paff...
dhra gyors teló
dirt lassú teló
ennyi...
dj dirt teló ezért lassú és ezért jó arra.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Marzocchi
Started by
zOrg
, 2002. July 02. 06:48
Posted 2004. October 27. - 20:31
Posted 2004. October 27. - 20:04
Szerintem pont forditva, mert én ugy érzem a dirt jumperben volt keményebb rugó, ebben meg puhább. Egyépkéntt ma komolyabban is kipróbáltam a telót és az ugrálásnál nagyon jó. És szeintem egy teleszkónak az a lényege hogy ilyen körülmények közt jó legyen, nemcsak az uton nyomogatom, hogy hü de jó ez 13-cm t mozog. Vagy ti nem igy gondoljátok?
Posted 2004. October 27. - 10:18
Nem, nekem is kimozogja azt amit kell. Szeintem csak furcsa nekem, mert elötte 2002-es Dirt Jumperem volt, ami teljesen más. Csak meg kell szokni. De a probléma a visszautcsillapitással továbbra is fennál.
csatlakozom thez-hez, szvsz szebben, de legalább ugyanúgy kéne mozognia, mint a 02-es dj-nek... :-\
(hacsak nem az a baj, hogy abban a legpuhább, ebben meg a legkeményebb rugók vannak....)
Posted 2004. October 26. - 21:19
ha megmondanánk, h a 3 olajréteg alatt ki van lazulva egy csavar, megszerelnéd? nemhiszem
ilyenkor a helyes válasz:
vidd oda ahol vetted, és kérd számon rajtuk. MINDEN technikai kérdésedet, mert 1 évig ÕK az illetékesek, nem mi.
VIDD szervízbe.
ilyenkor a helyes válasz:
vidd oda ahol vetted, és kérd számon rajtuk. MINDEN technikai kérdésedet, mert 1 évig ÕK az illetékesek, nem mi.
VIDD szervízbe.
Posted 2004. October 26. - 19:44
Nekem is ugyanez a bajom a 2004-es Dirt Jumper2-mel.Nem tudom állítani a csillapítását, de nem tudom miért?
Posted 2004. October 26. - 18:10
Nem, nekem is kimozogja azt amit kell. Szeintem csak furcsa nekem, mert elötte 2002-es Dirt Jumperem volt, ami teljesen más. Csak meg kell szokni. De a probléma a visszautcsillapitással továbbra is fennál.
Posted 2004. October 26. - 14:48
Nem! Az enyém mind a 13 centit (najó a max az 12 volt szerintem) vajpuhán mozogta ki...de természetesen a vége felé keményedett, de csak annyira, amennyire kell neki....
szerintem van valami bibi a villáddal, vidd hozzáértõhöz...
szerintem van valami bibi a villáddal, vidd hozzáértõhöz...
Posted 2004. October 26. - 14:41
És neked is ugy mozgott hogy az elsö 5 cm-t jó lágyan, a többit meg már nehezen rugozta?
Posted 2004. October 26. - 10:14
Nekem volt 2003-as drop offom, eleinte nem is lehetett csavarni azta kis szart, de mondjuk 3 hét használat után már ment, de nagyon ragadósan....
Posted 2004. October 25. - 21:59
állítólag a marzokban megragad a csillapítás állításért felelõs kis szirszar. a mali meg tudja csinálni, már volt valahol szó róla.
Posted 2004. October 25. - 19:18
hát ha még garis akkor idd vissza a boltba és kérdezd meg.
amúgy nekem is ez volt a psylo-mnál, de én nem erõltettem túl. azóta nem állítgatok.
De nemtudom mitõl van ez...
amúgy nekem is ez volt a psylo-mnál, de én nem erõltettem túl. azóta nem állítgatok.
De nemtudom mitõl van ez...
Posted 2004. October 25. - 19:06
Hi Mindenki!
Olyan kérdésem lenne, hogy én Vettem egy Marzo 2003-as Drop Off-ot, és hogyan lehet rajta azt beállitani, hogy gyorsabban jöljön vissza? Annak a kis tekerönek a felét sikerült letörnöm a jobb szár alján, ahová az van irva hogy slow és fast, mert én próbáltam tekerni , és egy kicsit tekeredett is, de visszaugrott ahol volt, szal visszacsavarodott, meg épphogycsak meglehetett mozdítani. Nem tört le az egész, ugy hogy még lehetne tekergetni. Nos akkor mit lehetne tenni? Esetleg a másfajta olaj segit? Vagy keményebb rugó? E
Elöre is kösz.
