Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Marzocchi

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3027 hozzászólás a témában

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
A krómozott acél becsúszó finomabban járna, mint bármilyen felületkezelt alu. Csak éppen az acélt leginkább olcsó villáknál használják, ott meg egyéb körülmények miatt (perselyek, tömítések, kenés) nem mozog olyan jól...
Like a rock...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
és ezért csinálja a monstert és a supert-t is aluból ugye?
és melyik alu becsúszó bírna el ~200 kg-ot?(+ a tulaj súlya) a fél kilós húzott alu csõ?

mind1.
fúrd ki akkor azt a lyukat.
utána gyere vissza, és meséld el milyen lett.

SIMMONS

SIMMONS

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
De Állítólag a 2004-es Dj-nek az egyik nyomórúdján nincs lyuk,a negatív rugónál a szelep alatt a másikon pedíg van.
A 2003-as dj-nek pedig mindkét nyomórúdon van lyuk, amúgy belsõségileg teljesen megegyeznek, a lyukat leszámítva.Tehát szerintem ez miatt nem érzékeny.Valaki írta is régebben hogy õ kifúrta a másik nyomórudat és olyan finoman mozog neki mint a 2003-as dj. Amúgy meg a krosszmotoroknak is acél krómozott a becsúszószára és ez azért jelent vmit.Meg a Marzo szerint is a krómozott acél a legjobb.

j.akos

j.akos

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
A drop off 2003 v. 2004 az szinte mindenre jó. Marzocchi szerint fr villák de simán jó dirtre. Szép finoman mozog és nincs vele sok baj
A szex miatt megnõsülni olyan, mint megvenni egy Boeing 747-est az ingyen mogyoróért.

http://szirmariders.uw.hu/
http://szirmariders.atw.hu/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
dropoff meg?
szórjuk el vagy hasonló:-)
nemértem mit vár az ember egy acél becsúszós mozó súlyát ütõ villátõl. abba is pakolt nem egy ember nyilt olajfürcsit, mégse mozgott. nem arra valók.
komforttelónak ott a dropoff. ez piszkosugrásra való(gyártó szerint)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Azt nem értem hogy miért nem a gyártó által megjelölt felhasználási mód szerint használják az emberek a villákat..
Ráadásul ennek a neve is árulkodó.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mert ez ilyen villa.
amiért nem mozog: persely, nem megfelelõ becsúszó bevonat/anyag(acél becsúszós villát - nem teflonos/anodizált bevonatú - még nemláttam szépen mozogni) nem finom mozgásra kiképzett belsõrész
add el.
vegyél dropoff-ot.

SIMMONS

SIMMONS

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Akkor miért nem mozog finoman??Mi lehet az amiatt ilyen??

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nem, nem kicsi, hanem 5w-nyi.
enyémben 4.5 van ha jól tudom, és mintha csapvíz lenne benne...
szal dj3-ban (2004 ha jól tippelem) lecseréled a 7.5-öt 2.5-re, nem fogsz semmit észrevenni, max hogy már a csillapítás sem müködik. finomabban nem fog mozogni.

SIMMONS

SIMMONS

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Az eddigi hozzászólások szerint akkor a 2.5W és a 7.5W között nagyon kicsi a különbség??

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
minél kisebb az érték, aNál hígabb.

SIMMONS

SIMMONS

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Valaki írt itt a viszkozitásról.Most a 2.5W-s nem hígabb mint a 7.5W.Vagy ez a W most mit jelent???

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
különbség (by Grécsy László) :)

Valszeg nem lesz egetverõ különbség !!! 2,5 egységnyi változtatás mellett, én spec 10-est raktam 7,5-ös helyére (mert ez volt itthon) és kicsit kellett csak kifelé tekerni a csillapítást, hogy ugyanolyan maradjon a mozgás. Az MXC-t azt hiszem belülrõl lehet babrálni ugyhogy kicsit nehezebb terepen állítani, de szvsz inkább azzal játsz, mint az olaj sûrûségével. Vagy pucold meg a telót belülrõl, attól is jobban fog mozogni.

peak

peak

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
De 120mm nél már érezhetõbb a külömbség ugye???
Pont errõl akartam kérdezni és itt állnak a tények. Süti!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Még jó hogy nem akarsz okoskodni. :lol1:

Mellesleg azért csodát ne várj attól, hogy kicseréled az olajat pláne egy ilyen rövid utas villánál.

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás
Köszi az infókat!Feltöltött kép

Nem akarok okoskodni, de nem szabad összetéveszteni a sûrûséget a viszkozitássalFeltöltött kép

belsõ súrlódás (viszkozitás): az áramló testek (közegek) belsejében, az elmozdulással szemben fellépõ nyíróerõ. Másképpen fogalmazva a szomszédos folyadékrétegek közötti lamináris elmozdulást ellenállás gátolja, ez az ellenállás a belsõ surlódás (viszkozitás).
Pl: a víznek nagyobb a sûrûsége mint a gliceriné, de a viszkozitása jóval kisebb.
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

SIMMONS

SIMMONS

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
De ha 7.5-ös helyett 5-õst rak bele vki akkor az mennyit számít?
Az egy dolog h hígabb az oil, de mennyivel lesz gyorsabb.Tudom ez villától is függhet.
Mert én pl a DJ-be 5-öst akarok rakni, de nem tudom h mennyivel lesz más a gyorsasága.Tudom h 1.5-tel lesz kb gyorsabb ,d e ezt használat közbeb lehet csak észrevenni h elég híg-e vagy nem.Én 80kg vok.Valaki azt írja h 2.5-öst rakjak bele vki az 5-öst mondja.80 kg-hoz most melyik a jó?Az írjon aki már a dj-be olajad cserélt és tudja hogy mennyit változott a rugózás. Arra meg most nincs pénzem h vegyek 2 doboz olajat és próbálgassam.1 flakonnal veszek, de jó minõségût, azok meg nem vmi olcsók.Légysz segítsen aki tud, aki meg csak oszt az tartsa meg magának a véleményét.

Csikasz

Csikasz

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás
Hígabb oil-->gyorsabb mozgás(az 5-ös hígabb).
FuLL SpEEd oR NoThiNg

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás
Lenne egy kérdésem:

ha 7.5-es (viszkozitás) olaj helyett 5-öset teszek a 2002-es MXC telóba akkor hogyan változik a csillapítás? Gyorsabban csillapít és ez által a kavicsosabb, sziklásabb terepen irányíthatóbbá válik a gép?
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

SIMMONS

SIMMONS

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Ezen az oldalon még találsz egy csomó mindent a Marzókról!
http://www.windwave....mpupgrades.html