és lassan mozog, mivel egy dj villának így kell mozognia.

Ha kiveszed az egyik rugót és a megengedettnél több levego½t fújsz bele akkor az igen gány. (aki 5 bar-t fúj bele az elötte refer to manual)

De egyébként meg tök mindegy és ezt már a tárcsafék topicban is leírtam: mindenki úgy b.sz el X ezer forintot, ahogy akar. :-*

80 ért marzó: 03-as DJ1: könnyu½ is, átüto½s is, sokat is mozog és még állítható is a csillapítása.

Okoskodás: TE honnan tudod, hogy én már hány villát szedtem szét, miért, mit módosítottam rajta, stb? Ismersz engem ? Ha nem akkor meg miért jártatod a bególeso½t?

Most hétvégén az egész eddigi állításod megcáfolódott!Semmi gány,minden eredeti,semmi fúrás kalapálás stb...és egy fillérembe sem került ugyan úgy mozog levegô nélkül mint a 03 dj-k!Azt meg elhiheted hogy már nemegyszer néztem meg alaposan a manuálját!
A "bagólesôdet" te jártatod úgy hogy fogalmad sincs mirôl beszélsz,elôször azt írtad hogy 1 rugóval összeesik,de úgy látom módosítottál.
Én segítséget kértem azoktól akiknek van ezügyben tapasztalatuk,te meg a hozzád hasonlóktól van ki a ......!Vannak szerencsére normálisabbak(lapszerkesztôk,cikkírók) nem említek példákat nehogy megsértôdjön akit véletlen kihagynék.Velük nagyon szivesen fogok beszélgetni személyesen és elfogadni tanácsukat,de eme honlap megmozdulás topic-ját fogom csak látogatni,fent említett okokból, tudom nem fogok hiányozni, te és a hozzád hasonlók akik NEM TAPASZTALTBÓL fecsegnek, (és ezen megsértôdnek ha említem, mert ôk, azaz ti Endroo, a jaszkarik)nekem sem!
Ezentúl inkább olvasom lapot amikben legalább van értelem, bringázom ,mert nemsoká itt a tél!Mindenkinek további jó bájkolást, minél többet,jobb mint Endroo féléket hallgatni és felesleges vitába kerülni!

(Remélem te nem nagyon akarsz a lapba cikkeket írni, mert az senkinek nem válna hasznára!)
Üdv!

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

Akkor a tények:

'02: szimplavállas Marzo villák hibás tervezés / rossz anyagválasztás miatt kitörnek a GYÁRTÓ szerint is

Szeretném látni a hivatalos, GYÁRTÓ által közzétett állásfoglalást.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
iljics: mutassak nyakatört supernovát ? ;)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Akkor a tények:

'02: szimplavállas Marzo villák hibás tervezés / rossz anyagválasztás miatt kitörnek a GYÁRTÓ szerint is
'03: egyes szimplavállas modelleknek elreped a válla a nem kellöképpen (khmm...) átgondolt vállfuratok miatt, asszem csak a DJ széráit érinti
'04: semmi bajok, ha a súlyra érzéketlen vagy

Manitou:
általánosságban az általuk használt csillapítórendszerek baromi nehezen szerelhetõk ha valami baj van velük, kissé rejtélyes a müködésük is, ezért utolja õket pl. Gyapi. De maga a villa az életben ki nem törik !

Cornel

Cornel

törzsvendég

• fórumtag
  • 645 hozzászólás
Azt! ;)

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
okéoké nem híresztelem! Mint mondtam hallottam és nem láttam!! Ez különbség azzal, amikor a hülyegyerekek aszongyák hogy látták. Aztán kitudja hogy látták, vagy hallották. Tehát én még nem láttam, csak hallottam.

Azonban láttam már belül szétesett marzót (lógott meg szar volt ahogy volt), de az 02-es szériából való cucc volt.

Tehát akkor aszongyátok nyugottan bevállalhatok pl. egy új dj-t minden fosás nélkül?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
tudod mi a jó?
leírtad h kitörik. ez pont az a faszságnak a híresztelése, amit te is hallottál. tehát itt is elfogják olvasni és adják tovább. és ez így megy.... szal ilyet légyszi ne mondogass, ha még nem láttál egy sík aszfalton eltörõ marzót.
mindemellett csak a váll szokott minimálisan megrepedni. de csak a dj3-aknál, 2003-as szériában.
de ez sem számít semennyire, mivel ettõl még nem fog kitörni.

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Namost a marzóktól mennyire kell félni? MErt 2003, és 2004-es típusokból is vannak olyan darabok, amirõl hallottam, hogy a semmitõl is kitörnek. Ezért ódzkodok is a márkától. MErt mindíg jön a :"Manitou fos, vegyé Marzót, mert mindenki azt vesz" , közbe meg a Marzó körül megy a szarkeverés, hogy kitörik. Manitou-ról meg még ezidáig nem hallottam hogy kitörik, a Gyapi is csak azért nem szereti, mert hogy elkezdi ereszteni az olajat.

Nade most hogyisvanez? Valaki magyarázza már el! (Ne ugassatok le keményen ;D )

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
hmm a wedge meg a black is inkább endurósabb villa, de a kettõ közül talán inkább a black.
a black talán joban bírja kicsit.

juniorT

juniorT

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Szerintem egyik sem igazán jó Dh-ra és ugrálásra, de ha mindenképp választani kellene akkor sem tudnék dönteni.Nekem voltak rossz tapasztalataim a blackkel,de a Z1 wedge-rõl sem hallottam túl jókat.ha durvábban nyomod akkor inkább vegyél Drop off compot az elég jó villa vagy egy dirt jumpert ami egy kicsit drágább de megéri.

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
szerintetek mi jobb ugrálni meg déházgatni, egy 02-es manitou black elite 100/120, amirõl garantált hogy hibátlan állapotú, vagy egy egyenlõre ismeretlen, de nagy valószínûséggel ez is jó állapotú 2004 marzó z1 wedge?

a z1-en csak a kompresszió állítható, de a manitoun még a be, illetve a visszaút csillapítás is (és még könnyebb is mint a marzó), de mennyire számít ez az állíthatóság?

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Ha fújsz bele egy kis levegõt, mivel ezzel feszíted elõ a rugót akkor soha nem koppantod le, amúgy
2390gr a súlya.

Azért azt megnézem mikor fújsz levegõt a 2003as Drop Off-ba. ;D

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás

2390gr a súlya.

Ha ezt egy xc-s hallaná :o ;D

juniorT

juniorT

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Ha fújsz bele egy kis levegõt, mivel ezzel feszíted elõ a rugót akkor soha nem koppantod le, amúgy
2390gr a súlya.

j.akos

j.akos

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
62-ért jutnék hozzá. És szerintetek hamar lekoppan ha egyáltalán le lehet koppantani. Ja és esetleg nem tudja valaki hogy ez a 2003-as modell nek pontosan mennyi a tömege? Mert sehol sem találtam meg.