Olyan kérdésem lenne, hogy én Vettem egy Marzo 2003-as Drop Off-ot, és hogyan lehet rajta azt beállitani, hogy gyorsabban jöljön vissza? Annak a kis tekerönek a felét sikerült letörnöm a jobb szár alján, ahová az van irva hogy slow és fast, mert én próbáltam tekerni , és egy kicsit tekeredett is, de visszaugrott ahol volt, szal visszacsavarodott, meg épphogycsak meglehetett mozdítani. Nem tört le az egész, ugy hogy még lehetne tekergetni. Nos akkor mit lehetne tenni? Esetleg a másfajta olaj segit? Vagy keményebb rugó? E
Elöre is kösz.
Posted 2004. October 24. - 11:35
hát.
1:
ha nekem lenne dj-m, 13 centivel, akkor is ha le akarnám ültetni, nem cserélném el, mert bármikor vehetek másik vázat, vagy ilyen, amibe nagyobb villa kellhet. mármint bármikor rámjöhet ez a hepp. mindemellett egy müanyagdarabbal le lehet ültetni, bármi más alkatrész cseréje nélkül.
2:
vegyél boltban, vagy keress apróban. mert ez nem az.
1:
ha nekem lenne dj-m, 13 centivel, akkor is ha le akarnám ültetni, nem cserélném el, mert bármikor vehetek másik vázat, vagy ilyen, amibe nagyobb villa kellhet. mármint bármikor rámjöhet ez a hepp. mindemellett egy müanyagdarabbal le lehet ültetni, bármi más alkatrész cseréje nélkül.
2:
vegyél boltban, vagy keress apróban. mert ez nem az.
Posted 2004. October 24. - 10:09
Van egy 2004-es dj-m ami 110-et mozog.Nem cserélné el valaki akinek 130-at mozog a dj-je a rugókat velem, hogy az enyém 130-at mozogjon?Nem tudja valaki hogy a 2003-as djknek ugyanaz-e a belsõ felépítése mint az ideinek?
Posted 2004. October 23. - 14:01
Posted 2004. October 23. - 12:32
Posted 2004. October 23. - 12:22
ezt mondom.-nem csak dörtre meg fourcrossra használom hanem DH-ra is
ez nem dh villa. ez dirt villa.
oké, hogy a pénz az úr, de akkor is....
egy tanácsom van, ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz.
a 130 mm kit meg egy pár hoszabb rugóból és egy pár rövidebb negativ rugóból áll.
ha nem tudod honnan szerezz ilyeneket:
www.setaloujjak.hu és keress rugókészítõt benne. neki elmesélheted a panaszod.
a mali nem forgalmaz tudtommal 130-as kitet, az csak legenda, hogy igen. külföldrõl lehet behozatni, de kérdezd meg begbie-t, hogy megérte-e a 15 ezeret neki.....
Posted 2004. October 23. - 12:10
Okok amiért azt akarom hogy 130-at mozogjon:
-nem csak dörtre meg fourcrossra használom hanem DH-ra is
-a vázamba rövid a teló 110mm úttal(fõbb ok)
-olcsón vettem , ennél erõsebb villát meg nem kapok ennyiért
-nem csak dörtre meg fourcrossra használom hanem DH-ra is
-a vázamba rövid a teló 110mm úttal(fõbb ok)
-olcsón vettem , ennél erõsebb villát meg nem kapok ennyiért
Posted 2004. October 23. - 11:50
a 2004-es egy dirtjumper villa. ahhoz pont elég a 110 mm út is.
attól, hogy 130 mm-t fog mozogni (elméletilag) attól nem lesz freeride villa!!!!
szóval ha nme az az egyetlen felhasználási célod, hogy homokbuckákon ugrálj, akkor add el, és vegyél a célnak megfelelõ villát.
a marzo direkt olyanra csinálta, hogy ez a villa csak arra legyen jó, amire a neve. és dirtjumpra elég a 110 mm is
attól, hogy 130 mm-t fog mozogni (elméletilag) attól nem lesz freeride villa!!!!
szóval ha nme az az egyetlen felhasználási célod, hogy homokbuckákon ugrálj, akkor add el, és vegyél a célnak megfelelõ villát.
a marzo direkt olyanra csinálta, hogy ez a villa csak arra legyen jó, amire a neve. és dirtjumpra elég a 110 mm is
Posted 2004. October 23. - 11:48
Connor, Thez. Kosz szepen az infot. Mondjuk meg nem tom pontosan mit vegyek. : Egyenlore csak nezelodok, meg arakat lesek. Filozok meg Drop off comp-on, meg '04-es DJ2-on, esetleg egy Black-en. Majd meglatjuk mit kapok ocsoert. Azert vok ilyen bajos valasztas teren, mert nem fel evre akarok telot venni. '04-es DJ2-nek meg kene lesnem a mozgasat majd, de ahogy olvastam itt korabban irtak, hogy a bal szarban furnyi koll kicsit es simabban mocog. Nya jo, gyujtogetek, aztan lesz valami, de kosz megccer az infot!